Friday, 28 June 2013

Pionien aika alkoi

Siinä missä aikaiset pionit kukkivat jo aikaa sitten, kiinanpionit aloittavat vasta nyt. Tai siis pihallani, muualla olen nähnyt niitä kukassa jo aiemmin. On näitä odotettukin, niin upeaa on kukkaloisto, lisäksi se on vuosi vuodelta komeampaa.
Villissä punaisessa penkissä kukkii varjoliljojen seurana taustan valkokukkainen 'Duchesse de Nemours'. Edessä on punainen 'Nippon Beauty' juuri tulossa kukkaan.

It is the Peony Festival season!

'Nippon Beauty' on upea, syvän punainen ja korkea ilmestys.

'Duchesse de Nemoursissa' on raikas tuoksu.

Muotopuutarhassa on vallalla pastellimaailma. Edessä kukkii jalopähkämö, ja sormustinkukat ovat vallanneet kukkapenkit laidasta laitaan. Takana keskellä häämöttää pioni.

Se on 'Bowl of Beauty', todellinen kauneuden malja. Tämänmalliset kukat ovat minusta kauneimpia pionin kukkia, 'Nippon Beautyssä' on samaa suloisuutta.

Pörröisen piikkinen alppipiikkiputki komppaa hauskalla tavalla pörröistä pionia, lisäksi molemmissa on unenomaista ja herkkää pastellitunnelmaa.
Suloista viikonloppua!

Alppipiikkiputki – Eryngium alpinum
Jalopähkämö – Stachys macrantha
Kiinanpioni – Paeonia lactiflora
Rohtosormustinkukka – Digitalis purpurea
Varjolilja – Lilium martagon

30 comments :

 1. Kauniita! Taas oikeita hyvän mielen kuvia.

  Minä hinkuan meille tuota Bowl of Beauty:a, mutta täytynee odottaa alkusyksyyn istutusta ajatellen. Arvuuttelin meidän pionien nimiä, toistaiseksi tunnistin vain Sarahin :) Täytynee perehtyä pionien kauniiseen maailmaan tarkemmin!

  ReplyDelete
 2. Onpa jännää,että meillä kukkii pionit samaan aikaan tänä kesänä! Yleensä etelä-Suomessa viikkoa paria aikaisemmin kuin täällä pohjoisessa.No,tämä on muutenkin niin erikoinen kesä. Nippon Beautysi on upea,mun must have-listalla :) Ja Duchesse de Nemours on mun suurin suosikki, puhdasta kauneutta ja maailman ihanin,raikkain tuoksu <3 Ja psst, arvasit ihan oikein :)

  ReplyDelete
 3. Ihanaa,ihanaa! Nippon on upea. Ja se tuki taasen, kuolausta...sain vihdoin kirjasi lainaan kirjastosta, jee!!

  ReplyDelete
 4. Tuo Nippon on kyllä ihana. Sulla näyttää olevan upean runsaat keskikesän perennapenkit siellä. Pionien kanssa kaikki villimmän oloiset perennat luovat hienon tunnelman, just oikeanlaisen.

  ReplyDelete
 5. Mä ehkä lopetan kommentoinnin, kuin voin vaan huokailla kuinka kaunista siellä on. Tulee tylsäks tällaiset kommentoinnit. Että jos sitten seuraavalla kerralla kirjoitan "samoin" niin tiedät että taas oli ihanan kaunista ja upeita kuvia!

  ReplyDelete
 6. Ihana väri Nipponilla! Suloistakin suloisempi tuo ryhmäkuva sormustinkukista, pionista ja alppipiikkiputkesta. Minun pionini lopettivat kukinnan kerta rytinällä ja sormustinkukat kaatuivat eilisen kaatosateen takia :(

  ReplyDelete
 7. Kauniita! Jos ei olisi kovaa hellettä siellä päin, ne säilyvätkin kauemmin, mitä helteissä ja rankkasateissa.

  ReplyDelete
 8. Sanna; Pioneja on niin paljon, joskus minua pyydetään tunnistamaan jotakin pihalla olevaa tuntematonta lajia, mutta sehän on ihan mahdotonta. Ensinnäkin pitäisi olla pioneihin todella perehtynyt!

  Tiina; Sepä kivaa, puutarhassasi on tosiaan huikea jymy-yllätys :-) Näin kukkivia kiinanpioneja Helsingin kasvitieteellisessä jo pari viikkoa sitten, mutta täällä saaressa on niin viileää, etten usko niiden tätä aikaisemmin juuri koskaan täällä kukkivankaan.

  Sametti Hortensia; Kivaa! Nippon on ihana, jos tietäisin mihin istuttaa, hankkisin ihanan valkokukkaisen Moon of Nipponin. Siinä on samanlainen hienon muotoinen kukka.

  Maria; Sormustinkukat ovat kiitettävästi levinneet tuomaan kukkaloistoa koko muotopuutarhaan! Ja juuri sitä ihanaa villeyttäkin.

  Mamma N; Selvä :-D

  Saraheinä; Voi harmi. Toisaalta tänne olisikin saanut tulla kaatosade, kun vettä tuli vain 3 mm ja on tosi kuivaa.

  Vaalean vihreää; Ei ole helteestä pelkoa, nytkin mittari näyttää 16 astetta ja 5 päivän ennusteessa ei ole ollenkaan yli 17 asteen lämpötiloja :-D Mutta ei voi valittaa, se on hyvä kukkien kannalta.

  ReplyDelete
 9. Ihana yhdistelmä alppipiikkiputki ja pionit. Jossain toisessa blogissa näin töyhtöangervoa pionien kaveria ja nämä ois aika kivoja kasveja molemmat pionien rinnalle! Rakastan tuota muotopuutarhan sävymaailmaa!

  ReplyDelete
 10. Iik, miten ihania nuo valkoiset sormustinkukat! Olen yrittänyt niitä kylvää ja esikasvattaakin, mutta eivät vaan millään suostu meidän tontille kasvamaan.

  ReplyDelete
 11. Oi, oi ihania pioneja! Nippon beauty on yksi kauneimmista. `Duchesse de Nemours`ei tänä vuonna suonut meille kukkia.

  Sormustinkukat ovat myös tosi kauniita ♥.

  ReplyDelete
 12. Tiina; Minustakin tuo violetin, valkoisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on tosi onnistunut! Jossain muualla se saattaisi äklöttää, mutta puutarhan yhtenä alueena se on oikein hyvä.

  Sanuliini; Voi harmi! Olen kasvattanut sekä valkoiset että aprikoosinväriset siemenestä, arvelen niiden risteymistä tulevan tuota punaista perusmuotoa. Luulisin kasvin olevan tosi helppo, kun se kylväytyy itsekseen seuraaviksi vuosiksi.

  AnnaS; Onkin harmi jos pioni jättää kukinnan kokonaan väliin, kun joutuu taas vuoden sitten odottelemaan. Onneksi on muita kukkia joita ihailla.

  ReplyDelete
 13. Mikä rikkaus ja kauneus sinulla siellä onkaan, minulla on pihalla vasta kaksi pionilajiketta. (Toisen kukkimista en ole vielä nähnytkään.)

  ReplyDelete
 14. Huisin kaunista! Ei mitään lisättävää :)

  ReplyDelete
 15. Muistan viime kesän kuvasi Bowl of Beautystä...oih ja voih se on ihana...ja kaikki muukin puutarhassasi...oih ja voih.
  Mutta missä ovat Musti ja Franz ? :D
  Seuraavalla Porin kierroksella tulet Poikia katsastamaan...meitsin puutarhassa ei o mitään ihmeteltävää mut Pojissa on ihailtavaa vaikka kuinka !:D
  Ahlainen on hieno paikka !
  Mukavaa viikonloppua, mulla alkoi lomaloma.

  ReplyDelete
 16. Myrsky ja Minna; Minullakin kukkii tänä vuonna ekaa kertaa kaksi uutta pionia, jotka eivät aiemmin ole kukkineet. Niiden kukkien avautumisia odottelen vielä! Tää on kutkuttavan jännittävää ;-)

  Terhi; Kiitos kommentista :-)

  Leena ja Pojat; Oih ja voih tuo Bowl of Beauty juuri onkin! Franz oli juuri äsken kuistin kaiteella mamman rapsuteltavana ja siten söin pienen iltamurkinan. Musti tulee toivottavasti jalkoihini nukkumaan, kun on viettänyt lähes koko päivän ulkona.
  Juu, nyt oli vähän kiirus aikataulu, ja takas tullessa ei voi hirveesti poiketa, nytkin oli vähällä etten myöhästynyt laivasta. Tai myöhästyinkin, mutta he ystävällisesti odottivat. Mietin kyllä, että ajan jostain ihan teidänkin lähistöltä siinä ja mielessäni poikkesin!
  Hyvää lomaa!

  ReplyDelete
 17. Hienoa kukkaloistoa on pihallasi. Varjoliljat, sormustinkukat, pionit, ah ja voih :)
  "Duchesse de Nemours" on aivan ihana valkoinen pioni. Mutta minun sydämeni on kuitenkin vienyt "Bowl of Beauty".Se kukkii yleensä pidempään eikä sadekaan niin nopeasti tee sille tuhojaan kuin kerrotuille sisarilleen. Ja se on todella kaunis..

  ReplyDelete
 18. Miten hempeä ja suloinen tunnelma puutarhassasi nyt onkaan! Mukavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
 19. Heidi-Maaria; Minunkin lempipionini on Bowl of Beauty, muutamin poikkeuksin... Nippon Beauty on myös todella ihana ja hankin viime vuonna Bowl of Beautyn tapaisen, josta näyttää tulevan aivan yhtä ihana, ja onhan tuo Duchessekin vallan hurmaava, ja, ja... ;-)

  Elina; Hempeää on, mutta se ei haittaa ;-) Kiitos!

  ReplyDelete
 20. Pörheät ja pöyhkeät pionit siis eivät ole mieleisiäsi vaan tuollaiset sileämmät maljamaiset. Tuon japanin tumman pionin muistan viime kesältä. Se on kaunis. Minä kyllä pidän ihan kaikista pioneista. Niissä ei ole mitään muuta harmillista kuin lyhyt kukinta-aika.
  Pastellivärit ovat niin hurmaavia tuolla muotopuutarhassa.
  Kaikki nuo kuvat ovat aivan huippuja.

  ReplyDelete
 21. Meillä sade hakkasi ensimmäiset kukkivat pionit, mutta onneksi osa on vielä nupuillaan ja saan ihailla niiden loistoa myöhemminkin. Rohtosormustinkukkaa olen odottanut ja odottanut, mutta ei vaan tunnu näkyvän sen kukintaa. Se on niin hieno noissakin sinunkin kuvissasi!

  ReplyDelete
 22. Irene; Näin oli ainakin aiemmin, kun ne kerrotut pallukat ovat mielestäni epäoikean suurikukkaisia, siis muovi- tai silkkikukan näköisiä. Mutta mieli muuttuu ja nyt odotan malttamattomana että ensimmäinen sellainen todella kerrottu pallo kohta avautuu! Sileä on hyvä adjektiivi noille maljamaisille yksinkertaisille. Pionien lyhyt kukinta-aika estää minua istuttamasta niitä kovin suurin joukoin, mielummin otan jotakin joka kukkii pidempään, esim. ruusut syksyyn asti. Mutta kaikelle on paikkansa.

  Susanna; Harmi että osa pioneista meni! Ja harmi ettei sormustinkukkia tule. Ehkä niillä on nyt vasta ensimmäinen vuosi, jolloin ne kasvattavatkin vasta lehdet?

  ReplyDelete
 23. Kuniin värinen tuo Nipponi.

  ReplyDelete
 24. Ihana pastellimaailma, tuollainen pitäisi aivan selvästi minunkin johonkin perustaa :).
  Pionit hurmaa aina vaan, niitäkin tahtoisin lisää. Kuolanpionit kukkivat jo ajat sitten ja nyt odotan jotain vaaleita avautuvaksi ensimmäistä kertaa minun tässä asumiseni aikana.

  ReplyDelete
 25. Amalia; On, ja lisäominaisuutena siinä on lakritsan tuoksu!

  Jenni; Pastellipuutarha on ihana etenkin iltavalossa ja valoisina kesäöinä. Minä puolestani havittelen aikaisin kukkivaa silkkipionia, mutta en vielä tiedä mihin sellaisen istuttaisin, joten on vielä hankkimatta.

  ReplyDelete
 26. Huokaillen ihailen taas tätä kukkaloistoa <3

  mukavaa viikonlopun jatkoa :)

  ReplyDelete
 27. Ei tässä taas voi oikein muuta todeta kuin,että mahottoman kaunista!

  ReplyDelete
 28. Kaisa ja Katja; Kiitos, olen samaa mieltä :-) Ihanaa että on kesä ja kukkaset!

  ReplyDelete
 29. Ai että ne on ihania. Pikkuhiljaa olen alkanut tykätä myös noista tummanpunaisistakin...

  ReplyDelete
 30. On ne! Ai, minulla taas on niin, että pikkuhiljaa alan tykätä kerrotuista ;-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!