Sunday, 31 July 2011

Sateella ja paisteella

Heinäkuu on ollut hurjan vaihteleva, ja sama meno jatkuu. Juuri kun katsoo sään olevan todella upea, osuu niskaan ukkoskuuro.

Taivaan alkaessa näyttää tältä Ransu tuli sisään, mutta Mustia ei näkynyt. Menin pihalle huutelemaan sitä, ja tulihan se...

... suoraan vintiltä. Eko-purueristeen kuorruttamana. Siinä on puolensa ja puolensa, että on ehtinyt asentaa vintin lattian vasta puoliksi. On siinä kissalle hyviä lojumispaikkoja pehmeässä eristeessä, mutta sitä kulkeutuu sänkyynkin.

Mitäs tässä taannoin sanoinkaan Mustin arvokkuudesta?

Hmm.

Nyt ulkona paistaa vaihteeksi aurinko, radiosta raikuu Iron Maidenin Run to the Hills ja meininki on sen mukainen. Sirkkeli leikkaa lautaa, viistää alareunat ja pojat paukuttavat lautoja seiniin. Sitten epämääräinen paperinriekaleilla päällystetty laatikkoni alkaa näyttää vähän enemmän talolta. Jee! Ruuun too thee hiiiilllsss...
Hyvää sunnuntaita!

29 comments :

 1. Voi Mustia, hyvän löhöilypaikan löytänyt. :-D

  ReplyDelete
 2. Voin kuvitella kissan riemua vintillä. Tuossa alemmassa kuvassa näkyy hyvin se, että kissa joka näyttää mustalta on oikeasti tumman ruskea. Olenko oikeassa tässä tapauksessa? Meidän ensimmäinen kissa Mörri oli jossakin valaistuksessa jopa raidallinen vaikka näytti useimmin ihan mustalta.

  ReplyDelete
 3. Musti on aina viihtynyt hyvin vintillä, siellä on sille joka oma noin 70 vuotta vanha pehmustettu mutta huonokuntoinen tuoli!
  Auli, olet ihan oikeassa, Mustistakin erottuvat raidat kirkkaassa valossa. Ruskeaa sävyä on selvästi, varsinkin verrattuna hiilenmustaan koiraan. Mustin musta on vähän tyylikkäämpi, monisävyisempi!

  ReplyDelete
 4. Saat työnteon kuullostamaan taas niin helpolta! No se varmaan loman jälkeen alkaa minultakin sujua...

  ReplyDelete
 5. Hienoa kun talosi edistyy. Musti tykkää vintillä olosta kuten Ruskakin täällä kesäpaikassa. Ruskaa en tosin päästä sinne komppaamaan, kun en tunne vinttiä itsekään ja se on täynnä sekalaista tavaraa. Se vain itse karkailee sinne. Eikä Ruska sinne nukkumaan menisi pitkään aikaan, siellä on aivan liian jännää. Nuo sade- ja paistekuvasi (kaksi ensimmäistä) muodostavat tosi dramaattisen kokonaisuuden. Kukkakuva lempeä ja lämmin, sadepilvikuva uhkaava.

  ReplyDelete
 6. Mutta kovin arvokkaastihan Musti noita eristeitäkin kantaa! Siellä on jännittäviä vaiheita menossa laudoituksen kanssa. Paljon olet tänä kesänä aikaan saanut!

  ReplyDelete
 7. Kyllä kissa löytää ne parhaimmat ja pehmeimmät paikat :P Rentoa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 8. Mutta Rva Pioni; tämähän on sitä hupia! Oikeaa työtäkin pitäisi tehdä, ja sitä tulin nyt tähän koneelle tekemään mutta se ei ikinä ole niin kivaa kuin ulkona heiluminen (kumma juttu).

  Paula; Ehkä Ruskalle pitäisi tarjota jokin juhlapäivä jolloin se pääsee vintille?

  Naukulan Mamma; No kai asioista voi olla monta mieltä, itse en nähnyt Mustia niin arvokkaana :-D

  Tiina; Kissa löytää parhaat paikat! Siksi kai ne useimmiten ovat keskellä sänkyä kun olisi itse sinne menossa.

  ReplyDelete
 9. Kuvan ukkospilvet ovat näyttävän näköiset!

  ReplyDelete
 10. Ne ovat melkein yhtä mustat kuin Musti :-)

  ReplyDelete
 11. Komea taivas ja Musti - mites se olikaan:jos haluat talon parhaan paikan siirrä kissa, siis eikun vintille:)

  ReplyDelete
 12. Mitäköhän naapuri sanoisi, jos joku kerta hänen tullessaan käymään olisinkin vintillä makoilemassa eristekasassa? :-D

  ReplyDelete
 13. Musti on isäntä talossa oli turkissa puruja tai ei. Ei kai isännän sovikaan olla hienohelmainen koreilija, joka kammoaa turkkinsa tai tassujensa likaamista?

  ReplyDelete
 14. Mukavaa kesämenoa! Nuo pilvet näyttävät hienoilta, mutta melko uhkaavilta..

  ReplyDelete
 15. Ella, se on ihan totta! Musti on käytännöllinen hands-on-isäntä.

  Elisa, kyllä! Vähän tulee mietittyä, viitsiikö kameraa ottaa ulos tuollaisen taivaan alle mutta ihan oven ulkopuolelle viitsii.

  ReplyDelete
 16. Musti on aikamoinen velikulta, muut painaa töitään hän ottaa purukasassa kunnon tirsat, hehe,hehh....
  Ajattele jos sulla olisi siellä ukkeli isäntänä joka vaan makoilisi vintillä kun muut paiskisi töitään. Niin tai ehkäpä Musti pitää itseään isäntänä?

  ReplyDelete
 17. Kyllä kai Musti pitää itseään isäntänä, kun se murisee jos näkee jonkun liikkuvan pihalla (tai edes kävelevän tietä pitkin talon ohi). Tosiaankin, se oli varmaan ullakolla meteliä ja touhua paossa. Olisi se aika huvittavaa, jos olisi sellainen ihmisisäntä :-D

  ReplyDelete
 18. Se on nyt Musti ropsittava ;) Mustassa kisussa näkyy niin loistavasti kaikki, vaikka osaapa nuo muunkinväriset itteensä sotkee.

  ReplyDelete
 19. On kyllä viime aikoina ollut melkoisia sadekuuroja silloin harvakseltaan kun sadetta on saatu. Koko viikko on meillä paistanut, mutta viime su ja pe tuli yhteensä melkein 40 milliä vettä ja aika lyhyessä ajassa. Muutamat kukkaset eivät pitäneet sellaisista kuuroista:(

  ReplyDelete
 20. Voi tuota Mustia, kissat ne osaa löytää nukkumapaikkoja. Meillä taas Mona ukkuu nykyään käsienpesualtaassa, jos ollaan kaupungissa, kuten nyt :)
  Hyvää musiiikia tuohon työntouhuuh, kuten sirkkelin ääneen ym..

  ReplyDelete
 21. Huomenta ja kiitos kommenteista!
  Mustassa kissassa näkyy kaikenlainen pöly jota, krhm, tässä taloudessa on ihan kiitettävästi!
  Käsienpesuallas on varmaan viileä nukkumispaikka!

  Hurjia sadekuuroja on ollut, toisaalta ei ole tarvinnut kärsiä kuivuudesta niin kuin usein heinäkuussa.

  ReplyDelete
 22. Kiva, että liityit lukijakseni!
  Sinulla on ihana, tunnelmallinen blogi, käyn täällä usein.

  ReplyDelete
 23. Sinullakin on kiva blogi :-)

  ReplyDelete
 24. Hmm... meilläkin meidän näyttelikissa tulee milloin minkäkinlaisen kuorutuksen kera pois heinikosta ja savikosta.. tosi arvokkaan näköistä. Olisko vinkki, että pitäis harjata useammin?

  ReplyDelete
 25. Teidän multapäätä mietin noita kuvia blogiin laittaessani, ei ole nimittäin ollenkaan niin vakuuttava kuorrutus tämä :-D
  Niin, tai sitten kissa vain haluaa ilmentää sisäistä maanviljelijäänsä?

  ReplyDelete
 26. Mukavaa elokuun alkua Sailalle ja ihanille kisupojille<3
  Musti on vähän tossa sen näköinen, että mitä - häh...kuka täällä mesoo...ei edes saa nukkua....tiedä vaikka jahtailee siellä vähän lisäruokaa...:)))

  ReplyDelete
 27. Taitaa olla Musti vähän unenpöpperössä vielä! Ei ole tosiaan talossani hiiriä, ei vintillä eikä kellarissa - tai jos joku eksyy sinne, niin ei ole kohta enää :-D
  Hyvää elokuuta Tuijalle, Väinölle ja muulle poppoolle!

  ReplyDelete
 28. Sisäinen maanviljelijä, se oli hyvä oivallus! Sitä se varmasti on!

  ReplyDelete
 29. :-D Selitä sitä sitten niille näyttelyn tuomareille!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!