Friday, 25 November 2011

Kuva-arvoitus ja hiiripalvelu

Mitä kuvassa on?
a) Dimitrin vanha karvalakki
b) Hetekan alta löytynyt villakoira
c) Edran Cipria-sohvasarjan uusi rahimalli
d) Peppuaan pesevä Ransu
Oikea vastaus löytyy tämän jutun lopusta.

Olimme hiirijahdissa Ransun ja Mustin kanssa. Syitä oli kaksi: ystävä kysyi, saisiko joskus lainata kissojani, koska hänen keittiössään vilisee hiiriä ja toisaalta tarvitsin yösijaa, koska muuten en olisi päässyt hammaslääkäriin. Aikaa varatessa en aina tiedä, olenko menossa saareen vai tulossa – lääkäri on Paraisilla – ja nyt ei ollut aamulaivaa, jolla olisin päässyt kotisaareltani torstai-iltapäiväksi Paraisille.

Niinpä saavuimme keskiviikkoiltana ystävän luokse Korppoon Kyrklandetille (Korppoon pääsaarelle). Talo on vanha ja ystävällä on kaksi koiraa (vanhat tutut Vanni ja Lávvi), mutta niistä ei ole apua hiirien pyydystämisessä. Hiiret kuulemma vilistävät keittiön pöydälläkin. Avuntarve oli siis suuri ja akuutti, vaikkakin myös krooninen.
Nukuin kissapoikien kanssa keittiön vanhassa sivustavedettävässä sohvassa. Käytyäni hyvissä ajoin sänkyyn pojat parkkeerasivat päälleni nukkumaan. Kun rapinaa alkoi kuulua, Ransu meni tutkimaan mutta Musti tyytyi höristämään korviaan ja pysymään päälläni. En kuullut yön aikana yhtäkään vingahdusta tai mätkähdystä, joten epäilen, että hiiret selvisivät säikähdyksellä. Yhdessä vaiheessa kuulin, kun hiiri rapisteli kissojen kuivamuonakipossa keittön työtason nurkassa, mutta kissat vain nukkuivat sikeästi päälläni.
Ei nämä sitten kovin tehokkaita hiirenlahtaajia olekaan. Ei varmaan kannata alkaa markkinoida tätä uutena palveluna. Mutta seuraavana päivänä, kun huutelin Mustia ja olin valmistautumassa lähtemään, tuli se vasta jonkin ajan päästä – vintiltä ja huuliaan lipoen. Taisi olla hiirihommissa.

Oikea vastaus kuva-arvoitukseen on d.

22 comments :

 1. Hiiret pitäisi kai poissa vain kissojen jatkuva läsnäolo eli kissan haju. Luulen, että kissoista on enemmän hyötyä pelottelijoina kuin saalistajina, koska hiiret eivät hevillä maailmasta lopu... Mutta tuohon hajuteoriaan uskon vakaasti. On pakko: meidän välikatolla rapisi juuri kovasti. Nostin Cisun nuuhkimaan kattoa ja kyllä siellä jotain senkin mielestä oli, Cisu kyttää nyt paikkaa kovasti (ja välillä hurisee, ilmeisesti sen mielestä hiiret tms. ovat kivoja, toisin kuin ihmisistä).

  Mitäs mieltä Ransu oli siitä, että joutui kylään vihollistensa luokse? Tai koiruudet siitä, että raivo-Ransu tulee yöksi?

  Kauhean vaikea kuva-arvoitus. Olin varma, että vastaus on a.

  ReplyDelete
 2. Liian hyvin olit ruokkinut misus, ennenkuin menit jahtiin niiden kanssa. Varmaan tuo haju myös karkottaa hiiriä.
  Karvalakkipa hyvinkin ;).

  ReplyDelete
 3. Kyllä varmasti kissan haju pitää hiiriä poissa, mutta talon hiirikannan hävittäminen pitäisi varmaan talon hiirettömänä aika pitkään - ei kai niitä ihan yhdellä syötöllä ulkoa sisälle muuta.

  Jenni; Voi miten jännää Cisulla on nyt. Myös Tärkeän Tehtävän hoitaminen aiheuttaa ehkä kehräystä?
  Ransu... no, koirat heiluttivat häntäänsä ja raivo-Ransu sähisi :-D Ihan samaan tapaan se pompotti koiria myös vieraisilla, eikä halunnut päästää niitä takaisin sisään kun olivat tulossa ulkoa sisälle.

  ReplyDelete
 4. Äh..hitsi miten vaikee kysymys...epäilen tuon olevan Dimitrin karvalakki..:D aivan selvästi..tai hetkinen...
  No ei ne kehdanneet alkaa varmaan siellä pyydystämään niitä hiiriä, jättäisit vaan sinne vähäksi aikaa, niin johan saisivat hiiret tuta, ketkä on kunnon lahtareita.

  Saila,mä tahron vähän lunta! Valitinko joskus lumenpaljoudesta, ääääähh..en kait...mut hei, just tän takia tää bloggaus on kivaa..joku tiputtaa heti maan pinnalle kun alkaa mopo keulia.Kiitti muistutuksesta.:D
  Ja mukavooo viikonloppua.

  ReplyDelete
 5. Olin kahden vaiheella, joko karvalakki tai karvarahi. Mutta yllätys yllätys, se olikin Ransu!!!

  ReplyDelete
 6. Jännää kun arvoitukseen tulee niin paljon erilaisia veikkauksia ;-)
  Voisin jättää kissat hoitoon jos raaskisin ja voisin olla niistä erossa! Mustin voisikin jättää, sillä se on koirien kaveri, mutta Ransu saattaisi saada stressioireita.

  Tuija; Anteeksi vain jos pudotin! Ei ole tarkoitus olla ikävä, vaan yrittää muistuttaa että tässäkin säässä on puolensa.

  ReplyDelete
 7. Kyllä tuo enemmän vaihtoehdolta A vaikuttaa, ootko varma oikeasta vastauksesta?
  Meidän Kuningatar (Fiia) on mahdoton pyytäjä, mutta liian pitkä matka antaa lainaksi ja taitais tulla pitkä ikäväkin...

  ReplyDelete
 8. Kissojen varmaan pitäisi kotiutua pari päivää, kyllä ne minullakin kotona pitävät hiiret ja myyrät minimissä, hiiriä tai niiden jälkiä en ole koskaan nähnyt talossa sisällä niin kauan kuin minulla on ollut kissat.
  Kerran olin unohtanut kissojen raksukupin lattialle kun menin kissojen kanssa kaupunkiin vähäksi aikaa. Takaisin kotiin palatessani löysin pienen siistin pinon raksuja makuuhuoneen vaatekaapin nurkasta :-D Tuli melkein paha mieli kun heitin ne pois. Joku oli niin sievästi ja huolella ne sinne kerännyt.

  ReplyDelete
 9. Sellainen taajuutta vaihtava hiiripelotin on hyvä värkki.

  ReplyDelete
 10. Hyvä, että Musti pääsi hiirestyksen makuun kylässäkin. :)

  ReplyDelete
 11. Hurjan vaikea kuva-arvoitus! En millään keksinyt oikeaa vastausta, joten kurkkasin lopusta :)

  ReplyDelete
 12. Voi Ransu, ku oot ihana...
  Ja Musti tietysti kans :)

  Meillä ei ole kyllä hiiriä näkynyt, kun kissa talossa. Minni metsästää naapurin liiterissä ja vanhassa navetassa ja ylpeänä kantaa ne näytille. Naapurissa ollaan tyytyväisiä. Niin, ja meilläkin ;)

  ReplyDelete
 13. Jaa meinasitko, että Elsan lempituoliin tulisi hiirikissan vuokrauspalvelu? Voisin ilmoittaa Vapun niitä tehtäviä hoitamaan Itä-Suomen osalta :D Ransu ja Musti taitavat olla hieman vieraskoreita, kun noin kursailivat.

  Vastaukseni kuva-arvoitukseen on e) Tribble Star Trekistä ;)

  ReplyDelete
 14. Huomenta ja kiitos viesteistä!

  Kissa talossa pitää hiiret tehokkaasti loitolla - sisätiloista ainakin, ja usein myös naapureidenkin puolelta ja piharakennuksista. Kissat tekevät tärkeää työtä.
  Ystäväni voisikin hankkia oman kissan hankkimista.

  Vai Tribble? No mutta ilmiselvästi! Tämä olikin uusi hahmo minulle. En tiennytkään, että meillä asuu koti-Tribble.
  Hiirikissan vuokrauspalvelu oli ajatuksissa, mutta kun hiirten hävitys ei toiminut odotetusti, niin tuotesuunnittelu on vielä vähän kesken.

  ReplyDelete
 15. No mutta tietenkin joka talossa pitää kissa olla, etenkin jos on pienikin mahdollisuus, että talossa on hiiriä! Nyt heti kipikapi paikalliseen löytötaloon hakemaan omaa pyydystäjää! :D Elämä ilman kissaa...pyh, mitä se semmonen on. ;P

  ReplyDelete
 16. Olisin veikannut karvalakkia, mutta vastaus olikin karvainen Ransu:D

  Metsästyksessä yksi tärkeä seikka on hyvä maaston tuntemus. Oliko tämä pojille uusi paikka? Jospas he kunnioittivat paikan koiraisäntiä eivät halunneet jahtiin lähteä ilman paikan päälliköiden lupaa?
  No ehkä seuraavalla kerralla sitten...

  ReplyDelete
 17. Olen kyllä ehdottanut hänelle kissan hankkimista muutamaan kertaan, mutta toistaiseksi hänelle on riittänyt vain kaksi karvoja tuottavaa kaveria.
  Ihme tyyppi, kyllä. Vaikka nyt hän kyllä ehdotti vaihtokauppaa - jos minä ottaisin koirat ja hän minun kissat. Hmm...

  Ransu on karvalakkimallia!
  Maasto oli kieltämättä uusi ja kissoilla meni tietysti aikansa paikkoihin tutustumiseen. He kyllä seurasivat kiinnostuneina, kun heille esiteltiin "täältä ne hiiret sitten tulevat". Ja Ransulla taisi kulua eniten aikaa koirien komenteluun.

  ReplyDelete
 18. Minäkin yhdyn ajatukseen, että Ransu ja Musti olivat vieraissa vähän varovaisia, pitivät varmempana makoilla tiukasti mamman turvissa. Ettei vain tule epäselvyyttää siitä, kenen kissoja tässä ollaan ja kenen huushollista pidetään huolta. Olin heti arvaavinani, että vastaus on d, mutta sitten epäilin, että tässä on jokin koira haudattuna.

  ReplyDelete
 19. Ei ollut koiraa haudattuna :-D Ihan hyvissä voimissa ovat edelleen, vaikka Ransu heitä kovasti komentelikin.
  Kyllä koirien läsnäolo ja heidän kodissaan olo varmaan jotenkin vaikutti, ainakin Ransu asettui selkeästi päälleni nukkumaan, mitä se ei koskaan muulloin tee. Taisi osoittaa, kenen ihminen tässä on.

  ReplyDelete
 20. Jos on jo kaksi karvoittajaa niin kyllähän se kolmas menee samalla imuroinnilla. ;) Maailmassa ei ole yhtään hyvää tekosyytä ettei omaa kissaa ottaisi, paitsi ehkä tosi paha allergia. :D (Sanoo allerginen joka siedätti itsensä kissalleen.)

  ReplyDelete
 21. Hihihi! Poikia nukutti, niih! Ei orjatyövoimaa ole he!

  ReplyDelete
 22. No joo, niin se varmaan on. Olivat hyvin syöneet ja väsyneet ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!