Friday, 30 July 2010

Tired of the heat

Oh, the city flat is hot. Some candles left in the sun for a few weeks have had it.

Helteessä väsähtänyt kynttelikkö, raukka oli unohtunut ikkunan lähelle.

I visited a good nursery so I had to buy some plants. They are now also longing to get home, it's also hot in the balcony.

Käväisin eilen Barkholtin mainiolla taimistolla Valkeakoskella. Siellä on hyvä kokoelma ruusuja ja laadukkaat kotimaiset, tai siis itse viljellyt taimet. Halusin englantilaisen David Austin -ruusun englantilaiseen muotopuutarhaani, tietysti! Se on tummanpunainen 'L. D. Braithwaite'. Kun nyt kerran hyvään ruusutaimistoon pääsin, ostin myös vanhan ranskalaisen 'Comte de Chambordin'. Se on tuo ihanainen kerrannainen vaaleanpunainen. 
Edessä on, tunnustan, 'Endless Summer' -hortensia. Sorruin siihen viimeinkin. Enkä voinut vastustaa 'Krasavitsa Moskvy' (Moskovan Kaunotar) -jalosyreeniä. Siinä kun on niiiin suloiset vaaleanpunaiset nuput, jotka aukeavat kerrannaisiksi, tuoksuviksi valkeiksi kukiksi!
Ostokset viimeistelee valkokukkainen tuoksukurjenpolvi. Järkeilen tämän kaiken sillä, etten kovin usein käy taimitarhoilla. Edellisestä kerrasta olikin jo yli kuukausi! Eikä oman puutarhan laitto voi olla tuhlausta, eihän.

You could have bought some vendace.

Ransu lokoilee helteisessä asunnossa ja unelmoi viileistä muikuista.

8 comments :

 1. Varsin koominen näky nuo kynttilät ;)
  Omakin tunnelma helteestä alkoi olla tuota luokkaa.

  Omaan puutarhaan satsaaminen ei ole koskaan tuhlausta! Tekisi mieli lähteä käymään myös hankintamatkalla...

  ReplyDelete
 2. Todella, eiköhän me kaikki ihmiset ja eläimet aleta olla kohta noin lötköjä ja suleta! Barkholtilla kannattaa EHDOTTOMASTI käydä jos reitti kulkee Valkeakosken lähistöllä.

  ReplyDelete
 3. Oi, kaikki alkaa jo taipua tässä helteessä.
  Mutta kukkia ei voi olla koskaan liikaa!
  Ransulle viileitä unia toivottelen, kuin myös Mustillekin!

  ReplyDelete
 4. Nyt kyllä harmittaa ja huolestuttaa kaikkien puolesta, joiden terveys ei kestä tätä kuumuutta. Oikeastihan olen itse nauttinut siitä, että kerrankin ei ole kylmä! Mutta joillekuille tämä on todella tuskaa.

  ReplyDelete
 5. Ransu, hyVä kieppiasento sulla! Täällä ei oo enää niin kuuMa, mut veikalla ja mulla on sykologiNEN ahdistus ja seuRataan mutsia kaikkiaLLE ja tuijoTEtaan. Oonko tajunnu oikeiN, että sä et merKKaa sun piHAa?! Naapurin kiSSa sano, että se piSSaa vaan laatikkoon...täH?

  ReplyDelete
 6. Kieppi on paras muikkujen miettimiseen. Mun omalla pihalla, tais siis Mustin tontilla, mä käyn vessassa uudessa kukkapenkissä tai perunamaalla, ku niissä on hyvä kuopia. Kaupungissa ei niinku voi, täällä on yks tosi hyvä mun pehvalle tarpeeks iso hiekkis pihan keskellä mut en tajuu - joka kerta kun valmistaudun vetämään kunnon lirut tai tortut vetää mamma hihnasta mut pois. Siispä käyn omalla pikku hiekkiksellä kylppärissä, mut se on naurettavan pieni. Mä en yleensäkän merkkaile kun Musti on meidän huushollin pomo ni en rupee kaivaan verta nenästä.
  RANSU
  Musti kommentoi:
  En mä varsinaisesti hei merkkaile mut pakko ohimennessä niihin muutamaan vakipuskaan heittää pari tippaa ni ei ala toiset hyppiin silmille.

  ReplyDelete
 7. Jätkät, pakko kertoo tää: mutsi kävi kerran ruokkimassa tuttunsa kissoja, isoja uroksia Taistoa ja Voittoa. Niiden hiekkalaatikko oli kylpyammeessa. Siel oli tapahtunu jotain tosi outoo, sillä koko kylppäri oli ihan ruskeissa roiskeissa ja katit piilossa vaatehuoneessa. Kai joku sellanen hyppykakka?

  ReplyDelete
 8. Hyppivä kakka! Hei kiitti vinkistä mä alan harjotteleen!
  RANSU

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!