Sunday, 10 October 2010

Kirjahyllyn kertomaa

Tiinan blogista Pionihulluutta ja puutarhaunelmia löytyi kirjahaaste: Kerro itsestäsi kirjahyllystä löytyvien otsikoiden avulla.
Vaikka minulla tuntuu olevan ehtymätön kokoelma aikakauslehtiä, joista osa on sellaisia joita ei voi koskaan heittää pois, on kirjahyllyssä pari kirjaakin.
Katsotaan...

Oletko mies vai nainen? 
Pikku prinsessa

Kuvaile itseäsi. 

Rags to rainbows

Kuinka voit? 

Maiseman kanssa kasvokkain

Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi. 

Maailman kaunein saaristo

Mihin haluaisit matkustaa?  

Calvados

Kuvaile parasta ystävääsi.  

Salaisuuksia ilmassa

Mikä on lempivärisi? 

Värien puutarha

Millainen sää on nyt? 

Pystyssä kaiken aikaa

Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika?  

Hämäräkirja

Jos elämäsi olisi tv-ohjelma, mikä sen nimi olisi?

Toiveikkuuden aika

Mitä elämä sinulle merkitsee? 

Kaikki kompostoinnista

Millainen parisuhteesi on? 

Mielekkäästi irti masennuksesta

Mitä pelkäät?  

Talvisia tarinoita

Päivän mietelause? 

Måla!

Minkä neuvon haluaisit antaa? 

Kesällä töitä teki maalari

Miten haluaisit kuolla?  

Elämää, ei taistelua

Mottosi? 

Babarista tulee kuningas


Haasteeseen saa tarttua jokainen jolla on kirjahylly tai joka toivoisi itsellään sellaisen olevan.

10 comments :

 1. Hauska haaste ja kiva lukea sun vastauksia. Sun oikeanpuoleinen nalle lueskelee ihan selvästi tuota lehteä. Gård o torp on mullakin usein luettavana. =) Rags to rainbow oli kiva vastaus. Jäin ihan konkreettisellakin tasolla sitten miettimään, olikohan se tilkkutyökirja vai maton kutomisesta...

  ReplyDelete
 2. On hauska haaste, tätä tehdessä tuli hihiteltyä monille kirjahyllystä löytyville vastausvaihtoehdoille! Tosiaan, pitäisiköhän nallelle kääntää vihdoin sivua?
  Gård och torp on ihan lempilukemista, olen tilaaja. Kun suomalaiset lehtimyyjät soittavat ja sitten tivaavat, minkälaista lehteä sitten haluaisin tilata, sanon että sellaista jossa keskitytään vanhan talon kunnostukseen eikä kerrota mitään laminaatin asennuksesta eikä uudisrakentamisesta. Sellainen on, Ruotsissa, eikä sellaista Suomesta löydy vaikka kuinka yrittäisivät selittää että ensi keväänä tulee teemanumero, esim. piharakennukset (huvimaja, grillikota, autokatos jne. - huh huh, mistä ne saivat mieleensä että sellaiset sitten kiinnostaisivat?)

  Rags to rainbows on ihana amerikkalainen kirja lähinnä Pohjois-Amerikan vanhoista tilkkupeittomalleista, mutta on siinä malleja vähän muistakin maista. Löysin tämän aarteen Seattlessa antikvaarisesta. En ole vielä tehnyt yhtään tilkkupeittoa, mutta kun teen se on varmasti joku kirjan ihanista malleista, vaikkapa Canadian shirting quilt.

  ReplyDelete
 3. Nämä on kivoja. Meinasin koota omani jo joku aika sitten, mutta nyt innoittamanasi tein sen. Sympaattisia nallekarhuja ja joku rautasänkyihanuuskin kuvassa vilahtaa!

  ReplyDelete
 4. Tee ihmeessä! Haluan lukea kirjahyllypaljastuksistasi ;-)
  Rautasänkyihanuus on minulla kaupungissa. Kun lapsuuteni olen rautasängyssä nukkunut, niin sellainen sitten oli saatava - ensimmäinen ostamani sänky! Siis 37-vuotiaana. Siihen asti olin vaan hankkinut epämääräisiä joustinpatjoja ja nukkunut niissä lattialla tai vuokra-asuntojen sängyissä.

  ReplyDelete
 5. Apua sentätää, mulla ei ole kirjahyllyä ollut vuosikausiin, mutta lehtiä on kamalat pinot ja on mulla muutama( lue kymmenittäin) kirjakin, mutta ovat lähinnä puutarhakirjoja tai sisustuskirjoja paitsi muutama Leena Lehtolaisen iki ihan dekkari..
  Ihan hävettää, minä en osaa ommella mitään enkä jaksa keskittyä lukemaan , teen mielummmin jotain koko ajan...;=) duracel-pupu...siis.

  ReplyDelete
 6. Mutta eipä tähän ole pakko osallistua hei! Kukin tyylillään, ja muistakaa: Kukaan MUU ei ole täydellinen...

  ReplyDelete
 7. Hieno juttu! Pakko oli tehdä itsekin :)

  ReplyDelete
 8. Hih, täällähän se Kukaan MUU ei ole täydellinen vilahtaakin :D

  Mutta kiitos haasteesta, tekaisin sen myös itse. Minullakin eräs prinsessa-kirja määrittelee sukupuolen!

  ReplyDelete
 9. Juu, olen varsin tyytyväinen tuohon keksimääni sanontaan. Se on jopa niin hyvä, että melkein voisi luulla Ransun keksimäksi - nimimerkillä Pohjaton itseluottamus.
  Kiva kun moni jatkaa tätä haastetta, käynpä vilkaisemassa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!