Wednesday, 21 July 2010

Oranssi viuhahdus

Oranssit ovat rusopäivänliljat, mutta myös leppälintu. Huomasin tämän kauniin, virtaviivaisen ruosteenpunaisen, mustan ja valkoisen tipun jo ensimmäisenä kesänäni täällä. Eihän se harvinainen ole, mutta kaupungissa sitä en ollut nähnyt enkä muuallakaan bongannut. Istuin isäni kanssa verannalla kerran kun leppälintu laskeutui räystäälle meitä katsomaan. Isänikin kysyi, mikä kaunis lintu on, ja olin ylpeä kun osasin vastata – olin juuri ottanut selvää.

Leppälintu laskeutui juuri asennetulle lintukylpyvadille – mikä suksee! Vadissa ei edes ollut vettä. Laitoimme ystäväni kanssa kylvyn pihalle kuvaamista varten (se tulee Elsan lempituolin nettikauppaan), ja heti tämän kuvan ottamisen jälkeen kiiruhdin täyttämään sen vedellä. Ja sain kuvia käyttäjästä!

Nuoret leppälinnut ovat viime viikkoina viihtyneet englantilaiseen puutarhaan tekemässäni ruusukaaressa. En tajunnutkaan sitä tehdessäni, miten kiva lintujen tähystys- ja laskeutumispaikka se on. Ja suoraan keittiön ikkunani alla!

Englantilaisen muotopuutarhani pionitukeen pyrähdellään myös. Muotopuutarhan neljästä kukkapenkistä on valmiina vasta puolitoista, mutta se ei tipuja haittaa.

Elämä edessä – Heippa taas! 

I've delightedly followed redstarts, young and adults, enjoying my recently built English garden (to be finished). Especially the rose arch made of birch and willow stems is popular.

No comments :

Post a Comment

Kaunis kiitos kommentista!