Wednesday, 9 November 2011

Pieniä pinkkejä

Pikkuruiset haisukurjenpolvet ovat aloittaneet uusintakukinnan.

Nimestään huolimatta kasvi on valtavan suloinen, vaikka omaakin samaa pistävää tuoksua kuin tuoksupelargonit, minkä huomaa lehtiä hierottaessa. Tämä on rikkaruoho, jota en juurikaan kitke – kasvi on muutenkin korkeintaan kaksivuotinen. Jonkun yksilön olen joskus kukkapenkistä poistanut.

Mäkimeirami aloitti myös uusintakierroksen, samoin puna-ailakit ja valkopeipit. Ei voi valittaa, tämä on aivan mahtavaa.

I love this autumn when it's mild, filled with flowers and there is no sign of winter!

Haisukurjenpolvi – Geranium robertianum
Mäkimeirami – Origanum vulgare
Puna-ailakki – Silene dioica
Valkopeippi – Lamium album

13 comments :

 1. Oi, meilläkin kukkii vielä kurjenpolvet ja ritarinkannus ja bellis....ja vaikka mitkä! Nyt on vaan tosi sankka sumu, taitaa tietää ilmojen kylmentymistä?

  ReplyDelete
 2. Oih, mäkimeirami on yksi minun lemppari yrteistä, joten olen hyvin kateellinen uusinta kierroksesta. Ja nuo haisukurjenpolvet ovat myös kovin söpöjä.

  Niin ja kiitos kemistin yhteistiedoista, pitänee ottaa häneen yhteyttä kun aika on sopiva. ;---)

  ReplyDelete
 3. Niin, en tiedä... sumua on ollut jo jonkin aikaa, mutta sää ei ole muuttunut. Seurailen tuota oman blogini sivupalkissa olevaa Ilmatieteen laitoksen ennustusta, siinä ei ainakaan lähipäiviksi näyttäisi olevan kylmenevää.
  Ihana kukkasyksy ♡

  Eipä kestä Maija! Tuota haisuliakin on käytetty kansanlääkinnässä, ainakin luteiden häädössä.

  ReplyDelete
 4. Voi mitä suloisuuksia sinulta vielä löytyy! Minä en löytänyt enää kukkia kuin tiibetinkoirankielestä ja sekin jäi kuvaamatta.

  ReplyDelete
 5. On tämä kyllä ollut ihme syksy! Kukat vaan tarkenee ulkona ohuissa koltuissaan kuten nuo haisukurjenpolvet ja muut uusintakierroksen ottaneet kesäkukat pihallasi, ja samoin ihmiset kesätakeissaan. Tosin minä aloin jo hiukan palella ja ostin tänään talvitakin, kun vanha oli huono. Tuntui ylellisen lämpimältä ohueen kesätakkiini verrattuna.

  ReplyDelete
 6. Kovin on sievä rikkaruoho, vaikka onhan ruusukin rikkaruoho perunapellossa :)

  ReplyDelete
 7. Nappiin sanottu, Ella. Rikka on katsojan silmässä.

  Kyllä tänään on jo tuntunut viileämmältä, mutta ei sentään niin kylmältä, että kukat siitä lannistuisivat, Yhä lyhenevät päivät saavat ne varmasti silti kohta lopettamaan. Itse jo kaipaan hanskoja ja myssyä.

  ReplyDelete
 8. Uskomaton syksy .. vaikka kukat ovat todella ihania, niin minä kaipaan jo talvea.. Sitä oikeaa :)

  ReplyDelete
 9. Kyllä se ehtii vielä, sillä on monen monta kuukautta aikaa! Minusta talven ei pitäisi tulla vielä marraskuussa. Kun sitä lunta riittää aina maaliskuussa, ja vielä huhtikuussakin! Sehän on siten PUOLI vuotta :-(

  ReplyDelete
 10. No onpa suloinen rikkaruoho sinulla! Tuollaista minäkin voisin haluta.

  Laskelmasi talven kestosta osui kyllä ärsyttävän oikeaan... juuri noin pitkä se todella on. On puoli vuotta tietysti vähemmän kuin jos lumi olisi tullut maahan lokakuun alkupuolella, mutta jos oikein saisi toivoa, lumista voisi olla esim joulukuusta maaliskuun alkupuolelle, ja sitten saisi jo alkaa vihertää.

  ReplyDelete
 11. Eikä! Kun lumi voisi tulla joulukuun 20. ja sulaa kahden viikon päästä ja siten alkaisi kevät :-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!