Sunday, 17 March 2013

Kasvitieteellisessä puutarhassa

Viikonloppuna maalismasennus muuttui iloksi ja auringonpaisteeksi. Tiinan järjestämä puutarhabloggaritapahtuma keräsi noin kymmenen samanhenkistä viherihmistä Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan Helsinkiin. Siellä on parhaillaan meneillään vuotuinen Tulppaanien lumo -näyttely. Kuvia on miltei riesaksi asti, joten tässä ensimmäisessä postauksessa on kuvia kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneista, sipulikukista tulee oma kirjoituksensa, puhumattakaan muista mukavista paikoista missä viikonlopun aikana tuli käytyä.

On harvinaista herkkua saada nauttia samanhenkisten viherhullujen ihmisten seurasta, lisäksi minulla oli suuri ilo viettää koko viikonloppu ystävän seurassa, jonka kanssa aika kului kuin siivillä, nautimme ihan samoista asioista (sunnuntaina mm. nuohosimme puutarhamyymälöiden mukulaosastoja) enkä keksi mukavampaa tapaa viettää viikonloppua, vaikka kuinka miettisin.

This weekend there was a garden bloggers' meeting at Helsinki Botanic Garden.

Helokolibrikukka (Strelitzia reginae)

Viuhka-aaloe (Aloë plicatilis)

Kaakaopuu (Theobroma cacao)

Oli todella mukava tavata ihmiset blogien takaa, toivottavasti tapaamme uudestaan!

27 comments :

 1. Mukavat tunnelmakuvat. En ole kasvitieteellisessä koskaan käynyt, näyttää fiilis mukavalta siellä eikä pönöttävältä ;)

  ReplyDelete
 2. Ihania tunnelmia! :)

  On pitänyt jo viikon ajan käydä Ruissalon kasvitieteellisessä pitkästä aikaa... mutta ei vaan tule lähdettyä. Tämä postaus ja kuvat innostivat kyllä tekemään retken :)

  ReplyDelete
 3. Kuvaterapiaa :)
  Kiitos !
  T.L & P

  ReplyDelete
 4. Kauniita kuvia ihanasta paikasta, etenkin tuo missä taustalla näkyy ovi.. huikee kuva!

  ReplyDelete
 5. Kuvien myötä nenääni tuli heti voimakkaasti ihana tuoksu ja kosteus mikä on noissa huoneissa. Täytyisi mennä.

  ReplyDelete
 6. Oi kasvitieteelliset ovat niin ihania! Ja tulppaaneissa on tosiaan lumoa. Kivaa viikkoa hauskan viikonlopun jälkeen! :)

  ReplyDelete
 7. Oli ihana nähdä taas pitkästä aikaa! :) Hauska muuten katsella eri blogeista kuvia tästä tapahtumasta, millaisiin kasveihin ja yksityiskohtiin kukakin kiinnitti huomiota ja millaisia kuvakulmia kenelläkin on :)

  ReplyDelete
 8. Itsekkin tuli vierailtua kyseisessä paikassa hiljattain. :) Tarkemmin sanottuna hiihtolomalla kuunvaihteessa. Mun blogista löytää kanssa kuvia. Ihan kiva ja mielenkiintoinen paikka, vaikka on jotenkin pienemmän oloinen verrattuna Turun kasvitieteelliseen.

  ReplyDelete
 9. Ei hitsi kyllähän lasten pitäis nähdä mistä kaakao tulee:) apua eivät nuo ole tainneet kunnon lypsylehmiäkään nähdä, luulevat varmaan et maito syntyy kaupassa! Pitäis päästä kasvitieteelliseen ja navettaan:D

  ReplyDelete
 10. Oli mukava nähdä, Saila! Aurinkoista viikoa!

  T. Satu ja Anne-Mari

  ReplyDelete
 11. Oli ilo tavata paikassa, jossa on on aina kesä. Tuolla pitäisi käydä useammin viihtymässä talvisaikaan.

  ReplyDelete
 12. No niin, näyttää masennus taittuneen :) Kolibrikukka tuo mieleen erään reissun... Voin vannoa, että kevättä odotellaan muuallakin, malttamattomana. Onneksi on yrtit, niillä voi hieman lievittää tuskaa kotioloissakin. Meillä kissat suostuvat kulkemaan jopa Koiran kanssa samalla oven avauksella...johtuneeko säästä?!

  ReplyDelete
 13. Sinulla on ollut hieno viikonloppu!

  ReplyDelete
 14. Olipa tosiaan kiva nähdä ihan livenä. Ja mukava päivä oli lauantaina, koko porukka oli niin luonnollisen oloisesti yhdessä, että ihan kuin olisimme tunteneet jo vaikka kuinka kauan.
  Ihania kuvia olikin jo Tiina laittanut blogiinsa, mulla ei kuvat kovin hyvin onnistuneet, mutta raapustan kyllä jotain lauantaista.
  Toivotaan, että kevät tästä pikkuhiljaa alkaa VAUHDILLA etenemään. :)

  ReplyDelete
 15. Oi, varmasti on mukava livenä tavata tutuilta jo tuntuvilta 'kirjeenvaihto'kumppaneita. Helokolibrikukka; ihan samannäköisestä kukasta otin kuvan juuri teneriffalla.. liekö mahdollista.?

  ReplyDelete
 16. Pirkko; Voi, ei ollenkaan pönöttävä (enkä ole kai ikinä käynytkään pönöttävässä kasvitieteellisessä ;-)) Tunnelma vanhoissa huoneissa on ihana ja siellä on penkkejä ja kalusteita, joilla istua ja ihmetellä.

  Kaisa; Mene ihmeessä, se on kuin minietelänmatka!

  L&P; Todellakin terapiaa! Kosteaa ilmaa talven käpristämälle olemukselle ja valoa, vehreyttä, tuoksuja... MULLAN tuoksua!

  Maikki; Paikka on todellakin kuvauksellinen, vanhat kauniit ovet, valurautaportaat jne...

  Anonyymi; Kannattaa ehdottomasti!

  Tuire; Kiitos! Kasvitieteellisissä on oma hurmaava tunnelmansa :-)

  Tiina; Samat sanat! Kaikilla on ihan eri näköisiä kuvia, ja toisaalta sipulikukkakuvista näkee myös, että samaa kukkaa on kuvattu :-)

  jule100; Turussa on suuremmat kasvihuoneet, mutta näissä 1800-luvun huoneissa on niin hieno tunnelma ja yksityiskohdat että ne korvaavat tilan monin verroin.

  Minna; Navetta ja kasvitieteellinen kuulostavat oikein hyviltä kasvatuksellisilta reissuilta :-D

  Satu ja Anne-Mari; Oli niin mukava tavata, kuin myös!

  Cheri; Niin. Me Marian kanssa oikein yritimme imeä kosteaa ilmaa kuiviin kasvoihimme ja hampuksi menneeseen tukkaan (minulla, ei Marialla :-D) Palmuhuoneessa tuli sumutus päälle ja toiset vierailijat juoksivat sen alta pois, me varta vasten menimme suihkuun. Ehkä sitä on muuttunut itse kasvik(sek)si pitkään jatkuneen harrastuksen myötä.

  Taina; Kevät on ilkimys kun kiusaa meitä. Ja kuulemma entistä kylmempää tulee. Tää ei voi olla totta.

  Myrsky; Niin oli :-)

  Tuija; Niin, ihan kuin vanhat tutut, ja enemmänkin, kun meillä oli ehkä enemmänkin puhuttavaa keskenämme kuin monilla vanhoilla tutuilla!

  Anemone; Kolibrikukkia on runsaasti Välimeren ja Kanarian puutarhoissa. Varmasti olet nähnyt samoja kukkia, tuo on se yleisin laji.

  ReplyDelete
 17. Totta,on rentouttavaa viettää aikaa ystävän kanssa puuhastellen. Ikävätkin toimet saa tehtyä paremmin alta pois.

  ReplyDelete
 18. Parasta blogeissa onkin , että huomaa kuinka paljon itsensä kanssa samanlaisia " hörhöjä" maailmassa onkaan .Ennen nettiaikaa oli usein vähän outo ja yksinäinen olo. Nyt uskaltaa röyhistää jo paremmin rintaansa: Hyvä Me!

  ReplyDelete
 19. Sain sun kirjan tänään kirjastosta. Kirjastotäti on vailla laatikoiden rakennusohjeita, ja äkkivilkaisulla semmosii ei taida kirjassa olla? En ole ehtinyt katsoa vielä kunnolla.

  ReplyDelete
 20. Kiitos oikein mukavasta seurasta. Kiva tavata samanhenkisiä ihmisiä :)

  ReplyDelete
 21. Katariina; Samanhenkiset ystävät ovat kivoja :-)

  Aila; Heh, juu. Hörhöydelle löytyy vertaistukea :-)

  Zepa; Lukuiloa! Rakennusohjeita ei ole, niitä lavankauluksia joita kirjassa muun muassa on, ei tarvitse rakentaa, sen kun laittaa vain maahan. Ja muutenkin mikä tahansa esim. pohjaton laatikko käy. Ei oo vaikee tehdä.

  Katja; Kiitos itsellesi!

  ReplyDelete
 22. uskon että teillä oli mukava tapaaminen.
  ihanat kuvat.♥

  ReplyDelete
 23. Hauska lukea tapaamisesta ja innostaa mennä itsekin jossain kohtaa tutustumaan! Nauratti kommentti "itsekin muuttua kasvikseksi" :)

  ReplyDelete
 24. Sylvi; Vaikka useimmat meistä tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa, oli sellainen olo kuin olisi tavattu ennenkin.

  Terhi; Siltä kieltämättä välillä tuntuu ;-)

  ReplyDelete
 25. Olipa hienoa, että sinulla oli noin onnistunut ja aurinkoinen viikonvaihde, hieno puutarhabloggarien tapaaminen ja ystävä, jonka kanssa luuhata puutarhamyymälöissä. Maaliskuun masennus sai häädön, toivottavasti lopullisesti.
  Koskella, jossa edelleen ollaan, on hyytävä viima ja tuuli, pakkasta, jäätä ja lunta. Mutta kyllä se kevät kohta tulee, ennemmin tai myöhemmin. Joka päivä aurinko paistaa ja vesi tippuu katolta.

  ReplyDelete
 26. Oli tosi kiva tavata. Ja ihan kuin olisimme olleet jo tuttuja keskenämme:)

  ReplyDelete
 27. Paula; Viikonloppu oli tosiaan harvinaisen ihana, mutta kyllä nyt potutus palasi, kun tuuli on hyytävä, ulkona jäätyy kalikaksi eikä jääkuori maan pinnalla tunnu häviävän - jääkaudelta vaikuttaa yhä, harmi vain.

  Pioni; Siltä minustakin tuntui :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!