Monday, 8 November 2010

Haasteen pyörteissä

Huastetta pukkaa, tällä kertaa Tuiren suunnalta. Tässä on aika paljon miettimistä...

Kuvassa ne parturoidut portaanpielen syklaamit ja pari nettikaupan ihanuutta.

1. Miksi loit blogisi?
Jonkinlaisiksi kasvoiksi Elsan lempituoli -nettikaupalleni. Nettikauppa on persoonaton: siellä ei ole kukaan toivottamassa iloista hei:tä kun asiakas astuu sisään, eikä voi jutella ja kertoilla kuulumisia. Olen tosin niin huono bisnesnainen etten juurikaan osaa hehkuttaa kaikkea ihanaa mitä olen taas paketeista purkanut, ehkä jo senkin vuoksi että aina tuntuu olevan kiire ja juoksen asioiden perässä jotka olisi pitänyt saada tehtyä jo kauan sitten... olen ikuisesti myöhässä...

MUN kasvot on tässä blogissa tärkeintä. Siis mun asiat. - Ransu

2. Minkälaisia blogeja seuraat?
Persoonallisia, pääasiassa hyvin kirjoitettuja. Jostain syystä en voi sietää huonoa kieltä.

3. Lempimeikkimerkki?
Vaihtelu virkistää. Hmm. meikki... Viime vuosikymmenenä olen ihastunut l'Occitanen tuotteisiin, mutta heillä ei taida olla meikkejä.

4. Lempivaatemerkki?
Luonnonmateriaalit ja mielellään Euroopassa tehdyt. Vastustan järkyttävää rahdin määrää. Kaikkea varmaan löytyy (tarkistaa): nyt on päällä 10 vuotta sitten ostettu Zaran villamekko, ostin sen kun asuin Barcelonassa. Yksi ihana on pari vuotta sitten ostamani italialaisen Save the Queen -merkin talvitakki: villaa ja nahkaa ja tehty Italiassa. Se löytyi Ranskasta.

5. Välttämätön meikkituotteesi?
En meikkaa läheskään joka päivä, mutta kasvojen ihoa alkaa kiristää jos en käytä voidetta. Kosteuttavat on kivoja, esim. ranskalaisen Melvitan Hydrastim-seerumi.

6. Lempivärisi?
Toistan itseäni, pidän vaihtelusta. Kuolisin jos maailmassa olisi vain yksi väri. Eli riippuu päivästä. Esim. tänään punaisen, violetin, purppuran ja oranssin yhdistelmä toimii. Jonakin päivänä herään ja saan tajuttomat kicksit siitä, että keksin vetää jalkaan kirsikanpunaiset housut ja yläosaksi turkoosin neuleen. Hoo mikä yhdistelmä, mitkä vibat! Olen aina haaveillut siitä, että kotonani kaikissa huoneissa on eri väri ja tunnelma.

Syksyn värit rulettaa. Ihana 'Osakazuki' -japaninvaahterani pysyy hengissä vuodesta toiseen, vaikka ei oikeastaan kasva ollenkaan.

7. Hajuvetesi?
Ööh, mikä niistä? Käytän ehkä 23:a erilaista, riippuen (taas) päivän mielialasta...

8. Lempielokuvasi?
Todella vaikea kysymys! Joskus kaipaa yhtä, toisinaan toista. David Lynchin Wild at Heart iski lujaa silloin kun se tuli (1990), ja yllätyin kun katsoin sen nyt tv:stä ja pidin, tosissaan pidin, edelleen. Luulisi että maku muuttuu.

9. Missä maassa haluaisit vierailla ja miksi?
Olen matkustellut ja asunut ulkomailla niin paljon, että nyt haluan olla kotona. Siksi, että olen odottanut kotia niin kauan. Vastaus pitäisi siis olla "kotimaassa", heh.

10. Keksi viimeinen kysymys ja vastaa siihen itse.
Miksi blogisi on täynnä asiaa kissoista?
Koska ne ovat orjuuttaneet minut ja hallitsevat minua ja ajankäyttöäni. Ne tarkkailevat jatkuvasti mitä teen ja ilmaisevat mielipiteensä. Mikä huolestuttavinta, tämä kaikki on minusta jotenkin ihanaa.

Haastan tähän vain yhden blogin, Naukulan kerhon.

6 comments :

 1. Voi kamala, miten jaksat lukea meikäläisen blogia, kun kirjoitan niinkuin ajattelen, eli melko sekavasti...;)

  ReplyDelete
 2. Sinähän pyörit nopeasti haasteiden pyörteissä!

  En ole tuota leffaa nähnytkään, olisi hauska nähdä. Mun puolesta voisit mainostaa kauppaasi uutuuksia enemmänkin kun usein unohtuu käydä siellä. :)
  Iloiste maanantaita!

  ReplyDelete
 3. Ei ollut tarkoitus aiheuttaa kirjoitusstressiä! Mutta on totta, että minua aina lukiessani harmittaa jos kieltä ei ole käytetty oikein. Blogit ovat vähän eri asia, nehän ovat ikään kuin päiväkirjoja, mutta en vain itse saa omasta päästäni käännettyä kielentutkailutoimintoa pois päältä. Eikä oma kieleni ole mikään täydellisyys itse, kaukana siitä.
  David Lynchin tuotanto on unenomaista, mikä miellyttää minua. Wild at Heart (suom. Villi sydän) on samaan aikaan naurattava, kuvottava, ärsyttävä ja kekseliäs.

  ReplyDelete
 4. Täällä yksi ilmoittautuu! Haasteeseen on vastattu :) ! Kiitos kysymyksistä!

  ReplyDelete
 5. Oohoo, ollaanpa siellä innokkaita! Pitääpä käydä katsomassa kuka vastaa ja miten ;-)

  ReplyDelete
 6. Jos Orvokki on se toinen nimi, niin ehkä innokkuus on sitten se kolmas :) !

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!