Monday, 11 July 2011

Blogiapuri

Ransu viettää suuren osan päivästä tietokoneella tai ainakin ihan sen vieressä, siis jos minullakin on toimistopäivä. Ransu tietää hyvin häntänsä tehon ja pitää huolen siitä, ettei jää vaille huomiota esim. levittämällä häntäpuuhkansa koneen näppäimistölle, vaikka kissa näennäisesti onkin kiinnittänyt huomionsa muualle.

Ransu, my little computer work helper. I don't know if I even could work without his assistance. I'm too used to wiping his tail off the keyboard, of lifting his little furry bum off it.

Kissa osaa myös näennäisesti nukkua työn ääressä, mutta heti kun siirryn pois koneen luota ei kissa enää olekaan siinä.

Mä valvon. Olen moderaattori-sensori-välilyönninlisäri. Tarvittaessa laitan myös isot kirjaimet päälle.

Osaa Ransu toki muutakin. Kuten käydä vessassa vastaperustetussa kukkapenkissä. Keskittynyt ilme!

Hmh, no ei sitä kuvaa olis tarvinnut laittaa. Laitetaan mielummin tää kuva, missä mä isken silmää kaikille tytöille. Pus pus!

Pehmoista yötä ja muistakaa riittävä lepo!

32 comments :

 1. Aika ylväät on nuo Ransun kasvonpiirteet. Ja tavatkin jokseenkin itsetietoiset :)

  ReplyDelete
 2. Valo tulee kauniisti kotiisi. Eläimet ovat taitavia ottamaan oman tilansa ja me me eläinten omistajat siitä nauttimaan. t. sohvanvaltaajat RvaPioni ja MaisaKoiranen

  ReplyDelete
 3. Kissa asettuu aina huushollin keskipisteeksi. :) Ihana Ransu!

  ReplyDelete
 4. Olet kyllä lutunen kaveri, aagrh kun olisit mun oma. Yöllä ukosti ja sadetta tuli taivaan täydeltä, jipii saamme kanttarelleja.
  Mukavaa hiirijahtipäivää Ransulle :)

  ReplyDelete
 5. koirien ja kissojen ero. koirat käy tökkäämässä kuonolla, kun on liian kauan istunut koneella. nuolaisee ehkä polvesta, ja käy nätisti nukkumaan jalkojen juureen, että olen valmiina leikkimään/lenkille/syömään, kunhan vaan jossain vaiheessa ehdit. kissa tulee ja työntää takapuolensa suoraan naaman eteen, kutittelee hännällä nenää ja käy makaamaan näppisten päälle tyynen rauhallisesti, että kyllä sinä minut huomaat jos minä niin haluan. :)
  kaunis on kissa. onko ihan rotukissa?

  ReplyDelete
 6. Kyllä Ransu osaa :) ja on niin komee vielä kaikenpäälle!

  Kissathan ovat valtiaita, me olemme heidän palvelijoitaan. Noinhan ne ystävämme ajattelevat. Mikäpä siinä, palvellaan pois, kyllä ne ovat niin kivaa seuraa meille, eläinystävät.

  ReplyDelete
 7. *räps* *r-äps* Näkyykö? Mä en osaa iskee silmää yhtä hyvin kuin sä tai Hra H mutta mä treenaan :-)

  Vitsit sul on hie-no turkki! ja häntä!

  ReplyDelete
 8. Voi mitä kuvia.. :D Aivan sulonen!

  ReplyDelete
 9. Suloinen Ransu! Ihana mussukka!
  Ransu valvoo koneella että tulee Sailallakin päivän työt tehtyä ;D

  Ransu kun on enemmän aktiivinen ja liikkuva kuten emäntänsäkin, meillä ovat enemmän hoitaja-, hoivaavia yksilöitä...

  ReplyDelete
 10. No tokihan Ransun on pidettävä huolta, että saa blogista tarvitsemansa tilan. Komea <3

  ReplyDelete
 11. Kääk, että osaa olla hellunen katti! Mulla on aina ollut kissoja, mutta nyt viimeinen vuosi on mun rakkaan vanhan herran kuoltua ja pojan allergian takia eletty ilman. Kissan häntääkään ei saisi nähdä, kun heti iskee kauhea "MÄ HALUUN" ilmiö.. Mulle siis :D

  ReplyDelete
 12. Huomenta ja kiitos kaikille kommenteista!
  Päivi; Ransu on tosiaankin itsetietoinen, Musti puolestaan hienovarainen ja kohtelias. Ransulle ei tulisi mieleenkään, ettei häneen seuraansa kaivata tai apua tarvita :-D

  Rva Pioni; Eläimet ovat elämän suola! Niiden työtä on olla meidän hemmoteltavina.

  Sirpa ja Kollo; Teidänkin huushollissa varmaan täysin tuttua :-)

  Maiju; Lutunen on, joka päivän naurattaja. Ja myös tehokas myyrästäjä sekä sieniretkien kaveri.

  Heikku; Sinäpä sen sanoit! Siinä se ero. Ransu tosin myös tökkää kuonolla koiramaisesti ja nostaa nenällään käden päänsä päälle, kun haluaa rapsutuksia, jopa niin, että kun rapsuttaa vain yhdellä kädellä niin se menee toisen käden luokse: tällä myös! Yhden käden rapsutukset eivät kelpaa, vaan huomion on oltava 100%!!
  Ransu on norjalainen metsäkissa. Nimi on harhaanjohtava, sillä rodun luonteenpiirteisiin kuuluu seurallisuus, ei niinkään villi metsäläisyys.

  Vaahtera-Maria; Ransu osaa ottaa omansa ja kietoa mamman tassun ympärille ;-) Mielelläni minä kissoja paasaan, siksihän ne minulla ovat.

  Musta; Olet söpö ♡ Varo ettei tule ylikunto liiasta treenistä!

  Puutarhuri; Ransu on syötävän suloinen!

  Kirsikka; Mussukka tosiaan! Arvaa montako kertaa työpäivän aikana pidän ransunpussaustauon ;-) Ransu pitää huolen työhyvinvoinnista.

  Naukulan Mamma; Jos Ransulta kysyttäisiin niin tässä blogissa ei kai muuta olisikaan kuin Ransun terveisiä. Nyt on tyydyttävä kirjoituksiin vain silloin tällöin ja otsikkokuvaan...

  ReplyDelete
 13. Maikki; Voi ei... tunnistan kissakuumeen, minulla oli tosi paha sellainen ennen kuin pystyin taas hankkimaan, pitkän tauon jälkeen, kissan. Ja pian niitä olikin kaksi! Toivotan tilanteen parantumista ja siihen asti, siedettävää ja antoisaa kissatonta elämää.

  ReplyDelete
 14. Ransu on varmaan omasta mielestään kaikkien tyttöjen sankari!

  ReplyDelete
 15. VOI TUOTA ihanaa Ransua<3

  ReplyDelete
 16. Ymmärrän, ethän sinä mitenkään saisi töitäsi tehtyä ilman että Ransu pyyhkii pölyt näppikseltä, vahtii oikeinkirjoitustasi ja auttaa sinua välillä kiinnitämään huomiota olennaisuuksiin, höh! Jokainen arvonsa tunteva toimituspäällikkö tarvitsee oman ransunsa!

  ReplyDelete
 17. :-D Töistä ei kai tulisi yhtään mitään ilman Ransua, vaikka kieltämättä joskus asia tuntuu olevan toisinpäin ;-)

  ReplyDelete
 18. En tiedä sinusta, mutta minä olisin vikan kuvan kohdalla nappassut kuvan ja sen jälkeen mennyt tunkemaan nenäni kissan nenään ja vähän lässyttänyt. Ei noin söpöä ilmettä kestä! :D

  ReplyDelete
 19. Voipi olla, että juuri noin pääsi käymään!

  ReplyDelete
 20. *pus pus*

  Oot tosi tärkeissä tehtävissä! Ei ihmiset muuten osaa olla fiksusti netissä saati et osaisivat käyttää näppäimistöö oikeiN. Joskus ISOT KIRJAIMET VAAN NÄYTTÄÄ PAREMMALTA niinku esim tässä: RANSU ON IHANIN KAIKISTA <3<3<3 Ja virallisin kans.

  Terkuin Unnasi

  ReplyDelete
 21. Hyvä Ransu! Mäkin lannoitan aina kaikki uudet kukkapenkit heti. Ajattele, ihmiset raatoivat monta viikkoa, että saivat tehtyä mulle tosi ison uuden hiekkiksen. Yritä säkin saada sellainen!

  t. CISU

  ReplyDelete
 22. Kiitos ihanista kommenteista Unna ja Cisu!
  Viimeiset pari tuntia olin Ransusta tosi huolissani, kun se liikkui sen kuistilla nähdessäni hitaasti ja oudosti, katsoi minuakin oudosti, tuli sisälle ja kulki vaikeasti ja pyrki olemaan selällään nostaen takajalkoja ylös. Sen hengitys rohisi ja oli nopeaa, sydän löi hurjaa vauhtia ja tassutkin tuntuivat kylmiltä tavalliseen lämpimään verrattuna.
  Annoin Ransulle puolikkaan kyytabletin ja tarkkailin sitä, se asettui lepäämään.
  Pikku hiljaa Ransun sydämenlyönnit rauhoittuivat ja hengitys tasaantui, tassutkin lämpenivät ja siinä vaiheessa kun avasin jääkaapin oven ja Ransu tuli toivorikkaana katsomaan saisiko porsaankyljyksiä, totesin pojan olevan kunnossa tai ainakin huomattavasti parempana. Mitään esim. pureman aiheuttamaa pattia on ole löytänyt.
  Ihan kauheita tällaiset, näissä tilanteissa ei ole yhtään kiva asua saarella :-( Medi-heli ei lähde liikkeelle eläimen hengenvaaran takia, eikä Saaristolääkärien venepalvelukaan kata eläinten hoitoa. Minulla on Kissan kotilääkäri -kirja, mutta sillä ei pitkälle pötkitä.
  Kun Ransu oli vajaan v uoden ikäinen, oli joku otus purrut tai pistänyt sitä otsaan ja se paisui, se oli ihan hirveä päivä se. Tämä meni nyt ilmeisesti nopeasti ohi. Onneksi!
  Terveiset kissakavereille, turvallista illanjatkoa!

  ReplyDelete
 23. Hui! Kun luin Ransu-potilaan terveiset piti tulla kiireenvilkkaa lukemaan, mitä höpötöppöselle on sattunut. Onneksi hätä lienee nyt ohi, eikä toivottavasti aiheuta jatkohuolia. Rapsutuksia Ransulle <3

  ReplyDelete
 24. Hui tosiaan! Onneksi selvisitte säikähdyksellä, etenkin Ransu mutta myös sinä. Tungitko vain siis puolikkaan tabletin Ransun suuhun vai liuotitko sen ensin veteen vai miten? Onneksi potilas suostui nauttimaan lääkkeensä.

  ReplyDelete
 25. Voi että! Tuo viimeinenkin kuva, jossa Ransu nukkuu autuaan unia etukäpälät ojossa (melkein kuin "ristissä"), on vallan mainion hellyttävä.

  ReplyDelete
 26. Eikö olekin mukavaa, kun on kaveri, joka tahtoo myös laittaa omat kuulumisensa blogiin;)

  ReplyDelete
 27. Kiitos kommenteista!
  Ella; Höpötöppönen mussuttaa keitettyä naudan entrecôtea keittiössä parhaillaan ja voi siis ilmeisesti hyvin. Onneksi!

  Jenni; Tungin vain puolikkaan tabletin kurkkuun, samalla tekniikalla kuin matolääkkeetkin eli toisen käden sormilla suupieliä auki samalla kun kannattaa tukevasti kaulan alta päätä ylöspäin, toisella kädellä lääke kurkkuun ja kissa tukevasti nalkissa jalkojeni välissä lattialla istuen. Pitää kannatella päätä ylöspäin vielä sen verran, että katsoo ettei kissa sylje lääkettä heti ulos.

  Paula; Ransulla on suloisia nukkumisasentoja, useimmat niistä tuollaisia pitkulaisia. Se on metrikissa :-)

  Pioni; Ransu on mitä parhain työ- ja bloggauskaveri!

  ReplyDelete
 28. Pusuja komeelle Ransulle! Tyhmää, että sulla on siellä saarella ammattiapu niin kaukana. Onneksi on kuitenkin osaava ja huolehtiva oma ihminen tarvittaessa hoivaamassa. Mäkin olen sitä mieltä, että se vika noissa ihmisissä on, ettei ne tykkää kirjoittaa isoilla kirjaimilla.

  ReplyDelete
 29. Mindy, säkin ymmärrät että joskus isot kirjaimet vaan on NIIN PAIKALLAAN!
  Mä säädän myös näytön tummuutta mielelläni, se on usein päin honkia.
  *Pusku!*
  RANSU

  ReplyDelete
 30. Voi ei, taas syötävän suloinen...minäkin haluan tuollaisen karvapöksyn näppikselle makoilemaan, nyyh. Ei olekaan mikään tusinakatti tämä; entrecôtea nauttii iltapalaksi :D

  ReplyDelete
 31. Ei ole Ransu tosiaankaan mikään tusinakatti! :-D Ja lopetin tavuttamisen kokonaan, nyt ei pitäisi olla tavuviivoja ihmeellisessä paikassa enää. Kiitos siitä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!