Friday, 12 June 2020

Kesäkuun kalenteripoika

Yleisön pyynnöstä

Kesäkuun kalenteripantteri täytti kuun alussa 14 vuotta. Hän ei kuumuudesta kärsi, mutta viihtyy varjossakin.

Hän hoitaa myyrähommat keskipäivän paahteessakin, jos tarve on.

Muutaman viikon takaisesta ontumisesta ei ole enää mitään merkkejä, Mustipantteri loikkaa puuhun ja sieltä alas yhtä ketterästi kuin aina ennenkin. En edes ehdi kameralla mukaan.

Manuli löntystelee paikalle. Manulit eivät ole helle-eläimiä.

Ransulimanuli katsoo kaihoisasti Mustin perään. Ransu ei enää puihin juurikaan ponnista, vaikka on nuorempi. Alkaa ikä painaa jäseniä. Syötän Ransulle Arthroflexiä, jos siitä olisi nivelille apua.

Manulit lähtevät mieluiten liikkeelle illan viiletessä.

Nyt on myyriä! Ransu ei ole ollenkaan niin aktiivinen metsämies kuin Musti ja silti sekin nappaa myyriä lähes päivittäin.

Usein käy niin, että pihapantteria ei näy tuntikausiin. Mutta kun tietää katsoa heinikossa näkyvää mustaa aukkoa, voi huomata, että musta läntti kiiltää ja siinä voi erottaa korvat ja vihreät viinirypälesilmät. Pihalla on pari tiettyä kohtaa, joiden heinässä on kestopainauma, juuri pienen pantterin kokoinen ja muotoinen.

Näin se meidän kesä sujuu.
Miten teillä vietetään hellepäiviä?

28 comments :

 1. Alma: Vietin päivän sisällä, naapurin kaupunkilaiskatti tuli tänään mökille. Haistoin sen heti ja totesin ettei pihalle kannata mennä.
  Iines: Paha päivä, tuli taas se köriläs pihaan jota Veikaksi kutsutaan, kehtasi palvelija sille leperrellä. Niinpä näytin mistä pesee täällä maalla ja hiukan keskustelin Veikan kanssa. Ei ole kaupunkilaisherraa sen jälkeen näkynyt. Loppuillan autoin palvelijaa puutarhatöissä.
  Jalo: Tässähän se, myyrästäessä. Yksi saa pitää huolta ettei myyrät valtaa nurkkia. Hirveesti hommaa, kävin silti sisällä syömässä, ihan vain varmuuden vuoksi. Helle vähän kiusaa mutta onneksi syreenin alle on maattu samanlainen makuupaikka kuin puutarhapantterilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kuulumisista :-D ♥ Toivottavasti kaupunkilaistunkeilija pysyttelee omalla puolellaan. Hyvä Iines.

   Delete
 2. Ihana postaus <3
  Kesää vietävän oikein huolella; ollaan ihan pihalla ja välillä vietetään siestaa. Puutarhassa töitä piisaa niin, että suunnitelmien ja pakollisten puutarhatöiden listasta ei loppua näy :D On tämä kesä ihanaa aikaa!

  ReplyDelete
 3. Tottahan Musti pantteri jaksaa hyppiä, niin minäkin. Ei se ikä katso hyppyintoa ainakaan välittömästi - Pepsi

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei! Ransu selvästi töpöttelee, mutta pantterit ovat erilaisia, jänteviä ja urheilullisia!

   Delete
 4. Sylintäydeltä Onnea ja Menestystä 14- kesäiselle Mustipantterille näin jälkikäteen!<3<3<3 Tuo eka kuvahan voisi olla ihan oikea synttäripotretti Musti-herrasta! Ihanaa kuulla, että Musti voi hyvin, ja Ransukin on jaksanut metsästää. Toivotaan, että lääke vetreyttää Ransun niveliä eikä kuumuus käy sille liian hankalaksi. Välillä pitää huilia näillä helteillä, sitä samaa täälläkin tehdään: aamupäivät ollaan työn touhussa ja kovimman paahteen ajaksi hakeudutaan siestailemaan!

  T: Musti-fani

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin viemässä terveisesi Mustipantterille ja hän otti ne hyristen vastaan. Musti voi mainiosti ja Ransukin ilmeisesti olosuhteisiin nähden, ei valita ja on reipas ja tyytyväisen oloinen. Paitsi siihen, että aamulla ruokakupin täyttäminen tapahtuu liian myöhään ja hitaasti.
   Mukavia siestahetkiä sinnekin!

   Delete
  2. Kiitos Saila ja pojat! Nautitaan kesän lämmöstä ja odotellaan virkistäviä sadepäiviäkin!

   T :Musti-fani

   Delete
 5. Meillä Rasmus taas palaili kesä-reissuiltaan, Hipsu makailee pihalla vanhaan malliin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ransukin tykkää lojua pihalla jossakin puskan varjossa. Mukava kuulla, että Rasmus palasi reissultaan!

   Delete
 6. Hienoa, että pantteri parani hyvin ja jaksaa täysillä hoitaa myyrätyönsä.
  Ritaa laiskottaa helle, seuraa kyllä minua edelleen, mutta viihtyy makuuasennossa entistäkin enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinun täytyy pysytellä Ritan lojumispaikan näköpiirissä ;-)

   Delete
 7. Mä täytin myös 14 viime kuussa ja välillä pitää mittailla hyppyjä tarkemmin. Tosin iltavillin aikaan hypytkin menee melkein lennossa. - Sofi
  Onnittelupusut Mustille meiltä kaikilta 😘😘😘

  ReplyDelete
  Replies
  1. Villi on eri asia, äskenkin Ransu lensi kuin liito-orava, eikä mistään orastavasta nivelrikosta tietoakaan :-D
   Musti kiittää!

   Delete
 8. Musta kissa kyllä maastoutuu ihmeellisesti. Pelästyn välillä naapurin mustaa kissaa, kun olen kävellyt huomaamattani ihan sen lähelle ja sitten varjo ampaisee karkuun. Se ei halua jäädä seurustelemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sepä on eri asia, liikkuuko lähellä tuttu vai vieras!

   Delete
 9. Onnea Mustille, saaristopantterien komeimmalle kollille! Kiva kuulla, että hypyt taas sujuvat ja myyräkanta pysyy kuosissaan. Ransun komea turkki vaatiikin vähän viileämpiä olosuhteita, mutta myyrä tai pari on hyvää turkinhuoltoa. Mainio kuva "mustasta aukosta". On hän siellä.

  Meidän adoptiokissa Mamis on lähtenyt viettämään kesälomaa mökille. Tepasteli avoimesta ovesta reissusta kertomaan, vaikka emme sanomaa heti ymmärtäneetkään. Adoptiokissa on siirtänyt pihamme hiirestysvastuun isokokoiselle mustalle pantterille, jonka hännänpäässä on aivan pikkuruinen valkea osuus. Toistaiseksi musta kissa ei ole suostunut lähempään tuttavuuteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti kiittää!
   Toivottavasti Mamiksella on miellyttävä kesä. Olisi kivaa, jos saisitte pantterista ystävän.

   Delete
  2. Mamiksen kanssa tuttavuus on jo hyvällä tiellä. Mustan pantterin kanssa täytynee puhua venäjää, joka on hänen kotikielensä.

   Delete
  3. Voi ei, siinäpä haastetta! :-D

   Delete
 10. Ihana postaus! Paljon onnea Mustille ja kauniita kesäpäiviä teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, aurinkoisia kesäpäiviä sinullekin!

   Delete
 11. Onnea Mustille! <3

  Paras paikka viettää päivät on oma kuljetuskassi, illalla ilmojen viiletessä voi sitten tarkistaa oman palstan reviirin. Samoin voisi tehdä aamulla (aamuyöllä henkilökunta tarkentaa) jos vain henkilökunta heräisi avaamaan oven.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musti kiittää! Kävi kylläkin äsken tuhahtamassa ruokakuppiin, että eikö arvokkaalle senioripantterille tämän parempaa tarjota ;-)
   Voi, vai ei aamuyöllä ovi aukea :-D

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!