Monday, 13 August 2012

Kalustusta

Niinhän siinä kävi kuin vähän pelkäsinkin. Niin pian kuin on lattiaa, jonka päälle tavaroita laittaa, alkaa sinne niitä kerääntyä. Mutta kun ei oikein ole muuta säilytyspaikkaa!
Kun saa pikku hiljaa kunnostettuja ikkunoita paikoilleen, alkaa vanhoilla kalusteilla olla hyvätkin oltavat.
Tämän upean imperiaalisängyn sain, kuten muutaman muunkin kalusteen, ystäviltä jotka eivät enää halunneet säilyttää sitä navetassaan. Uhkasivat puolitosissaan laittaa jopa polttopuiksi. Eihän sellaista voi sallia, eihän!

I got this lovely bed from friends who did not have the space for it any more and were, half seriously, thinking of chopping it for firewood. Well, the bed is over 100 years old... that could simply not happen. So now I have it.
In the background, some other furniture, slowly accumulating now that there is the space. Although, come next summer, they all have to be carried out for finishing the floor!

Takana valkoinen sohva sukuni entisen kesähuvilan lasihuoneesta. Se on oikeastaan siskoni ja on täällä vain säilössä, tai kenties ikuisuussäilössä. Hmm. Kummasti näitä kertyy (navetassa on vielä kokonainen sohvakalusto ja pihalla pari piironkia pressun alla).

Mukavaa illan/päivänjatkoa!

25 comments :

 1. Ai niten ihana sanky.Miten sinun ystavat voivat luopua noin ihanasta sangysta!
  Katselin just asken ohjelmaa nimeltaan Antique Road Show, oli englantilainen versio.(Nayttavat taalla seka Amerikkalaista ja Englantilaista antiikkiohjelmaa). Joku oli raahannut siihen ohjelmaan aivan mahtavan upean Art Deco sangyn, arvioitu hinta 1500 paunaa.

  ReplyDelete
 2. Ihana sänky! Sillä varmaan myös pitkä historia, vanhat huonekalut puhuttelevat kun niillä kaikilla on oma menneisyys, ihan toista kuin laatikkohuonekalut.

  ReplyDelete
 3. Kivoja ystäviä ja sukulaisia sinulla :)
  Rakastan vanhoja huonekaluja! Minulla on kaupunkikodissa niitä enemmänkin, maalla meillä on hyvin vähän huonekaluja, kun haluttiin väljää....

  ReplyDelete
 4. Sänky on aivan ihana. EI polttopuuksi. Nyt se rupeaa muotoutumaan se asumus kun on lattiat ja kalusteet:)

  ReplyDelete
 5. Siis ei tuommoisia aarteita saa polttopuuksi laittaa! Aivan mielettömän upea sänky. Ja arvokaskin, näin uskoisin.

  ReplyDelete
 6. Ei nyt kyllä meinasin tipahtaa tuolilta kuin näin tuon kuvan sängystä. Nimittäin meidän navetan vintiltä löytyi aikoinaan juuri samanlainen sänky ja se on nyt meillä salikamarissa isännän ja emännän vuoteena. Missäpäin on ollut se navetta, jossa tätä sänkyä on säilötty? Ei suinkaan saaristossa jossain? Olen nimittäin itse miettinyt, mikä mahtaa ola oman sänkymme historia, selvästi ostotavaraa, mutta mistä ja koska?

  tv Leena

  ReplyDelete
 7. Hienoja, taloosi sopivia aarteita. Parempi sänky tuvassa kuin navetassa.

  ReplyDelete
 8. Kyllä onkin kauniit sängyt!

  ReplyDelete
 9. Upea on itulaatikko (sänky)
  Miun mummolassa tuolla pohjois karjalassa oli tuollaisia sänkyjä monta, niitä kutsuttiin leikkimielellä itulaatikoiksi, koska isovanhemmillani oli 12 lasta:)
  Vuoteet ovat joutunet juhannuskookkoon jo kymmeniä vuosia sitten, tilalle ostettiin laverisohvat.Nyyh.
  Silloin ei vanhaa tavaraa arvostettu, vaan piti olla uutta ja kaupasta ostettua.
  Pidä hyvä huoli itulaatikostasi.

  ReplyDelete
 10. Ihania kalusteita - molemmat! Jos vielä vähän pehmuketta laittaisit, niin pääsisivät pojat päikkäreille uuteen tulevaan kotiinsa? :)

  ReplyDelete
 11. Upea sänky! Kelpaa siinä Ransun ja Mustin köllötellä, ehkä sinäkin mahdut vielä joukkoon :D
  Jos ei meillä olsii sitä pylvässänkyä, olisi meillä juuri tuollainen! Niitä ikuisuussäilössä olevia on meilläkin, kosta kukaan enää muista mikä on kenenkin huonekalu.

  ReplyDelete
 12. Kun on tilaa, tavaroita kertyy säilöön. Sinä olet sentään uudisasukas saaripalstallasi. Moni vanha maalaistalo, jossa ei koskaan ole hävitetty mitään, on hieno kotimuseo (tai vaihtoehtoisesti romuvarasto). Usein on päärakennus, navetta, puuliiteri, kuivuri, suuleja, aittoja tai vastaavia, ja kaikkiin voi varastoida tavaraa.

  ReplyDelete
 13. On kyllä niin upea sänky. Ehottomasti pitää säilyttää. Hauska nimitys tuo, kosotädin kertoma, itulaatikko. :)

  ReplyDelete
 14. Upea, upea sänky. Teit kulttuuriteon sn pelastaessasi ;) Eipä tuo puusohvakaan hullummalta näytä!

  ReplyDelete
 15. Upeita huonekaluja arvoisessaan ympäristössä!
  Tuo sohva on siis sieltä äitisi suvun kesähuvilalta, josta kirjoitit niin kauniisti?!
  Meilläkin on mm. siskon kulmakappi alatalon olohuonessa, kun ei viitsi navetassa säilyttää. Periaatteemme on nyttemmin että jos tuo meille navettaan säilöön niin ne voivat päätyä käyttöön johonkin muualle. Eikä sitä tiedä, onko se väliaikaista vai ikuista. Mitä muuten ikuinen tarkoittaa? Eihän mikään rakennuskaan säily ikuisesti.

  ReplyDelete
 16. Ihana, ihana sänky. Sohvakin on niin kaunis. Kertyisipä meillekin samanlaisia.

  ReplyDelete
 17. Oi että tulee sellainen todella hyvä mieli, kun katsoo vanhoja huonekaluja ja tietää, että niitä arvostetaan!

  ReplyDelete
 18. No, ei tosiaankaan polttopuiksi noita! Hyvä, että sait pelastettua.

  ReplyDelete
 19. Vanha puu on niin kaunista!

  ReplyDelete
 20. Leena; Niinpä... kun ei ole säilytystilaa ekä tarvetta niin luovutaan. Kyllähän sen ymmärtääkin, heillä kin se oli piharakennuksessa, jota ei voinut käyttää mihinkään kaikkien siellä olevien kalusteiden takia.

  Mummeli; Niinhän ne tekevät, vanhassa on luonnetta ja tunnelmaa.

  Jaana; Eikös olekin :-)

  Maiju; Juu... kalusteet pitää vain kantaa uudestaan ulos, kun lattiat korjataan ja kiinnitetään, mutta se on vasta ensi kesänä se... sitä ennen voi leikkiä kalustavansa oikeasti ;-)

  Myrsky; Kyllä ainakin minun silmissäni, täyspuinen vanha kaluste on arvokas. Mutta ei sen rahallinen arvo taida olla sen suurempi kuin uudenkaan sängyn.

  Leena; Tuollaisia sänkyjä oli Suomessa runsaastikin 1800-luvulla vierassänkyinä. Jos teidän on ihan sama malli kuin tämä, on nämä ehkä tehty Länsi-Suomessa tai ehkä jopa Varsinais-Suomessa, mutta varmasti huonekalutehtaalla. Sorvaukset edustavat varhaista teollista tuotantoa. Tyyli on uusrenessanssi eli noin 1870-1900.

  Cheri; Sinäpä sen sanoit :-D Olinkin aina ihmetellyt sitä pyy pivossa -sanontaa, tämän on huomattavasti järkeenkäyvämpi.

  Amalia; Niin on!

  Kosotäti; Kyllä lupaan pitää itulaatikosta huolta! Täälläkin tämä sekä muutama muu kaluste oli menossa kokkoon, kun säilytystilaa ei niille enää ollut. Nyt ne kalusteet ovat minulla eivätkä varmana päädy kokkoon! Sehän on ollut niiden kohtalona, että vanhat kalusteet ovat painavia ja vievät enemmän tilaa kuin uudet.

  Naukulan Mamma; Jaahas, vai heti pitää alkaa patjoja laittamaan ;-)

  Katja; Ehkäpä mahdunkin :-)

  Paula; Niinhän sitä tavaraa on, täälläkin vähän sama ongelma, että navetta ja liiteri ovat varastoina, olivat jo ennen minua ja etenkin minun aikana :-D
  Upeita "kotimuseoita" varmaan on paljon.

  Santra; Niin on hauska :-)

  Pirkko; Kaipa sitten alan siinä nukkua sitten joskus kun pääsen muuttamaan tuohon taloon! Aika mukava ajatus.

  Irene; Nyt en ole ihan varma, onko sohva peräti Enonsaaren huvilalta asti. Se oli viime vuosikymmenet isovanhempieni ostamalla kesähuvilalla, joka ostettiin heti Enonsaaren jälkeen.

  Kartanonrouva Elise; Toivottavasti kertyy! Ehkä sitten siellä seuraavassa osoitteessa on jo valmiiksi navetassa odottamassa ;-)

  Viivi; Vanhoissa on sitä jotakin!

  Vilma; Hyvä :-)

  Jokke; Niin on, petsattu joskus kauan sitten. En aio tuolle tummuneelle katollekaan tehdä mitään kuin korkeintaan rätillä vähän pyyhkäistä.

  ReplyDelete
 21. No johan olisi ollut kaamea teko poltella menemään noin upea sänky. Se sopii taloosi kuin nenä päähän :)

  ReplyDelete
 22. Niinpä! Sänky on vieläpä tasan samaa aikakautta kuin taloni on rakennettu (jos se on rakennettu silloin kun arvelen).

  ReplyDelete
 23. Ihania vanhoja huonekaluja <3 (taaskaan muista, miten se sydän tehtiin). Täytyyhän sulla peti olla valmiina, mihin muualle pötkähtäisit sitten, kun talosi on valmis, mitä?

  ReplyDelete
 24. Ei tosiaankaan voi! Ja ne ulkona majailevat piirongitkin kuljettaisin ehkä sisätiloihin... :D

  ReplyDelete
 25. Intopii; Äh, sen sydämen voi ihan yhtä hyvin tehdä noin! No juu, niin ajattelinkin, että nyt on peti. Mulla oli kyllä jonkinlainen kerrossänky/parviajatus tulevaan makkariini, mutta koska se vaatii Toteutusta, voi siihen kulua vuosia. Nyt on sänky, joka lisäksi laskelmieni mukaan mahtuisi tulevan kerrospetini kokoonmeneväksi alapunkaksi. Not bad!

  Elina; Juu, ne piirongitkin pitää nyt ehdottomasti saada sisään kun voi. Aiemmin niille ei ollut mitään paikkaa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!