Wednesday, 13 May 2015

Bloggaajia tapaamassa Kotipuutarhan kanssa

Eilen oli Kotipuutarha-lehden järjestämä bloggaajailta Marketanpuistossa Espoossa. Sää oli mitä parhain peribrittiläinen puutarhasää: ensin tihkua ja sitten sadetta. Ja sehän ei ketään meistä puutarhaihmisistä lannista! Voi olla, että vain lisää sisukkuutta.

Hymyssä suin katsoimme puutarhaetsivä Tanja Niemisen demonstraatiota puun oikeaoppisesta istuttamisesta. Tärkeimät asiat ovat oikea syvyys ja oikeaoppinen tukeminen, joka ei kurista runkoa.
Illan yhteistyökumppaneita olivat Kekkilä, Rudus, Tikkurila ja Tahvoset. Kekkilän puun istutus -paketti, joka sisältää tukipaalut, tervanarun ja suojaverkot, pääsi tässä esittelyyn. Tuumasin tosin, että alle kaksimetrisestä suojaverkosta ei ole peurojen kanssa apua...

Tahvosilta jokainen bloggaaja sai ruusuherukan! Tätä ihanaa pensasta olen hehkuttanut, ja tämä lahja oli todella iloinen yllätys.

Hyvin järjestetyn tapahtuman kaikkein parasta antia olivat kuitenkin kanssabloggaajien ja alan ammattilaisten tapaaminen. Olisipa jutustelulle ollut vielä enemmän aikaa! Taitaa olla tosiasia, että puutarha-alan ihmiset ovat maailman mukavinta sakkia.

Lopuksi pinkaisin kuvaamaan sateen raikastamia istutuksia. Kallionauhusten ja narsissien yhteisistutus on hyvän näköinen.

Tarhajouluruusut ovat mahtavasti kukassa.

Samoin kuriilienkirsikka 'Ruby'.

Ja magnoliat. Toinen näistä oli kyltin mukaan tyttömagnolia 'Susan', mitä nämä eivät kylläkään ole, näyttää olevan tähtimagnoliaa. Ihana pensas, ehkä kaikkein kaunein magnolioista. Siitä herääkin kysymys: miksi pihallani ei ole tällaista?!

Sadepisarat puhtaanvalkoisilla terälehdillä, onko kauniimpaa.


Kallionauhus – Ligularia dentata
Kuriilienkirsikka – Prunus nipponica var. kurilensis
Ruusuherukka – Ribes sanguineum
Tarhajouluruusu – Helleborus Orientalis-Ryhmä
Tähtimagnolia – Magnolia stellata

54 comments :

 1. Oli mukava tavata! Harmitti ettei jäänyt enempää aikaa jutusteluun, tilaisuuden loputtua piti jo kiiruhtaa kotiin ettei mene yöajeluksi.

  Jouluruusut oli mahtava, tästä eteenpäin ei kehtaa laittaa omasta yhdestä ruppanasta jouluruususta. Ja ne magnoliat, voi miksi pitää asua näin kylmällä vyöhykkeellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä vaiheessa kun tämä hämäläinen tajusi tilaisuuden olevan päättymässä, oli 98 % väestä jo poistunut paikalta :-D
   Voi hitsi, kyllä kehtaat laittaa kuvia omasta jouluruusustasi! Ja kaikesta muustakin. Se realistisuus ja omat kokemukset ovat nimenomaan blogien parasta antia! Kunkin omat onnistumiset ja epäonnistumiset, se on just sitä aitoa puutarhurointia.

   Delete
 2. Oli tosi kiva tavata! Sää ei onneksi lannistanut ketään. Tanjan esitystä oli ilo seurata ja oli niin kivaa nähdä tuttuja :) Ruusuherukkaa mäkin olen hehkuttanut ja onnellisena sen kotiin kannoin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun on pakko nolona myöntää, että tajusin vasta jossain loppuvaiheessa että sä olet yhtä kuin Kati 100%outdoor! Juu, olen tosi hämäläisverinen kyllä...
   Ihanaa oli tavata, tuli heti tarve tavata uudestaan, kun ilta loppui ihan kesken! Juttua olisi riittänyt kaikkien kanssa vaikka kuinka. Toivottavasti jossain taas joskus.
   Ruusuherukka on hehkuttamisen arvoinen tyyppi, taisi kaikkien suut levitä korvasta korvaan, kun Sanna sanoi puskarivin olevan meille!

   Delete
 3. Nyt kyllä harmittaa, että laistin tapaamisen. Mutta kun täältä Pohjolan perukoilta on niin pitkä matka sinne etelään :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi hitsi! Pitkä matka on kyllä hankala, tapaaminen kumminkin kesti vain pari tuntia. Olin vaikuttunut siitä, miten monta pitkänmatkalaista oli mukana, ei nyt ihan pohjoisesta sentään, mutta jokusen sadan kilometrin päästä.

   Delete
 4. Sinä olet viettänyt laatuaikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No todella, älä muuta sano.

   Delete
 5. Jag gjorde idag ett besök på runsala botaniska trädgård 🏡 alltid lika trevligt oberoende av vädret. Några plantor fick jag förstås med mig i kassen också 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är så trevligt att dom säljer godis-plantor på Runsala.

   Delete
 6. Olipa kiva tavata taas! Hienot kuvat sateisesta tapahtumasta. Minäkin kysyin itseltäni useassa kohden: miksi pihallani ei ole tälläistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, esimerkiksi miksi pihallani ei ole tuollaista ihanaa valurautaista saniaispenkkiä???

   Delete
 7. Kiva ja virkistävä ilta tosiaan, vaan liian kiirus tuli kun meidänkin piti nopsasti rientää hakemaan keskimmäistä ystävän luota hoidosta. Ja lapset kun on mukana, niin tuntuu ettei mihinkään asiaan voi oikein keskittyä kunnolla, kun samalla vahtaa ettei ne tee mitään pahojaan:)
  Ruusuherukka oli erittäin mieluinen tuliainen, oikein hihkuttiin kun varmistui, että saadaan ne mukaamme<3

  ReplyDelete
 8. Oi vitsit, onpa teillä ollut kivat pirskeet! Ruusuherukka on mielettömän kaunis, nytpä sait sitten toisenkin yksilön :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, nyt on kova miettiminen mihin sen laitan, jotta kaverukset olisivat mahdollisimman kauniit yhdessä.

   Delete
 9. Teitä onkin ollut mukava porukka ihanassa paikassa iltaa viettämässa! T: vähän kateellinen pohjoisen asukas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli ihanaa ja vielä ihanampaa olisi ollut, jos sinäkin olisit ollut mukana, ja kaikki muutkin pohjoisen blogikamut.

   Delete
 10. Oli tosi kiva tavata, vaikka vain pikaisestikin! Ja nyt noita illan kuvia katsellesani ihan harmittaa, etten huomannut upeita jouluruusuja. Aika yksinkertaisesti loppui kesken ja perhe odotti jo parkkiksella. Mutta Marketanpuistoon on palattava! Ja toivottava uutta blogitapaamista oikein ajan kanssa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olis ihanaa jos voitais viettää koko päivä yhdessä, kaikki puutarhabloggaajat :-)

   Delete
 11. Teillä on ollut antoisa tapaaminen, onnekkailla :) Eipä jaksanut täältä kaukaa ajella...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi harmi, mutta ymmärrettävää.

   Delete
 12. Oli kiva tavata ja kuten sanoit, aika loppui ihan liian nopeasti. Olisi ollut mukava tutustua moniin muihinkin. Sää oli tosiaan melko brittiläinen, mutta tunnelma sitäkin aurinkoisempi. Kotilot vain rapisivat hiekkapolulla kengän alla parkkipaikalle kävellessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En huomannut niitä kotiloita ollenkaan :-D Olin kai niin tohkeissani kaikesta, eikä ihme! Matkalla autolle tuoksuttelin rakastuneena ruusuherukkaa.

   Delete
 13. Tosiaankin oli kiva tavata ja mukava tapahtuma. Harmi vaan kun olisi ollut enemmän aikaa niin oltaisiin ehditty rupattelemaan enemmänkin =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, ajattelin, että palaan juttelemaan teidän kanssa ja sitten se jäi, ei vaan ehtinyt :-(

   Delete
 14. Hienoa, että blogitapaamisia järjestetään! Jospa joskus täällä pohjoisempanakin;) Huikean kauniit kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti tosiaan siellä pohjoisempanakin!

   Delete
 15. Ajattelin samaa noista verkoista, ne eivät suojaa peuroilta. Jänistenkin kanssa pitää muistaa lumisena talvena tallata lumet ympäriltä. Peuraverkkoja ei ole vielä tuotteistettu.

  Tosiaan peribrittiläinen sää on ollut tämän kevään teema. Saisi jo helpottaa tämä vesisade. Ja vielä jos saisi aurinkoisiakin päiviä, olisi ihan mukavaa vaihtelua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt täällä lounaassa ainakin porottaa aurinko ihan täydeltä terältä! Vaikka tuuleekin niin, että merellä on vaahtopäitä. Jos siellä ei vielä paista, niin kohta paistaa :-)

   Delete
 16. Tuollaisia valkokukkaisia magnolioita olen nähnyt Saksassa. Voih ja oih, kuinka ovat kauniita. Ja kukkaloistoa on muutenkin ollut ihailtavana Marketanpuistossa. Kyllä on kiva, että tuollaisia bloggarikokoontumisia järjestetään.
  Ruusuherukka kuulostaa eksoottiselta. Muistan, että olet kertonut sellaisesta pansaasta ennenkin ja olit verkottanut sen peurojen takia. Onko todella herukka vai ruusu vai jotakin ihan muuta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Magnoliat ovat niin raikkaita, sekä valkoiset ja hempeät vaaleanpunaisetkin, ihailin muutama vuosi sitten Hollannissa puistossa isojen (lähes kymmenmetristen) magnoliapuiden ryhmää kukassa, mikä näky.
   Ruusuherukka on herukka, mutta ei tee syötäviä marjoja. Tai ei kai ne myrkyllisiäkään ole, mutta liian pieniä syötäviksi varmaan.

   Delete
 17. Ai, mikä tapaaminen? Nyt harmittaa. Toisen kerran ohi!
  Kaunis magnolia. Elättelen toivetta, että kun saa tarpeeksi ympärille muista kasveista suojaa, uskaltaisin magnolian hankkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi harmi että meni tapahtuma ohi. Tämä oli Kotipuutarha-lehden järjestämä tapaus.

   Delete
 18. Minulle blogitapaaminen oli ensimmäinen laatuaan, ja ilahduin kyllä informatiivisesta illasta mukavassa seurassa :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli loistavaa seuraa, hengenheimolaisia koko porukka.

   Delete
 19. Oi, jospa oisin saanut olla mukana...kutsu tuli, mutta ihan liian pitkä matka :( Toivotaan että tulevaisuudessa tapaamisia järjetetään eri puolilla suomea, niin pääsemme täältä ei ruuhka suomesta osallistumaan!

  Aivan mykistävän upeita nuo magnoliat! ja jouluruusu <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, toivotaan, että tapahtumia tulee muuallekin päin maata.

   Delete
 20. ♥Hei Saila, ja kiitos samoin: niin ihanaa tavata! Ja OI, miten kauniin postauksen oletkaan tehnyt! Ihmettelin sitä kukkien paljoutta ja jäi kuvat ottamatta, tosin jäi kamerakin kotiin...onneksi isäntä näpsi joitain kuvia kännykällä. Oikein mukavaa Helatorstaita sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkein tunnistin sinut, mutta pakko oli kuitenkin kysyä, ei voinut olla varma muuten! Sateessa ei viitsinyt hirveästi kameraa ulkoiluttaa, otin nuo kukkakuvat parkkipaikan vieressä ihan lopuksi.

   Delete
 21. Parhaassa istutussäässä siis tapasitte! On tuolla kauniin näköistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, oli puutarhurille ihan sopiva sää :-) Ja puun istuttamiseen etenkin!

   Delete
 22. Replies
  1. Kannattaa kokeilla, jossakin pihan tuulensuojaisessa ja ei liian paahteisessa kohdassa!

   Delete
 23. Tuonne en kutsua saanutkaan, mutta taisi olla aikas kiva retki ja paljon nähtävää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli todella kivaa, samanmielisten kokoontumisajot :-)

   Delete
 24. Oli todella kiva tavata sut Saila! Oli mukava ja mielenkiintoinen ilta, eikä sade oikeastaan haitannut yhtään. Aikaa olisi tosiaan voinut olla enemmän.
  Minäkin ihmettelen, että miksi meillä ei kasva vielä yhden yhtäkään magnoliaa. Ne ovat jotenkin niin kuninkaallisen upeita ja samalla niin suloisia. Mutta onneksi tuo puute on korjattavissa. :)
  Kesäkuussa on toinen puutarhabloggaajien tapaaminen Tampereen seudulla. Katso mun blogista lisää, jos olet kiinnostunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy katsoa jos suinkin pääsen Tampereelle, olisi ihanaa tavata taas!

   Delete
 25. Kiitos Saila, että olit mukana! Ihana asenne sulla sadesäähän ;-)
  Terkuin,
  Piia / Kotipuutarha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti kun järjestitte tapahtuman!

   Delete
 26. Ihania kuvia!
  Harmittaa,kun aina kaikki tällaiset tilaisuudet ovat siellä pääkaupunkiseudulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän ne on, taitaa olla helpompi järjestäjillekin, kun kaikilla toimijoilla on ainakin joku piste pk-seudulla. Harmi vain! Mä taas olen sulle kade siitä, että Taimimoisio ja Paratiisin taimitarha on niin lähellä :-D

   Delete
 27. No voi hitsi, olisipa ollut hienoa olla mukana! Kaikki puutarhaajatreffit ovat aina niin mahdottoman elähdyttäviä! Kiitos kuvista, sateesta huolimatta näytti kivalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisipa ollut kiva, jos olisit ollut mukana! Iso ryhmä puutarhahulluja, puheenaiheita ei tosiaan tarvinnut miettiä. Aikaa vaan oli liian vähän, kun oli ohjelmaakin, mikä oli tosin oikein hyödyllistä ja kiinnostavaa sellaista.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!