Thursday, 4 November 2010

Vielä vaan

Terveisiä vaan Tallinnasta, tällä kertaa työmatka. Itäpainotteinen viikko, sanoisin. Tällä kertaa kaupunkireissu on kestänyt aivan luvattoman pitkään. Jos Musti olisi amerikkalaiskissa, hän haastaisi minut oikeuteen ja vaatisi mojovat korvaukset kivusta ja särystä, vapaudenriistosta sekä ulkonaliikkumisoikeuksiensa loukkaamisesta.
Tällä hetkellä ovelta kuuluu äänekästä epätoivon ja vaatimuksen sekaista mau'untaa. Täytyypä lähteä viemään poikaa ulos, etteivät naapurit ala kutsumaan eläinrääkkääjäksi.
Tältä Tallinnan-reissulta ei tullut otettua yhtään kuvaa, ei ehtinyt. Joskus kameraa tulee kannettua mukana turhaan. Jos olisi ollut valoisaa, olisin kuvannut hienon puksipuuparterrin, jonka ohi kävelimme vanhaan kaupunkiin (mainioon keskiaikatyyliseen Olde Hansa -ravintolaan), sekä ylitsepursuavan komean kukkakioskien rivistön siinä tavallisen reitin varrella Viru-hotellin edestä vanhan kaupungin portille.

Greetings from Tallinn, Estonia. Albeit the pic is not from there – that's my city living room.

4 comments :

 1. Oletpas reissannut kivoissa paikoissa!
  Puksipuuparterri (opin uuden sanan :)) on hieno, mutta hieman haiseva. Vähän tekisi mieli kyllä kokeilla omalla pihalla.

  ReplyDelete
 2. Heh, haiseehan se... mutta jostain syystä pidän puksipuun hajusta. Ehkä se liittyy hyviin muistoihin aikaan jolloin olin puutarhurina Villandryssa.
  Oli ilahduttavaa nähdä niin hyvinvoivia puksipuita niin lähellä Suomen kasvuvyöhykkeitä. Ahvenanmaallakin nuo viihtyvät. Se on ihan menestymisalueensa rajoilla meidän eteläisimmillä alueilla!

  ReplyDelete
 3. Hehhee :-) Näen jo asiakirjan silmissäni. Kantaja: Musti. Vastaaja: Saila. Asia: vapaudenriisto, ulkonaliikkumisoikeuksien loukkaus.
  Vaatimukset: satatuhatta muikkua, jaettuna 20 muikun päiväannoksiin seuraavien 13 vuoden aikana. Lisäksi kivusta ja särystä 2 dl kermaa päivässä seuraavien 13 vuoden aikana.
  Lisälauseke: jos kantaja ei itse jaksa syödä 20 muikkua päivässä, hän ei silti menetä oikeuttaan muikkuihin, vaan hän saa päättää, mitä yli jäävillä tehdään.
  Lisälausekkeen laatija: Ransu.

  ReplyDelete
 4. Ei tähän voi mitään sanoa, nauran katketakseni! :-D
  Osuit aivan keskelle naulan kantaa.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!