Saturday, 12 May 2012

Seuraavat tulppaanit

Muotopuutarhassa kukkivat edelleen 'Persian Pearl' -tähtitulppaanit seuranaan 'Ocean Magic' -helmililjat. Nurmikko kaipaa jo kipeästi leikkuuta, mutta viimeiset pari päivää ovat olleet liian märkiä siihen touhuun.

My English Garden... and a grass that is desperately asking for the first mowing of the year!

Helmililjojen kaveriksi alkaa avautua lohenpunaisia 'Van Eijk' -tulppaaneja, syksyllä Viherpeukaloilta tilauslahjana tulleita.

Ensimmäiset leiskuvanpunaiset papukaijatkin ovat avautuneet. Nämä kasvavat toisessa penkissä, epätoivoisena yrityksenä pitää edes jonkinlaista väriharmoniaa yllä. Taustalla vihertää rehevä pensasmerikaali.

Saman harmonian vuoksi siirsin syksyllä hempeät 'Top Hit' -hyasintit punaisten tulppaanien vierestä tähän pastellipenkkiin. Nyt niiden seuraksi ovat avautuneet etualan 'Splendid Cornelia' -hyasintit. Odotan vielä tämän saman kukkapenkin toiseen laitaan kohta avautuvia kerrannaiskukkaisia, tumman purppuraisia 'Hollyhock'-hyasintteja.

The very soft pink hyacinths moved to this border in the autumn, a year ago they bloomed together with bright red parrot tulips – a real eyesore.

Pensasmerikaali – Crambe cordifolia

12 comments :

 1. Ompas sulla suuret helmililjat!
  Kuulosti niin hauskalta -ja tutulta- tuo epätoivoinen yritys pitää väriharmoniaa yllä. Hyasintit on puutarhassa todella kauniita, olen vasta keskieuroopanreissuilla niihin ihastunut. Ja papukaijakin jo valmiina, huoh, kaunista.

  ReplyDelete
 2. Nuo 'Ocean Magicit' ovat todella vähän perinteisiä lajeja rotevampia. Toisaalta tähtitulppaanit ovat ihan miniskereitä, joten se ehkä saa helmililjat näyttämään suuremmilta! Eikö ole ihana alaspäin tummuva väri noissa helmililjoissa. Jos löydän syksyllä näitä taas taimimyymälässä niin ostan monta pussia. Pitäisiköhän jo varata aika sitten osteopaatillekin ;-)
  Hyasintit ovat puutarhassa todellakin paljon kauniimpia kuin joulupöydässä, missä ne kukkivat ohi salamavauhdilla. En ymmärrä miksi niitä täytyy kasvattaa jouluksi! Puutarhassa kukinta kestää monta viikkoa, pidempään kuin mikään muu kevätkukka mitä olen nähnyt. Eikä näitä edes peurat eikä jänikset syö!

  ReplyDelete
 3. Joulusta olen säilönyt hyasintin sipulit. Sanoppa sinä, laitanko ne maahan nyt keväällä vai syksyllä?
  On ne vaan sulosia nuo sipulikukat.
  Jospa nyt vähän jo kuivahtas paikat.

  ReplyDelete
 4. Minä laittaisin ne heti vaan maahan, niin pääsevät elämään luonnollista elämäänsä mahdollisimman pian.
  Nyt ainakin tuulee niin, että peruukki lentää. Yritin mennä leikkaamaan ruohoa, mutta leikkuri ei käynnisty. Unohdin ostaa uutta bensaa, vanhalla se ei ilmeisesti lähde nyt liikkeelle. Hyvin on kyllä tuulessa nurtsi kuivunut!

  ReplyDelete
 5. Sun kukkii niin järjestyksessä noi helmililjatkin. Teil taitaa olla kova kuri, kun kaikki pysyy oorlingissa:) Kauniit hyasintit.

  ReplyDelete
 6. Tykkään hyasinteista noin, muutenkin kuin jouluna! Pitää hommata itsellekin niitä ensi kevääksi

  ReplyDelete
 7. This is so beautiful. Our grass is only just alive and becoming green. And there are no flowers in the garden yet.

  ReplyDelete
 8. Amalia; Järjestyksessä :-D No istutin niitä vähän välein maahan syksyllä siihen asti kunnes pussi loppui...

  Auli; Hyasintteja suosittelen, todella! Viime keväänä kukkineet kukkivat vielä suuremmin kukkapampuin tänä keväänä, ihan uskomatinta. Ja ne tuoksuvat ja karkottavat jäniksiä ja peuroja EHKÄ, tai ainakin harhauttavat, ne eivät huomaa tulppaanejani niin helposti (ehkä...)

  Punapippuri; Thank you! The spring comes very quickly when it starts, so I guess it is only a matter of days. It is a good idea to plant snowdrops and crocuses, they help the wait for the actual spring.

  ReplyDelete
 9. Suloisia nuo hyasintit, tuovat aina Keukenhofin mieleeni.

  ReplyDelete
 10. Totta, tai minulle tulee niiden tuoksusta voimakkaasti Englanti mieleen, kun siellä näitä käytetään talvisissa istutuksissa ja tuoksu on voimakas ja mieleenpainuva. Kävin Keukenhofissa vuosi sitten ja myönnetään: osin sen ansiosta istutin pihalleni enemmän sipuleita kuin koskaan ennen, ja kyllä se kannattikin. Nyt niitä on todella kiva ihailla ja osalta vielä odottaakin.

  ReplyDelete
 11. Ihanat hyasintit.
  Ne tuoksuu niin hyvälle ja ulkona sen tuoksu ei häitise ketään.

  Aurinkoista. Äitienpäivää sinulle!

  ReplyDelete
 12. Hyvää äitienpäivää sinullekin Sylvi!
  Ulkona hyasinttien tuoksu, jonka tuuli tuo nenään, on ihana lisä pihan muissa aistielämyksissä. Siellä se ei ole yhtään liian voimakas.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!