Wednesday, 27 March 2013

Maaliskuun ikkunanäkymät

Unohdin ihan tämän ikkunanäkymähaasteen! Tai otin kuvat kyllä pari viikkoa sitten, mutta unohdin laittaa ne blogiin. Niinpä otin eilen keskiyöllä täydenkuun ikkunanäkymiä, vähän on heilahtaneita, kun otin nämä ilman jalustaa, joka olisi pitänyt hakea autosta.

Last night, at midnight, I took some photos of my window scenes at full moonshine (first two photos). At winter it looks so eerie when the moon and the snow create so much light in the middle of the night. You can also see some stars in the pictures, and get an idea how the snow glitters! It is magical.

Keittiön itäikkunan näkymä kohti saunaa ja navettaa. Pari tähtöstäkin tuikkii taivaalla.

Sitten päivänvaloon. Otin tällaisen yleiskuvan, jossa näkyy todella hyvin eteläseinän lunta hävittävä vaikutus: tuossahan on metrin kaistale maata! Harmi vain, että rakennustöiden takia siinä ei vielä kasva juuri mitään, mutta tähän tulee ilman muuta varhaisia keväisiä lajeja. Muutenhan lähes koko piha on vielä lumen alla.

Hirsitaloni länsiseinustalla on kukkapenkki, josta lumi on myös aika hyvin sulanut. Tässä nousee sieberinsahrameita! Voikukat ovat vihreitä, ne saa hyvin pois keväällä kun ne näkyvät metrien päähän – ryhdyinkin tänään innolla kitkemään vain huomatakseni, että maa on aivan jäässä. No tietenkin! Teki vain NIIN mieli päästä kitkemään...

Taikapähkinässä vain ei näy edistystä. Vai onko tuossa hieman punertavaa avautuvaa nuppua? Vai onko se ruskehtava, kuollut ja käpristynyt nuppu?

Kyllä siellä kuulkaa minusta on punaista!!! (Kyseessä on puistotaikapähkinä 'Diane', punakukkainen)

Myös tonttini eteläreunalla, tien penkalla tapahtuu. Tästäkin lumi sulaa aikaisin pois ja tästä näyttää nousevan laukan versoja. Niitäkin tähän syksyllä istutin, mutta myös lumikelloja ja krookuksia, joiden kyllä pitäisi olla laukkoja aikaisempia...? Mutta niitä pikkusipulikukkia nämä eivät voi olla, nämä versot ovat paksuja kuin peukaloni.

Taikapähkinän kanssa suuren katajan etelänpuolella oikein lämpimässä (ja varhain paljastuvassa) paikassa kasvaa kääpiötulppaaneja. Nämäkin versovat jo!
Muistakaa nyt, että nämä viimeiset kuvat ovat niiltä harvoilta neliömetreiltä joista lumi on sulanut, koko piha ei todellakaan ole näin lupaavan näköinen... mutta näissä pienissä paljastuvissa versoissa on kyllä sydäntäsykähdyttäviä lupauksia kerrakseen.
Iloista illanjatkoa kaikille muillekin!

Kääpiötulppaani – Tulipa turkestanica
Sieberinsahrami – Crocus sieberi
Puistotaikapähkinä – Hamamelis × intermedia

23 comments :

 1. Oi, mitä lupauksia siellä jo on. Meillä ei vielä tänään lupailtu mitään ;)Kaunis tuo aurinkoinen seinusta-näkymä, vanha seinä ja oikea kivijalka :)

  ReplyDelete
 2. Oi kun hyvät yöllisetkuvat.
  On niin valoisaa.
  No on teilläkin jo kevät näkyvissä.
  Sieltä ne kukat jo nouseva.

  Meillä peipponen jo kävi ilmoittamassa kesän tulosta, aikka täällä meidän mäellä on kyllä vielä lunta.
  Kävimme kaupungilla tänään ja siellä ei ole yhtään lunta.
  Hyvää loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 3. Meillä päin maata näkyy lähinnä liikenneympyrän liikenteenjakajassa (jossa kasvaa myös pari puuta ja on muuten nurmikolla). Mietin jo, että syksyllä istutan aikaiset kevätkukkijat sinne, enkä omalle pihalle.

  Ihania lupauksia pihallasi.

  ReplyDelete
 4. Ihania pikkuisia alkuja! Kuutamokuvat ovat hienoja!

  ReplyDelete
 5. Todentotta, sieltä se vihreä vehreys puskee jo läpi. Eläköön kevät ja kesä!!!
  Kuutamossa on jotain hirvittävän juhlavaa!!!

  ReplyDelete
 6. Hieno kuutamokuva! Ja versoissa suloisia lupauksia tulevasta keväästä ♥.

  ReplyDelete
 7. Eilen olikin melkoisen upea kuutamo. Minäkin näen punaista siellä taikapähkinässä! Keväästä pääset pian nauttimaan, ainakin noiden lupausten perusteella:)

  ReplyDelete
 8. Tylsä Mörökölli; Tuossa seinän edustalla on niin lämmin paikka (jos ei tuule), kun sitä ei varjosta yksikään puu enää aamun jälkeen.

  Sylvi; Kiitos! Peipponen on ihana kevään tuoja!

  Vaalean vihreää; Heh, tuskin kenelläkään olisi mitään sitä vastaan jos pitäisit syksyllä istutustalkoot liikenteenjakajassa :-D

  Saraheinä; Pienessä on suuri lupaus :-)

  Akileija; Kuutamo talvella on niin hieno, katselen sitä aina ikkunasta enkä malttaisi mennä nukkumaan ollenkaan.

  AnnaS; Lupauksia on :-)

  Myrsky; Jee, sinäkin näet sen! Jihuu! Ja ehkä sää ei nyt loppuviikolla kylmenekään, ehkä meteorologit ovat väärässä ;-)

  ReplyDelete
 9. Se kuuluisa ihana kevääntuoja, taikapähkinä! Kiva nähdä hänet. Oi, hän ihan valmiina herskyttämään nuppunsa auki päivänä minä hyvänsä.

  Ehkä täälläkin turskahtaa joku elämän merkki jossain vaiheessa esiin. Vielä _ei mitään_.

  ReplyDelete
 10. Kauniit kuutamokuvat!
  Ja oi.. kevät tulee ihan väkisin... puskee lumen läpi aurinkoon! Ihania lupauksia näkyvissä :)

  ReplyDelete
 11. Upeita kuutamokuvia! Hienoa, että jaksat olla hereillä ja ikuistaa maisemaa myös yöaikaan. Tuo ihan uuden ulottuvuuden meille illantorkuille (vai mikä se sana nyt olikaan!)

  ReplyDelete
 12. Geranium; Jes, tekee ihan mieli pistää inkkaritanssi pystyyn, kun olin jo alkanut pelätä taikapähkinän kuolleen! Kevät vaikuttaa turskahtavan hyvin nopeasti sitten kun se on tullakseen.

  Kaisa; Kyllä, nyt jo maa alkaa vienosti tuoksua kun se lähtee sulamaan! No, en tiedä pitävätkö kaikki mullan tuoksusta, mutta omaan nenääni se on suloisin parfyymi mitä olla saattaa ;-)

  Mamma N; Heh, ai jaksat olla hereillä... :-D Mua saa silloin onnitella, jos kykenen nousemaan sängystä ennen kahdeksaa!

  ReplyDelete
 13. Ihanan mystinen tunnelma maisemissa! ♥

  ReplyDelete
 14. Kuunvalossa on oma tunnelmansa, kohta täytyy taas laittaa sähkövalot pois niin saa ihailla kuutamoa :-)

  ReplyDelete
 15. Viime yönäkin oli hieno kuutamo, sai ihailla samaa kelmeän valoisaa näkymää!

  ReplyDelete
 16. Kyllä nuo pikkuiset piipot valavat pientä uskoa tämän kevään suhteen. Olen samaa mieltä, kyllä taikapähkinässä on henki tallella! Meillä ei näy piipon piippoa ja tekis mieli ottaa moottorisaha ja kaataa yön pimeinä tunteina kaikki tonttia varjostavat männyt nurin! Taidan kaataa tästä toisenkin lasillisen valkkaria...

  ReplyDelete
 17. Jee, sieltä ne tulee, takuuvarmasti!!! Ja kyllä tuosta pähkinästä ihan selvästi punaista näkyy. Huikea tunnelmakuva kuun valaisemasta pihamaasta.

  ReplyDelete
 18. Tiina; Tjaa, itse taas tuolla viimaisella pihalla kierrellessä hoen reunoille istuttamilleni pensaille: kasvakaa, kasvakaa...! Kylmä tuuli estää tehokkaasti kevään tuloa! Pitäisi saada aurinkoa ja tuulensuoja, niin kuin niissä kaupungista ottamissani seinänurkkauskuvissa, sitten olisi ihanneolosuhteet.
  Paras nyt vain tarttua siihen valkkarilasiin eikä moottorisahaan :-D

  between; Kyllä kai kevät tulee, hitsin hitaasti eikä viiden päivän ennuste vieläkään lupaile lämpenevää, melkeinpä päinvastoin. Mööh. No joo, mukavaa kärsimysviikkoa sinnekin ;-)

  ReplyDelete
 19. Kyllä sielläpäin ollaan huomattavasti edellä keväässä. Meidän piha on yleensä viimeinen tämän kujan tölleistä joka vapautuu lumesta :/

  Mutta piankos ne lämpimät tuulet tännekinpäin puhaltelevat;tänään kuului ilmassa jo "pitkäkaulojen" molotusta;en nähnyt,että olivatko hanhet vai joutsenet matkaa tekemässä.

  ReplyDelete
 20. Ai vai niin, jotenkin kuvittelen tässä jäätävässä tuulessa, että mantereella on lämpimämpää... jossain täytyy olla lämpimämpää :-D Varjostavat puut ja rakennukset vaikuttavat toki hirveän paljon.
  Oi pitkäkauloja! Täytyy nyt pitää korvat tarkkana, täälläpäin ne aina lentävät ylitse matkalla mantereelle tai jopa laskeutuvat kyläniitylle, se on niin kiva kevään merkki! Vaikka ne siten kaakottaessaan herättävätkin keskellä yötä.

  ReplyDelete
 21. Kivoja kuvia jälleen ja karua kuvausta siitä miten romanttista se elämä siellä lumisessa saaristossa voi ollakaan... Kaikkine puolineen siis. Kuvista tuli sinisine sävyineen mieleen Palmun maalaukset :) Eli hienoja klassisia kuvakulmia osaat napsia, kultaiset leikkaukset kohdillaan!

  ReplyDelete
 22. Kiitos kauniista sanoistasi Terhi!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!