Thursday, 30 August 2012

Eteisremontti

Tähän väliin raportoin viimein melkein valmistuneesta eteisremontista kaupunkiasunnossa. Ennen-kuvaa ei ole, sillä eteinen oli todella tylsä tila. Kuvassa kauimpana on ulko-ovi, sen vasemmalla puolella oli kaappirivi, joka toimi väliseinänä makuuhuoneen ja eteisen välillä. Kaapit olivat tuota ruskeaa olevinaan puista laminaattipintaista mdf-levyä, jota näkyy oikealla.
Siirsin vasemmanpuoleista väliseinää jonka takana ovat makuuhuoneen kaapit vastaamaan paremmin kohtaa jossa lattiamateriaali vaihtuu, tapetoin seinän lapsuudenkotini ylijäämätapetilla ja tila alkoi jo näyttää enemmän itseltäni.

Edellisessäkin kuvassa näkynyt kaappi jäi jäljelle tuohon oikeanpuoleiselle seinälle, mutta maalasin sen hailean vedenväriseksi. Samalla maalilla maalasin myös vasemmalle seinälle tulleen hyllyn, vaikka ne näyttävätkin kuvassa valkoisilta. Aion varmaankin maalata samalla maalilla vielä vasemmalla pilkottavan valkoisen seinän. Makuuhuoneeseen mennään tuosta vasemmalta, tikkaiden jälkeen (ne eivät varmaankaan jää tuohon, ovat vähän tiellä, älähän kompastu).

Makuuhuoneen puolelta tilanne näytti rempan yhdessä vaiheessa tältä. Tässä kuvassa puolet seinämästä, joka erottaa eteisen makkarista, on paikoillaan. Koska olen luonteeltani kierrättäjä, käytin seinämään vanhojen kaappien välissä ollutta tukevaa lastulevyä, mutta se koostui muutamasta palasta. Siksi eteisen puolella seinässä on useampi pystylauta, ne ovat saumojen kohdalla.
Takakulmassa pilkottaa vadelmanpunaista, se on eteisen naapurin puoleinen seinä, jonka edelliset asukkaat ovat maalanneet. Se sai jäädä, sillä turkoosi ja vadelma ovat lempiväriyhdistelmiäni. Tässä kuvassa näkyy myös eteisen parkettilattiaa ennen kuin hioin sen ja vahasin vaalealla puuvahalla.

Tässä vielä näkymä makuuhuoneesta eteiseen nyt. Halusin, että tuo seinämään tuleva hylly jatkuu makuuhuoneen kulkuaukon yli. Toki kaikenlaista siloteltavaa vielä jäi, esimerkiksi tuo seinää vasten nojaava makuuhuoneen ja keittiön entinen väliovi, jonka haluan ulko-oven sisäoveksi eristämään rapusta kulkeutuvaa ääntä.

Nyt ollaan taas eteisen puolella. Olen varsin iloinen siitä, että tapettia riitti tälle väliseinällekin. Näkemykseni oli, että ainakin päätyseinä, jolla ulko-ovi on, suorastaan vaatii juuri tätä tapettia. Se oli lapsuudenkodissani minun ja siskoni yhteisen makuuhuoneen tapettina eli kuvio ja väri ovat hyvin tuttuja. Tämä on ehkä kaunein tapetti minkä tiedän, mutta jos sitä kuvailisi pelkin sanoin – neonkeltaista, turkoosia, vaalean ja tumman sinistä, harmaata, oliivinvihreää – olisi kuulijan sitä hyvin vaikea uskoa näkemättä! Tapetti edustaa isäni tapettimakua ja on niitä Tapettitalosta hankittuja aarteita, joista ammennan vielä monta vuotta ja moniin projekteihin!
Peilistä heijastuu vadelmanpunainen vastapäinen seinä, eikö olekin mukava yhdistelmä (no ei ehkä sentään ihan kaikkien mielestä).

Korit, laatikot ja muutama kaluste varmaan vielä hakevat paikkojaan jonkin aikaa. Kunhan nyt sain tavarat kuljeksimasta edes johonkin!

Tämä on näkymä, kun peruutin ihan ovelle asti. Juu, siistittävää riittää vielä.

Heti ulko-oven vieressä, ennen vedenväristä kaappia, on naulakko ja hattuhylly. Kalusteesta tulee mieleeni juna. Ehkä koko pitkä käytävämäinen eteinenkin on kuin junanvaunu. Muotoa ei voi muuttaa purkamatta koko makuuhuoneen ja eteisen välistä seinämää kokonaan, mutta onneksi siihen tuli nyt vähän persoonaa ja väriä.

Vielä vastapäistä seinää. Turkoosin ystävänä olin jo hankkinut eteiseen pienen pöydän ja tuonut saaresta vanhan siniharmaan tuolin. Se sai turkoosin samettityynyn kaverikseen.

Finally, some progress in the city flat entrance! It can not be called a hall, more like a train wagon. But now at least it is a colourful wagon. The wallpaper is leftover paper from my dad's archives, it was used for me and my sister's bedroom at my childhood home.

30 comments :

 1. Hei! Siitähän tuli hieno, tapetti on ainakin erilainen, tykkään!

  ReplyDelete
 2. Ihana, eteerinen tunnelma. Tapetti on ihan mieletön!

  ReplyDelete
 3. Oi, näyttää kivalta ja kodikkaalta! Upea ja ROHKEA tapetti jälleen, kuten saaren olkkarin tapettikin, mutta voi vitsit miten hienosti sopii! Hahaa, makkarista bongattu tutunnäköinen 35 -kyltti :) Ihanat nuo hyllykannattimet myös, onks ne Elsan lempituolin valikoimista?

  ReplyDelete
 4. Vau! Tosiaankaan tuo tapetin sanallinen kuvailu ei oikein sen kauneutta tuo esille, ainakaan mun mielikuvitukseni ei riitä ;) Tapetti on siis ihana näin nähtynä!
  Ja koko eteinen ihan erimoisen näköinen, tosi persoonallinen.

  ReplyDelete
 5. Kesäkukka; Kiitos!

  Kartanonrouva Elise; Kyllä tuosta tapetin tyylistä tulee kummasti sinunkin sisustusmaku mieleen. Se on todella aivan mieletön.

  Tiina; Juu, mitäs sitä nyt hailakkaa laittamaan, kun voi laittaa voimakasta ;-)
  Vähän aikaa ihmettelin, mistä ihmeestä tunnet tuon kylttini ennen kuin tajusin! Kannattimet oli Elsan valikoimissa, mutta ne loppus tähän, olisitko halunnut...? Vähän arvelen että niitä ei ehkä enää saa lisää, tilasin ne niin monta vuotta sitten.

  Pirkko; Todella erimoinen tapetti, se sitoo kaiken yhteen! Voi olla että monikin olisi tykännyt siitä aiemmasta hyvin tavallisesta eteisestä, mutta mulle ei koskaan tullut oloa että astuisin omaan kotiini, vaan jonkun toisen, joka on kaiken lisäksi tosi tylsä sisustaja.

  ReplyDelete
 6. Ihanan ja upean persoonallinen eteinen! Tapetti on aivan mieletön ja persoonalliset esineet ja huonekalut viimeistelevät kokonaisuuden. Minulle tulee kuvista mieleen sama fiilis, kun nukkekodissasi on :)

  ReplyDelete
 7. Olen kade tuosta tapetista!!!! Saisikohan sitä uustuotantoon millään konstilla. Nykyisissä valikoimissa ei ole mitään tuollaista.

  ReplyDelete
 8. Maria; Minullekin tuli kuvia katsoessa nukketalo mieleen :-D Varmaan on samaa sisustusmakua kummassakin!

  Katja; Niin, noita vanhoja kuoseja on kai painettu vanhoilla rullilla niin kauan kuin niissä on henki pihissyt, tämä tapetti on siis hankittu Tapettitalosta joskus 70-luvun alussa. Tämä taisi olla isäni lempikuoseja, sillä sitä oli meillä kolmessa eri värissä! Yhtä vaaleampaa on nyt kuivakäymälässäni saaressa ja kolmatta, tummanruskeapohjaista, on kai vain ihan hitunen jäljellä, mitähän siitä keksisi...
  Tai sitten tämä oli lähes ainoaa jugendajan tapettia mitä silloin 70-luvulla oli saatavilla, kun lapsuudenkotini edusti sitä aikakautta, niin isäni halusi sinne ajanmukaisia tapetteja.
  En tiedä, valmistavatko tapettitehtaat enää uusia rullia vanhoihin malleihin, onko se liian hankalaa tai kallista, kun painotekniikat ovat muuttuneet. Hienoa olisi jos näin tekisivät.

  ReplyDelete
 9. Ihana katseenvangitsija tuo tapetti kyllä on, mahtavan kauniit värit eikä todellakaan sitä pystyisi sanoin kuvaamaan. Upea eteinen!

  ReplyDelete
 10. Tuli mieleen Orient Express, ihana eteinen! Hurmaavat värit kaikella tapaa ja naulakko on makea.

  ReplyDelete
 11. Tapetti on kaunis. Tuo 4 lokerikko missä on kengät alla, muistuttaa kaukaa puuhellaa. Juuri sinun näköistä. Tykkään kovasti tyylistäsi sisustaa:)

  ReplyDelete
 12. Vautsi vau! Miten persoonallisen asunnosta saakaan, kun näkee vaivaa :)

  Meillä on aika perus asunto nyt kerrostalossa. Kissat määräävät monta ratkaisua vielä pitkään (kuten hassun ja melko rumankin välioven) enkä oikein usko, että viihtyisimme tuossa asunnossa enää kovinkaan montaa vuotta. Pelkästään ammatti määrää sen, että meidän on löydettävä toisenlainen asujaimisto. Siksi en ole viitsinyt ryhtyä pitämään asunnossa suuren suurta remonttia, vaan olen päättänyt tyytyä nykyisiin ratkaisuihin tällaisinaan. Keittiö ja kylppäri eivät esimerkiksi vastaa juurikaan minun makuani, mutta kyllä ne kelpaavat toistaiseksi.

  Teillä on niin ihanan kodikasta ja teidän näköistä! :)

  ReplyDelete
 13. Erittäin onnistunut tapettivalinta. Siinä on ytyä ja jytyä.

  Meillä on sisällä rosorapatut seinät (talomme on entinen taidegalleria) ja nyt on haaveissa levyttää muutama seinä, että saisin pantua rakastamania tapetteja. Juuri tuollaisia voimakaskuvioisia.

  ReplyDelete
 14. Järjettömän hieno! On ihanaa, että tuo tapettiaarre on säästynyt ja nyt käytössä. Se on paitsi hillittömän hieno, mutta ne muistot tekevät sen vielä ihanammaksi.

  ReplyDelete
 15. Ihana koti sinulla on kaupungissakin. Älä suotta tikkaita laita pois näkyvistä. Ne ovat hieno sisustuselementti. Niitä voi käyttää kirjahyllynä. Tai kissapoikien kiipeilytelineenä!

  ReplyDelete
 16. Mummeli; Kiitos!

  Hortensia; Voi miten hieno mielleyhtymä :-)

  Maiju; Kiitos :-)

  Elina; Kiitos! Niin, aina ei voi tai ehdi sisustaa. Mutta asua voi silti, ja katsoa samalla tulevaisuuteen.

  Nettimartta; Voi ei, tai siis varmaan jännät seinät rapattuina, mutta ne pitää tosiaan levyttää. Siinä on hommansa, mutta voimakas tapetti ei onneksi vaadi jokaista seinää tapetille.

  Hannajaleijona; Niin on, se on rakas tapetti. Sitä oli juuri ja juuri tarpeeksi jäljellä, loppussa jouduin käyttämään mielikuvitusta kun pienistäkin paloista piti vielä yrittää saada kuvio aikaan, se vähän hyppää jossakin kohdassa mutta sitä ei oikeastaan huomaa ;-)

  Myrsky; Juu. Tikkaat ovatkin olleet sisustuselementtinä huivitelineenä, mutta nyt laitoin huivit toisin ja mietin, mihin huoneeseen nuo tikkaat laitan. Tuossa niihin kompastuu kun käy yöllä vessassa!

  ReplyDelete
 17. Ompa tunnelmallista ja kodikasta!
  Tuntuu, että kaikki lehdet ja blogit pursuaa valkoista, vaaleata ja harmaata. Virkistävää nähdä jotain muuta!
  Tuo tapetti tuo mieleeni yhden lapsuuteni olohuoneen, minun mielestäni kuvio on sama , mutta siinä tapetissa oli violettia, keltaista, sinistä ja valkoista.

  Ihana tuo metalli laatikosto alahyllyineen.

  Aurinkoista viikonloppua!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 18. Kiitos Leena ja Pojat! Enhän tiedä missä kaikissa väreissä tuota tapettia on tehty, voi ollakin että teillä on ollut samaa eri värissä. Aika hauskaa :-)
  En minäkään niin välitä niistä värittömistä sisustuksista, värit ovat itselleni kovin tärkeitä, vaikka niiden ei tarvitse räikeitä olla. Murretuista sävyistä tulee usein todella hieno tunnelma, ja jotkut väriyhdistelmät vain toimii. Makuasioitahan nämä ovat.
  Kyllähän minäkin vaalensin lattian valkokuultavaksi niin kuin kaikki muutkin tänä päivänä ;-) Mutta se on hyvä pohja noille väreille, paljon parempi kuin se kellastunut lakkaus.

  ReplyDelete
 19. Voi miten upea eteistapetti!!! Juuri sellainen kuin haluaisin omaan kaupunkiasuntooni!!! Ihana tunnelma!

  ReplyDelete
 20. Tuosta tulee tosiaan ihana tunnelma :-) Vielä kun saan vaihdettua ulko-oven edessä olevan verhon samettiseksi, niin Orient Express voi avata ovensa!

  ReplyDelete
 21. On sellainen vähän boheemi-tunnelma :)Mukavaa alkavaa viikonloppua Saila:)

  ReplyDelete
 22. Kyllä vain. Muistan elämyksen, kun kävin marokkolaisessa basaarissa 10-vuotiaana. Mietin, että haluaisin asua sellaisessa eikä maku ole oikeastaan muuttunut. Kiitos samoin!

  ReplyDelete
 23. Ihana junatunnelma jostakin eksoottisesta maasta. Tuo tapetti on tosiaan mausteinen.Sitten naulakko ja metallinen kaappi jotenkin komppaavat tuota fiilistä. Ja vielä tuo tavarapaljous, kaikki pikkukorit tuolla ylähyllyllä. Voisiko olla Intiasta? En ole koskaan olllut Intiassa.

  ReplyDelete
 24. On kyllä todella sopiva tapetti tuohon tilaan, hieno :) Minullakin on eteisessä lapsuudenkodista tuttua tapettia (Pioni), tosin piti ostaa sitä tapettitalosta uusi rulla. 1 rulla onneksi riitti :D

  ReplyDelete
 25. Niih.... ja iih! Tapetti. Ja kaikki muukin!

  ReplyDelete
 26. Irene; Voi kun kivaa, että sinullekin tuli mieleen joku eksoottinen juna! Mausteinen Intia kuulostaa oikein hyvältä. Ehkä siksi, että meillä on niin pitkä väritön vuodenaika, kukapa haluaisi sitten tulla värittömään kotiin sieltä harmaudesta.

  Linda; Kivaa, sullakin on nostalgiatapettia :-)

  Zepa; Mitäs siellä vingutaan :-D Eikä kuvissa edes näy kissaa!

  ReplyDelete
 27. Minäkin pidän! Kumpa itsekin joskus uskaltaisi sisustaa persoonallisesti, räväkästi! Meidän makkarissa kans tapettitalon malli kirsikkapuu mut sekin kaikista vaalein, pitäs vaan laittaa vähän väriä elämään:) t.Minna

  ReplyDelete
 28. Makuasioitahan nämä ovat. Mutta hurjaltakin tuntuva kuvio, kun sitä on suurempana pintana seinällä kuin se pieni näytepala, asettuu hyväksi taustaksi kun sen kuvio toistuu. Ja aika usein nämä tummemmat tapetit näyttävät jotenkin sitovan kalusteet yhteen, siinä missä vaalealla taustalla jokainen kaluste erottuu ja ehkä näyttää leijuvan muusta erillisenä.

  ReplyDelete
 29. Ihana kaupunkikoti!

  Tuo tapetti on uskomattoman hieno. Rohkea, mutta sopii tuohon interiööriin hyvin..

  ReplyDelete
 30. Kiitos! Juu, huoneisto on kylläkin ihan 70-luvun alun betonilähiötalo, joten sen puolesta tämä ei oikein sovi tyyliin, mutta ei voi mitään. Juna meni jo ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!