Tuesday, 29 May 2012

Orange, orange!

Lempivärinä oranssi
Aiemmin tässä kuussa kerroin lempivärini olevan purppura. No on sekin, mutta oranssi... siinä vasta on jotakin.

I luuuuurv orange!

'Princess Irene' on tehnyt yhteen varteen kaksoset.

'Princess Irene' and her twin sister.

Kreikantulppaanit etualalla menevät yöksi ja varjoisalla säällä suppuun kuten monet muutkin villilajit. Niiden takana hehkuvat 'Princess Irenet' ja polkkakarkin väreissä italiantulppaani 'Peppermint Stickit'. Kaikkein taaimmaisena vasemmassa yläkulmassa loistavanpunaiset papukaijat.

Muotopuutarhassa on tulppaaneja jokaisessa kukkapenkissä, paitsi uusimmassa, joka ei vielä syksyllä ollut valmis!
Viikko sitten muotopuutarha sai uuden ruusukaaren tien puoleiseen reunaan. Tämä on metallia ja tapit on hakattu 30–40 cm maahan, pitäisi pysyä suorana myrskytuulellakin.

The English Garden got a new rose arch (well, rose and Aconitum hemsleyanum arch) a week ago. This one should stand straight in hail and storm.


Italiantulppaani –Tulipa clusiana
Kreikantulppaani – T. orphanidea (ent. T. whittallii)

25 comments :

 1. Kaunista, kaunista ♥ :) tulppaanit keimailevat kevättuulessa kilpaa, on tämä parasta aikaa!

  ReplyDelete
 2. Tää tulppaanikuvien katseleminen on kyllä ihan kauheeta, kun tahtois itelleen ihan kaikki, mitä missään näkee. On ne vaan niin upeita. Varsinkin sun oranssit!

  ReplyDelete
 3. Linda; Tää on niiiiin ihanaa, voi kun tän saisi pulloon jonne voisi itsekin ujuttautua marraskuun tullen!

  Pirkko; Tulppaaneissa on ehkä joku addiktoiva ominaisuus? Itse en tykännyt vielä silloin kun luulin, että kaikki tulppaanit ovat paksuvartisiä pönöttäjiä, mutta on ne upeita: on herkkiä, hentoja, pieniä, siroja, merkillisiä ja itse asiassa ei ne pönöttäjätkään enää niin pahalta näytä :-D

  ReplyDelete
 4. Tuo Oranssiväri on tosi kaunis. Meillä on myyriä ei voi tehdä kukkapenkkiä kuin laatikkoon. Taidan muuten syksyksi suunitella uuden laatikon tulppaaneja varten, sainkin inspiksen, mikä ettei Männikölle sipulikasveja, ei ole mahdotonta:)
  (lautaa riittää, laatikkon rakentamista varten)

  ReplyDelete
 5. Piparminttuja on täälläkin, nam! Ihania ovat nuo oranssitkin. Muotopuutarhassasi on aitoa englantilaista tunnelmaa ja kaari sopii paikalleen täydellisesti. Viimeinen kuva on ihan postikortti.

  ReplyDelete
 6. Maiju; Niin, laatikossa voi viljellä mitä vain! Tulppaaneilla on syöjänsä, jänikset saattavat popsia niiden kukkavarret. Mutta jos viljelyksen suojaa vaikka kanaverkolla siksi aikaa, kun ette ole paikalla ihailemassa kukkia ja pitämässä liikettä pihalla, se ehkä riittää. Minä en tänä vuonna suojannut tulpsujani mitenkään ja vain pieni osa on syöty!

  Maria; Kiitos! Minä vielä vähän nikottelen tuon metallikaaren kanssa, kun vanha risukaari sopi kylään ja matalaan reunuspajuaitaan paremmin. Mutta ei sellainen pysy pystyssä enkä halua rakentaa uutta aina muutaman vuoden välein. Tuo kaari on kaunis, siihen kului aikaa että löysi mieleisen, missä ei ole koukeroita!

  ReplyDelete
 7. Kaari on todella kaunis. Jääkö se paljaaksi vai annatko jonkun köynnöskasvin vallata sen?

  ReplyDelete
 8. Polkkakarkin väriset kukat ovat hauskoja. En tiennytkään, että tulppaaneissakin löytyy niitä. Minun kuopukseni ihastui viimeisimmällä taimitarhan reissulla noihin raidallisiin kukkiin niin kovasti, että vaati niitä kotiin ostettavaksi - lapsetkin tyykkäävät tästä jännästä ja hauskasta väriyhdistelmästä!

  tv Leena

  ReplyDelete
 9. Hieno ruusukaari, oikein kateeksi käy. Mistä ostit?

  Tulppaaneja on niin paljon nyt kaikkialla, että alkaa jo syyhyttää tilata niitä syksyksi itsellekin PALJON. Olisi vaivaiset kolme pihaa, jotka voisin niillä täyttää ;)

  ReplyDelete
 10. Oranssi on ihana väri! Noita kreikantulppaaneja haluan minäkin omalle pihalle...

  ReplyDelete
 11. Oranssit tulppaanit ovat tosiaan viehättäviä. Niitä näkee myynnissä keväällä kohtalaisen vähän. Olen ihastunut myös oransseihn neilikoihin, niitäkään ei joka paikassa ole myynnissä. Sinulla on tuossa muotopuutarhassa kokonainen rinki tulppaaneja.

  ReplyDelete
 12. Heippa Saila!

  Uusi lukija ilmoittautuu - eksyin nyt ensimmäistä kertaa blogiisi, mutten taatusti viimeistä :)

  Ihana ruusukaari sulla, mulla on pihalla hyvin samantapainen. Saatiin se pystyyn viime kesänä ja tänä kesänä olisi tarkoitus saada se vehreäksi. Ajattelin alustavasti laittavani kaareen humalaa ja köynnösruusua, mutta saa nähdä mihin lopulta päädyn...

  Tervetuloa myös vastavierailulle ja lukijaksi blogiini Valkeat Unelmat! :)

  ReplyDelete
 13. Kauniin kaareen olet löytänyt. Itsekin hieman vierastan niitä koristeellisia. On vielä toistaiseksi jäänyt ostamatta.
  Pajuaita on tosi hieno ja tuppaanit viehkoja!

  ReplyDelete
 14. Oranssit tulppaanit, niissä on puhtia <3 Muotopuutarha lukuisine tulppaaneineen on varmasti kovin soma näky :)

  ReplyDelete
 15. Opsista miten kaunis väri!!!

  ReplyDelete
 16. Oranssihan on parasta puutarhassa <3 Hainkin juuri tänäin karjalanneidon oven pieleen, tietty oranssin.

  ReplyDelete
 17. Selvästi päivän sana, minä käytin tänään ORANGE sellakkaa :)

  ReplyDelete
 18. Kiitos kaikille kommenteista!

  Myrsky; Kaaressa kasvaa köynnösruusu 'Flammentanz', se kasvoi jo edellisessä risukaaressa. Kaaren toisella puolella on köynnösukonhattu.

  Leena; Tulppaaneissa on aika paljon raidallisia, mutta varsin polkkamaiset värit on tässä italiantulppaanissa.

  Piia Anneli; En löytänyt Suomesta mieleistä, niin tilasin paloina Englannista! Tilasin samalla 5 kpl, niin ei tarvi enää tilailla lisää ja maksaa uutta postimaksua, kun tähän muotopuutarhaankin uppoaa niitä vielä kaksi... kaaren merkki on Gardman. Ehkä Suomessa joku myy, mutta ei tullut vastaan. Pitää varmaan alkaa itse myydä näitä!
  Kolme pihaa on aika paljon ;-D

  Saraheinä; Se on ihana, toivottavasti leviää kun on villilaji.

  Paula; Rinki on sitten kun neljännessäkin kukkapenkissä on tulppaaneja! Oranssi on mukava hyvänmielen väri. Ruskassakin on oranssia.

  New Englans Rose; Kiitos kommentista ja tervetuloa! Humala ainakin tuo pikaista vehreyttä kaareen. Minulla on tuossa juurella jo pari vuotta vanha ruusu, tosin sitä piti leikata ja muotoilla tähän uuteen kaareen.

  Irene; Sitten kun se oikea tulee vastaan niin sen huomaa kyllä!

  Ella; On se, varsinkin äsken Mustin kruunaamana ;-)

  Hyvä Mieli; Niin on :-)

  Varjoyrtti; Karjalanneidon voisin minäkin hankkia, vaikka en muuten kesäkukkia tapaa harrastaa. Siinä on hieno väri!

  Elina; Päivän sana se on :-D

  ReplyDelete
 19. Kauniita tulppaaneja ja kauniin ruusukaaren olet laittanut. Siinä sitten syksyllä varmaan saamme ihailla ruusuja.
  Mukavaa loppuviikkoa

  ReplyDelete
 20. Kauniit hehkuvat värit tuossa kreiskantulppaanissa. Muutenkin muotopuutarha näyttää houkuttelevalta.

  ReplyDelete
 21. Sylvi; Kiitos! Köynnösruusun pitäisi olla kukassa heinäkuussa, viime vuonna se teki ensimmäisen kukan!

  Päivi; Niin minustakin ja siinä on monta sävyä! Muotopuutarha on aivan ihana, sinne voi laittaa kaikkea erikoista ja hauskaa, kun se on vähän hoidetumpi paikka pihallani.

  ReplyDelete
 22. Hieno kuva tuo ylimmäinen upeasti oranssin eri sävyissä hehkuvasta kaksoistulppaanista. Naapurilla oli muutamia melkein tuon värisiä tulppaaneita, joita kuvasin (salaa).

  ReplyDelete
 23. Kiitos Eero! Hahhhaa, vai piti salaa kuvata :-D Olisi se ehkä antanut kuvata luvankin kanssa!

  ReplyDelete
 24. Niin niin mutta tämä ei ollutkaan se mukava naapurin rouva, jonka ihmeliljaa pari vuotta sitten kuvasin ja josta oli juttua lehdessäkin. Enkä tätä salaa kuvattua, toisenlaisen naapurin kauniin oranssista kukkaa kyllä koskaan julkaisekaan, mutta se houkutti kuitenkin kameramiestä kuvaamaan.

  ReplyDelete
 25. Niin, on naapureita ja naapureita ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!