Monday, 27 May 2013

Kevään viimeiset tulppaanit

Joidenkin mielestä on jo kesä. Minusta ei. Tulppaanit kukkivat vielä ja on vasta toukokuu eli kevät. Sitä paitsi jos olisi kesä, kulkisimme jo kohti syksyä. Keväällä kuljetaan kohti kesää, siinä on valtava henkinen ero!
Viimeksi ovat avautuneet kreikantulppaanit.

The tulip season goes on and on.

Seuraksi on tullut kerrottuja myöhäisiä tulppaaneja. Nämä olivat vanhaa lajiketta 'Blue Flag' ennen kuin näihin tuli joku virustauti, joka raidoitti kukat. Nyt ne ovat siis 'Blue Flag Striped' tai jotakin sinne päin. Ihmeen elinvoimaisina nämä ovat pysyneet, sillä taudin pitäisi heikentää kukkaa. Eivät nämä enää olekaan niin valtavia kukkalautasia kuin yksivärisinä, mutta kauniita silti. Nämä ovat muutamassa vuodessa jopa hieman lisääntyneet, siis sen jälkeen kun näistä tuli raidallisia.

Harmi, ettemme enää elä tulppaanikuumeen aikaa, saattaisin muuten tulla miljonääriksi näillä kukilla. Taustalla näkyy italiantulppaaneja lajiketta 'Peppermint Stick', ne ovat auringossa täysin levällään.

Pari kerrannaista myöhäistä 'Carnaval de Nice' -tulppaania asustaa vanhan talon edustalla, missä ei oikeastaan enää pitäisi kasvaa mitään. Talon rimoitus ja kuistin rakennustyömaa jonakin tulevana vuonna nimittäin tarvitsevat tilaa.

Sitten pari encorea: punaiset papukaijatulppaanit.

Ja liljakukkaiset vielä kerran: edessä 'Purple Dream', takana 'Ballade'.

Vuokko-esikkopuutarhan metsätulppaanit.

Viherraidat ovat viimeisiä. Nämä vasta alkavat avautua. Lisää näitä punaisia kasvaa varjossa ja ne ovat vielä tiiviisti nupulla, samoin kuin 'Spring Green' -lajikkeet, jotka ovat valkokukkaisia viherraitatulppaaneja. Onneksi! Niin kauan on kevättä jäljellä kun on tulppaanejakin.
Mukavia kevätpäiviä siis!

Italiantulppaani – Tulipa clusiana
Kreikantulppaani – Tulipa orphanidea (ent. whittallii)
Liljatulppaani – Tulipa Liljakukkaiset-Ryhmä
Metsätulppaani – Tulipa sylvestris
Papukaijatulppaani – Tulipa Papukaija-Ryhmä
Viherraitatulppaani – Tulipa Viridiflora-Ryhmä

27 comments :

 1. Voi mitä tulppaanien loistoa ja hienosti ajateltu tuo, että olemme menossa kohti kesää :) juuri eilen mietimme Ukon kanssa onko kesä vai ei, minusta vielä ei, mutten osannut noin hienosti perustella :).

  ReplyDelete
 2. Kiitos sinun, mulla on vielä paljon kevättä jäljellä :) Juuri tänään Husbendin kanssa ihasteltiin, kuinka koko kesä on vielä edessä :)

  ReplyDelete
 3. Mahtavia tulppaaneita! Haluaisin paljon lisää tulppaaneita, mutta jotenkin en nyt henno ostaa sellaisia, kun elän koko ajan ajatellen "ei me tässä enää kauaa asuta". Mutta tosi ihania, varsinkin raidalliset liput ja piparminttutikut!

  ReplyDelete
 4. Nuo tulppaanisi ovat kuin vanhoista maalauksista, todella upeita.

  ReplyDelete
 5. Tosi hienosti ajateltu,meilläkin on siis vielä kevät ja kesää kohti ollaan menossa :) Voih,on kyllä harmi,että tulppaanikuume oli ja meni,tuolla Striped-mallilla olisit varmasti rikastunut. ihania on sun tulppaanit.Mulla kukkii vain vaaleanpunervat Apeldoornit,joitain muitakin on tulollaan. Ihanaista viikkoa Saaripalstan poppoolle :)

  ReplyDelete
 6. Upeita tulppaaneja! Olen niin kade tuosta kukkaloistosta, että tilaan syksyllä kasapäin tulppaanin sipuleita maahan kuopattavaksi :)

  ReplyDelete
 7. Sarppu; Saat lainata minun perusteluja ;-D

  Pirkko; No ihan samaa Jennin kanssa kiiteltiin!

  Kartanonrouva Elise; Olen ymmärtänyt rivien välistä useinkin, että koet teidän olevan "ohikulkumatkalla". Mutta sipulit on todella helppo kaivaa mukaan uuteen puutarhaan! Ellette sitten myy ja muuta jotenkin tosi pikaisesti keskellä talvea.

  Cheri; Tulppaanit OVAT upeita!

  Tiina; Ihanaa, teillä on vielä kevättä pitkään edessä ;-) Kiitos!

  ReplyDelete
 8. Tweety Blue; Tulppaanien istuttaminen lähes satamäärin palkitaan nyt. Syksyn tihkusateessa kykkiminen kannattaa. Mutta ota vastaan kokeneen neuvo: suojaa alaselkä kylmettymiseltä, itselläni se meni toissa syksynä pahasti kramppiin eikä siitä selvitty kuin osteopaatin voimin! Leveä huivi siis vyötärön ympärille tai jotakin sen tapaista.

  ReplyDelete
 9. Upeita tulppaaneja, siis aivan mielettömiä! Ja mä kun vielä pari kuukautta sitten ajattelin, että tulppaani ei oikein ole mun kukka. Nyt kuolaan muiden blogeissa ja harmittelen sitä, kun omalla pihalla on niin vähän :D

  ReplyDelete
 10. Eiköhän tulppaaneistakin löydy joku sun kukka! Näitä on niin monen muotoisia, korkuisia, näköisiä ja värisiä ja kun näillä saa eri lajeja istuttamalla vielä puolentoista kuukauden kukkimisajankin, niin kyllähän näitä nyt kannattaa syksyllä maahan piilottaa.

  ReplyDelete
 11. Moi!

  Kysyisin sulta että miten sä suojaat itsesi ja kissasi punkeilta? Vietän tänä kesänä paljon aikaa Turun saaristossa, ja valmiiksi jo pelottaa nämä punkit.
  Terkuin Mari.

  ReplyDelete
 12. Viimeiset kevään tulppaanit on niin kauniita! Ihanaa, kun koko kesä on vielä' edessä, harmi, kun tää kevät on jo niin lopussa. Olen joillein tämän kesän ihailijoille sanonutkin, että joko teillä on kesä, minä vasta kevättä elelen. Toivotaan, että vielä kesäänkin jää näitä kauniita ilmoja.

  ReplyDelete
 13. Sulla on kyllä valtavan kaunis valikoima tulppaaneja puutarhassasi! Olen samaa mieltä, toukokuussa on kevät, olkoonkin kuinka lämmintä tahansa. Kesä alkaa 1.6. Omat papukaijat alkavat nyt kukkia ja vihreäraitaiset kaverit ovat vielä ihan alkutekijöissään.

  ReplyDelete
 14. Selvästi nyt on kevät! On, on. :)

  ReplyDelete
 15. Minä olen nyt sitten erilainen nuori ja sanon, että kesä on sitten kun ilmatieteenlaitos sen määrittelee alkaneeksi, eikä siinä ole mitään masentavaa. En syyskuussakaan katso syksyn alkaneen, jos lämpötilojen mukaan on vielä kesä. ;)

  ReplyDelete
 16. Kyllä sinä olet rikas vaikka tulppaanikuume onkin mennyttä aikaa. Sinulla on kaikki tämä kauneus ja tulppaaniloisto. (Minusta taasen tulee köyhä tyttö syksyllä. Sipulikaupat kutsuvat.)

  Ja kesä tulee sitten kesäkuussa.

  ReplyDelete
 17. Upeita tulppaaneja, nuo papukaijatulppaanit ovat niiiin hienoja :)

  ReplyDelete
 18. Nättejä, somia ja kauniita on nuo tulppaanisi. Mun huomi kiinnittyi pupupatsaasesi. Onko betonia?

  ReplyDelete
 19. Upeita tulppaneja!!
  Kevättä elän minäkin...ainakin vielä tämän viikon...:)

  ReplyDelete
 20. Liljatulppaanit on kyllä uskomattoman herkkiä. Sulla on kyllä mieletön kokelma. Mä jo fiilistelen kesässä, mutta jotenkin henkinen suunta on kohti kesää ei syksyä. Ja siinä on kyllä iso ero!

  ReplyDelete
 21. Mari; Itseäni en suojaa, kissoille laitan Frontline-liuosta niskaan noin kerran kuussa. Ihmisillekin on olemassa kosteuspyyhkeitä, joiden pitäisi estää punkkeja, mutta niiden tehosta en tiedä. Ihoon kiinnittynyt punkki alkaa kutittaa/kihelmöidä, kyllä sen siitä huomaa ja sitten sen voi poistaa. Joka tapauksessa koko keho kannattaa tarkistaa iltaisin nukkumaan mentäessä.

  Mummeli; Jos sää onkin kesäinen, voi silti olla kevät - tai syksy.

  Tiina; Sulla on ihan sama pragmaattinen lähestymistapa, minustakin se menee päivämäärän mukaan :-D Sitä paitsi tulppaani ei ole kesäkukka, vaan kevätsellainen.

  Mamma N; Ja ihana kevät onkin, vaikka se olikin alkuun erittäin hidas!

  Scilla; Kullakin on oma mielipiteensä asiasta.

  Myrsky ja Minna; Ihan totta, olen miljonääri! Paitsi että lompakko köyhtyi viikonlopun reissullakin aika lailla, mutta puutarha rikastui ;-) Onhan se vähän kuin laittaisi rahaa omaan taskuun ja samalla tulee kannatettua kotimaista työllisyyttä, jos ostaa kotimaisia taimia!

  Kaisu; Minäkin pidän noista aaltoilevista reunoista, ne ovat jotenkin eksoottisia kaunottaria.

  Nettimartta; Pupu on jotakin lasikuidun tapaista, se kestää (ja oleilee) ulkona talvetkin. Niin kuin betonikin tekisi, tietysti.

  Irmastiina; Tulppaanien kukinta-aikaa on kevät ;-) Mutta kohtahan siirrytäänkin jo kesäkuuhun.

  GardenianKati; Iso ero on, todellakin! Juhannukseenkin on vielä onneksi monta viikkoa. Kesän kynnyksellä jo seistään.

  ReplyDelete
 22. Hui kun pelästyin otsikkoa, ei kai ne vielä lopu...arvokokoelma tulppaaneja joka tapauksessa, oli noususuhdanne tai ei, ihania...Raidalliset on erityiskivoja, niitä aion hommata! Pikkaisen vaan marmatan, että miksi pitää muutella tulpsujen nimiä, minä pysyttelen kyllä uskollisena Edward Whittallille :)

  ReplyDelete
 23. Olen kanssasi samaa mieltä. Nyt on vielä kevät. Se on vasta kesän odotusta. Lämmin sää on tehnyt ihmisille tepposet.

  Tulppaanit kuuluvat ehdottomasti kevääseen. Minulla ei ole ollut niitä pitkiin aikoihin. Joku yksinäinen pari kaupungissa puskee kukkapenkistä läpi. Se on aika surullista. Muuten kyllä nautin tästä lämmöstä ympärilllä ja kevään kuulaudesta ennen kesän runsautta.

  Ihania kevätpäiviä sinulle! Niitä on vielä muutama jäljellä :)

  ReplyDelete
 24. Ooh ja aah, mitä ihanuuksia, minä tykkäsin tästä raidoittuneesta ♥, tänään tuli postista sinun uusin kirja ja sen kimppuun aionkin nyt käydä. Valmiinahan minulla onkin jo muutama lavakaulus, joista yksi oli jo viimekesänä kokeilussa ja hyväksi todettu :)Inhoan kitkemistä... ja rakastan tietysti kauniita puutarhoja ♥♥ omani tosin on aika kaukana siitä, mutta onpahan vielä jotain, mitä tavoitella, heh.Istutin jopa pari viinirypälettä pergolan reunaan, naurettiin sitten miniän kanssa, että ehkä joutuu ripustelemaan muovisia terttuja :)Terkkuja Pantterille ja Ransulle !!

  ReplyDelete
 25. Sametti Hortensia; Ei ne vielä lopu, mutta viimeisiä viedään!

  Désirée; Ehkä tulppaaneja voisi syksyllä istuttaa, jos teillä on niille sopiva paikka? On ne nimittäin niin kauniita!

  Taina; Sepä mukavaa, lukuiloa! Kauneutta on hyvä tavoitella, ainahan oma piha on työvaiheessa. Täytyy nauttia pienistä onnistumisista! Musti ja Ransu kiittävät terveisistä :-)

  ReplyDelete
 26. Kauneutta!

  Turku on juuri nyt 'täynnä' jo ensimmäisen hehkeytensä menettäneitä tulppaani-istutuksia ja yhä vieläkin ne hurmaavat!

  ReplyDelete
 27. Tulin justiin sisälle kuvaamasta kulahtaneita tulppaaneja, ne ovat hyvin kuvauksellisia.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!