Thursday, 14 March 2013

Maalismasennus

Enpä olisi uskonut, että maaliskuussa voi olla näin apea. Kun iltaisin alkaa olla jo vähän valoisaa, aurinko paistaa jo korkealta ja kevät etenee pienin askelin, on yleensä hymy ja laulu herkässä...
Vika onkin juuri tuossa viimeksimainitussa. Kevät ei etene. Näyttää siltä, että jääkausi on tullut, mammutit vain (vielä) puuttuvat.

Välillä sulamaan lähtenyt lumi on jäätynyt kovaksi kuoreksi, ja koska jää on niin tiivistä, sulaa se kai vielä luntakin hitaammin, voi ääh. Ei auta, jos syreeneissä on pulleat silmut, niin niissä on joka kevättalvi ja usein jo syksyllä, se ei ole mikään kevään merkki. Kevät, missä olet?

Kun kevät on muutenkin aivan liian nopeasti ohi, alkaa jo vähitellen ahdistaa. Se lyhenee entisestään koko ajan. Anteeksi vain, mutta nyt ei kestä. En pidä valittamisesta, mutta tämä on mammuttimaisen mittakaavan kestämätön asia.

Sula, sula, sula...

Me Endless Summer -hortensian kanssa odotamme sitä endlessiä summeria. Tai edes alkavaa springiä.

Ransulla on onneksi pari kiveä, joiden päällä voi istua olematta hangessa.

Ainoastaan perheemme snow-how-pantteri levittää räpylänsä ja noudattaa peribrittiläistä "keep calm and carry on" -asennetta.

Pisteenä iin päällä tässä on pari kuvaa tältä päivältä.

Byyyäääääää!

This winter has no end. I have actually started to keep my eyes open for mammoths. I am quite sure they start appearing next.

69 comments :

 1. Mä niin ymmärrän sinua! Ei voisi vähempää kiinnostaa lumisade enää. Ei oikein uskalla edes siemeniä laittaa vielä multaan, kun näyttää niin takatalvelta ulkona. Tälläkin viikolla tullut varmaan ainakin 10 cm lisää lunta. Auts! Meidän Miiru (17 v) ei viitsi ulos edes katsella näillä säillä. Kyllä Musti on oikea talvikissa. Kivaa kun laitat aina kuvia kissoista! Meidän vanhasta neidistä ei oikein enää touhukuvia saa. Sulla on tosi kiva blogi!

  ReplyDelete
 2. Kiitos!
  Ja kiitos vertaistuesta. Kyllä se oikeasti auttaa, kun tietää, että on muitakin kärvistelijöitä. Tämä alkaa olla niin sietämätöntä. Kissoissa on tosiaan huimia eroja, Musti pitää lumesta ja Ransu hakeutuu lumettomiin kohtiin, jos sellaisia on.
  En minäkään nyt saa kylvettyä mitään kun on tämä jääkausi!

  ReplyDelete
 3. Täällä ei näytä yhtään paremmalta, lunta on vielä paljon enemmän. Talvi on vienyt kaikki mehut ja tuntuu, että jatkuva kylmyys jähmettää mielenkin. Mustilla on hienot lumikengät.

  ReplyDelete
 4. Juuri niin, nyt on aika kestämätöntä tämä jo. Helpottaisi jo, kun tietäisi että x määrän päivien jälkeen tulisi plussaa, mutta kun EI... Ihan hirveesti tsemppiä tän kamaluuden kestämiseen!! Ehkä me selvitään :)

  Noi Mustin lumikengät, aina yhtä kivat!

  ReplyDelete
 5. Aivan älytöntä lumentuloa!!!!
  Juuri eilen hehkutin koko päivän kestänyttä auringonpaistetta ja tänään aamupäivällä satoi taas ainakin 5 cm uutta lunta. Täällä oli puolenpäivän aikaan juuri samanlaista kuin sinun parissa viimeisessä kuvassasi. Katselin ulos ja ajattelin, että pitää mennä ottamaan parit kuvat, mutta ennen kuin ehdin toteuttaa ajatusta, täällä alkoikin paistaa aurinko. Ja on paistanut siitä asti. Ehkä kuitenkin kevät on tulossa :)

  Laitoin maljakkoon muutaman syreenin oksan, että niihin tulisi lehdet pääsiäiseksi, mutta Ruusa käy aina kiskomassa ne pois maljakosta. Ei onnistunut tämäkään keväthuijaus.....

  ReplyDelete
 6. Samaa mieltä kanssasi! Ei tästä kohta tulee mitään. En laittanut minäkään niitä siemeniä kasvamaan kun ei ole lämpöä ollut edes näköpiirissä.
  Onneksi on Musti joka nauttii tästä, edes joku;)
  Samannäköistä lumisadetta satelee täälläkin. Sinun käynnistäsikin on jo iäisyys ja silloin oli lunta, pimeyttä ja pakkasta vieläkin enemmän. Eli jotain hyvää, nimittäin valoa on nyt selvästi enemmän, sitä kohti mennään!

  ReplyDelete
 7. Byäääääää sanon minäkin! Ei tästä nyt tule kerrassaan mitään. Mitä me tälle asialle oikein keksitään?

  ReplyDelete
 8. Olen niin samaa mieltä sinun kanssasi! Kevään pitäisi alkaa heti joulun jälkeen, eikä vasta huhtikuussa.

  Mustilla on hienot lumikenkätassut; löytyy leveyttä ja on piikitkin kuten oikeissa lumikengissä :)

  ReplyDelete
 9. Ojentaisin nenäliinan, mutta olen itse räkinyt ja parkunut kaikki märiksi. TänäänKIN satoi lunta. Jukolauta... Ehkä me voidaan ylihuomenna tanssia jonkinsortin kevättanssi?

  ReplyDelete
 10. Cheri; Juu, tässä on jotenkin lamaantunut. Vaikka valitaminen ei auta, vaan tekee olon kurjemmaksi ja vielä jonkun muunkin mieli saattaa mennä mukaan matalaksi, niin nyt tätä ei vaan enää kestä. Sori!

  Inka; Tosiaan, kun seuraa 5 vrk:n ennustetta eikä siellä ikinä, minään päivänä, näy edes häntäpäässä punaisia numeroita, niin alkaa jo potuttaa urakalla.

  Suvikummun Marja; Onneksi tuokin pyry kesti puoli tuntia ja sitten tuli taas aurinko. Siellä on vaan niin kova tuuli, että aurinko ei lämmitä tässä viimassa.
  Voi Ruusa, kevätterroristi!

  Maiju; Valoa on selvästi enemmän! Mutta talvi on tosiaan kestänyt ikuisuuden, kunpa meillä olisi yhtä pitkä kevät... tai edes kesä :-(

  Hyvä Mieli; Räjäytetään lumet ja jäät dynamiitilla pois?

  AnnaS; Juu, tai kun en välitä joulusta niin minusta kevät voisi alkaa 1.12. Joulua haluavat voisivat sitten vaikka mennä pohjoisnavalle sitä viettämään ;-)

  ReplyDelete
 11. Tiina; Mua on jo alkanut naurattaa, tai siis jos tältä parulta saisi naurettua, tämä puutarhabloggarien "kevät"tapaaminen. Hah!

  ReplyDelete
 12. Hui, uskallankohan kirjoittaakaan... :D

  Vaikka keväässä ja kesässä on oma viehätyksensä ja nykyään kesässä on "mieltä" kun silloin on pidempi lomakin. Mutta sydämeltäni olen kyllä mukavistakin puolista huolimatta kallistunut talveen ja kevät ahdistaakin jossakin määrin. Tunnen muutaman vieläkin enemmän talvi-ihmisen kuin itseni ja heille lähestyvä kesä tuottaa kyllä vieläkin pahempaa tuskaa kuin minulle (jos itseni kohdalla suoranaisesta tuskasta voi edes puhua).

  Ei masennukseen välttämättä mikään auta, mutta koetetaan silti lohduttautua sillä, että täällä pohjolassa jokainen saa nauttia aina edes hitusen lempivuodenajoistaan :)

  ReplyDelete
 13. Brrr! Samat fiilikset. Ihan täystalvi!

  ReplyDelete
 14. I feel you! Kuvailit tunnelmat aivan nappiin, juuri tuolta mustakin tuntuu. Kevät lyhenee itsestään päivä päivältä, ennen kuin se on alkanutkaan. Aivan hirveetä!

  Olen asunut nykyosoitteessa 13 vuotta. Kymmenen ekan vuoden aikana piha oli kokonaan sula maaliskuun vikaan päivään mennessä. Kaksi viimeisintä talvea on mennyt n. viikon verran huhtikuun puolelle, kun lunta on ollut niin älyttömästi. Tänä vuonna piha ei sula ollenkaan, niin paljon on hankea ja kovaa jäämattoa. En kestä.

  ReplyDelete
 15. Samalta näytti täälläkin tänään. Vaikka niin ällönä jouluihmisenä tykkään postikorttimaisesta talvinäkymästä, jotain rajaa kuitenkin. Illalla katselin Mimman kanssa ikkunasta kylätietä ja ohiajavista autoista näkyi pelkät antennit kun penkat on jo ihmisen korkuisia. Vaikea ajatella että jo kuukauden päästä pitäisi ensimmäisten krookusten kukkia (jopa täällä). Tsemppiä!

  ReplyDelete
 16. Today has been a beautiful day here, lots of sun and blue skies and not so cold as it was a couple of days ago. I would send some your way if I could.

  ReplyDelete
 17. Mäkin olen niin väsynyt jo talveen :(

  ReplyDelete
 18. Elina; Niin, kyllä tässä tekisi mieli joku nirhata :-D
  Mutta eihän tämä sinun syytäsi ole. Kun vain vuodenajat pysyttelisivätkin siellä missä nidien kuuluu (eli talvi ei änkeäisi maaliskuun puolelle)! Talvi on jo muutenkin liian pitkä, ja kun jo elokuussa tulee kylmä ja ahdistavan pimeät illat, ja kesällä on lämmintä joskus vain kaksi viikkoa (ja silloinkin saa palella iltaisin), niin tämä tuntuu ihan kohtuuttomalta!

  Désirée; Teilläkin varmaan on tämä saariston ihana viima lisännyt oman osansa soppaan.

  Greanium; Juu ei sula tänä vuonna. Seuraavaksi mammutit heräävät tuolta jään alta.
  Kevään menetyksestä pitäisi saada korvausta ainakin yhden talvipuutarhahuoneen rakentamisen verran per viikko.

  Linda; Hah, mietinkin tuonne kameran kanssa lähtiessäni (happamasti), että tässä nyt otetaan ensi vuoden joulukorttikuvia. Eikä edes naurattanut.
  Tsemppiä sinnekin ja kiitos!

  Paula; Yes, this is starting to seem desperate. Thank you for such a kind thought!

  ReplyDelete
 19. Sesse; Tämä lamaannuttaa tehokkaasti. Tsemppiä sinnekin!

  ReplyDelete
 20. Samma här. Minä niin odotin maaliskuuta, ja sain palkaksi kireimmät pakkaset koko talvena. Ja aina vaan lisää tuota valkoista kakkaa taivaalta. Tästä pitäisi saada jo jotain korvauksia. Möks.

  ReplyDelete
 21. Valittaminen on rasittavaa, mutta positiivisuudellakaan ei nyt enää pärjätä. Talvi on kylmettänyt mun sisäisen puutarhurin eikä tomaatintaimetkaan ikkunalla lohduta. Sulan vasta kun lumikin. Tää on kauheaa.

  ReplyDelete
 22. Kyllä se kevät etenee, vaikka tänään olikin aamulla aivan järkyttävän kylmä! Mistäkö sen huomaa? Sen huomaa siitä kun tulee kotiin on autotallin katolta tippunut sulanutta lunta ja ovea ei meinaa saada auki. Jopa tänäänkin näin oli käynyt. Kevät tulee kyllä, ennemmin tai myöhemmin. (Siis myöhemmin tänä vuonna.)

  ReplyDelete
 23. Taru; Onneksi tätä ei tiennyt joulukuussa, olisin varmaan vetänyt itseni jojoon. Silloin kun talvipäivänseisauksena kuvittelee, että koska päivä alkaa viimein pidentyä niin ei kevät voi olla kaukana, ja tammikuussa viimeistään ajattelee, että kevät voisi tulla tänä vuonna tooosi aikaisin... jos tämän todellisuuden tietäisi, ei jaksaisi varmaan edes elää oikean kevään tuloon asti.

  Maria; Jos sinä sanot, että on kauheaa niin silloin se todella on sitä! Olet positiivisin ja reippain tuntemani ihminen, joka ei ikinä valita turhista.

  Myrsky; Jotenkin nuo järkevät sanasi eivät nyt yhtään auta, sori! Sitä paitsi täällä ei lumi edes sula katoilta, koska viima on niin hyytävä. Tekisi mieli ladella kaikki tuntemani kirosanat tähän mutta en julkisella foorumilla halua. Sanon vain että voi hemputinpemputi.

  ReplyDelete
 24. Kyllä tuohon kylmään ja lumeen alkaa olla niin läpeensä kyllästynyt. Lapsi 5v:n sanoi, että tämä talvi ei lopu ikinä. Kohta alettava kutomaan lisää villasukkia ja valmistauduttava jääkauteen.

  ReplyDelete
 25. Älä sure - et ole yksin tuskasi kanssa - saksalaiset ystäväni ihmettelevät yhtä lailla pitkää talvea - siellä kultasadepensaat normaalisti kukkivat tähän aikaan ja krookukset ovat jo ohi - tänä vuonna ei kumpaakaan ole vielä tapahtunut... Pariisissakin tehtiin lumiukkoja Eiffel-tornin luona...
  Tässä tulee vielä Marian pyryt ja talven selkä taittuu 20. päivä - olen siitä melko varma - tai sitten ei - mä aloitin tänään tosi talvisen harrastuksen -> kudon mattoa - kutimet sai jäädä...

  hannah

  ReplyDelete
 26. Kyllä, ihan on persiist kaikki!
  Hö. Ei taida ihana Taikapähkinäpensaskaan pullistella silmuillaan..siis siellä.
  Tehkää nyt joku taika siellä talvitapaamisellanne, että se spring time saapuisi.

  T. Leena ja Karvapatterit

  ReplyDelete
 27. Vaalean vihreää; Voi ei! Ja sanotaan, että totuus tulee lapsen suusta. Jääkauteen siis valmistauduttava!

  hannah; Tosi on, että koko Pohjois-Eurooppa on ollut kylmässä viime viikot, ei vain me.

  Leena ja K-patterit; Ei taikapähkinässä todellakaan silmukaan liikahda. Mietin, onko elossa - jos olisin ko. pensas, olisin hyvinkin voinut itsekin päättä kupsahtaa tässä toivottomassa maailmassa.
  Yritetään, jos monen vimmastuneen putarhablogistin yhteisvoima saisi jotakin aikaan!

  ReplyDelete
 28. Minä luulen kans että olisin vähintään sulkeutunut komeroon lopputalveksi. Ehkä jopa sen köyden kanssa ;D

  ReplyDelete
 29. Psst... Laitoin Pekka Poudalle jo eilen illalla viestin että nyt riittää Pakkaset, voisiko Pekka säätaikurina loihtia meille lämpöisemmät ilmat. Toivossa on hyvä elää ;)

  ReplyDelete
 30. Saila: itketääs hetki yhdessä byäääähhhh byäääähhh!!
  Täälläkin lumipeite kasvoi nimittäin tänään jälleen ainakin 15 cm :/

  ReplyDelete
 31. Taru; Ehkä kaapissa roikkuva kravattikin kelpaisi, kun olisi tarpeeksi toivoton...

  Maiju; Hyvä :-D

  Katja; Byäääää! 15 cm! Byääääää.....!

  ReplyDelete
 32. Eilen sanoin vierailleni , että oven edessä näkyvä kumpare joka näyttää liukumäeltä on portaat....minä en koske enää lumikolaan ,enkä muuhunkaan lumen poistoon liittyvään työkaluun. Nyt on kevät!Murinaa!

  ReplyDelete
 33. Pidetään peukkuja, että kevätkelit saapuisivat pian ja nopeasti! :)

  Ransu osaa hyödyntää kivet ja Musti lumen. ;)

  ReplyDelete
 34. Vaikka tämä homma on ihan hanurista, pelasti kommenttisi (syntymä)päiväni! Samalla se jostain kumman syystä huvitti ihan hirmuisesti isäntää. Valitankohan mä joskus täällä kotona?!?

  ReplyDelete
 35. Karseeta aikaa, tuntuu että talvi vain jatkuu ja jatkuu. Tänään taas tuli lisää lunta roppakaupalla ja pakkastakin oli. Meillä ei ulkoile kissat, Mustin lumitassukat on kyllä tosi makeet :)
  Lähetin sulle laskusta meiliä, kato asap!

  ReplyDelete
 36. Hei koitetaanpas nyt muistella miten nopeasti tammikuun alussa lumet hävisivät ainakin täältä etelästä! Oltiin viikko k-suomessa ja kun tultiin kotiin niin puro vaan lirisi pihan poikki ja lumet lähes poissa. Kun nyt vaan tuulen suunta vaihtuu suotuisaksi ja aurinko nousee koko ajan korkeammalle alkaa varmasti tapahtua:) Ja kylvöksiä vaan laittamaan, valoa ne kuitenkin saa vaikka ulkona kylmä olisikin! Voimia ja pitkää pinnaa tässä kyllä nyt tarvitaan!

  ReplyDelete
 37. Aila; No ei nyt todellakaan enää pidä mitään lumitöitä tehdä :-D

  Sirpa ja Kollo; Peukut ja varpaat pystyssä, nostan ne kissapojiltakin!

  Maria; Hmm, no jos olet viime aikoina valittanut, niin se on täysin luvallista ja ymmärrettävää, kun kevättä ei kuulu ;-) Hyvää syntympäivää tätä kautta, jos vanhanaikaisempi tervehdys ei ole tullut vielä perille!

  Pirkko; Mustin lumikenkien ansiosta talvesta voisi melkein pitää ♥

  Minna; Hmm, nyt tuo ei lohduta juuri nyt... katsotaan uudestaan ensi viikolla.

  ReplyDelete
 38. Ainoo positiivinen asia on, että noi sun lumikuvat ovat todella kauniita. :)

  Mulle iski lisäks lenssu...

  ReplyDelete
 39. Täälläkin masentaa ja kiukuttaa ja itkettää. Ulkona näyttää ihan tammikuulta, eikä tuo enää jaksa niin ihastuttaa, vaikka muka kaunista onkin! Ei oo reilua :(

  ReplyDelete
 40. Joka kerta, kun näen ikkunasta tuon viimeisen kuvan sään, päästän juurikin saman äänen. Byääää! Täällä harakkapuun asukkikaan ei ole vielä palannut puuhunsa. Onneksi siellä Ransulla on sulia saarekkeita ja Musti pysyy tilanteessa viileän rauhallisena. Aurinko, paista enemmän! Oitis!

  ReplyDelete
 41. Taidetaan kaikki olla ihan samoilla fiiliksillä. Kevät jos mikä on meille suomalaisille ainoa toivon merkki "paremmasta" . Välillä naurattaa kun lämpöisimmissä maissa tulee hieman räntää, koko maa menee sekaisin ja on niin järkyttävä talvi....hohhoijaa tulisivat tänne kahlaamaan pakkaseen lumeen puoleksi vuodeksi. Onneksi on edes valoa jo, sekin on parempi kuin ei mitään:)

  ReplyDelete
 42. Siis nuo viimeiset kuvat olivat niin ankeita, että oikein nauratti. Anteeksi. Täälläkin satoi eilen sitä valkoistajonkanimeäenmainitse, mutta nyt PAISTAA! Ja on perjantai, viikon paras päivä. Ja viikonlopuksi luvattiin leutoa! Vähän ylipirteyttä tähän väliin :). Pia

  ReplyDelete
 43. Ihan samat fiilikset:( Jos voisin, niin muuttaisin etelämmäs!

  ReplyDelete
 44. Ihan niin totta! Lunta tulee vain lisää vaikka sen pitäisi vähetä..

  ReplyDelete
 45. Tismalleen samaa mieltä kanssasi, lumet liikkuu vain traktorilla.

  ReplyDelete
 46. Mua rassaa myös tuo jatkuva lumentulo. Arvaa mitä tein? Ostin palmun. Mä istun palmuni alla joka ilta, satakoot ulkona mitä vaan. ;)
  Valoisia päiviä!

  ReplyDelete
 47. Minä vilasin otsikoksi, että maalaismasennus ja mietin, että mikäs siellä maalla nyt niin masentaa. :) Korkeat ne nietokset on täällä Helsingin kupeessakin vielä, takapihalla puolisenmetriä lunta... Viime vuonna olin bongannut nokkosperhosen jo 21.3. ja leskenlehdet 29.3. Suostuisikohan talvi jo viimein väistymään (tänään aamulla -23 astetta pakkasta!) ja kevät tulisi rytinällä parissa viikossa!

  ReplyDelete
 48. Hetken jo kuvittelin olevani kiittämättömän tylsä ihminen ruikuttaessani lumen paksuutta ja kireitä pakkasia. Tässä raastavassa kevään odotuksessa sentään aurinko paistaa upeasti ja valon määrä lisääntyy kaiken aikaa. Ehkä toivoa kuitenkin on.....
  On se vaan hieno katti tuo Ransu tässäkin kuvassa.

  ReplyDelete
 49. Mutta tänään iltapäivällä onneksi näyttää jo vähän paremmalta? Musti on kyllä snow howssaan ihan johtavia osaajia! Ei voi muuta sanoa. Tai ehkä pitäsi sanoa vielä kurrr.

  ReplyDelete
 50. Voi että :( Kyllä se kevät tulee, usko pois!

  Ihanat nuo Mustin räpylät!

  Meillä ei Nappi halua olla ulkona vaikka on kevät. Mietimme että voiko syynä olla kirkas valo, joka hohtaa ilmassa ja hangissa? Sillä on ihan selvästi hankala katella. No, en tiijä kissoista niin paljon, ihmettelen vaan, kun perinteisesti katit on hulluna ulkona näihin aikoihin....

  ReplyDelete
 51. Nettimartta; Ai vain kauniita. No kauneus on katsojan silmässä ;-) Voi ei, parane pian!

  Purlina; Todella, tammikuussa saakin olla tällaista!

  Ella; Toivotaan, että vaatimuksesi kuullaan.

  Henrietta; Kiitos, hyvin sanottu! Ei minunkaan entinen ranskalainen siippa ollenkaan tajunnut, miksi lähes palvon aurinkoa, kunnes hän vietti osan talvesta Suomessa. Sitten hänelle valkeni, tosin vain vähän, onhan se ihan eri asia matkustaa pohjolan talveen pariksi viikoksi kuin rämpiä kylmässä ja pimeässä puoli vuotta. Onneksi ei enää ole pimeää.

  Pia; Hyvä että naurua irtosi ja jopa ylipirteyttä, niitä tarvitaan nyt kipeästi!

  Leena; Mietin välillä, miksi ihmeessä muutin takaisin Suomeen. Mutta edellisen postauksen lempipaikoista, joihin haluaa aina matkustaa uudestaan, niin asun yhdessä sellaisista paikoista nyt...

  Pirjo; Niin. Onneksi nyt ei silti sentään tule lunta yhtä paljon kuin joulukuussa.

  Kosotäti; Juu :-D

  Tuire; Kiitos. Palmun alla! Loistava idea ja toteutus!

  Kirsi; Viime vuonna kevät tuli kiitettävästi ajallaan. Nyt en kestä katsoa viime vuoden näinä päivinä otettuja kuvia, kun ero on niin suuri. Nyyh.

  Between; Ruikutetaan yhdessä ;-)

  Mamma N; Hyvä, että olet optimistinen. Pidä siitä huoli ja levitä sitä!

  Jaana; Jaa-a. Multa meni jo usko. Talvi on muutenkin sellainen koettelemus, että silloin tavallaan aina pelkään, että kevät, lämpö ja elämä eivät ikinä palaakaan, ja nyt kun ne eivät oikeasti tule, on ahdistus aikamoinen.
  Kissoissa on todella paljon eroja! Jotkut eivät voi sietää lunta ollenkaan ja toiset nauttivat siitä, voi olla että Napin silmät eivät siedä tätä. Koville tämä valo ja hanki ottaa omillekin silmilleni.

  ReplyDelete
 52. Siellä etelässä varmasti tämä koettelee enemmän kuin täällä pohjosempana. Vaikka kieltämättä jo itsekin toivoo, että ajotiet jo olisi sulana. Vielä täällä lunta muuten saa olla :).
  Tsemppiä kevään odotteluun!

  ReplyDelete
 53. Kiitos! Niin, se kismittää, kun monena muuna keväänä nyt voi jo ihailla ensimmäisiä kukkanuppuja ja häviävää lunta.

  ReplyDelete
 54. Voi itku ja vaikerrus..kevät saisi jo tosiaan tulla. Tämän viikon lumimyräkässä meille tuli reilu 30 cm lunta edellisten lisäksi. Mitä pahaa me oomma teheny. Auts. Vielä enemmän sattui kun kävin Kauhajoella ja Seinäjoella eilen. Voitko kuvitella ne sai samaisesta myräkästä yli 50 cm. Siis yhtenä päivänä!!

  Kevättä ei ole kuitenkaan peruttu! Kyllä se tulee, ihan varmasti..

  ReplyDelete
 55. Saila, olet hauska! Tulee se sieltä, koko ajan päivällä lämpötila nousee ja aurinko sulattaa lunta vaikka yöllä pakastaakin. Minullakin taitaa olla joku Endless Summer- tyyppinen hortensia, joka ei ole vielä näyttänyt kukkaloistoa vaikka millainen kevät ja kesä olisi ollut.

  ReplyDelete
 56. Koeta kestää, kyllä se ihana kevät - ja kesäkin :) - tulevat pian! Helsingissä lumi on pudonnut (ja sulanut) jo puista ja ne näyttävät kauniilta paljainen runkoineen auringon paisteessa. Kylmä saisi munkin mielestä jo väistyä, mutta onneksi aurinko lämmittää jo päivisin.

  ReplyDelete
 57. Lämmitetyssä kasvihuoneessa ja kauniissa säässä unohtui hetkeksi mahdollinen viima ja liian kylmä sää.

  Kiitos hyvästä seurasta!

  ReplyDelete
 58. Heidi-Maaria; Ihan samaa olen ajatellut, että mistä tämä on rangaistus? Hirmuinen asia saada 50 cm lunta yhdessä päivässä, jo yleensäkin, mutta vielä maaliskuussa!

  Sulo; Niin on ollut. Onneksi nyt on tosi hieno viikonloppu! Vaikka viima onkin yhä hyytävä.

  Ilona H; Mulla Endless Summer kasvaa todella aurinkoisessa ja lämimässä paikassa talon eteläseinustalla ja se saa ainakin 5 tuntia suoraa paahdetta aurinkoisena päivänä - näyttää viihtyvän, kun se kukkii hurjasti.

  Sara; Onneksi päivä on jo pitkä!

  Johanna; Seura oli mitä mainiointa, kiitos itsellesi!

  ReplyDelete
 59. Rähmä mikä takaisku kevään odotukseen!

  Just miehen kanssa pohdittiin, että täällä ei ole oikeastaan muuta kevään merkkiä kuin parin viikon takaiset räystäiden tipattelut, mutta nyt nekin on jo jääneet, viikollahan oli aamupakkaset liki kolmekymppisiä.
  Inhaa tämä talven venyminen, kaikki on kesästä pois, ainakin keväästä.

  ReplyDelete
 60. Onko maalismasennuksesi yhtään hellittänyt..., kun ei ole teikäläisistä kuulunut mitään uutta tuon torstain jälkeen.
  Ihan oikeasti ymmärrän sinua hyvin ! :)
  Varmaan viikon kuluttua ...viimeistään...talven selkä taittuu !

  Mukavaa uuden viikon alkua,

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 61. Pike; Rähmä juu. Toivotaan, että räystäät alkaa taas pian tippua, tosin ei rytinällä, vaan suloisella tip-tip -äänellä!

  Leena ja Karvapatterit; Kiitos huolenpidosta! Syynä ei ole jojossa eikä kravatissa roikkuminen eikä edes masis, vaan puutarhabloggarien tapaaminen, vieras Pohojammaalta asti ja kevyet 400 kuvaa kamerassa joita vois alkaa laittaa koneelle ja käsitellä, mutta siihenkin saa kulumaan ainakin kolme tuntia. Ehkä voisin aloittaa, olen lykännyt ja lykännyt (ja kaikki muut ovat kumminkin jo postanneet tulppaaninäyttelystä).

  ReplyDelete
 62. Pelkään pahoin, että havut ottavat nokkiinsa auringonpaisteesta ja hangesta.

  ReplyDelete
 63. Havut kannattaa suojata joko kasaamalla lunta päälle (jos taimet ovat vielä pieniä) tai laittamalla varjostuskangasta tai -pusseja niiden suojaksi.

  ReplyDelete
 64. Pitkä kommenttini haihtui tuhkana bittiavaruuteen.
  Tänään kuulin, että kunnon talven jälkeen tulee kunnon kesä. Niin että katsotaanpa, jos vihdoin ensi kesänä koittaisi se endlessa summer.
  Olen Elinan ja muutamien muiden kannalla, että kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Tykkään kaikista vuodenajoista enkä osaa sanoa, mistä eniten, mutta ainoa, joka on aiheuttanut minulle ahdistusta varsinkin nuorempana, on kevät, ja keväästäkin silti tykkään. Keväässä on ahdistavinta helmi-maaliskuun huikaisevan aurinkoiset ilmat ja toisaalta se, että kevät tuntuu kiitävän ohitse, niin että vasta juhannuksena huomaan, että ai, kevät oli ja meni. Kevät on niin hurmaava ja minä niin hidas menninkäinen, etten välttämättä ehdi päästä samalle aaltopituudelle kevään kanssa. Eli kevään varmaan pitäisi kestää pidempään.
  Snow-how-pantteri Musti on mainio näky lumikengät käpälässä.

  ReplyDelete
 65. Voi harmi bittiavaruutta! Kommenttisi ei ehtinyt tulla sähköpostiinikaan, mistä olisin voinut sen pelastaa.
  Meitä on niin monenlaisia, kevättalven valo on tosiaan kova, mutta jotenkin valon lapsena minusta se huimaisu-häikäisy on aina ollut ihanaa ja elokuun pimenevyys ahdistavaa. Kevät on tosissaan liian lyhyt ja kaikki tapahtuu hujauksessa, kun meidän ilmastossamme on niin kiire talvesta kesään. Kevät ei kestä ollenkaan niin pitkään kuin olisi tarpeellista.
  Kunnon kesä kuulostaa oikein sopivalta!

  ReplyDelete
 66. Uskaltaako tällainen 'talvenrakastaja' ollenkaan kommentoida tätä postausta :)

  Ajattele sitä hetkeä, kun kevät sitten vihdoinkin on täällä!! :)

  Nuo lumisadekuvat on kyllä aika lohduttomia..

  ReplyDelete
 67. No näin vähän aavistelinkin, että Tulppaanien lumo vei mennessään ja kaikki on on :)
  Minä innostuin ostamaan hurjan määrän tetejä lauantaina...he voivatkin ulkoilla muutaman tunnin päivästä jotteivät ihan heti menehtyisi. Mutta onpahan ajankulua niitä siirrellessä auringon mukaan pihalla ja ajoissa illalla sisälle . Nyt kyllä jäävät sisähoitoon, kun pitää lähteä töihin (poikien ulottumattomissa ).
  T. Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 68. Kaisa; Onhan se hienoa sitten kun viimein on kevät, mutta kun se kestää muutenkin liian vähän ja talvea on kestänyt jo #*☁#ℜ✝ ikuisuuden *√#₢✝&*€☁!

  Leena ja Pojat; Kyllä täällä henki pihisee. Musti hepuloi aurinkoläikissä ja löysin sipulikukkien versoja talon eteläseinustalle sulaneesta 30 cm:n maakaistaleesta. Kai täältä vielä ylös noustaan.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!