Thursday, 8 September 2011

Kuinka monta kukkasipulia pihalle mahtuu?

Punainen vihreäraitatulppaani viime toukokuun lopussa.

Taisin jo elokuussa hehkuttaa syksyn sipulikukkatilauksiani. En onneksi päässyt silloin vielä kauppoihin katselemaan värikkäitä sipulikukkapakkauksia. Säästyivät nekin rahat... tähän asti. Siihen ei nimittäin kulu montakaan päivää, kun olen käynyt noin neljä kertaa taimikaupassa ja haalinut noin kymmenen sipulipakettia.
Mutta kun... olen löytänyt kaikkea ihanaa! Punakukkaista balkaninvuokkoa, norsunluunvalkoista persianpikarililjaa, purppuraista kerrannaiskukkaista hyasinttia, tähtilaukkaa, kääpiötulppaania... Eihän niitä ilman toki voi elää. Tai ei ainakaan sitten keväällä.
Pelkään, ettei sipulihamstraus edes pääty tähän. Mietin vielä kreikantulppaania ja vihreätorvista narsissia. Ainakin.

28 comments :

 1. Aivan käsittämättömän ihana kuva:)

  ReplyDelete
 2. Minäkin olen mennyt tilaamaan kahdesta paikasta sipuleita adoptio- eli lainapuutarhaani. Mm. vihreäraita- ja useita muita tulppaaneja ja erilaisia narsisseja. Hyvin kyllä ymmärrän, että ostat niitä. Sinähän voit perustella, että niiden hankkiminen kuuluu ammattitaidon ylläpitoon. Etkö saisi kuluja vähennetyksi verotuksessa?

  ReplyDelete
 3. Zelda, näen tuossa kukassa sinun viimeaikaisia karkkivärjäyksiä... suorastaan ihan samanlainen :-D

  Paula, loistoidea. Täytyy laittaa sipulipussit verotukseen!

  ReplyDelete
 4. Ai että huvitti tuo otsikko ; ) Meillä kun on vanha piha, sipuleita on ihan mielettömästi. Etenkin vanhoja narsisseja ja pikkusipulikukkia...
  Ja joka syksy mahtuu uusia lisää !
  Ihania kukkasipuleita olet jo löytänyt. Minä taidan päästä ostoksille vasta ensi viikolla... ja odotan sitä ihan malttamattomasti ; )

  ReplyDelete
 5. No joo, kummasti niitä vain sinne multiin uppoaa!
  Minua naurattaa kans hamstraukseni, ihan kuin maailmassa ei enää ensi kuussa, puhumattakaan ensi vuosista, enää olisi kukkasipuleita.

  ReplyDelete
 6. Just kun sain vähän ittelleni jäitä hattuun sipulihankintojen kanssa ja siirsin kuvastonkin tuohon oikein kymmenen sentin päähän, niin täällä on vastaanottamassa mielettömän upee tulppaaninkuva ja mun sydämmessä taas heilahtaa ja voih, se on menoa...

  ReplyDelete
 7. No mutta. Onneksi se kuvasto oli vain kymmenen sentin päässä niin ei tarvinnut lähteä kauempaa hakemaan ;-)

  ReplyDelete
 8. Hienoa! Nyt näin maallikkokin uskaltautunee jo sipulikaupoille :)

  ReplyDelete
 9. Ai jaa, oliko tämä joku sellainen mittari?!

  ReplyDelete
 10. Joo-o. Eiks se niin menny, että elokuussa saa jo ostaa mutta vasta syyskuussa istuttaa :) Hyvä muistutus! Viime keväänä harmitti kun oli vain vähän tulppaaneja ja narsisseja etupihalla. Eli kiitosta vaan muistutuksesta!

  ReplyDelete
 11. Niin, mutta vielä saat odottaa istuttamisen kanssa (vaikka pusseja hamstraisitkin, niin kuin minä). On meinaan niin lämmintä, että lähtisivät rassukat kasvuun ja paleltuisivat sitten pakkasten tullen. Pari viikkoa vielä (ainakin!)
  Kas, siellähän on joku yökyöpeli nykyään... sot sot...

  ReplyDelete
 12. Hyvä kun kerroit ettei istuteta vielä! Postissa on minullakin odottamassa sipulit, (mitähän tilaukseeni laitoin) maltanpa vielä mieleni ja sormeni...

  5rtt9frdl459p r (nämä olivatkin Mion terveiset ♥ ♥ )

  ReplyDelete
 13. Niin, sanopa se! Satoja joka syksy, veikkaisin.. On se vaan aina talven jälkeen niin ihmeellistä kun maasta niitä piippoja pilkistelee! Vihreätorvinen narsissi kuulostaa ihanalta, onneksi en ole vielä sellaiseen törmännyt :o)

  ReplyDelete
 14. Postissa tulleita sipulikukkapaketteja on ihana availla, se on ihan joulu!
  Miolla on niin pienet tassut, se osaa painaa monipuolisia viestejä :-D Ransulta tulee enemmän samaa kirjainta, ja vierekkäisiä.

  Vianna, kevätkukat ovat todellakin niin ihmeellisen ihania.

  ReplyDelete
 15. Hahaa, minä olen vältellyt noita nettitilauksia, ostoskoreja olen kyllä täytellyt, mutta sitten hillinnyt itseni. Tiedän nimittäin tekeväni puutarhamyymäläretkiä vielä monta monituista kertaa ja kantavani pitkälle syksyyn sipuleita kotiin :)

  ReplyDelete
 16. Kevällä kukkivat kukat ovat moninkertainen ilo!

  ReplyDelete
 17. Voi, minunkin piti istuttaa runsaasti sipulikukkia kevättä ajatellen, koska ne on niin ihania - vaan toisin kävi. Nyt odotamme kauhakuormaajaa pihalle kaivamaan railoa kukkapenkin halki uusille vesiputkille ja viemäreille. Huoh. Vaikka onhan se tietenkin myös ihanaa saada varmistettua raikas, puhdas vesi talolle ja toimivat viemärit.

  ReplyDelete
 18. Jos putkiremonttiin ei kulu kauhean kauaa, ehdit silti istuttaa. Nyt on vielä liian aikaista istuttaa sipulikukkia eteläosaan maata. Lokakuussa ehdit vielä hyvin.
  Mutta todellakin, puhdas vesi ja toimivat viemärit on huomattavasti tärkeämpi asia. Kukkaloiston ehtii istuttaa ensi vuonnakin.

  ReplyDelete
 19. Meillä on töissä myynnissä tulppaanilajiketta 'Virichic'. On aivan tuon näköinen. Päätyi mun ostoskassiin, kassia en ole kylläkään vielä lunastanut itselleni, palkkapäivänä ens torstaina sitten ihmetellään mihin sipuleita tökkisi puutarhassa :)

  ReplyDelete
 20. Virichic kuulostaa ihanalta. Vihreäraitatulppaanit ovat muutenkin (ehkä) kaikkein kauneimpia!

  ReplyDelete
 21. Kohtalotoveri vilkuttaa ;) pistit vielä tuon ihanan vihreäraitatulppaanin kuvan. Otin sellaisen sipulipussin varmaan kymmen kertaa käteeni ja pistin aina takaisin... Ja nyt jo kaduttaa. Eikä ale edes ole alkanut.

  ReplyDelete
 22. :-D Jos olisi fiksu, järjestelmällinen ja malttavainen, pystyisi ehkä odottamaan sinne aleen asti. Ehkä. Mutta jos silloin ne ihanimmat on jo loppu???
  (Taidanpa käydä vielä hakemassa kreikantulppaanit ennen kuin joku muu ostaa ne loppuun)

  ReplyDelete
 23. Tutulta kuulostaa:)
  Joka kuvastossa on monia, monia ihanuuksia, jotka on aivan pakko ostaa. Ja sitten vielä nuo kaupat...

  ReplyDelete
 24. Meille on järjestetty niin paljon ansoja, siis ihania houkutuksia ;-) Sen ainakin tietää, mihin rahat ja aika kuluvat.

  ReplyDelete
 25. Ah, otsikko tuntuu niin tutulta!

  Nimittäin Kauppilan ja Viherpeukaloiden tilauksia toimitusta odotellessa :)

  Muutama kymmenen sipulia on jo kotona autotallin lattialla istutusta odottamassa...

  ReplyDelete
 26. Kai niitä aina mahtuu... on ne keväällä vaan niin ihania! Tämä ei ole oikea paikka säästää ;-)

  ReplyDelete
 27. Äsh, kirjoitusvihre tuossa edellisessä viestissäni. Siis tilauksien toimituksia odotellessa..

  Lohduttaudun tilauksien laskuja maksaessa tai puutarhamyymälän kassalla aivan samoin: Näissä
  ei sitten säästetä. Ei määrässä eikä rahassa :)

  ReplyDelete
 28. Kirjoitusvihreet on ärsyttäviä tunkeutuessaan joka paikkaan! Mutta niistä viis, kun sanoma tulee (ja tuli) selväksi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!