Monday, 28 May 2012

Toukokuun kalenteripoika

Toukokuun pojasta on varsin kesäisiä kuvia, kun kalenteripojan esittely meni näin kuun loppuun. Tässä Ransu muotopuutarhan laidalla, vastaistutetun ruusuherukan takana. Etualalla kasvaa tämän kukkapenkin vallannutta karviaista.

May month calendar boy is Ransu, well recovered from urinary tract infection.


Nyt kukkapenkin aikoo vallata karvis eli Ransu Karvapehva.

Täältä tullaan. Jättitassut asialla.


Tältä kalenteripojalta ei katu-uskottavuutta puutu, silti hän osaa kiertää kukkaset. Oikealla punakukkainen kääpiöjapaninakileija juuri puhkeamassa kukkaan. Voi tätä ihanaa aikaa kun kaikki kukkii!

Hurmaavat metsätulppaanit, kerta kiellon päälle.

Kiitos kaikille, jotka kävitte tervehtimässä Elsan lempituolin osastolla Billnäsin Puutarha -tapahtumassa! Oli mukava nähdä teitä!

Kääpiöjapaninakileija – Aquilegia flabellata var. pumila
Metsätulppaani – Tulipa sylvestris
Ruusuherukka – Ribes sanguineum

28 comments :

 1. Oli kiva tapahtuma!

  Ransu on kyllä tosi isotassuinen! Vaikka täytyyhän sitä olla, isolla miehellä :)

  ReplyDelete
 2. Kyllä on niin Sailan poikaa tuo Ransu. Varjelee mamman kukkasia ettei van jättitassuillaan niihin osuisi. Huomaavainen ja hyväkäytöksinen komistus, ei voi muuta sanoa.

  ReplyDelete
 3. Kissat on kyllä fiksuja, eivät koskaan vahingoita kukkapenkin asukkaita. Ainaskin luulen niin...

  ReplyDelete
 4. Siellä on kyllä kesä pitkällä verrattuna tähän meidän maisemaan. Kalenteripoika näyttää nauttivan, haistelee aurinkoa:)

  ReplyDelete
 5. Tassut on mahtikset, ja tuo kauluri. Tuntuu että sitä hyppää joka mahdollinen hetki puutarhassa katsomassa mikä kukka mahdollisesti alkaisi kukkimaan. Ihanaa aikaa.

  Juhannusruususta huomasin, että siitä katkeaa kukat. Joku ötökkä vaivaa ja tänään otin järeät aseet käyttöön ja levitin myrkyn. Ja eikös tullut heti sade perään. Huomenna uusiksi.

  ReplyDelete
 6. Oijjoi mikä kalenteripoika, karvapehva, jättitassu - ja mitkä viikset. Ja kaiken lisäksi kultainen ja varoo mamman kukkia. Meilläkin olen ihmetellyt tuota kissan varovaisuutta, kun parvekkeemme on täpötäynnä taimia ja Ruska tykkää käydä pervekkeella tiirailemassa ja haistelemassa ilmaa, mutta sillä on omat paikkansa siellä, ei yhtään ole taimiani sekoittanut. Oikein ihmettelen kissan hienoutta. Pennut ovat kyllä sitten vähän eri asia...

  ReplyDelete
 7. Mahtitassut tosiaan :) Ja tarkasti kävelee kukkien välissä. Ihan kuin olisi vielä pörhistynyt kesää kohden? Meidän Gebsulta on korvantakus tupsut kesän myötä liki kadonneet.

  ReplyDelete
 8. Komea on Ransu toukokuun lehdelläkin! Myyntipöytäsi näyttää houkuttelevalta, oli varmasti mukava tapahtuma.

  ReplyDelete
 9. Voi että Ransu on mahtava ja komea ♥. Mikä turkki!

  ReplyDelete
 10. Naukulan Mamma; Niin oli :-) Ja niin pitää! Että pysyy pystyssä tuulessa ja kaikkee.

  Amalia; On se!

  Myrsky; Se on niin lutunen, niin on Mustikin, täydellisiä puutarhakissoja.

  Pioni; Eivät minustakaan. Sen sijaan kylässä olleet koirat ovat kaivaneet ylös maasta ruusuntaimia ja harvinaisia liljoja!

  Katariina; Vai on? Nuo puutarhakuvatkin on viime viikolla otettuja. Ihan hyvä että lupasivat viilenevää niin kaikki kukinta ei mene ohi ihan hujauksessa.

  Katja; On ne, miehekkäät tassut ja kauluri. Varmaan Iineskin tykkäisi ;-) Hitsi, mullakin on jonain vuonna ollut ruusussa joku, onkohan se punkki vai mikä joka nuppuja katkoo. Vai olikan se joku kärsäkäs... no joku ötökkä kumminkin.

  Paula; Ransulla on karvat kohdillaan ;-) Kissat ovat todella taitavia ja huomaavaisia (niin halutessaan).

  Pirkko; Minustakin tuntuu, että Ransu on tuuheutunut kesäksi. Tähän asti sillä on joka touko-kesäkuussa ollut vuoden muhkein turkki.

  Maria; Tuossa olikin vasta puolet myyntipaikasta... koin pienen kauhun hetken kun menin rakentamaan osastoa perjantaina ja se olikin kaksinkertaistunut kun myyjiä ei ollut tarpeeksi. Mutta eihän mulla ollut niin paljon kamaa kun yarikseeni ei mahdu... maalasin sitten illalla yhden penkin ja onneksi sain pukkipöydän tuolta paikan päältä lainaan. Pitänee laittaa toinenkin kuva loppuosastosta!

  Minni; Pus pus näteille tytöille ♥ (sekä Minnille että mammalle)
  terveisin pörheä RANSU

  ReplyDelete
 11. Mulle kans pus pus! Ja sulle kans multa <3 <3 Vau vau, miten oot hyvin varustautunut uikkarikauteen! Tosi vakuuttavat rintakarvat! Hurrr <3

  Sydän ihastuksesta läpättäen Unna Tuutikki

  ReplyDelete
 12. Ihana Ransu! Ihmettelen kyllä aina miten ne kissat osaakin astettaa jopa TAKAjalat just kohdilleen kun ei edes näe niitä! Hyvää kesää teille kaikille!

  ReplyDelete
 13. Unna-neito ja Ella-mamma!
  Pus, pus, pus! En itse ui, mutta voin pelastaa jonkun joka yrittää mennä uimaan kastumiselta houkuttelemalla sen rapsuttamaan mun rintakarvoja niinku uimisen sijasta.
  RANSU

  Auli; Niin, kissoilla on ehkä silmät selässäkin, tai ainakin takajaloissa :-D

  ReplyDelete
 14. Voi Ransu, mikä (puutarha)jellona! Komeat rintakarvat ja kaikki, ooooh ;)

  Ruusuherukka kuulostaa mielenkiintoiselle, minkälainen kasvi se on?

  ReplyDelete
 15. On se komea :-)
  Ruusuherukka on pensas, aika talvenarka, ymmärtääkseni sitä voi kokeilla I-vyöhykkeellä. En tiedä, onko jollakulla kokemuksia muilla kasvuvyöhykkeillä. Se on koristepensas eli ei tee marjoja. Ruusuherukan normaalikorkeus etelämpänä on korkeintaan 2 metriä ja se on aika pystykasvuinen, mutta en tiedä miten se pärjää talvet, voi olla että pysyttelee matalampana.

  ReplyDelete
 16. Lomps lomps, jättitassu! Ja pusu nenulle!

  ReplyDelete
 17. Nyyh etten päässyt tuonne puutarhatapahtumaan shoppaamaan, kadekade..
  Ransu on kyllä läkähdyttävän ihana, antaakos muuten vieraiden rapsutella ja onko morsianta lähistöllä? Tuollaisella komistuksella riittää varmasti ihailijoita :)

  ReplyDelete
 18. 2 x KKK:
  Keväisen komea kolli
  Kaunista keväistä katseltavaa

  ReplyDelete
 19. Pakko kysyä, kun en tiedä: mikä on muotopuutarha?

  ReplyDelete
 20. Zepa; Pusu nenulle annettu, itse asiassa montakin :-)

  Hortensia; Kyllä kaikki halukkaat saavat rapsutella Ransua. Ihailijoita riittää ;-) Ransu on ihastunut mm. naapurissa välillä oleilevaan noin 5-vuotiaaseen Nelli-neitoon, mutta Nelli pistää Ransun ojennukseen. Ehkä siitä juuri Rasu tykkääkin.

  Viivi; :-)

  Vilma; Esittelin muotopuutarhani aiemmin täsä kuussa. Muotopuutarha on puutarha tai sen osa, jossa kukkapenkit tai pensaat on istutettu jonkun kuvion muotoisiin ryhmiin, usein symmetrisesti.

  ReplyDelete
 21. Ransu on niin tarkka missä kulkee, ettei vain kukkien päälle.
  Olen muuten aivan kade että pääset korvasienikastiketta syömään. Keräisin itsekkin, mutta ukkeli ei luota niin maijun keittotaitoihin että saisin sen myrkyn kolmella keittämisellä pois. Selvästi haluaa pitää minusta kiinni;)
  p.s. vanhin tyttö, jonka tapasit, blondi, sai maikkarilta pestin, opinnot loppusuoralla, ei jää työttömäksi valmistuttuaan:)

  ReplyDelete
 22. Maiju; Ihana kuulla että työ löytyi heti!!! Korvasienet on todellakin hyviä, mutta onhan pitkä avioliitto vielä parempi juttu ;-)

  Heidi; Ransusta saa vain ihania kuvia <3

  ReplyDelete
 23. Hmm, onkoos toi turkin paksuus/pörheys myös rotuominaisuus. Itämaiset ei suvella turkkia tarvitse?

  ReplyDelete
 24. On se varmaan rotuominaisuus, tosin norjalaisilla kuuluisi olla pörheä talviturkki kaulureineen, ei kesäturkki :-D Mutta itämaisilla ei kai ole niin paljon alusvillaa talvimallissa, ehkä ei kesämallissakaan? En ole ihan varma.

  ReplyDelete
 25. Isolla miehellä on isot tassut! Meikäläisenkin tassut ovat paaaljon isommat kuin pikkuveljillä - jotka luikkuja ovat muutenkin. Rotevuudelle ei mies mitään voi!

  ReplyDelete
 26. Rotevuus ei voi olla huono ominaisuus, kun pitää olla miehekäs ja partioida!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!