Thursday, 30 May 2013

Kevään satoa

Tänä keväänä on jo tullut hankittua taimi jos toinenkin. Tässä niistä muutamia, joista on kuvia. Ruissalossa käydessäni onnistuin saamaan kerrotun valkovuokko 'Monstrosan' taimen. Yhdessä kielojen kanssa näky on kaunis ja sopusointuinen, niinpä istutan oman vuokkoni raitalehtikielojen viereen (osa kevään taimista on vielä istuttamatta).

Here are some of the plants I have aqcuired this spring.

Järvenpään pihapalvelusta löytyi mutakasvien lisäksi tummaversoinen ja tavallista tummempikukkainen lehtoängelmä 'Black Stockings'.

Tertun perennoilta Koskelta ostin uuden punaisen kylmänkukan vanhojen tilalle, jotka ovat kuolleet.

Tertulla oli myös erikoisen pesikansävyinen pihaesikko, tosin ostin tämän sokkona, kun kasvi oli vasta nupulla. Olen erittäin iloinen väristä!

Sitten Uudenkaupungin kukkamessujen runsaaseen saldoon. Perennataimisto Ekholmilta ostin uuden tähkäesikon aiemman menehtyneen tilalle. Taustalla häämöttää ...

... Taimimoision pöydästä löytynyt mahtavan värinen harmaakurjenpolvi 'Purple Pillow'. Yleisemmin myynnissä olevasta 'Ballerinasta' en niin välitäkään, mutta tämä vie jalat alta.

Taimimoison valikoimissa oli myös kirjavalehtinen niittysinilatva 'Stairway to Heaven'. Sen vierellä on suloista vaaleansinikukkaista 'Nestor'-mätästädykettä Harjunpään taimistolta.

Virolainen saniaismyyjä Enno talu myi upeita saniaisia, tämän lajista en ole päässyt varmuuteen. Jokin alvejuuri tämä ilmeisesti on, mutta lapussa lukee 'Stansfields' eikä se paljasta ainakaan minulle mitään.

Lopuksi huippuhieno blogiarvontavoitto, tai oikeastaan tietokilpailun voitto Suvikummun blogista: Salainen puutarha -kirja, jossa on alkuperäistä kuvitusta, hienoakin hienommat sukat ja 'Sun Power' -kuunliljan erittäin runsas jakopala, jota olin Marjan blogissa ihaillut! Voi kiitos Suvikummun Marjalle!
Iloista viikonloppua kaikille!

Alvejuuri – Dryopteris
Harmaakurjenpolvi – Geranium cinereum
Kylmänkukka – Pulsatilla
Lehtoängelmä – Thalictrum aquilegiifolium
Niittysinilatva – Polemonium reptans
Pihaesikko – Primula × pubescens
Tähkäesikko – Primula vialii
Valkovuokko – Anemone nemorosa

36 comments :

 1. Ihanuuksia olet hankkinut puutarhaasi. Aurinkoista viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Olipa monta uutta kasvia. Kerrottu valkovuokko on kaunis, tai oikeastaan nuo kaikki.

  ReplyDelete
 3. Jee, hienoa, Sun Power näyttää selvinneen hengissä postin kyydissä :)
  Mahtavat ostokset olet tehnyt kukkamessuilla. Minähän voitin yhdessä jutussa ne ilmaiset liput ja sapuskat sinne, mutta en oikein pystynyt olemaan poissa töistä juuri silloin. Työkaverit, jotka eivät ole töissä viikonloppuna, edustivat siellä messuilla minua. Hyvä niin.
  Asia korjaantuu ostosten osalta juhannuksen jälkeen, kun työni tämän kevään osalta päättyy taimistolla. Sitten lähdetään työkaverin kanssa, minnekäs muualle kuin puutarhakierrokselle; Vakka-Taimeen ja Viherlassilaan nyt ainakin ensin......
  Hurmaavaa loppukevättä sinulle ja pojille!
  T. Marja, vapaapäivällä tänään :)

  ReplyDelete
 4. Upean palkinnon olet voittanut...Onnea!

  ReplyDelete
 5. Kaikki hankinnat ovat vallan mahtavia ja arvontavoitto ilahduttaa varmaan kovasti !
  " There's a lady whos sure all that litters is gold....starway to heaven..." Hieno nimi !

  ReplyDelete
 6. Onpa ihana tuo eka kuva! Varsinaisesti rumia nuo loputkaan, tietty :-D

  ReplyDelete
 7. Kurjenpolvi Purple Pillow on niin kaunis hienoine raitoineen.

  ReplyDelete
 8. Onnea arvonnan voitosta!

  Mä olen ajatellut kieloja sinne pation takana olevalle rinteelle. Ystävällä on pihassa ja sieltä oon jo saanut luvan hakea muutamia taimia. Olisi ihanaa jos leviäisivät sinne!

  ReplyDelete
 9. Mimon mami; Kiitos!

  Katja; Tuossa oli vain pieni osa uusista kasveistani ;-)

  Suvikummun Marja; Sun Power on reipas tyyppi, olit laittanut niin rejäälisti juurakkoa ja multaa, etten edes nähnyt tarpeelliseksi ruukuttaa sitä ennen kuin se pääsee maahan! Kukkamessut oli kiva tapahtuma ja ensi vuonna menemme taas samalla kokoonpanolla. Vakka-taimen pöydästä ostin muuten vihdoin keltakielokin! Ja sysiakileijan. Heillä on mahdottoman runsas valikoima erikoisia kasveja.

  Irmastiina; Kiitos!

  Jaana; Niin on :-)

  Leena ja Pojat; Kyllä, LZ-fanina arvostan lajikenimeä :-)

  Zepa; Tuo valkovuokkojen ja kielojen yhdistelmä on hyvin kaunis.

  Between; Niin on, ihan henkeäsalpaava.

  Mamma N; Kiitos! Kielot näyttävät viihtyvän rinteissä.

  ReplyDelete
 10. Upea yhdistelmä tuo kielot ja valkovuokot. Ja herttainen tuo kirjapalkintosi! (Minä sain pari valkovuokkoa maahan iskettyä, saa nähdä kuinka niiden kanssa käy...)

  ReplyDelete
 11. Oijoi miten ihania ostoksia ja mikä voitto! Tuo harmaakurjenpolvi todellakin saa jalat alta. Taidanpa käydä ostoksilla.....

  ReplyDelete
 12. Oi, mitä uusia ihanuuksia! Tulevia postauksia odotellen, siis niistä, joita ei tässä vielä ollut ;)
  Nuo raitalehtikielosi kuulostavat myös mielenkiintoisilta!

  ReplyDelete
 13. Jänniä taimia olet hankkinut. Tuo kylmänkukka on aivan ihanan värinen.
  Minulla taimimyymälät ovat tänä keväänä jääneet melkein käymättä, mitä nyt Marketanpuiston markkinoilta ostin pari perhosorvokin tainta... ja pari pelakuuta ; )

  ReplyDelete
 14. Mahtavia puutarhasaaliita! :) Pakko kertoa - kun taannoin manasin esikkokiroustani, se olikin väärä luulo! Tähkäesikot ovat elossa, mutta vasta nyt sellaiset 2cm korkuiset pienet lehtiruusukkeet, eli näyttää lähtevän kasvuun todella myöhään. Kannattaa istuttaa varmaan sellaiseen paikkaan josta huomaa pienet alut :)

  ReplyDelete
 15. Mielenkiintoiset ja mukavat taimihankinnat. Kielo on mielestäni yksi kauneimpia kukkia, mutta kun jätin sitä kasvamaan pariin paikkaan, niin onkin nyt levittäytynyt hillittömästi :( Liian hyvässä paikassa tulee ongelmaksi. No, ehkä ei variegata-kielo. Mukavia lukuhetkiä, ihanan kirjan sait !

  ReplyDelete
 16. Kauniita hankintoja olet tehnyt.

  ReplyDelete
 17. Hieno voitto! Ihania erikoisuuksia olet hankkinut. Tuo kerrottu valkovuokko kiinnostaa erityisesti.

  ReplyDelete
 18. Täällä olen nähnyt lajeja enemmän, kuin missään :) Vaan kun menen paikalliseen puutarhamyymälään, ei sieltä löydy kuin ruusua ja samettikukkaa, siis ei mitään erikoisempia. Olen ihastuksissani lukenut laatikkopuutarhakirjaa, todellakin, mikä helpotus, ei tarvitse loihtia puutarhaa rikkakasvien valloittamalle puutarhalle. Eipä kait puutarhat ole valmiita monessakaan taloudessa, siinähän se innostus piileekin, aina on kehittämisen varaa. Vaan kun on kitkenyt ja yrittänyt päästä vanhoissa penekeissä rikkakasveista, kuten vuohenputkesta, on se toivotonta. Tosin osan niistä syötän kaneille :D

  ReplyDelete
 19. Esikoita ei voi koskaan olla liikaa:)
  Olisko se saniainen Dryopteris stansfieldi? Mäkin olen ostanut aika monta saniaista tuolta Enno Talulta, niillä on todella hyvät isot taimet ja halvemmalla kuin suomalaisissa taimimyymälöissä.
  Vakka Taimea kannatan myös, hyviä ja erikoisempia taimia varsinkin varjopuutarhaan.

  ReplyDelete
 20. Myrsky ja Minna; Tuo kielo-vuokko-yhdistelmä on niin hieno, että sitä on pakko yrittää saada omalle pihalle.

  Tiina; Onneksi sulla on aika lyhyt matka!

  Marietta; Voi olla, että suurin osa tulee esiteltyä vasta sitten kun ovat maassa ja näyttävät joltakin.

  Sariw; Ehtiihän niissä käydä myöhemminkin ja vielä syksylläkin ;-)

  Linda; Tähkäesikko on hidas nousija. Mutta en voinut luottaa sen varaan, että se olisikin ehkä elossa, sitä paitsi ei yhtään haittaisi, jos niitä olisi kaksi! Viime kesänä joku kaivoi tähkäesikon ylös maasta ja istutin se uudestaan, sekin voi olla vahingoittanut kasvia.

  Pivi; Variegata on kai aina hillitympikasvuinen muoto, samoin kuin muut muuntelut. Kiitos!

  Pirkko; Kiitos, niin olen :-)

  Omenaminttu; Tuo on todella suloinen, ei yhtään monsterimainen ;-)

  Taina; Lajeja alkaa olla aika reippaasti, vaan vielä tontille mahtuu vaikka kuinka! Harmi, että lähimmässä puutarhamyymälässä ei ole mitään erikoisuutta tai edes muuta kuin tavanomaisinta laatua. Jossain tulee raja vastaan, miten kauan jaksaa ahertaa toivottoman rikkaruohoinvaasion kanssa!

  Leena; Kai saniainen voisi olla se, tosin tuota lajia ei näytä löytyvän ollenkaan ainakaan pikaisesti googlettamalla. Enno talun taimet olivat isoissa ruukuissa ja heiltä ostamani muutaman taimen kassi painoi enemmän kuin muut taimet yhteensä! Olisin vonut hankkia heidän jokaista saniaistaan, paitsi niitä paria mitä minulla on jo, mutta en olisi jaksanut enää niitä kantaa ja rahat oli jo käytetty :-D

  ReplyDelete
 21. Ihanan palkinnon olet voittanut ja "taimihankintaotoskin" on upea :D
  t. Ukkilan Mummo
  ps. kovasti on vaikeuksia kommentoinnissa tänään

  ReplyDelete
 22. Kiitos, kyllä nyt kelpaa kun on näin ihania kasveja, kirja ja sukat, joista en huomannut kirjoittaa että Suvikummun Marja on tietenkin ne itse tehnyt - oletin varmaan, että kaikkihan hänet tuntevat sukkavirtuoosiksi.
  Harmillista että blogger kiukuttelee!

  ReplyDelete
 23. Onpas erikoisen värinen pihaesikko, kaunis, samoin kuin kerrottu valkovuokko!!
  Kyllä nyt on kiva puuhata ja nauttia ulkona, kun olemme saaneet ihan oikean kesän!:)Joten mukavaa kesäkuuta!:)

  ReplyDelete
 24. On ihan hassua ajatella, miten myöhässä kevät tuli ja miten lämmintä on nyt! Ihan huimaa. Ei valiteta ;-) Kiitos samaa sinulle!

  ReplyDelete
 25. Hienoja löytöjä! Ja mikä häirikkö (ja häirittävä) tuossa alla... :)

  Upea blogivoitto, tuosta jos mistä voi olla iloinen!!

  ReplyDelete
 26. Häirikkö on oma hurmaava itsensä eikä osaa päättää ollako ulkona vai sisällä, kun ulkona on niin sopiva lämpötila juuri nyt. Siispä se vaatii että avaan ovea yhtä mittaa, kun pitää mennä sisään ja ulos, ja sisään, ja ulos, ja sitten taas...

  ReplyDelete
 27. Taimiostoksilla tulee helposti hulluksi, mutta Sinä olet ainakin todellisia aarteita järkevästi hankkinut!

  ReplyDelete
 28. Tuosta järkevyydestä nyt niin tiedä :-D Mutta sysiakileijan hankin Vakka-taimelta, se on järkiostos jos mikä!

  ReplyDelete
 29. Voi mitä ihanuuksia sulla onkaan.

  ReplyDelete
 30. Kiitos, kaikkea ihanaa on vielä istutettavana näistä taimihankinnoista :-D

  ReplyDelete
 31. Oih mitenkäs minulta on näin ihana postaus mennyt ohi:) Voitko muuten uskoa, se perennataimisto Ekman tulee nyt perjantaina myös meidän kylän torille myymään!! Saan sen raitapaidan ja vähän muutakin;D

  ReplyDelete
 32. Ei oo totta! Ilmeisesti otit heihin yhteyttä. Kyllä kannatti :-) Ja todella onnekas sattuma - näin ko. kieloa heidän osastolla Lahden puutarhamessuilla keväällä! Ja nyt sitten saat sitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo laitoin sähköpostilla kyselyä milloin olisivat Tammisaaressa ja onneksi mainitsin mistä olen tulossa! Ovat käyneet täällä lauantaisin (nyt juhannusviikolla perjantaina) ties miten kauan, tulee niin harvoin torilla käytyä, yleensä vasta loppu kesästä omena ostoksilla. Täytyykin laittaa heistä sitten juttua blogiini, jotta mahdollisimman moni tällä seudulla saisi kuulla mainiosta perennataimistosta!

   Delete
 33. Hienoa! Kun Tina's -blogin Tiina kävi täällä, puhuimme muun muassa juuri tästä blogimainonnasta ja -"mainonnasta". Meidän molempien mielestä se on vain lukijan etu, jos kerrotaan, mistä erikoiskasveja tai hyvälaatuisia taimia saa. Mutta pointti tuon blogimainonnan tulevissa säännöksissä onkin juuri se, että lukijan täytyy voida erottaa, mikä on aito mielipide ja mikä sponsoroitu tuotemainonta.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!