Wednesday, 20 October 2010

Rubbish

Not all is rosy and pretty. My garden also looks like this (a couple of weeks before the flagpole fell).

Pihani keskellä on jököttänyt kaksi kaivonrengasta päällekkäin vuosikaudet. Ne on joskus laitettu kaadetun puun kannon päälle ja roskien polttaminen niissä on pikku hiljaa polttanut kannonkin pois. Käytännöllisyydestä huolimatta minua ihmetyttää entisen isännän estetiikka, tai sen puute.
Roju kerää rojua... betonirenkaiden viereen jäi toissa kesältä sementtisäkkien jämät, tarkoituksena käyttää loppu aine uuden kasvimaan kohopenkkejä ympäröivään laatoitukseen. Nyt betoni on jämähtänyt mutta aion silti loppusijoittaa sen kasvimaalle.
Yksi rengas jo lähti kävelemään, samalle kasvimaalle parsan kasvupaikaksi. Toinen pitäisi vielä saada pyöräytettyä samaan paikkaan. 
On se kumma miten monta vuotta jaksaa katsella rojua ihan keskellä pihaa!


10 comments :

 1. No, jääpähän sinulle niiden esteettisten ratkaisujen tekeminen ;)

  Nam, parsaa. Mahtaa olla hyvää se itsekasvatettu parsa!

  Edelliseen postaukseen: Ehkä vielä joku päivä uskallus koettaa - Ransulle terveisiä!

  ReplyDelete
 2. Se voi olla että ensi kerralla Nelli tulee käymään saareen vasta keväällä...

  Nytkin minulla on parsaa, mutta se kasvaa perunamaalla joka on aika rikkaruohoinen. Parsan kohdalta maata ei voi kääntää, mikä on ongelma. Oma parsa on juuri niin ihanaa kuin tuore parsa voi olla!

  ReplyDelete
 3. ;=) niinpä...aina ei jaksa rojuja siirrellä paikasta toiseen, mua nauratti kun työkaveri katteli, siitä googlemapista ( vai mikä se olikaan, kun ne kuvas teitä) kaikkien muiden pihoja, niin sitten kun hän katseli meidän pihaa, ´niin mulla ON AINA NIITÄ HEMMETIN multasäkkejä pinossa pihalla ja tietenkin tässä myös+ muut roippeet, yritän selitellä, että ei mulla yleensä , mut miten lien just osuneet silloin kun oli.
  Onhan mulla nytkin...neljä säkkiä vielä huoh...ja toivotaan että en saa enää mitään suurta ideaa...
  ****
  Mulla on ihan hirvee koirakuume...työkaveri osti bostoninterrierin pennun ja sen on niiiiiiiiin ihana että oikein sydäntä raastoi...yritän isännälle esitellä Väinön pentukuvia jos se vaikka jossain vaiheessa ymmärtäisi yskän...;=D Voisihan sitä kissankin ottaa...;=O

  ReplyDelete
 4. Ymmärretään ja annetaan anteeks ;) ! Ei kai Saaripalstallakaan voi ihan täydellistä olla?

  ReplyDelete
 5. Haha! Kiitos ymmärryksestä.
  En ole varma iskeekö miehiin pentukuumeet samalla tavalla kuin naisiin. Että ymmärtääköhän se koskaan, luulee aina vain että sulla Tuija on joku yskä ;-)

  ReplyDelete
 6. Mie olisin halunnut kasvimaalle noita kaivonrenkaita, kasveille siis...mutta mies tyrmäs idean heti...Nehän olis ihan kauniita, kun niihin tulis sammalta ajansaatossa :)

  ReplyDelete
 7. Näitä "ei muiden silmille" -kuvia on kyllä lohduttavaa katsella (muiden pihoissa). Omalla pihalla ne kohdat nostattavat verenpaineen puuvajan katolle ja hampaat narskuu naapurikylään kuuluvalla äänellä. Ja just: miksi niiden rojujen pitää ängetä mahdollisimman näkyvälle paikalle? Meilläkin on hirveä kasa ryytettä "focal pointina" talon toisella sivustalla.

  Sulla onneksi komea kaivonrengas hälventää rojukasamaisuutta. Ihana!

  ReplyDelete
 8. Öh. Enpä ollut ajatellut että kaivonrengas olisi "komea" tai "ihana", mutta oppia ikä kaikki. Tuo alimmainenkin pyörii tuosta saunan toiselle puolelle kasvimaalle, kunhan saan jonkun apuun. Ja aion kyllä maalata ne sitten sokkelimaalilla siniharmaiksi varmaan... Vaikka toisaalta raaka betonikin on ihan ok, mutta aika ankea sateella kun vesi tummuu läikiksi.

  ReplyDelete
 9. No onhan se! Ja varsinkin maalattuna, kuten aiot tehdäkin. Jossakin puutarhanvirittelykirjassa kaivonrenkaan hyödyntämistä oikein hehkutettiin, ja nimenomaan niin, että se maalattiin ensin soman väriseksi (kirjassa taisi olla tumma turkoosi) ja sitten siihen istutettiin rungollinen punaherukka tai ruusu tai joku muu soma, ja alle kesäkukkia. Avot!

  ReplyDelete
 10. Joo, ja voihan siihen vaikka tehdä mosaiikkikuorrutuksen jos oikein innostuu! Tuskin teen kumminkaan, maalattu on varmaan ihan hyvä.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!