Tuesday, 12 October 2010

Rakeita silkkikukilla

Hails on flowers
That's true, some of Finland is already covered by snow. Snow! My calendulas are still in flower, my clarkias, some dianthuses not to mention cornflowers. I was woken up during the night by hail stones drumming against the window and wondered how is the pane I just replaced yesterday, and how the new paint is doing. And just now, ten minutes ago, it was hailing again.

Suloiset kukkijat jaksavat vielä: kuvan silkkikukat, perunamaan kehäkukat ja muutama ruiskaunokki, naapurin Lean unikot.

Kaunokaiset 'Brightstone' -ruusunnuppu-pelargonit kukkivat myös, mutta nämä olenkin jo tuonut ulkoa sisälle muutama viikko sitten. Tämän pistokkaan ostin Ruotsin pelargoniyhdistyksen osastolta Nordiska trädgårdar -messuilta Tukholmasta muutama vuosi sitten ja olen sittemmin ottanut siitä lisää pistokkaita, joten näitä on jo muutamia niin minulla kuin ystävilläkin.

Osa pelargoneista viettää koko kesänkin sisällä, rintamamiestalon ilmasto tuntuu olevan niille täydellinen. Ne ovat paikoillaan talvenkin, loppujen lopuksi kukkimaton kausi on niillä aika lyhyt. 'Brightstonen' kasvutapa on varsin kaunis, leveä ja rehevä.

Ja nyt tulee taas rakeita.

It's hailing again.

15 comments :

 1. Todella kivannäköinen pelargoni, kestävänkin näköinen.
  Ja ylväs pantteri, miaaaau!

  Kivoja syyspäiviä sulle ja karvaisille kavereille!

  ReplyDelete
 2. Mahdottoman kaunis tuo ensimmäisen kuvan kukkanen! Värikin on kuin levinnyttä vesiväriä :)

  Lisäksi on mainittava, että hempeän värinen tyyny on hieno kontrasti macho-pantterille! Kyllä tosimiehille sopii persikansävytkin ;D Ellei sitten Mustin mielestä ole kyseessä herkullinen lohenpunainen, joka tietenkin sopii kissalle kuin kissalle.

  ReplyDelete
 3. Tässä se tuli taas todistettua: Tosimies (tai -pantteri) saa vaaleanpunaisenkin näyttämään miehekkäältä. Olen jo pidempään miettinyt, mikseivät suomalaiset miehet juurikaan käytä vaaleanpunaista. Latinomiehillä se on ihan yleinen paidanväri. Mustissa on ehkä latinoverta, kun on karvainen rinta ja kapeat lanteet :-)

  ReplyDelete
 4. Komea pelakuu tuo 'Brightstone' ! Sillä on siinä näköjään hyvä paikka : )
  Otin tänään pelakuut sisälle ja kuten arvelinkin, niillä on todella ahdasta. Yhden jouduin viemään kellariin ja toinen pääsee sinne myös, kunhan ekaksi kuihduttaa kukkansa. En voinut leikata niitä pois, kun kukkii nyt niin täysillä ; )

  ReplyDelete
 5. Olen monta kertaa miettinyt että pitäisi laittaa kuvaa tuosta Brightstonesta kun silloin kerran pyysit...
  Ja olisi todella harmittavaa viedä rakkaat pelakuut varastoon; nämä kukkivat vielä marraskuussakin. Tuo levein yksilö on makuuhuoneessa kunniapaikalla, muut olohuoneessa. Ja viihtyvät sielläkin. Voin lämpimästi suositella hieman vetoisaa rintsikkataloa kaikille pelargonien ystäville!

  ReplyDelete
 6. Helou there...
  juu siis mä todella todella pelkään noin kova tuuli! Ehkä se tuli siitä kun ajettiin Kuopioon kesällä ja näin mitä tuuli voi saada aikaseksi...se oli hirveetä katsella kun kokonainen metsä oli pyyhkinyt pois noin vaan...brrrrr...not like!!!

  ReplyDelete
 7. Hej Nina!
  Juu, ei tunnu mukavalta kun tuuli vinkuu nurkissa - varsinkaan kun ikkunaremontti on vielä kesken! Oma vika kun en mukamas ehtinyt kesällä. Vanhassa talossa on se hyvä puoli, että voi ajatella tämän olleen tässä jo 60 vuotta (ja vanhempi talo vielä kauemmin, sitten kun pääsen muuttamaan siihen), niin että... ehkä tämä ei JUURI NYT kaadu. Mutta silti! Toivotaan, että se oli tämän syksyn viimeinen myrsky.

  ReplyDelete
 8. Tosi kaunis pelargoni! Minä sain ystävältäni ruusunnuppu pelargonin, joka on hiukan vaaleampi. Nyt ne etsivät talvisijoituspaikkaa. :)

  ReplyDelete
 9. Kaikkeen sitä kiinnittää huomiota: sinulla on vissiin yskä, kun komean pelakuusi vieressä näyttää olevan lapsuusaikainen herkkuni, Expigen-pullo :-)

  Yritän tänä vuonna elämäni ensimmäistä kertaa talvettaa pelargoneja. En voinut mieltäni malttaa, sillä satuin ostamaan kaksi niin ihastuttavan valkoista lajin edustajaa, ettei niitä kertakaikkiaan raaski laittaa kesäkukkien taivaaseenkaan (=komposti). OOPS, ne taitavat kylläkin nyt olla vielä ulkona, ja pakkanen lähestyy. Taidan mennä pelastusoperaatioon...

  ReplyDelete
 10. Hei, olet vaihtanut otsikon taustakuvan!

  ReplyDelete
 11. No niin Intopii ja Tuire, onko tämä jokin pelakuitten talvisäilytyspaikkavaraus...? Voisin tietysti perustaa talvihotelli Pelargonin :-D
  Oli yskä, ei enää niin paha, mutta pullo on varmuuden vuoksi edelleen sängyn vieressä. Viime viikon loppupuoli meni ikävässä kuumeessa ja kurkkukivussa ja yleisessä säryssä, miksi sitä sitten kutsutaankin. Onneksi se meni ohi ja nyt olen kaksi päivää rempannut ikkunoita (edes makuuhuoneen ikkunat, vihdoin, edes täksi talveksi!) ja istuttanut kukkasipuleita kevääksi, ja vielä on osa istuttamatta.

  ReplyDelete
 12. Hei vielä Intopii, hei! Vaihtelen sitä kuvaa aina välillä... Edellinen oli oikeastaan kuva isäni vanhasta matkalaukusta ja mietin aina, ettei se oikeastaan kuulu tänne.
  Nyt kuvassa on vanhan taloni seinää alkuperäisine hirsineen ja yläosan paneleineen, nekin pitää jossain vaiheessa uusia, ainakin tuolta tuuliselta länsiseinältä, kun ne kupruilevat aika rajusti. Se seinä sai juuri uudet laudat, siis tuohon hirsiosaan.

  ReplyDelete
 13. IHANA pelargonia, mahtaisiko siitä saada joskus minäkin pistokkaan? NIIIIIN kauniin värinen, voi, että sinä olet onnentyttö kun voit pitää niitä sisällä...
  **********
  Että Musti - kissa on ovelan näköinen, mitäköhän miettinee? Ihana viirusilmät..pusi, pusi...
  ...joo. tiedän kissat ei tykkää nujuuttamisesta, ainakaan minun tuntemani, Väinö tykkää, se alkaa silleen hauskasti hengittämään vähän "kurnuttamalla", se on niin hellyydenkipeä.
  ************
  ai teillä on jo rakeita tullut, meillä on vaan tuullut ja viime yö oli todella kylmä...mut ei oo lunta vielä.Onneksi.
  Tänään näyttäisi olevan kauniin aurinkoinen päivä, pitää varmaan lähteä metsään Väinön kanssa.

  ReplyDelete
 14. Heip Tuija, iliman muuta voin ottaa pistokkaan vaikka heti, jos vain saan sen joskus sinulle sitten annettua... Tuo raju punainen kukka on ihana yhdistelmä vaaleanvihreiden lehtien kanssa, joissa on vieläpä tuota punaruskeaa kuviota (voimakkaampi jos kasvi on ulkona valossa, tuo makuuhuoneen pelakuu saa vain ilta-aurinkoa). Ja se tuoksuu!
  Musti-pantteri vain vähän tuossa raottaa silmiään kesken päikkäreiden tarkistaakseen mitä meinaan. Sitä kyllä saa nujuuttaa, olen pennusta pitäen rapsutellut sen masua, vähän niin kuin "kouluttanut" siihen. Se kellahtaa äkkiä selälleen ja paljastaa masun rapsuteltavaksi, ojentaa kaulansakin ja kehrää hiljaa tassut joka suuntaan sojottaen.

  ReplyDelete
 15. Kaunis pelargonia kukkii niin nätisti,että varmasti tuossa hyvällä paikalla:)Siellä rento reiska lekottelee niin raukeesti:D.mukavaa illan jatkoa sinulle!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!