Wednesday, 13 July 2011

Uusia arjen ihanuuksia

Näin tällaisen tarjottimen maaliskuussa Tukholman puutarhamessuilla erään naisen pitämällä osastolla, joka oli täynnä hänen maalauksistaan tehtyjä esineitä. "Tuon naisen täytyy tuntea kissat, niin mainio kissan ilme on", mietin. En ostanut, mutta asia jäi kaihertamaan mieltä niin, että selvitin messujen jälkeen tekijän eli Ann-Louise Bäckströmin yhteystiedot ja kysyin, voisinko tehdä suuremman tukkutilauksen nettikauppaani.
Sehän onnistui, ja tuloksena Elsan lempituolissa on nyt hurmaavia tarjottimia, kuten ylläoleva Fiskeinspektören eli Kalatarkastaja, jonka tekijä on ajatellut sillitarjottimeksi tai mahdollisesti kissan ruokakuppien alustaksi. Jos raaskii. Minä taitaisin vain pitää tätä esillä ja hihitellä ohi kulkiessani kissan hassulle ilmeelle.

Sitruunatarjotinkin on kaunis. Fiskarsin tavallisen kokoiset sakset ovat tässä mittakaavana – tämä tarjotin on SUURI; halkaisija 46 cm!

Muita Ann-Louise Bäckströmin tuotteita Elsan lempituolissa ovat kortit, vieraskirja ja kirjanmerkit. Hänen kuvissaan on myös hurmaavaa saaristoidylliä!
Arjen hetkistä on hyvä tehdä hauskoja, hellyttäviä, huvittavia tai muuten vaan ilahduttavia pienillä asioilla.

Minua ilostuttavat ihanien uusien tarjottimien lisäksi kedollani kukkivat keltamatarat, niitä tuntuu olevan joka vuosi enemmän. Ne tuoksuvat. Mataran lomassa kukkii sinistä hiirenvirnaa. Tuoleista puuttuvat istuimet, sillä tänäänkin satoi: kiikutin topatut osat sisälle säilymään kuivina. Voisi tuoleihin toki laittaa vahakankaisetkin päälliset, en ole ehtinyt.

My dry meadow is getting better by the year.


Luonto kiittää sateesta. Kukoistavaa keskiviikkoa!

21 comments :

 1. Ihana pöytäryhmä niityllä! Luonto tosiaan kiittää sateesta. Kivoja tunnelmia tarjottimissa.

  ReplyDelete
 2. Hyvän huomenen toivotukset! Uusi päivä, uudet kujeet! Taidetta tavaroiksi, kauniita käyttöesineitä. Kyllä, keltamatara tuoksuu mahtavasti, niin kesäisessä luonnossa kuin maljakkoon poimittunakin.

  ReplyDelete
 3. Oi,nuo on upeita nuo tarjottimet! Hypistelin niitä myös ja viivyin ja mietin enkä osannut päättää ;) tosin jo edelliskevään messuilla.

  ReplyDelete
 4. Onpa sööttejä tarjottimia.

  ReplyDelete
 5. Ihana istuntopaikka keskellä mataraniittyä!

  ReplyDelete
 6. Huomenta! Huh, eilinen venyi vähän pitkäksi nettikapuan päivityksen kanssa.
  Eikös olekin kauniita käyttöesineitä? Sellaisia mitä on ihana katsoa ja tarjotinta voi pitää esillä taulun tavoin.

  ReplyDelete
 7. Ja kiitos vielä Tuire ja Rva Pioni; tuossa kuivalla niityllä on mitä hurmaavinta ja tuoksuvinta vain olla ja ihmetellä maailman täydellisyyttä :-)

  ReplyDelete
 8. Oi mikä suloinen pöytäryhmä suloisessa paikassa:) Ja tosi kauniita tarjottimia sinulla on myynnissä, ostaisin heti, mutta kun on jo kertynyt aika monta, tarjotinta...

  ReplyDelete
 9. Tarjottimia kertyy, niitä on nimittäin kätevä antaa myös lahjaksi. On minullakin pikkuinen pino keittiön kaapin päällä, mistä voi valita sinistä tai punaista, kissankuvalla ta ilman.. ;-)

  ReplyDelete
 10. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen, että löysin blogisi.
  Täytyy ajan kanssa perehtyä kirjoituksiisi ja muuhun materiaaliisi. Hyvin kauniita asioita.
  Makeita mansikoita kesääsi!

  ReplyDelete
 11. Kiitos kauniista sanoistasi Sirkku ja makeita mansikoita sinullekin :-)

  ReplyDelete
 12. Kävin nettikaupassasi kuolaamassa hieman lisää *pyyhkii räkää näppäimistöltä* Noista korteista saisi aika ihanan taulukollaasin tehtyä.....

  ReplyDelete
 13. Voi ei :-D Toivottavasti saat näppäimistön puhtaaksi. Niin saisi, ihanan taulukokoelman tai kollaasin!

  ReplyDelete
 14. Veikeä ilme kissalla, ehkä hivenen tekee mieli maljan kalaa :)

  ReplyDelete
 15. Kissatarjotin tietysti siksi kissaihmistä silmään, se on tosi kiva!
  Pöytäryhmäsi niityllä on ah, niin ihana <3

  ReplyDelete
 16. Ehkä vähän tosiaan tekee mieli kultakalaa... juuri sellainen ilme, että jos kala liikahtaa vähänkin niin tassu käy :-D
  Minäkin olen tyytyväinen niityn tunnelmaan ja pöydän ja tuolien siihen sopivaan ulkonäköön :-)

  ReplyDelete
 17. Tuo pöytä niityllä näyttää ihanalta paikka kesällä istahtaa! Pari päivää Turun saaristoa kolunneena täytyy kyllä todeta, että on teillä mukavat maisemat! Sisämaan asukkina totesin, että saaristosta tuli uusi suosikkikohde vuorien lisäksi :)

  ReplyDelete
 18. Kiva kuulla, vaikka täältä kyllä puuttuvat ne vuoret :-D Mutta kaunista on, minusta parasta Suomea, siksi tänne halusinkin. Missään muualla ei nääs kelpaa, sillä se olisi vasta toiseksi paras vaihtoehto!

  ReplyDelete
 19. Hyvä kun muistutit puodistasi, näin lomalla on aikaa shoppailla...ehkä myös lomarahoista saa nipistää rahaa esteettisiin elämyksiin...

  Niittyäsi ihanampaa saa kaksin käsin hakea ♥

  ReplyDelete
 20. Kiitos Hortensia, minäkin olen varsin tyytyväinen niittyyn! Ja tervetuloa shoppailemaan ;-)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!