Friday 25 February 2011

Väriä näkyvissä

Keittiön ikkunasta avautuma näkymä on kuistilta näkyvän maiseman ohella kestosuosikkini. Punamullattu naapurin talo tuo kivasti väriä talveen ja se on kaunis muinakin vuodenaikoina. Pakkaset tekevät auringonlaskuista kauniita.

Frost paints the sunsets.

Kaipasin silti sisälle keväisen heleitä värejä. Tai en tiennyt kaipaavani, mutta kun näin tämän Kaffe Fassettin suunnitteleman vahakankaan, tiesin tarvitsevani juuri tätä. Tiedättehän tunteen?
Vaaleanpunaiset lootuksenkukat kohoavat turkoosinvärisestä vedestä, lootusten lehdet ovat raikkaan keväänvihreät.

S'on kevät ny!
Kangas on nimeltään Lake Blossoms ja se kuuluu Rowanin kokoelmaan. Löysin kankaan Espoon Menita-myymälästä.

I found a lovely Kaffe Fassett oilcloth for my kitchen table to bring more than a hint of spring!

26 comments :

  1. Heleää ja hempeää! Ihanan keväistä.

    Itse pohdiskelen, sopisivatko peikonlehtikuvioiset verhot makuuhuoneeseenkin vai raaskinko pätkäistä ne keittiön verhoiksi. Nyt meni melkein sisustusbloggailuksi. Korjaan tilanteen: IHANA RANSU <3

    ReplyDelete
  2. Löysitpä upean pöytäliinan! Tuo lootuskukkahan symboloi ties mitä yleviä juttuja sukulaiskukka lumpeen tavoin.

    ReplyDelete
  3. Kun näin, että sinulta on tullut kommentti, Eero, tajusin heti yhtäläisyyden lummelampikuviisi! :-) Nuo lootuksen siemenkodatkin mitä tässä kankaassa myös on, ovat aivan upeita. Olisi hienoa joskus matkata Intiaan tai Kaukoitään ja nähdä lootuksia livenä.

    Ella, kasvikuviot ovat niin ihania varsinkin talvella - ja toisaalta myös kesällä ;-) Siis aina... vähän niinku kissat!

    ReplyDelete
  4. Tulee ihan mieleen juureni...palatsit, lootukset ja samettityynyt....hienot värit! Voisin ottaa tuon keittiönpöydälleni, olis mahan alla jotain muuta kuin puuta. Hau!

    ReplyDelete
  5. Aivan, Sulo: voisit ottaa pekenokosia lootuksenlehdillä ja unelmoida kotiseudusta :-)

    ReplyDelete
  6. Mitä värejä, kevät tulee!! Tällä alko nyt hiihtoloma ja se on kuulkaas kevätsiivouksen paikka (vaikka ergospaceni ei olekaan vielä tullut)!

    ReplyDelete
  7. Oi mikä kuosi! Kaffe Fassett on profiloitunut mulle vain villapaitamiehenä enkä ole ainaniin tykännyt hänen jutuistaan, mutta olen ollut väärässä! Paljon metrihinta on suunnilleen?

    ReplyDelete
  8. Kääk! Emmäny muista. Jos olis kuitti edes tallella... Vastaan sun blogiin jos kuitti on säästynyt ja jos se tulee jossakin vastaan, takeita ei ole ;-)
    Kevätsiivous tekisi hyvää, karmeat pölykerrokset paljastuvat valon myötä!

    ReplyDelete
  9. Punamulta - tuo kotoisten torppien väri. Sitä olisi joskus hauska keitellä itsekin.

    ReplyDelete
  10. Ihmiset alkavat oikeasti heräillä kevääseen(huomaat, että minäkin kömmin ylös pesäkolostani). Talvikuukaudet on selätetty, pakkasetkin vissiin hiipuvat. Ihanan värikylläinen vahakangas, tuo jos mikä juhlistaa kevään koittoa. Ja näkymäsi on tosiaan hieno. HYVÄÄ KEVÄTTÄ SAILA!

    ReplyDelete
  11. Upea näkymä! Kevättä rinnassa täälläkin, ja jos ensi viikolla on jopa +4 ja vesisade, niin sittenhän oikeasti mennään roimasti kevättä kohden. Haluaa sateen, haluaa kevään! Vahakangas on myös ihanan hempeä ja näyttää sopivan hyvin myös Ransulle :) !

    ReplyDelete
  12. Ransun raitapöksyt ovat piste iin päällä kuosissa kuin kuosissa :-)
    Innoissani olen minäkin katsonut ensi viikon lämpötilaennusteita - merkitsevät sitä, että lumi lähtee sulamaan!
    Tervetuloa talvikolosta Maria, Naukulan Mamma ja Liina, ja kaikki muutkin!

    ReplyDelete
  13. Sinulla on kyllä upea ikkunanäkymä !
    Ja tuo keväänvihreä on niin ihana väri... ; )

    ReplyDelete
  14. On se :-) Siinä on avautuvia vaahteranlehtiä ja maasta puskevia kalpeanvihreitä versoja. Ne ovat maailman ihanimpia näkyjä. Lisäksi pidän ihan valtavasti turkoosista ja vetisistä sävyistä yleensäkin. Muistaakseni sinäkin olet turkoosin ystävä.

    ReplyDelete
  15. Tää on ihan järkkyä! Siis tuo kangastarjonta ! Siis ei ne kankaat ole järkkyvä vaan se, että
    muutin näet
    tasan 2 vuotta sitten Soukan Menitan ja Tapiolan Eurokankaan
    ( Amy Butler kankaat) puolivälistä pois!

    No rahat säästyy ;)
    Tosiasiassa visiteeraan Esbosessa säännöllisesti..pitääkin sitten kierrellä lanka-ja kangaskauppoja :)

    Hieno on vahakangas tosiaan, vähän erilainen.
    Ja kauniita on auringonlaskut. Yhtenä päivänä maailma oli aivan vaaleanpunainen. Suloista ja makeaa.

    Karvaisille muruille halit!

    t. Leena ja Pojat KuRnAu

    ReplyDelete
  16. Niin, säästyypähän rahat... tai sitten ei ;-) Olen huomannut, että jos kaupungissa käy harvemmin niin sekin käy tekosyystä ostaa kivoja kankaita/lankoja/kenkiä/cditä/kirjoja/mitävaan ja paljon, koska yleensä EI VOI (paitsi että se ei ole totta, on booky ja adlibris ja ebay ja amazon ja kaikki muutkin nettikaupat)!
    On kangas vähän erilainen, ja oli siellä muitakin saman suunnittelijan vähän erilaisia kuoseja.. mutta ei niistä sen enempää ;-)
    Halit toimitetaan, niitä onkin tullut annettua tänään paljon; mutta hyvin ja kiltisti ne yleensä kestetään. Ilme on vaan joskus "TAAS se lääppii". You know, varmaan tiedät.

    ReplyDelete
  17. Aah, just nuo värit! Mulle kevät tulee pakkomielteenä ostaa vaaleenpunaisia kukkia.. :) viime viikolla ostin kimpun vaaleenpunaisia tertturuusuja ja valkoista syreeniä! TUoksua niissä ei kyllä ollut, mutta ihania silti.

    ReplyDelete
  18. Joo, just nuo värit! Ja jostain syystä kasvikuosit puhuttelevat mua usein. Varsinkin tällaiset kauniit kasvikuosit ;-) Kimppusi kuulostaa ihanalta!!

    ReplyDelete
  19. Upea, upea kangas ja vieläkin upeampi tuo "koriste" siinä päällä:D

    ReplyDelete
  20. Kivan keväistä :) Jäin erityisesti ihailemaan tilavaa ruokapöytääsi, tahtoisin meillekin suuremman (ja sen tilan, johon se suurempi mahtuisi!).

    Lootukset ja kissat, mikä oiva yhdistelmä ;)

    ReplyDelete
  21. Ihana kangas. Myös Amy Butleri ovat niin houkuttelevia. On se kevät! Se voi haistaa ilmasta.

    ReplyDelete
  22. Eksyin polun kautta innostavaan blogiisi ja kirjauduin heti lukijaksi. Mielenkiintoinen blogi, johon täytyy oikein ajan kanssa paneutua. Ihanat kuvat!

    ReplyDelete
  23. Siinä se Kaffe Fasset, mistä mainitsit blogini kommenteissa kun kommentoit niitä Kaffen kanavatöitä. En ihmettele tuollaista sortumista. Nyt tuntuu, että kaikki ahmivat kevättä kotiinsa kahmalokaupalla vaikka väkisin, kun ulkona ei keväästä paljoakaan ole tietoa. Vaikka silti tänään, hiukan jo tuli ulkona sellainen fiilis kun aurinko paistoi ja tintit lauloi!

    ReplyDelete
  24. Voi miten täydellisen keväinen liina! Minun täytyy kyllä heti lähteä vaihtamaan takkahuoneeseen (joka on meidän "kesämökki") iki-ihanat Marimekon Onni-verhot: valkoisella pohjalla vatsanpohjaa huikaisevan vihreitä lehtiä.

    ReplyDelete
  25. Samaa mieltä Zelda; Kankaan upeudesta huolimatta kaikkein hienointa siinä on päällä oleva koriste ;-)
    Elina; Pöytä on navetasta löytynyt tasainen vaneriovi, johon ei ollut liitetty saranoita eikä ripaa. Sudin sen vintiltä löytyneellä harmaanturkoosilla läpikuultavalla saunasuojalla ja se on kiva sellaisenaankin, mutta tykkään tekstiileistä, niinpä pöydällä on useimmiten liina päällä. Pöydänjalkoina on siis Ikean pukkijalat.
    Tervetuloa Pakkasakka!
    On se kevät nyt, vettä tippuilee räystäiden reunoista ja tintit sanovat tittyy!
    Ehdottomasti kesäiset verhot peliin NYT, ylihuomenna on maaliskuu!!!!!!!!! Jihhuu!!!!!!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!