Wednesday, 7 July 2010

Things happening at midnight

A deer surprised at my kitchen garden, hardly bothering to escape. Dammit, these creatures are getting far too friendly. I want a gun. I want deer steak.

Another midnight image: Sedum album

Valkomaksaruoho keskiyöllä

And another: Achilleas. These nightless nights are fantastic at midsummer

Kärsämöt ovat aloittaneet kukkaloiston

Eilen kasvimaata kitkiessäni jupisin. Joku, kaikista jäljistä päätellen kauris, oli napsinut poikki kaikki kukkaan kohta puhkeavat kurkkuyrtit. PRKL!###††††
Nyt jalkapallomatsin jälkeen menin verannalle huhuillakseni kissoja sisään. Kasvimaalla mutusteli kauris rauhallisesti. Hitaasti se katsoi minua, hyppäsi verkkaan aidan yli kylätielle ja jäi siihen maleksimaan. Kun hain kameran, se oli hiukan siirtynyt kohti naapurin sisäänajotietä. 
Vastapäätä olevilla naapureilla on radio päällä pihalla. Asun keskellä kylää. Jo on törkeää.

16 comments :

 1. Jaahas, että ryökäle uskaltautui pihaan asti! Ovat mokomat vain niin kauniita, että on melkein vaikea tajuta, että voivat olla yksi riesa.

  Kauniita yötunnelmia kuitenkin. Minäkin hiiviskelin äsken pihamaalla, kastelin vähän ja nuuhkin kaikkea kukkivaa. Päivät ovat nyt liian helteisiä pihalla puuhasteluun, mutta ilta tuo ihanan leppeän sävyn ilmaan.

  Täytyy muuten tunnustaa, että saariston kiertely jäi kotiinpaluun osalta melko vajaaksi. Hätähousu mieheni ei kestänyt, kun emme mahtuneet Norrskatasta lähtevään lossiin. Olisi pitänyt odottaa tunti seuraavaa ja sitten taas seuraavat alukset olisivat antaneet odottaa itseään. Niinpä herra teki u-käännöksen kohti Paraisia! No, nähtiin me se kaunis tammilehto ja Paraisten kirkko ja Vanha-Malmi. Turussa kävimme uimarannalla ja Raision Ikeassa toistamiseen, nyt tosin pikaisesti syömässä. Että näin. Kotiin oli kuitenkin kiva tulla onnistuneen reissun jälkeen. Nyt täällä rakennetaan ullakon lattiaa; saadaan se kiva kesähuone. Sinullakin näyttää olevan komeaa lautaa pihassa; pääset nakuttelemaan torppaan fiinit seinät!

  ReplyDelete
 2. Rohkea sarvipää! :) Mutta harmi, kun kauriit syövät kukat. :(

  ReplyDelete
 3. Se kauris on sukua meidän pihan kauriille! Kaikki syödään eikä pelätä ketään, katsellaan vaan rehua suunpielestä roikkuen, mitä toi ihminen tossa meuhkaa. Kun ympärillä on metsää, niittyä ja peltokja, MIKSI niiden pitää aina tulla puutarhaan ja syödä sieltä uusimmat istutukset? En tajua.

  Kauniita yötunnelmia tosiaan. Mietin juuri, pitäisikö valvoa yö ja seurata, mitä kaikkea meidän pihalla kesäyönä tapahtuu. Viime kesänä tein niin, mutta ei siellä kyllä tapahtunut oikein mitään. :D Niin etten tiedä, jaksanko valvoa.

  Blogin ulkoasukin on näemmä muuttunut - kaunista! Mistä tuo taustakuva on? Hieno kuva, heti oikein aistii, millaista talossa on, ja mielikuvitus lähtee lentoon... Voi olla, että käytän tän työpäivän tuijottamalla tuota kuvaa ja kuvittelemalla vanhan talon tarinoita.

  ReplyDelete
 4. HUOMENTA VAAN KAIKKI – hups, ja terkut Ransulta, joka taas tunki tassunsa koneelle ja painoi isot kirjaimet päälle :-)
  Kauriit on kauniita ja ihania kun niitä tapaa kävelyllä. Omalla pihalla ne tosiaan ovat ikäviä. Keväällä ne napsii nousevat tulpaanit niin, että kukat jäävät haaveeksi. Toivon, että kurkkuyrtit jaksavat tehdä haaroja ja uusia nuppuja. Harmittaa tosiaan! Oma vika, kun aitani on liian matala. Kaksi metriä pitää olla, oikeasti. Kauriit hyppivät.
  Maria, olinkin miettinyt, mitä kautta sitten menitte. Toisaalta silläkin suunnalla oli näkemistä, niin että olen iloinen että näitte Paraisen Malmin ja Lenholman tammilehdon. Saaristossa liikkuminen on tuollaista, aina ei pääse silloin kun haluaa. Itse olen omaksunut buddhalaisen elämänasenteen ja lehmän hermot, tai ehkä ne olivat jo entuudestaan!
  Jenni, tämä on tosiaan oma kuva merimiehen taloni tuvasta, ovesta näkyy tuleva työhuone. Minua on koko ajan harmittanut se entinen tapettimainen taustakuosi, kun se ei kumminkaan ollut oikeasti täältä. Niinpä kuvittelin olevani tarpeeksi ohjelmointiguru saadakseni omat tapetit sivun renoille – nimenomaan tästä tuvan kauniista sinisestä tunnelmasta. No, ensinnäkin, minulla ei ollut kuvaa tapetista suoraan edestäpäin. Ja nythän se on jo poistettu seiniltä, kun hirsiä piti vaihtaa ja taloa suoristaa. Kaikki nuo vanhat listat on tietysti tallessa.
  Tällainen sitten tuli "tapettia reunoille" -projektista kun menin nukkumaan kolmen jälkeen yöllä... Toivon, ettei sivu ole raskas avautua. Kuva on jonkin verran suuri: vaikka resoluutio on 72, niin ajattelin suuria näyttöjä, ettei kuva lopu kesken tai ala tyhmästi uudestaan. Toivottavasti on ok.
  Hyvää työpäivää!

  ReplyDelete
 5. OOh,kuva tosiaan on omasta talostasi. Ihastuttavaa! Ja kyllä sivu latautui ihan normaalisti, ei huolta.

  ReplyDelete
 6. No tämähän sattui hyvin, kun pitäisi kuulemma hankkiutua eroon parista turhasta metsästysaseesta! Turhasta senkin takia, kun kauriit ovat jättäneet täällä pihat rauhaan. Joo, koputin samalla puuta.

  ReplyDelete
 7. Voih, mokomat! Keväällä sitä aina unohtaa nämä kesän haitakkeet. Minä olin eilen sateen jälkeen etanajahdissa. Saalis oli harmillisen suuri. Osa pavun taimista oli niin syötyjä, että tuskin jaksavat kasvaa.

  ReplyDelete
 8. Kiitos, Maria ja Jenni! Ja Eero, voit tosiaan pistää aseet mielellään postissa tännepäin. Katajanmarjoja peurapaistia varten minulla onkin jo. Voi Omenaminttu, mikä takaisku. Suojaaminen on jopa lähes tärkeämpää kuin kylväminen, siltä tuntuu.

  ReplyDelete
 9. Ihanat kuvat, hämärän hyssyä! Kutsumattomat ruokailijat kyllä varmasti ärsyttää...
  Helteisin terveisin Kirsikka

  ReplyDelete
 10. Amazing! You should have a spontaneous midnight garden party!

  At least the deer is beautiful to look at--I have a terrible slug problem, and last night I went out to the gardens and poured salt everywhere. So gross, I kinda felt bad about it, but they are WRECKING my veggies--literally killing everything. So I figure, its either us or them....and I am armed with salt!

  ReplyDelete
 11. But you can also eat snails.. well, maybe not slugs though! Yes I know, it's wonderful to be able to go outdoors at midnight and have a walk or admire flowers. I'm planning a tasty deer roast... with juniper berries...
  A spontaneous midnight garden deer roast party?!

  Kiitos Kirsikka, yöt ovat edelleen ihania vaikka vähitellen pimenee. Sitäpaitsi yöllä on viileämpi vaikka kitkeä, nyt helle tuli takaisin viime yön ukkosen jälkeen :-D

  ReplyDelete
 12. Kauriit ovat niin suloisia, siis suloisen näköisiä ... Vitsi, kun ne saisi syömään vain rikkaruohoja. Ei tarvitsisi itse kitkeä niin paljon ; )

  ReplyDelete
 13. Kuule juuri saunaa odotellessa kasvimaata kitkiessä mietin ihan tuota samaa! Harmittaa kun kauriit verottivat kurkkuyrtit, se harmittaa ihan vietävästi. Ja samassa kasvimaassa olisi vaikka kuinka paljon makoisaa ohdaketta, valvattia, jauhosavikkaa ja ketohanhikkia ;-)

  ReplyDelete
 14. Mukavasti toimiva tunnelmallinen taustakuva. Onnittelut! Minä en hallitse ollenkaan noita blogin ulkoasuasetuksia siksipä se on aina sama vain kunnes saan kylään tietokoneguruni niin, että hänellä on aikaa. Kauniita kesäöitä ja toivottavasti kauriit pysyvät aidan toisella puolella. Kissat eivät taida olla riittävä peloite.

  ReplyDelete
 15. Kiitos Kirsti! Minustakin on hienoa kun onnistuin saamaan oman kuvan tähän. Tupani tunnelma on lyömätön, ja toivon, että kun pääsen sisähommiin, onnistun saamaan sen takaisin. Onneksi ikkunat on kohtuuhyvät, ja kaikki listat ja ovet, niinpä ne pistetään takaisin paikoilleen kun talo on suoristunut. Katotkin on niin hyvät ettei niitä tarvitse edes poistaa, tuvassa paikata vain. Kupruilevaa vanhaa tapettia ei voinut säästää mutta keksin tilalle jotain muuta ihanaa.
  Makoisia kesähetkiä sinullekin, siinä missä minä nautin aamuyön hetkistä, sinä taidat nauttia aamuvarhaisesta, mutta pääasia että nauttii!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!