Monday, 7 May 2012

Manuli on terve kun se leikkii

Tämän blogin uusi tai satunnainen lukija varmaan ihmettelee, mikä tämä manulijuttu on. Manulijuttu syntyi marraskuussa, kun Ella huomasi Ransun muistuttavan erehdyttävästi manulia (arokissaa). Siitä pitäen Ransua on kutsuttu manuliksi yhtä usein kuin ransuliksikin. (Muita hellittelynimiä ovat mm. ranskis, mussukka, huligaaninpoikanen, sisupisu, karvapehva, karvis, pehmis ja pörrö).

Ransu on onnistunut käymään pissalla ulkona juuri silloin, kun silmäni välttää, eli en ole todistanut pissan sujumista. Sujumiseen viittaa kuitenkin se, että se ei enää hakeudu jatkuvasti pissalle sekä sisävadilla että ulkona. Sisävatiin ei ole lorahtanut mitään, mikä on asioiden normaalitila. Sitä käytetään yleensä ehkä kaksi kertaa vuodessa (jouluna ja juhannuksena...).
Lääkkeet on otettu kiltisti ja poika on muutenkin reipas. Ransu leikkii paljon, mikä on manuleille lajityypillistä. Näistä kuvista puuttuu olennainen osapuoli, nimittäin lempparihiiri, joka piiloutui maton alle. Kotona saaressa on vain tämä yksi lelu, kun pojilla on aitojakin hiiriä ja myyriä millä leikitellä.

Lempparihiiri on tämä ihana arpajaisvoitto Villikissan blogista vuoden takaa. Villikissa on sen itse tehnyt. Hiiri saa kovaa kyytiä, mutta se on kestänyt ehjänä.
Terveen leikkisää viikon alkua kaikille!

Ransu is getting well and taking antibiotics as a good boy should.

31 comments :

 1. Voi toista..niin on virkeän näköinen kisuli, onneksi paranemaan päin :) Meillä ei ole omia kissoja, mutta naapurin Jasperi on ahkera kyläilijä ja näyttää jo odottelevan, milloin laitamme pihakiikun pehmusteineen paikalleen...pääsisi siihen köllimään...Ja toisessa naapurissa käyn hoitelemassa Jesseä ja Missiä, kun emäntänsä on reissussa :D

  ReplyDelete
 2. Sehän on hienoa, että on naapuri joka voi käydä katsomassa kissoja. Se on suuri helpotus, että kissat saavat olla kotona ja on tuttu hoitaja! Kuulostaa kyllä siltä, että teidän pihakeinuun ei välttämättä pääse itse köllimään :-D

  ReplyDelete
 3. Ihana harmaahuligaani♥
  Taitaa olla Ransu kaikinpuolin hyvävointinen.

  ReplyDelete
 4. On se ♥
  Ihmeen hyvin Ransu ottaa antibiootit ja Metacam-tulehduskipulääkkeen, vaikka minun nenääni se haisee järkyltä. Ransu ei ole moksiskaan, vaan nielee kiltisti ja siirtyy heti lääkkeen otettuaan jääkaapille, sillä seuraavaksi se saa keitettyä possunsiivua. En tiennytkään, että Ransu osaa olla näin hyvä potilas, kun joskus se voi olla aika jääräpäinenkin.

  ReplyDelete
 5. Kyllä on taas niin ihania kuvia noista sinun söpöliineistä. Ihan tekisi mieli niin silitellä.

  ReplyDelete
 6. Hyvä että kaikki on taas normaalissa järjestyksessä. Lapsihan on silloin terve, kun se leikkii :)

  ReplyDelete
 7. Sylvi; Silittely onkin mukavaa, kun Ransulla on todella pehmoinen turkki.

  Amalia; Niin tuntuu olevan :-)

  ReplyDelete
 8. Hauskaa, että Ransuli-manuli on parantunut ja entisellään, niin että vain joulu- ja juhannuspissat sisälaatikkoon.

  ReplyDelete
 9. Onpas ihanaa, että killi on jo parantunut!
  Meillä Miinan lempilelu on tällähetkellä pussinsulkija (jonka kyllä pelkään menevän sen kurkkuun...)

  ReplyDelete
 10. Kuvasarjasta voi päätellä, että manuli on terve! Onneksi apu tuli nopeasti eikä Ransuli Karvapehvan tarvinnut kauan kipuilla. Meillä on yhtä tiheää tuo sisävessan käyttö, pohdinkin tänään, että mistä tietäisin jos Nerolla olisi sama vaiva. Kai se tulisi sanomaan että asiat on nyt huonosti.

  ReplyDelete
 11. Paula; Näin Ransu tuntuu palanneen sisävessan käytön normaalirytmiin :-) Se myös juo reippaasti (kuten tavallisestikin), mikä on hyvä merkki.

  Janna; Niin on, varsin ihanaa :-) Pussinsilkijat tuntuvat olevan kissojen suosiossa!

  Cheri; Niin, itse huomasin juuri siitä, että Ransu tuli sisälle vessaan vähän väliä ja ulkonakin hakeutui pissausyritykselle todella tiuhaan.

  ReplyDelete
 12. Meidän kaikkien lukijoiden ihana Ransu näyttää niiiiin terveeltä kuin vain voi.
  Leikkisää Aurinkoista viikonalkua teille!

  ReplyDelete
 13. Hienoa, otsikosta jo tulin niiiin hyvälle tuulelle:) Rapsuttavaiset terveiset Manulille, meillä senkun sairastetaan ja ei leikitä yhtään, siis ihmiset.

  ReplyDelete
 14. Karvapehva... :)Meillä on Villahousu nimitys käytössä. Virtsatulehdus on ikävä vaiva kissalla tai immeiselläkin. Onneksi sai hyvät tropit! Virkeältä näyttää!

  ReplyDelete
 15. Hyvä Manuli, mutta voi EIIIEIIIIIIIIIIIII! Mulla on ollut koko päivän luonnoksena julkaisua odottamassa postaus, jonka otsikko on Kissa on terve kun se leikkii. En muuta, vaikka ehdit ensin.

  t. Nimim. Bloggari on terve kun se otsikoi kuten muutkin

  ReplyDelete
 16. Ransulla on taas toi "mami mä rakastan sua" -ilme :) Lentosuukkoja. Ihanaa, että Ransu on jo piristynyt ja lääkkeet purevat.

  ReplyDelete
 17. JIHUU! ANNA SILLE HIIRELLE KYYTIÄ!

  ReplyDelete
 18. Ihana Ransu. :) Meillä on nyt vähän epävarmat ajat, vanhimmalla lapsella todettiin kissa-allergia, vasta-aineet tosi korkealla. :( Näyttää siltä että me joudutaan luopumaan kissimirreistä jossain vaiheessa. Harmittaa!!! :( Kissat on niin ihania!

  ReplyDelete
 19. Muisku mainiolle Manulille! ♥

  ReplyDelete
 20. Mukava kuulla, että Manuli voi paremmin! :)

  ReplyDelete
 21. Hyvä Ransu! Hyvä Manu? Jos Ransu on Ransuli ja kun se kerran on myös Manuli, täytyy kai sen olla myös Manu? Juu. Oli vähän pitkä päivä.

  ReplyDelete
 22. Maiju; Kiitos samoin :-)

  Pirkko; Voi ei, pikaista paranemista!

  Tillariina; Villahousu on kans erittäin osuva :-D

  Zepa; Niin paranoo :-)

  Nimim. Bloggari on terve jne. Hyvä ettet muuta, sehän on universaali totuus! Mitäpä sitä muuttamaan.

  Tiina; Kiitos, niin on :-)

  KaLLe; Käskystä! Annetaan kyytiä :-)

  Puutarhuri; Voi harmi! Maalaistalossa on niin hyvä ja mukava pitää kissaa, hiirienkin takia, siis niiden oikeiden, ei leikkihiirien ;-) Toivottavasti joku ratkaisu löytyy.

  Elina; Kiitos ♥ mmmmmuisk takas Ransulta.

  Kaisa; Kiitos, niin on :-)

  Naukulan Mamma; Manu... no joo. Nukutaan nyt kunnolla yhden yön yli, jooko... :-D

  ReplyDelete
 23. Manulin meno näyttää vauhdikkaalta, mikä riemu! Toivottavasti antibiootit purevat toivotusti ja pissavaivat pysyvät poissa :)

  ReplyDelete
 24. Kiitos Ella, toivotaan näin! Yritän nyt kuitenkin bongata Ransun pissillä tässä joku päivä niin tulee sekin asia tarkistetuksi. Antibioottikuuri jatkuu vielä viikon, eiköhän siinä ajassa pöpöt poistu. Ja erityisruokavalio jatkuu kokonaisen kuukauden.

  ReplyDelete
 25. Hyvin terveeltä ja manulimaisen reippaalta manuliransu jo vaikuttaa.
  Yleensä kissat ovatkin tosi nopeita toipumaan kaikista vaivoista.
  Meidän Nipsulla oli joskus sama vaiva, ensin lääkäri määräsi "väärät" lääkkeet, mutta soitti heti kun bakteeriviljelytulokset olivat tulleet ja määräsi uuden tropin.
  Sitä ekaa lääkettä Nipsu ei suostunut millään ottamaan, emme onnistuneet edes kahden ihmisen voimin, mutta toinen lääke meni aika näppärästi. Varmaan tiesi, että lääke oli väärä?
  Nipsulle ostettiin myös niiden struviittikiteiden takia eläinlääkäristä ruokaa, mutta sekään ei kelvannut, eivätkä toisetkaan kissat suostuneet sitä syömään!
  Nyt meidän kissat ovat kaikki syöneet jo monta vuotta eläinkaupasta ostettuja raksuja, jotka auttavat virtsateiden kunnossapysymiseen. Eikä ole vaivoja kenelläkään ollut.
  Eläinlääkäri muuten sanoi, että tuo kyseinen vaiva on aika yleinen leikatuilla poikakissoilla.

  Aurinkoista kevätpäivää sinulle ja pojille!

  Minulla on tänään vapaapäivä pitkästä aikaa ja 15 kuution multakuorma tuli juuri pihalle, täydellinen päivä edessä :)

  ReplyDelete
 26. Voi kiitos Marja kun tulit vapaapäivän aluksi jättämään noin ihanan pitkän kommentin!
  Onneksi Ransu on reipas, tosin ei se sairastuttuaan apaattinen ollut, vaivan huomasi vain vähän väliä pissalle hakeutumisesta. Toivottavasti nämä tropit nyt auttavat. Onneksi Ransu alkoi syödä urinary-raksuja hetken nikoteltuaan, sille on vaikea syöttää uudenlaisia, kun se on herkkävatsaisena oppinut niin varovaiseksi - yleensä kaikki uusi saa sen vatsan sekaisin. Jatkossa pitää ostaa aiempaa enemmän noita sterilised cat -tyyppisiä raksuja.
  Mukavaa täydellistä päivää ;-)

  ReplyDelete
 27. Voi karvamurua!
  Ransun peitinkarvat näyttävät upeilta ja tuo villava aluskarva on aika muhkea :)
  Ransun turkista näkee, että hän ulkoilee.

  Hyvää paranemista Ransu!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 28. Leena ja Karvamurut; On Ransu aika muhkea pakkaus :-) Kuin varkain sille kertyi massaa nyt jo vuoden ajan, ei ole enää ruipelo karvojensa alla. Minullahan ei juuri ole kokemusta norjalaisten näyttelykissojen turkeista, paitsi mitä Ransun sukulaisia olen käynyt joskus katsomassa heidän kotonaan. Ransuhan on tietysti valioyksilö ;-)

  ReplyDelete
 29. Ihanasti piristymässä karvainen saaristomanuli!

  ReplyDelete
 30. Juu, kyllä se aika terveeltä vaikuttaa :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!