Wednesday, 24 June 2020

Kissanpäiviä

Kerrotaan vähän poikien hellepäivien vietosta, kun pojilla on täällä joukko ystäviä.
On erinomainen myyrävuosi. Ransukin nappailee niitä tuon tuosta. Yksi hyvä myyräpaikka on oja navetan alapuolella.

Kun menen pihalle puuhailemaan tai kuvaamaan, seuraa Ransu heti perääni. Tässä se esittelee, miten nurmi on alkanut kellastua kuivuudessa.

Mutta sitten se kyllä asettuu varjoon tarkkailemaan mammaansa. Varjossa ruohokin on vielä vihreää.

Illan viileydessä on mukava lepäillä keinutuolissa, kun se on jo varjossa.

Lehmätkin saapuvat kylään vasta iltaisin, päivällä ne pysyttelevät metsässä ja rannalla.

Mustikin viettää suurimman osan päivästä näkymättömissä. Tässä se esittelee muotopuutarhan laventelia, tuoksukurjenpolvea, mirrinminttua ja tähtilaukkoja.

Juuri niitä tähtilaukkoja menin tässä kuvaamaan, ne kun on vuosikausia sitten istutettu eikä niistä näkynyt mitään moneen vuoteen. Sitten viime kesänä ja nyt ne kukkivat yllättäen upeasti.
Kun zoomailin sopivaa kuvakulmaa, kuului takaani kurrr.
Olin ollut vain parin metrin päässä Mustin piilopaikasta heinikossa enkä nähnyt siitä mitään, mutta sepä näki mammansa. Tietysti.

Musti hiippaili venytellen jalkoihini.


Siinä sitten hetki rapsuteltiin.

Sitten Musti totesi, että liika on liikaa ja siirtyi määrätietoisin askelin kohti varjopaikkaa, johon kellahtaa.


Tähtilaukka – Allium cristophii

24 comments :

 1. Juuri tänään sanoivat Ylen luontoillassa että on surkea myyrävuosi, ei huomaa meillä, kissat kantavat myyriä entiseen tahtiin. Ehkä siinä on suuriakin alueellisia vaihteluita. Kuuma on näillä kehruukoneilla turkkinsa kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy tosiaankin olla alueellista vaihtelua! Ransu on nimittäin niin laiskistunut metsämiehenä, että sen en usko saavan myyriä enää kiinni elleivät juokse suoraan sen suuhun. Ja nyt se saa niitä lähes päivittäin. Musti ei edes jaksa syödäkään kaikkea. Tänä aamuna olin valtavan iloinen, kun olohuoneen matolla oli päätön rotankokoinen vesimyyrän ruumis.

   Delete
 2. Hauska kun äkkiä kuului takaa kurr! Olipa hauska tapaaminen yllättäin heinikossa. Aivan suloista katseltavaa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustin äänet ovat niin tunnistettavia, että tiedän katsomattakin, kumpi pojista on kyseessä. Lisäksi Musti osaa purnata lujaa, kuulen kymmenien metrien päähän jos sillä on jotain hampaankolossa :-D

   Delete
 3. Kissanpäiviä! Hyvä otsikko!! Olen käyttänyt Lisseä valjaissa iltasella. Nautitaan molemmat viileämmästä kelistä. Tehdään aina tontilla sama kierros. Tänään ihmeteltiin tosin 15 min naapurin kissaa patiolla häkissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilta onkin justiin sopivaa aikaa sekä ihmiselle että kissalle! No mutta naapurin kissa oli varmasti hyvin kiinnostava tarkkailtava ;-)

   Delete
 4. Ihania kissanpäiviä - lokoisaa on kissojen elo ja olo <3 Kauniita kesäpäiviä!

  ReplyDelete
 5. Valloittava postaus ja kuvat! Kaislikossa suhisee ja heinikossa kurisee! Musti asialla! <3<3<3 Mahtavaa, että pojat osaavat nauttia maltilla hellepäivistä hakeutuen varjopaikkoihin. Ransu taitaa olla enemmän sellainen mammanpoika ja Musti taas piirun verran korskimpi isäntämies! Siksi hellittelyillekin on asetettava joku raja, ettei ihan lälläriksi luulla! Mukavia Kissanpäiviä ja Kesäpäiviä!

  T: Musti-fani

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heinikossa kurisee :-) Kyllä osuit naulan kantaan, Ransu tosiaan seuraa minua kuin hai laivaa ja Musti viettää enemmän päivät itsekseen, tosin onneksi sekin tulee mielellään tervehtimään ainakin pari kertaa päivässä. Ja syömään, ellei ole maha täynnä myyrää. Illalla, kun verhot ovat kiinni, iskee isäntäpantterin hellyydenkipeys. Mutta nauttii se siitäkin, että nostan sen syliin pihalla ja kierrämme katsomassa kukkia.
   Kiitos, ihania kesäpäiviä sinullekin!

   Delete
 6. Sinun olisi Musti pitänyt olla hiljaa ja hyökätä pantterimaisesti ihmisen kimppuun! Se olisi ollut takuulla jännittävää! - Pepsi

  ReplyDelete
 7. Siellä vietetään kissanpäiviä leppoisasti, niin täälläkin eläimet viettävät :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eläimet tietävät ja minua aina hämmästyttää, miten ne osaavat asettua juuri varjokohtaan. Mietin, miten ne näkevät varjon tai tuntevatko tassujensa alla, että siinä on viileämpää.

   Delete
 8. Kissoillekin, jotka rakastavat lämpöä, alkavat nämä helteet varmasti jo riittämään. Onneksi on varjopaikkoja..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti käy välillä piehtaroimassa auringossa, mutta asettuu sitten varjoon loikoilemaan.

   Delete
 9. Kissoilta ei jää ihminen huomaamatta. Hyvät saalistajat sinulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuntuu, että silmäparit tarkkailevat joskus kaikkea, mitä teen. Pihalla pesivät linnutkin seuraavat kulkuani.

   Delete
 10. Ihania kissoja! Päätön vesimyyrä olohuoneessa nauratti aika tavalla :D.

  ReplyDelete
 11. Kyllä kesä vain on ihanaa. vallankin luonto niin kaunista ja sinulla niin monenlaisia ihania kukkia ja kaksi karvaista ystävää. Nuo kissat varmaan nauttii kesän lämmöstä, kun meillä koiruus etsii mistä viileintä löytää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransu on samanlainen kuin sinun Himmu, pysyttelee varjossa ja mahdollisimman viileässä. Kesä on ihanaa!

   Delete
 12. Voi pojat! <3 Meillä siirtolapuutarhassa on pieni rottaongelma ja parista suusta on toivottu Murusen osallistuvan talkoisiin niiden kitkemiseksi. En milläänlailla väheksy neidin saalistustaitoja, mutta sanoisin että vahvuudet ovat enemmän kinkun kerjäyksessä kuin tassujen likaamisessa. Tuollaisille kunnon metsämiehille olisi täällä tarvetta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anteeksi vain ihana Murunen, mutta kyllä minuakin hieman naurattaa tuo pyyntö! ♥ Vähän on kuin pyytäisi Englannin kuningatarta siirtymään punaisilta plyysityynyiltä siivoamaan vessoja.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!