Saturday, 5 May 2012

Tihkuisen päivän toipilas ja pari esikkoa

Sydämellinen kiitos kaikille toipumistoivotuksista! Antibioottitabletin anto sujui aamulla helposti, vaikka Ransu ei pidäkään siitä, että sen kurkkuun tungetaan tabletteja. Se on silti niin kiltti, että nielee kuuliaisesti mitä annetaan, nielipä se yhtä kuuliaisesti ruiskulla suuhun annettavan tulehduskipulääkkeenkin.
Nyt täytyy paljastaa, että annan pojille multicat-vitamiinitkin aina tunkemalla ne kurkkuun, vaikka sitä ei niin suositella. Mutta muuten vitamiinitabletit jäävät ruokakipon pohjalle syömättä. Pienenä Ransu söi ne kiltisti kädestä kun luuli niitä nameiksi, mutta kun se tajusi että kyseessä onkin vitamiini, loppui kiltisti ottaminen kuin seinään.
Annan pojille myös omega 3 -öljyn ruiskulla suuhun. Myönnän, että kissapoikani ovat harvinaisen kilttejä ja helppoja käsitellä!

Ransu is doing well, today has been cold and foggy so the boys have spent the day in my unmade bed. Ransu is very good at taking pills, giving medicine is no problem at all.

Tänään on ollut tihkuinen ja jäätävän kylmä päivä, niinpä olemme kaikki olleet pääosin sisällä. Lämmitin talon leivinuunilla, se antaa pitkäkestoisen lämmön. Nyt on lämpiämisvuorossa sauna.
Kiersin pihan kamera kädessä. Tässä pienen pientä esikkotarjontaa.

Valkokukkaiset palloesikot ovat hyvin matalia; johtuisiko siitä, että kasvavat vähän kuivassa paikassa aivan saarnen tyvellä. Kuvasin kukat näin taidekuvana tarhavarjohiipan läpi. Varjohiipan kukkanuput jo erottuvat violetteina pallukoina.

Etelänkevätesikko saunan nurkalla. Näin pieni vielä, tämä on istutettu viime kesänä.
Nyt lähden lisäämään puita saunaan ja keräämään pyykkiä kasaan, pesen samalla (nyrkki)pyykit.
Mukavaa lauantaisaunaa tai muuten vain lauantaiehtoota kaikille!

Saturday is the traditional sauna (bathing) day. My sauna is warming as well as everybody else's. I wash myself and my laundry there. It is now time to add some wood to the oven and soon the bathing can begin. Have a nice Saturday evening!

Etelänkevätesikko – Primula elatior
Palloesikko, valkokukkainen – Primula denticulata 'Alba'

26 comments :

 1. Teillä on tainneet pojat tottua pienestä alken hoitotoimenpiteisiin. meillä kun eivät ole tottuneet, on lääkkeiden anto silkkaa tuskaa kaikille osapuolille.
  Mukavaa saunailtaa!

  ReplyDelete
 2. Minä olen kehno antamaan tabletteja, onneksi on ystäviä jotka hoitavat homman puolestani. Mietin, että onkohan virtsatietulehdus helposti uusiutuva, antoiko lääkäri hoito-ohjeita lääkkeiden lisäksi?

  ReplyDelete
 3. Hyvä kuulla, että toipuminen etenee. Kelpaahan siellä, isoveljen kainalossa makoilla. Meillä annetaan lääkkeet myös tabletteina, ja samalla tekniikalla. Sen olen vuosien saatossa todennut helpommaksi kuin mitkään litkut. Mutta mitään vitamiineja en anna, toivon että eläinkaupan laadukas naksu riittää siihen. Olen mutenkin vähän vitamiinivastainen, en itsekään käytä kuin D:tä.

  ReplyDelete
 4. Tihkusateista oli meilläkin iltapäivään asti, mutta nyt paistaa ihanasti aurinko.
  Saunaa sitä olis meilläkin suunnitteilla, ei vielä lämpiä kyllä.
  Leppoisaa saunailtaa!

  ReplyDelete
 5. Hyvää saunailtaa!

  Täällä oli myös aamupäivällä ja päivällä harmaata (ei satanut kuitenkaan enää kun tulimme Helmin kanssa kotiin) mutta nyt auriko paistaa täydeltä terältä!

  Toivotaan, että Ransun vaiva helpottaa pian! Onneksi teillä tuo pillerin anto ei tunnu tuottavan ongelmia.

  ReplyDelete
 6. Kiva kuulla, että lääkkeet tehoavat. Tosi kiltti potilas! Meillä on unohdettu pillerit jo aikaa sitten, antibioottikuurina on käytetty pitkäkestoista kertapiikkiä. Mutta se ei ehkä riitä tuollaiseen vaivaan. Vitamiinit syötetään leikin varjolla: istu, anna tassua ja herkkuraksujen välissä vitamiinipilleri, joita säilytän purkissa raksujen kanssa, niin niihin tarttuu herkun tuoksu. Kesällä ei vitamiineja jaeta. Rapsutus potilaalle ja pikaista paranemista!

  ReplyDelete
 7. Hyvä että lääkkeen otto sujuu. Meillä ei ois Doriksen kanssa ollu tuo juttu helppoo. Toivottavasti Ransu pian paranee, eikä tauti uusiudu.

  ReplyDelete
 8. Onneksi pojat suostuu ottamaan lääkkeet vaikka sitten kurkkuun survomalla! Aikoinani, kun sain elää pitbull-leidin kanssa, meinasin ensin vähän jännittää tunkea sen valtavaan kitaan lääkkeitä, mutta sekin onnistui aina mainiosti. Hyvin kasvatettu lapsi oli hänkin.

  ReplyDelete
 9. Katja; Juuri näin, ne ovat pienestä asti olleet käsittelyissäni ja tottuneet siihen. Kiitos! Olenkin nopea saunoja, ei siellä kauaa nokka tuhise, mutta on mukavaa saada itsensä ja pyykit puhtaiksi :-)

  Katariina; Kyllä se voi uusiutua. Lääkäri neuvoi antamaan urinary-raksuja (saa eläinlääkäriasemilta) kuukauden ajan vähintään puolet ravinnosta. Yleensä on hyvä jos kissa juo paljon, kuten ihmisilläkin, se edistää virtsatien puhdistumista. Raksujen pitää olla laadukkaita, ei tavallisia ruokakaupan halparaksuja, niissä ei ole ainesosat kohdillaan.

  Pirkko; Niin, se on makuasia. Ransun kasvattajat suosittelivat multicatia ja kun Mustille eläinlääkäri suositteli mahdollisen astman tukihoidoksi omega 3 -öljyä, nimenomaan sydäntä ja munuaisia vahvistavaa laatua ja kun Ransun isä kuoli syksyllä munuaistautiin, niin päätin antaa öljyä Ransullekin. Annan niille vitamiineja ja öljyä vain kaupungissa, ehkä nurinkurisesti: joidenkin mielestä raksuista saa kaikki tarvittavat vitamiinit, niistähän kissojen ravinto kaupungissa pääasiassa koostuu. Minä taas kuvittelen niin päin, että täällä saaressa ne syövät laadukkaammin, kun saavat tuoremyyräravintoa, joten täällä ne eivät saa lisäravintoa.

  Sesse; Tännekin tuli aurinko ja kun tuulee lisäksi varsin navakasti, oli kiva ripustaa pyykit narulle: ne kuivuvat nopeasti.

  Naukulan Mamma; Onneksi Ransu, kuten Helmikin, on varsin helppo potilas.

  Cheri; Aika ovela vitamiinitekniikka :-D Kiitos, eiköhän tämä tästä. Tarkkailen nyt jos pissavaiva jatkuu, mutta toistaiseksi siitä ei ole merkkejä. Jos se ei muutamassa päivässä helpottaisi niin pitäisi mennä verikokeisiin.

  Amalia; On hurjan helpottavaa, jos eläimelle lääkkeen antaminen sujuu. Kiitos!

  ReplyDelete
 10. Susanna; Ei ole kissaa tai koiraa hampaisiin katsomista :-D

  ReplyDelete
 11. Mukava kuulla kilteistä ja kuuliaisista lääkittävistä! Omistani vain Lyyti on yhtä kultainen hoidettava, kehrääkin vielä hoitotoimenpiteiden päälle :)

  ReplyDelete
 12. Mukavia löylyjä ja vilvoittavia hetkiä ilta-auringon paisteessa. (Se on meillä tavoitteena.)

  Rapsutukset pojille♥

  ReplyDelete
 13. Oi oi, onpa hyvä, että Ransu sai hyvää hoitoa suuremmitta venkslauksitta ja toipuu! Rapsutuksia pienelle potilaalle!Antibiootit - nuo ihmeaineet! Edellisen postauksen kissapyllyhyppykuvat olivat niin pontevia!

  ReplyDelete
 14. Ihanat, kiltit karvalapset ja suloise esikot. Sateisen työpäivän jälkeen kävin vielä heittelemässä kanankakkarakeita puutarhaan ja kastelin siinä samalla kenkänikin perusteellisesti. Lämmin sauna ois nyt enemmän kuin paikallaan. Mutta koska sitä ei ole tyydyn kuumaan suihkuun. Leppeitä löylyjä!

  ReplyDelete
 15. Ella; No Lyytihän suorastaan kuulostaa ihan Helmi-Hempukan tasoiselta potilaalta! Ei meillä nyt ihan sille tasolle olla ylletty.

  Myrsky; Kiitos! Nyt onkin jo ruoka uunissa ja hetki istahtaa verannan kiikkustuoliin aurinkoon valkoviinilasillisen kanssa...

  Caro; Kyllä, hyvä on että saa ja vastaanottaa hoitoa! Se on niin suuri helpotus.
  Kissanpyllyt osaavat olla pontevia niin halutessaan :-D

  ReplyDelete
 16. Tiina; Voi hitsi, sauna on tosissaan joskus paikallaan. Mullakin kastui puukengät läpikotaisin kun kiersin pihan. Mukavaa lauantai-iltaa!

  ReplyDelete
 17. Rrrrransulle toipumishaleja ja Mustille haleja muuten vaan!

  ReplyDelete
 18. Kiitos! Mustia onkin halailtu oikein kunnolla, kun se joutui viettämään eilispäivän ihan yksin. Rrrransu otti ilta-antibiootinkin ihan nätisti, kun piti leuasta kiinni niin se ei saanut sitä sylkäistyä pois. Kiltti poika! Rapsutukset teidänkin karvapehvoille, mukavaa lauantai-iltaa (tai loppuviikonloppua).

  ReplyDelete
 19. aijai,, meillä oli lääkkeiden antaminen vaikeeta, mutta lopulta sen oppi kun aikansa opetteli.. nämä kisut on sen näköisiä, kun sanotaan että on Kissanpäität.. huokuvat tyytyväisyyttä

  ReplyDelete
 20. Kissat osaavat järjestää itselleen kissanpäivät, varsinkin sateella! Omivat lämpimän kohdan sängystä ja asettuvat siihen :-)
  Onneksi teilläkin lääkkeiden anti onnistuu, se on tärkeää.

  ReplyDelete
 21. On se hyvä jotta on omasta takaa potilaalla hoitaja,paranee nopeammin:D,Kauniita kuvia esikoista,hienoja!Ah,rantasauna ois nyt terapiaa,tykkäisin:)

  ReplyDelete
 22. Juu, Musti tykkää kun ollaan kaikki koolla, saa nukkua lähekkäin :-)
  Rapsutukset Junnulle!

  ReplyDelete
 23. Arkistenkin asioiden hoitaminen voi saaristossa olla aikas hankalaa, kuten niin hyvin kuvasit..

  ReplyDelete
 24. Kyllä, ja siitä ei moni tiedäkään. Niinpä kerron myös saaristossa kulkemisesta ja logistiikasta täällä. Ihan tervettä pähkinää purtavaksi ajassa, jolloin kaiken pitäis tapahtua heti samantien.

  ReplyDelete
 25. Näyttää söpöltä, että Musti-isäntäkin on asettunut Ransun toipilasseuraksi.

  ReplyDelete
 26. Musti oli iloinen, kun tulimme kotiin oltuaan koko päivän yksin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!