Friday, 2 July 2010

Huussin takaisia haaveita

Metsäkurjenpolvea kasvaa näin ihanana pehkona ystäväni pihan laidalla. Omalla pihallani sitä on ollut puska huussin vieressä, mutta nyt en tiedä mihin se on hävinnyt. Olenkohan vahingossa kitkenyt?
Saarella sitä on muualla, ja omallakin tontilla ylhäällä mäellä vattujen seassa, joten uusi puska löytyy kyllä.

Jospa arovuokko ja metsäkurjenpolvi viihtyisivät rinta rinnan? Ostin yhden arovuokon taimen Ruissalosta kasvitieteellisestä puutarhasta. Toivon hartaasti, että se levittäytyy näin. Huussin takainen esikkotarhani saisi olla esikkojen kukinnan jälkeen siniliilavalkoinen unelma. Nyt siinä kasvaa paljon heinää ja koiranputkea, mutta esikot kestävät kyllä. Lisäksi siinä on varjolilja ja tarhajouluruusu ihan hyvässä hapessa, vaikka heinät ja putket ovat niitä korkeampia. Pitänee kitkeä.

Huussin takaista koiranputkiheinikkoa näkyy tässä, vaikka Musti viekin päähuomion komealla poseerauksellaan. Takana olevan kivimuurin vierellä on muutama ostettu esikko, japaninhiirenporras, varjoyrtti, varjohiippa ja se arovuokko. Sekä japaninvaahtera 'Osakazuki', joka on selvinnyt suojaamattomana jo neljästä talvesta.
Huussini oli muuten viime päivinä kovassa suosiossa. Vieraisilla käyneen perheen pojat eivät halunneet käydä sisävessassa ollenkaan.

10 comments :

 1. Ihania kukkakuvia! Tulee sellainen olo, että rakennan aidan meidän (täysin aitaamattoman) pihan ympärille ja muutan koko pihan kukkaniityksi. :)

  Musti vie tosiaan päähuomion. Niin iso ja komea voimistelija!

  ReplyDelete
 2. Hienoja kuvia tosiaan! Meillä täällä naapurisaaressa kasvaa verikurjenpolvea isoissa mättäissä, tuleppa hakemaan alku jos haluat ;) Käytiin tänään kävelyllä Ahvensaaressa ja taidettiinpa kävellä englantilaisen puutarhan ohi ;) Hienolta näytti ruusuportti ja kaikki! Kissat taisi viettää siestaa, kun en kylänraitilla heihin törmännyt. Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen, Taina

  ReplyDelete
 3. Jaahah kävitte saarella! Voi kiitos! Musti on tainnut viettää päivän kuusten alla ja Ransu tosiaan pääosin sisällä kun on kuuma. On minullakin verikurjenpolvea, sitä kasvaa täälläkin... kiitos vain! Ja aurinkoisia kesäpäiviä myös naapuriin!
  Jenni; arvaan, että rakennat sitten sen kivimuurin pihasi ympärille etkä mitään lauta-aitaa ;-) Isäntäpantteri Musti lähettää terveiset!

  ReplyDelete
 4. Ihanaa kukkaloistoa! :) Ja Musti toimii ylimpänä pihan ja huussin vartijana, komea asento kissalla.

  ReplyDelete
 5. Musti on aikamoinen poseeraaja-flirttailija, vaikka kai sillä periaatteessa tuossakin oli joku syy kurkotella ;-)

  ReplyDelete
 6. Kurjenpolvet ovat suloisia. Vaikka minä kyllä revin niitä tänään vähän ylös. Ne valtaavat herkästi kukkapenkin kokonaan. Ruusu, jota kyselit on Rosa 'Tähtitorninmäki'. Se on vielä hyvin matala, mutta silti täynnä kukkia. Taisin tilata sen jostain viime kesänä. Olen vähän sillä hilkulla, etten innostu tosissaan pensasruusuista, etenkin noista löytölajikkeista :) Sanomattakin on selvää, että innostun helposti monistakin lajeista.

  ReplyDelete
 7. Ymmärrän innostumisesi paremmin kuin hyvin! Kiitos tiedosta, 'Tähtitorninmäen' kukat ovat hyvin kauniit, ihanasti kerrannaiset. Näyttää sellaiselta (vanhanaikaiselta), että tuoksuu myös.

  ReplyDelete
 8. Meillä lähti arovuokko heti leviämään siemenistä... Tosin siemenet olivat menneet mullosalueelle taimien viereen. Nyt kerättiin siemenet talteen, jotta saadaan paljon uusia taimia ; )
  Metsäkurjenpolvi ja muutkin luonnon kurjenpolvet ovat tosi kauniita. Suunnittelin tekeväni "rennon" kurjenpolviryhmän hurmehappomarjan viereen. Nyt vain pitäisi löytää sopivat kurjenpolvet ; )
  Olen luullut, että japaninvaahtera on tosi arka....sinulla näyttää kuitenkin hyvin talvehtineen : )

  ReplyDelete
 9. Huussi toi vieraille juuri oikeanlaista lomafiilistä; keskellä kaunista luontoa wc:ssä asiointi oli silkkaa nautintoa!

  Olen vieläkin saariston ja villin puutarhasi lumoissa. Juuri tuo huussin vieressä, kirsikan alla oleva perennamaasi oli erityisen viehko.

  ReplyDelete
 10. Sari, en ole tosiaan lainkaan suojannut japaninvaahteraa, vaan hieman koemielessä sitä seurannut. Ostin sen polvenkorkuisena ja se on edelleen polvenkorkuinen... Tuuheampi kylläkin. Se on tuulensuojassa etelärinteessä suurempien puiden kevyessä varjossa.
  Maria, minullakin on mukavat muistot sekä teillä kyläilystä että teitin täällä olosta. Toivottavasti ehditte nähdä paljon kaikkea kivaa seuraavissa saarissa ja myöskin ehditte laivoihin!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!