Saturday, 13 November 2010

Ne on täällä taas

Hei tulkaa kattomaan, tuolla on ihme tyyppejä!

Ketä ne on? Mitä ne täällä tekee? Onks ne vaarallisia?

Kylän toisessa päässä olevan talon ponit ovat taas karanneet. Näin käy aina silloin tällöin. Ovelia ovat. Oikeastaan, kyllä tuo ruoho näköjään kaipasikin lyhentämistä.

Ransu ei ole ihan vakuuttunut tämän retken turvallisuudesta.

Kun poni tuli lähemmäs, Ransu häipyi vähin äänin mökin alle.

Loose ponies at my neighbours' garden. They wander off every once in a while - and since everyone puts deer & hare fences they do little harm in the gardens. Actually the grass seems like it needed cutting.28 comments :

 1. Onpa ihania pihavieraita:).ymmärrän kyllä Ransun aatokset,varminta mennä mökin alle,on nuo kuitenkin niin isoja...Luin juuri sun kommenttisi blogistani ja nyt sen näen itsekin,onpas teillä vielä kesäistä:).Täällä ollaan nyt täysin talvilevolla pihahommista,kaunis lumi kaiken peittää...Mukavaa viikonloppua teille:)

  ReplyDelete
 2. Ooooh? Teil onkin paljo jännempiä pihavieraita ko meillä! ja ISOJA! Oot kyl rohkee kun uskalsit olla samalla pihallakin noitten jättiläisten kaa! Ransu the Rohkea!

  ReplyDelete
 3. Vähänkö teillä näkyy kaikkea jännää, meidän pihassa on tyytyminen pikkulintuihin ja harakoihin, oravakin on jo harvinaista herkkua!

  ReplyDelete
 4. Mikä kuvasarja kirjoituksineen, elävää kirjoittamista, mukavaa katseltavaa ja luettavaa! Ja Ransu, kyllä minäkin olisin hipsutellut piiloon näitä tyyppejä, ihan vain varmuuden vuoksi!

  ReplyDelete
 5. Tiina, nyt meillä on ihan eri kelit todella! Vaikka ei tätä kesäiseksi voi kutsua, mutta ei ole todellakaan talvistakaan. Tuo meri lämmittää joka puolelta vielä niin, että valkoinen joulu on täällä hyvin, hyvin harvinainen. Yöllä ei laske pakkaselle, meren lämmön takia. Viime vuonnakin leikkasin nurmen vielä marraskuussa.
  Siten keväällä tämän korot saa maksaa takaisin pitkään jatkuvana koleutena. Onneksi en asu ihan rannalla, sinne jäätyisi keväällä!

  Ransu sanoo:
  Kiitos kommenteista, on täällä ihan jännää, mutta ei noista koskaan tiedä. Ehkä ne oli ufoja. Oon kuullut että niistä kandee pysyä kaukana.

  ReplyDelete
 6. Onneksi olette saaressa niin ponit ei pitkälle pääse. :D

  ReplyDelete
 7. Täällä ei ole suurta vaaraa että eläin häviäisi. Eräs koirakin käy itsekseen kävelyllä, isäntä päästää sen ulos ja koira menee kylätietä yhteen suuntaan ja jonkin ajan päästä takaisin kotiin päin.

  ReplyDelete
 8. Ihana ilme Ransulla alimmassa kuvassa :DD "O-ou.." *klups*

  ReplyDelete
 9. Onpas kätevää, nyt ei tarvitse leikata nurmikkoa.
  Ransun ilme on kyllä mainio :)

  ReplyDelete
 10. :-) Ransu oli juuri huomannut otukset ja katsoi olenko hollilla turvaamassa selustan jos mentäis tutkimaan lähempää.

  ReplyDelete
 11. Niiin ihana ilme! Ransu on iiihana!

  ReplyDelete
 12. Hihii! Mullon faneja!!! Aah. Tuhh.
  *tuhisee sängyssä*

  ReplyDelete
 13. Hej!
  Aivan ihania vieraita siellä ruohoa "leikkaa" :)
  Mukavaa sunnuntaita!
  Halein Sirpa

  ReplyDelete
 14. Ponit ei oo ihan hetkeen käyneet parturis. Ja tuo Ransun ilme viimeisessä kuvassa... aivan uniikki! Nauratti ihan kauheasti.

  ReplyDelete
 15. Ransu, isoja eläimiä kannattaa väistää! :)

  ReplyDelete
 16. Upeita kuvia taas,ompas siellä ollut kivoja vieraita,nyt ei tarvii nurmikkoa leikata,kun on erilaiset työmiehet asialla.:D.Toi Ransu on sittten komee ja mikä ilme,et huiii nyt ne tulloo-ilme♥
  Mukavaa Sunnuntaita sinulle!

  ReplyDelete
 17. Ihanat ponit ♥
  Ah, tuntuu ihankuin oikeesti Ransu esittelisi nuo ponit, tuossakin eka kuvassa, hyvä oivallus, ihana Ransu ♥

  ReplyDelete
 18. Ransu arvioi lähempää paistin koon ehkä sittenkin hieman vaatimattomaksi ja jätti ponit kasvamaan ;D Viisas Ransu!

  Nokkelan näköisiä nurmikonleikkureita, kyllä noilla turkeilla kärsii laiduntaa viileämmässäkin :)

  ReplyDelete
 19. Poneilla onkin jo kunnon talvikarva. Mutta eivät TIETENKÄÄN vedä vertoja Ransun muhkealle turkille! Kyllä ponien kelpaa vaihtaa välillä maisemaa tuollaisessa ympäristössä, kun eivät pääse kauas harhailemaan kuitenkaan. Täällä kaupungissa voisi kyllä kans ottaa oppia tuosta kasvien suojaamisesta talveksi tuhoelämiltä. Meidän "puistokadulta" on kahden talven aikana jyrsitty koristeomenapuut ihan nysiksi, kun suojaverkot ovat liian matalat ja lumiaura puskee lumet mukavasti rinteeksi omenapuiden alle, joita pitki jänöt pääsevät nakertamaan puiden latvustot suihinsa.

  ReplyDelete
 20. Olen sanoton! Ihana kuvasarja ja tekstit. Seuraavaksi odotetaan kun Ransu hyppää ponin selkään ja laulaa mielessään " Hei laukkaa ratsu reima..." :D

  ReplyDelete
 21. Oho miten paljon kommentteja Ransu ja ponit ovat kirvoittaneet! Eipä ihme; ponit on sympaattisia ja Ransu tietysti oma vastustamaton persoonansa.

  Intopii; täältä saarelta tosiaan puuttuu parturi. Me kaikki rehotetaan vähän miten sattuu.
  Seijastiina; kyllä Ransu tuossa tosiaan juuri oli huomannut ponit ja katsoi taapäin minuun, ja sitten taas tarkkaili niitä. Itse olin kyllä huomannut ponit jo keittiön ikkunasta ja niitä katsomaan ulos mentiinkin, mutta sitä Ransu ei tiennyt.

  Joitakuita harmittaa että tulee kavionjälkiä nurmeen ja lantakasojakin, mutta eiköhän ne tuossa talven aikana tasoitu... Minua eivät ponit pihalla harmita, elleivät ne tule syömään jotakin harvinaista puutarhastani, mutta niin ei ole käynyt. Kyllä ne kauriit ovat ehdottomasti pahimmat tuholaiset. Mukavaa vaihtelua kun käy monenlaista vierailijaa.

  Anna; tosi harmi etteivät tajua suojata koristeomenapuita paremmin. Ei ne sitten paljoa korista. Tyhmiä ovat!
  Naukulan Mamma; ystäväni on kerran ottanut talleilla kuvan kissasta, joka viihtyy ponien selässä. Stten se alkoi ponin liikkuessa luisua alaspäin. Siitä hetkestä otetun kuvan voi käsittää niinkin, että kissa on kynnet ojossa hyökännyt ponin peffaan kiinni! Ihan kuin oikeat leijonat preerialla, paitsi tässä saalistaja oli vähän mini saaliin kokoon nähden. nimimerkillä "Epätoivoinen yritys"

  ReplyDelete
 22. Mahtava ilme Ransulla :) ja aika ihania pihavieraita.

  ReplyDelete
 23. Ransu on tosi ilmeikäs, saan nauraa sille joka päivä eikä vielä ainakaan vaikuta siitä loukkaantuneen.

  ReplyDelete
 24. Oi mitä pihavieraita, niin halittavia! Ja mitä ilmeitä Ransulla :D

  ReplyDelete
 25. Joo, kaikki karvaiset vieraat on kivoja ja halittavia - paitsi hämähäkit mutta onneksi meillä ei oikeastaan niitä karvaisia lajeja olekaan ;-)

  ReplyDelete
 26. No on niillä ainakin pitkät tukat, ei ihme että Ransua pelottaa. Kaikki pitkätukkaiset ilmestyksethän ovat tiettävästi vaarallisia ja pelottavia (ainakin ihmisten mielestä):D Mosh-pit kehiin takapihalle! Ponit, kissat ja ihmiset saa osallistua mutta pukkeja ei oteta, se sattuu liikaa...

  ReplyDelete
 27. En ehtinyt viikonloppuna koneelle ja HUH, mitä täällä olikaan! Ei kuitenkaan niin huh kuin ensin luulin, sillä ne eivät olletkaan NE ne eli ne kauheat koirat. Ransu taitaa kuitenkin tykätä poneista enemmän kuin koirista. Paras tietty ois, jos ainoat eläimet olisivat kissoja, myyriä ja lintuja. Ja ai niin, muikkuja!

  ReplyDelete
 28. Muikkuja sais täällä käydä enemmänkii!
  RANSU

  Todella Linda, nuohan ovat tummiin pukeutuneita pitkätukkia... ei niistä koskaan tiedä. Mossaus onnistuu poneilta yleensä aika hyvin. Ens kerralla sitten ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!