Sunday 26 May 2013

Unelmien viikonloppu

Perjantaina lähdimme poikien kanssa matkaan länsirannikkoa hieman ylöspäin. Oli aika tutustua Uuteenkaupunkiin. Siellä oli viikonloppuna vuotuiset kukkamessut, joihin en aiemmin ollut päässyt osallistumaan. Uusikaupunki on hieno puukaupunki, jossa olin viimeksi käynyt lapsena purjeveneellä.
Messut pidettiin keskustassa aivan veden äärellä. Sieltäkin on muutama kuva, joissa näkyy iloista messuväkeä kojujen ympärillä – mutta pääasiassa olivat kuitenkin itse taimet! Ai että, mitä herkkuja. Ostin niitä Vakka-taimelta, Harjunpään taimistolta, Taimimoisiolta, perennataimisto Ekmanilta, virolaiselta erikoisia saniaisia myyvältä taimimyyjältä sekä iloisilta puutarhaihmisiltä, jotka myivät omien perennojensa jakopaloja ja kasvattamiaan siementaimia edullisesti. Olipa hyväntuulinen tapahtuma!

Matkaseuraksi liittyi Turun asemalta Koko lailla -blogien Jenni, jonka sukumökissä yövyimme ja vietimme kaiken messuilta liikenevän ajan. Mikä paikka!

Retkeilimme myös katsomaan aavaa horisonttia.

This weekend I was extremely lucky to accompany a friend to her family's summer residence in west coast archipelago near Uusikaupunki. We bathed in their sauna right by the sea.

Rantasaunassa oli hyvät löylyt ja pulahdimme uimaan hyiseen mereen. Onneksi sieltä oli erittäin lyhyt matka takaisin saunan lämpöön!

Mökki sijaitsee pienenpienellä saarella, jonne on lyhyt soutumatka.

Ransu fiilisteli ja nautti muun muassa sisiliskolounaan.

Mustikin oli kuin kotonaan ja esitteli meille saaren isännän elkein tutkittuaan sen ensin itse.

Kylvökset ovat itäneet hyvin.

Rantakallio on sileä ja lämpenee auringossa mukavaksi tassutella.

Kuka tuolla liikkuu?! Pitäisikö murista?
(Musti jo ehätti murisemaan Jennin isälle)

Ransuhan siellä hiipparoi.

Kukaan meistä ei olisi halunnut lähteä pois.

43 comments :

  1. Kuulostipa ihanalta ja näytti kanssa!

    ReplyDelete
  2. Oi miten ihana mökkipaikka! Kyllä tuollaisella mökillä kelpaa viettää aikaa :)

    ReplyDelete
  3. Kiva lukea, että viihdyit Uudessakaupungissa, minun kotikaupungissani!

    ReplyDelete
  4. Inna Vaara ja Elina; Kyllä oli, unohtumaton viikonloppu! Soitin äidilleni ulkomaille ja sanoin hänen olevan hullu kun on poissa Suomesta juuri nyt, kun kaikki on kauneimmillaan, meri kimmeltää ja tiirat syöksähtelevät kalojen perään.

    Pellavasydämen Mervi; Voi hyvänen aika! Piti oikein käydä katsomassa nimimerkkisi takaa - kyllä: kävimme ystäväni kanssa putiikissasi Pellavasydämessä lauantaina! Olin se, joka osti kaikki bambu-kassinkahvat ja jolle annoit kahvikupit :-) Kiitos niistä! Nyt tiedät minne ne päätyvät!

    ReplyDelete
  5. Voi mikä viikonloppu! Erikoisia saniaisia myyvä taimimyyjä kuulostaa mielenkiintoiselle, saniaiset ovat ihania! Kyllä on sinulla hyvin koulutettuja kissoja kun pysyvät vapaanakin emäntänsä lähiympäristössä :) Olkoon alkava viikkosi yhtä ihana kuin viinkonloppukin! ♥

    ReplyDelete
  6. Oi miten ihana viikonloppu teillä on ollut !
    Pojista on mahtavat kuvat ja mahtoivat nauttia. Musti ja isännän elkeet :D
    Ostokset tulevat varmaan esittelyyn myöhemmin :)
    Ja sääkin helli teitä.

    ReplyDelete
  7. Kiitos kovasti! Tätä viikonloppua on kyllä vaikea ylittää. Olin todella iloinen saniaismyyjästä, tosin olisin voinut ostaa heiltä paljon enemmänkin kuin vain kahta saniaista - toivottavasti he ovat siellä ensi vuonna taas! Aion nimittäin änkeytyä tuonne mökille ensi vuonnakin ;-)
    Musti ja Ransu ovat mammanpoikia, en tiedä ovatko he koulutettuja... mutta he ovat tottuneet että olemme yhdessä kaikkialla.

    ReplyDelete
  8. Leena ja Pojat; Sää oli niin hieno, ilmeisesti Uudessakaupungissa on ystävällisempi säähaltia kuin etelärannikolla, jossa alkoi sataa rankasti sinne päästyämme ;-) Ransun onneksi viilentävä merituuli tuiversi turkkia ja mökin kuistilta löytyi varjoisa lokottelupaikka.
    Täytynee esitellä kasveja myöhemmin!

    ReplyDelete
  9. Ei ihme, ette ituolta malttaisi lähteä pois. Kyllä on niin upean näköistä.
    nuo keväiset puutarhajutut on ihania. Tulee vain tunne, haluan tuota ja tuota, on niin paljon kaunista esillä.
    Oikein loistavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  10. Minäkin olin messuilla. Kyllä oli hieno tapahtuma. Mutta sen jälkeen tuli pieni hysteria, kun rupesin pelkäämään, että niissä kotipuutarhureilta ostetuissa taimissa on lehtokotilon munia... ;-) Olen lukenut NIIN paljon kauhukuvauksia lehtokotiloista ja siitä, miten ne leviävät jakotaimista... Huh. Mihinkähän karanteeniin laittaisin nuo taimeni??

    ReplyDelete
  11. Näyttää ja kuulostaa kyllä unelmaviikonlopulle! Nämä säätkin ovat kuin keskellä suloisinta suvea.

    ReplyDelete
  12. Oi mkä paikka teillä! Ja kissat niin ihania! Olipas onni että eksyin tänne :)...

    ReplyDelete
  13. Voi miten kaunis paikka!

    Olisipa ihanaa <3 jos voisi itsekin reissata kissojen kanssa. Me emme ole saaneet näitä sinuiksi auton kanssa, vaikka mitä on yritetty. Enää ei viitsi edes yrittää, kun pelkäävät ja kärsivät jokainen niin etten kestä. Niinpä meille tulee aina joku kissojen- ja talonvahdiksi jos matkailemme.

    ReplyDelete
  14. Kuulostaa ihan täydelliseltä viikonlopulta ! Aurinkoa, merta, kissoja ja uusia kasvihankintoja :)

    ReplyDelete
  15. Epäilemättä kukaan ei olisi tuolta paratiisista halunnut lähteä pois... Taisitte kaikki kolme hieman rakastua paikkaan!

    ReplyDelete
  16. Upean viikonlopun olette varmasti viettäneet koko konkkaronkka :) Näyttäisi oleven niin, ettei isäntä pääse roolistaan vieraissakaan maisemissa ja Ransun tehtävä on vaan olla se söpö pikkuveli!

    ReplyDelete
  17. IHANA retki ja ihana paikka. Ja kissatkin tykkäs :-)

    ReplyDelete
  18. Oi, näyttää hienolta - useinhan pieni on kauniimpaa kuin mammuttitapahtumat. Mutta miten tosiaan tuo lehtikotiloasia, mistä edellä joku jo totesi; joillain alueillahan lehtikotilot (etanoitako ovat vai mitä...) ovat todella valtava riesa mitä ei omaan pihaansa tahtoisi..

    ReplyDelete
  19. Mummeli; Suomen suvi tuollaisessa paikassa on parempaa kuin mikään muu! Kiitos.

    Anonyymi ja Anemone; Olen harrastanut taimiruukkujen upottamista vesiämpäriin moneksi tunniksi, jos on syytä epäillä etana- tai kotiloasukkaita. En ole varma, auttaako se saamaan lehtokotilon munat mullasta pois, täytynee tutkia asiaa.

    Maria; Ilma oli uskomaton, eilen tunnustelimme lämmintä tuulta joka oli kuin jossain Etelä-Euroopassa, Suomessa ei saaristossa ole edes heinäkuussa yleensä niin lämmin tuuli! Mutta se taisikin tulla idän helteiden suunnasta.

    Anu Kristiina; Tervetuloa!

    Taru; Voi harmi, eläintä ei tosiaankaan tee mieli ottaa autoon jos se selvästi kärsii. Nämä ovat tottuneet, vaikka jos saisivat valita, pysyisivät Musti ja Ransu aina jollakin paratiisisaarella eivätkä ikinä menisi autoon.

    Saraheinä; Tuossa sanoissasi olikin tiivistettynä täydellinen viikonloppu!

    Tarjas Snowland; Kiitos, niin oli!

    Myrsky ja Minna; Kyllä, kaikki viihdyimme luvattoman hyvin!

    Mamma N; Näin se näköjään on :-D

    Zepa; Kyllä, täydellistä!

    ReplyDelete
  20. No on teillä ollut unohtumaton viikonloppu. Ihan aarreaitassa olette saaneet olla.
    Mukavalta näyttää.
    Ihana nähdä taas sinun uusia kasvejasi kun saat ne kasvamaan.
    Oikein hyvää viikkoa sinne teille!♥

    ReplyDelete
  21. Kiitos! Tuollaisia paikkoja ei ole montaa, tunnelma ja sijainti ovat huippuluokkaa! Ja Uusikaupunki on muutenkin kiva matkailukohde, keskustan puutalokorttelit ovat hieno näky, ja tuo satamalahti.

    ReplyDelete
  22. Tervetuloa änkeytymään ensi vuonnakin. :D

    ReplyDelete
  23. Jee! Kiitos! Voi olla että änkeydymme jopa samalla kokoonpanolla, saa nähdä...
    Huomasitko Pellavasydämen kommentin tuossa yllä? Se on se kauppa jossa kävimme ostoksilla! Laitoin Pellavasydämen blogin jo omalle blogilistallenikin.

    ReplyDelete
  24. Kylläpä vaikutti ihanalta reissulta ja mahtavaa, kun sulla kulkee pojat mukana!
    Mulla hiukan erilainen viikonloppu, kun olen toipumassa sappileikkauksesta. mies onneksi kotona nyt kuitenkin, mutta kyllä syyhyttäisi pihahommiin!!!

    ReplyDelete
  25. Kylläpä osaksesi on tullut harmillisen paljon leikkauksia! Toivottavasti toivut sukkelasti.
    Pojat niin nauttivat seurasta, että niitä tuntuu ikävältä jättää yksin paria päivää pidemmäksi ajaksi, vaikka naapuri kävisikin ruokkimassa ja huolehtimassa.

    ReplyDelete
  26. Reissu oli meijänkin porukalla erittäin onnistunut, kerrankin päästiin! Vakka taimen pöydät notkuivat toinen toistaan ihanampia kasveja ja saniaisia olisi voinut ostaa jokaista lajia:) Ja mikä ihaninta sain kuunnella puutarhaneuvos Aarnoa!

    ReplyDelete
  27. Odotukset olivat korkealla, kun messujen teemanakin oli harvinaisuudet, mutta ne odotukset täyttyivät! Meiltä meni kaikki tietoiskut sivu suun, kun oltiin niin tohkeissamme notkuvien taimipöytien ääressä ja sitten meinattiin kuolla nälkään. Messujen järjestäjille voisikin esittää toiveen, että myös alueen kauempaan päähän saisi ruokapaikan, kun kaikissa pöydissä on niin paljon tutkittavaa että alueen kulkeminen päästä päähän vie ainakin tunnin!

    ReplyDelete
  28. Onpa ollut kesäinen ja tunnelmallinen viikonloppu. Pulahdit jo uimaankin, taisi vesi olla vielä kylmää, mutta saunassahan sitä lämpiää.
    Uusikaupunki on tosiaan mukava kesäkaupunki. Vanhempani asuivat siellä 10 vuotta ja muuttivat sitten takaisin Espooseen. Tuli vierailtua säännöllisesti ja tutustuttua vanhaan puutalokulttuuriin.

    ReplyDelete
  29. Ai että, kuulostaa ihan taivaalliselta viikonlopulta!! Hmm... Nuo messut siis saattaisivat olla eniten friikkien tarpeisiin suunnitellut? Pitää laittaa korvan taakse, josko ensi vuonna pääsisi osalliseksi :)

    ReplyDelete
  30. Oikealta kesäparatiisilta näyttää! Hauska sattuma sinänsä, että (todennäköisesti) olemme lähdössä päiväretkelle Uuteenkaupunkiin, eikä postauksesi ainakaan vähennä intoa :)

    ReplyDelete
  31. Oih ja voih, mitkä maisemat:)

    ReplyDelete
  32. Onpa teillä ollutkin loko-oltavat! paikan täytyy olla ihana, kun kissatkin kotiutuvat heti! :)

    ReplyDelete
  33. Between; Ei tuonne mereen olisi voinut ilman saunaa mennäkään, en ole mikään avantouimari!

    Tiina; Suosittelen! Tän vuoden teemana oli vielä kasviharvinaisuudet ja niitä sieltä sai ostella - laitan listan seuraavassa postauksessa. Tietoiskuja ja luentojakin oli. Nää on paljon paremmat kuin messuhalleissa pidettävät "puutarha"messut, joissa oikeasti myydään laitureita ja metrilakua.

    AnnaS; Uusikaupunki on kiva matkailukohde!

    Zelda; Älä muuta sano, siis mikä paikka!

    Kaisa; Paikka oli todellakin pieni paratiisisaari.

    ReplyDelete
  34. Teillä on ollut ihana viikonloppu! Oltiin joskus lomalla saarimökissä, se oli kans tosi ihana paikka...

    ReplyDelete
  35. Saarihyppelyä ollut teillä ;) mahtavissa maisemissa.
    Oli kiva nähdä vilaukselta!
    Sää suosi tosiaan Uudessakaupungissa.

    R&T

    ReplyDelete
  36. Kauniin näköinen paikka. Tampereen kaupungilla on Uudessakaupungissa virkistysalue, jossa ollaan useita kertoja käyty mutta ei ihan lähivuosina. Nyt oli suunnitelmani ensi, että otamme sieltä mökin ja messuilemme, mutta sitten aikataulut menivät niin pahasti päälekkäin että oli pysyttävä Tampereella. Mutta kirjoituksesi perusteella, ensi vuonna aion suunnitelman toteuttaa! Ihmeellisiä nuo Musti ja Ransu, kun ovat kuin kotonaan vieraassa saaressa. Mä voin vain kuvitella meidän lyhkärit jossain... no, en ees voi.

    ReplyDelete
  37. Mitkä maisemat!
    Uusikaupunki on kiva, ollaan myös oltu siellä purkkarilla.
    Sinulleon tunnustus blogissani.

    ReplyDelete
  38. Sesse; Saarissa on ihanaa ;-)

    R&T; No oli todella kivaa että bongasit mut ja tervehdit! Olen ihmeissäni ja niin iloinen, mistä keksitkin, että se olen minä! Sää oli huippu, paitsi kasveille aika kuuma ja tuulinen.

    Pirkko; Me ajettiin teidän mökin ohi, Jenni näytti Tampereen paikan kun ohi mentiin :-)
    Ensi vuonna siis otatte lyhkärit ja puuhkahännän mukaan!? Elämysmatka hei!

    Sara; Voi kiitos, oli salamaakin nopeampi ja bongasin tunnustuksen jo! Kiitos!

    ReplyDelete
  39. No eikös ollut ihan kohtuumaisemat meidänkin mökin kulmilla? Varsin upeat näin tamperelaiselle, niin eri näköistä siellä. Ja voin vannoa, että yksikään lyhkäri saatikka puuhkahäntä ei reissuun meidän kanssa sinne tule! Ja juuri tajusin, että Poika muuttaa kolmen viikon päästä omilleen ja sitten meillä ei enää vakihoitajaa kotona ookaan....

    ReplyDelete
  40. Vakihoitaja saattaa ilahtua mahdollisuudesta käyttää pyykkikonetta ja ammentaa apetta täydeksi ladatusta jääkaapista... ei siitä niin kauaa ole kun itse muutin kotoa (köh, yli 20 vuotta, köh...), muistan hyvin!
    Se teidän mökkipaikka on ihana! Ihastuin siihen keltaiseen pikku taloon, sen voisin vaikka ostaa tai ottaa, jos Tampere joskus siihen kyllästyy ;-)

    ReplyDelete
  41. Oih, kiitos vinkistä :) Meillä on siis vielä toivoa lahjomalla saada hoitaja ;)

    Onkohan se keltainen talo muuten ihan tyhjillään, hmph. Muistelisin, että sitä ei vuokrata, mutta en oo varma. Ja nyt iski ihan kauhian kova Uusikaupunki-ikävä!

    ReplyDelete
  42. Se vanha keltainen talo näytti siltä että siellä voisi olla toimisto tms., mutta en yhtään tiedä onko tuollaisissa paikoissa edes toimistoa... voisin ryhtyä toimistonhoitajaksi sinne Ransun ja Mustin kanssa!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!