Thursday, 14 October 2010

Awwwfhul weather

It's raining cats and dogs, hailing and power keeps cutting. Terrrible! Better stick to that comfy sofa.

Tänään on hurja myrsky. Kissat ovat pysytelleet tiukasti sisällä, kun tuuli vinkuu nurkissa ja välillä rakeet hakkaavat ikkunalasiin. Korppoon eteläisimmällä saarella Utössä on mitattu 28 m/s tuulen keskinopeuksia. Lipputankoni katkesi. Kuva siitä jonakin toisena päivänä sitten.
psst. Ihana sohvatyyny on Susannan työhuoneelta.

Pelargonit jatkavat kukkimistaan olohuoneen ikkunalla, vaikka tästä ikkunasta vetää. En ehtinyt rempata näitä, vasta makuuhuoneen ikkunat... siksi tuossa on vielä lohjennut lasi. Makuuhuoneen rikkinäinen on jo vaihdettu. (Jo – ei mennyt kuin neljä vuotta).

Taas sai silkkikukka rakeita niskaansa. 

My faithful clarkia is still flowering despite yet another hailstorm.

Naapurin Jussi tekee polttopuita raekuurossa. Kova tuuli alkoi vasta iltapäivällä, ja muutama tunti illasta menikin ilman sähköä.

10 comments :

 1. No huh, ei täällä Espoossa ole ollenkaan noin awwwwwwwfhul, onneksi. Hyvä ettei teillä ole enempää rikkinäisiä ikkunoita! Meillä on muuten viime viikolla sisälle tuotu pelargonia oikein intoutunut kukkimaan sisällä. Se näyttää hassulta, kurottaa kukintoja korkealle ja vinosti kauempana olevaa ikkunaa kohden, ei suostu kurkkaamaan siitä ikkunasta, jonka edessä on (eli pitäönee siirtää se valoisampaan paikkaan).

  ReplyDelete
 2. Kappas, minäpä juuri kysäisin mistä karmaiseva sanonta "it's raining cats & dogs" on saanut alkunsa....

  ReplyDelete
 3. Kyllä täällä on aika hurjaa. Yhteysalus ei pysty kulkemaan kuin lähimmän Norrskatan ja Ahvensaaren väliä, tuuli on liian kova. No, onneksi minun ei tarvitse liikkua tänään mihinkään.
  Itse asiassa rikkinäisiä ruutuja on eteisessä, ja vintilläkin, mutta niiden vaihtamisella ei ole kiire, ne eivät ole lämmintä tilaa muutenkaan ja eteisen ikkunat ovat verannan katon suojissa. Ihan kiva kun tuli makkarin haljennut lasi viimein korjattua, kävi niin sääliksi lahoavaa ikkunanpokaakin. Nuo länsipuolen ikkunat saavat vastaanottaa kaikki pahimmat tuulet ja sateet, mutta tämä tuuli käy kyllä pohjoisesta/luoteesta.

  ReplyDelete
 4. No hei Naukula, ehdit väliin ;-) En tiedä, kai sitä kun pisarat tuntuvat olevan todella suuria?

  ReplyDelete
 5. Nyt se taas kissojen viisaus on todistettu, tottakai ollaan sisällä tuulella, viimalla, myrskyllä, sateella ja aina kun siltä vaan tuntuu! Terkkuja :)

  ReplyDelete
 6. Kissoista on hyvä ottaa elämänohjeita ja -asennetta. Pojat menivät itse asiassa juuri käymään ulkona, mutta luulen ettei mene montaa minuuttia niin ovat taas sisällä. Nyt on taas sähköt poikki, olen tässä romanttisesti kynttilänvalossa kannettavan koneen äärellä, sain työasiat onneksi hoidettua loppuun niin seuraavaksi menenkin sänkyyn lukemaan kynttilänvalossa ja odottelemaan kaksikkoa sisään! Huomenna on uusi päivä ja toivottavasti heikompi tuuli.
  Sinullekin hyviä kelejä toivotellen, on kuulemma erittäin huono ajokeli - toivon ettei kenenkään tarvitse nyt mennä yhtään mihinkään (muualle kuin petiin).

  ReplyDelete
 7. "It's raining cats and dogs" on ikävästi saanut alkunsa rankkasateessa kujille hukkuneista kulkukissoista ja -koirista :( Sateen jälkeen niitä on ollut kuolleena maassa, aivan kuin olisivat taivaalta sataneet alas.

  Itse saavuin juuri Savonmaalle, täällä on 15 senttiä lunta!

  ReplyDelete
 8. huiiii! Pidä jalat kuivina! Nyt hyvää yötä!

  ReplyDelete
 9. Ompas siellä ollut myrsky todellakin,täällä ei nyt sada mitään,eilen tosin satoi lunta ja sakeasti:)Pelargoniat kukkii todella pitkään,minulla ei nyt ole niitä,mut sillon kun oli niin toin vaan sisälle myöhällä syksyllä ja kukkivat roimasti senkin jälkeen,kauniita kukkia ovat:)Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 10. Tänään on onneksi ihan leppeä tuuli ja kiva sää muutenkin, vaikka äsken taivaalta tulikin hetken ajan lunta. Se kyllä sulaa heti maassa. Yhdessä ruusussani on nuppu, aika sisukas tyyppi jos meinaa vielä kukkiakin! Hyvää viikonloppua samaten!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!