Monday, 5 July 2010

Tervehtimässä metsänhoitajaa

Mandy, metsämiehen työkaveri viihtyy tallin viileydessä paarmoja ja hellettä paossa.

Viime talvena kaadettiin puita viereisellä Maskinnamon saarella monenkin tarpeeseen. Saareen saatiin kenttäsaha ja puut sahattiin laudoiksi. Tänään sain ne omalle pihalleni Kaj-Ingmarin ystävällisellä avustuksella.
Lauantaina kävin tutustumassa Maskinnamoon ja siellä asuvaan Peteriin, joka tekee metsätöitä hevosen kanssa. Toivottavasti saan heidät omalle metsäpalstalleni ensi talvena, sillä sinne ei johda tietä. Näin sympaattinen työkone on muutenkin mukava saada omille tiluksille.

Porkkanan avulla Mandy saatiin ulos tallista ihailtavaksi ja rapsutettavaksi. Mandyn kaverina asustaa Mäkki-poni, jonka peffa näkyy kuvassa.

Mittojen mukaan sahatut laudat ja rimat tulevat taloni ulkoseinään.

Laudat ja rimat odottivat lauantaina Maskinnamon laiturilla, nyt ne ovat jo pihassa.

On Saturday we went to meet Peter on the neighbouring island. He works in forestry with help from Ardennais Mandy. They had felled some trees for my project too: cladding for my house. 

7 comments :

 1. Oi voi. Kysäisepä Mandylta, voisiko hän tulla meillekin kesätöihin. Tai edes Mäkki? Ihania metsänhoitajia siellä.
  Ja hienoja lautojakin!

  ReplyDelete
 2. Aika iso otus, mutta näyttää lempeältä. Ymmärrän kuumuuden pakenemisen, meikäläinenkin hakeutuu viileään näillä säillä. Turkki jotenkin kuumottaa!

  ReplyDelete
 3. Hei Sulo! On varmaan iso otus sinun näkökulmasta :-) Ja painavakin. Mutta sympaattinen ja ystävällinen rouva, antaisi varmaan istua leveällä selällä.
  Höh, Jennikin lähetti kommentin joka tuli sähköpostiini mutta ei ainakaan minun koneella tässä näy :-( Ihme juttu. Mutta terkut Jennillekin; en ole varma suostuisiko Peter luopumaan Mandysta edes kesän ajaksi, sen verran hyvät kaverit he tuntuvat olevan. Mutta ainahan voi kysyä ;-) Siinäpä olisi Cisulla ja Totolla mietittävää kun valtava hevonen tulisi pihaan!

  ReplyDelete
 4. Tuleekohan tämä kommentti näkyviin? Blogger on sekaisin. Mullekin tuli äsken sähköpostitieto omaan blogiini tullesta kommentista, mutta kommenttia ei näy blogissa. Kauheaa :( Mutta hyvä tietää, että ongelma ei ole kuitenkaan siinä, että olisin itse vahingossa poistanut kommentin, kuten jo ehdin arvailla.

  Cisu ja Toto voisivat ratsastaa Mandylla. Tai Cisu, armoitettu hiustennuolija, voisi lipoa Mandyn harjaa.

  ReplyDelete
 5. Haa, hepan harjassa olisikin nuolemista! Ja Cisu kummastelisi paksua jouhta. Onneksi kommentit nyt tulivat esiin!

  ReplyDelete
 6. Ihania kuvia!!!
  p.s. Omaa edesmennyttä kaipaillen...

  ReplyDelete
 7. Hei Jutta ja kiitos kommentista. Voi, otan osaa... omat rakkaat edesmenneet ovat aina mielessä ja sillä tavalla elämässä edelleen mukana. Vaikka yhdessäoloa muutenkin kuin ajatuksissa kaipaa kovasti silti.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!