Sunday, 24 February 2013

Viimeiset talvikuvat

Nyt on kuulkaa ystävät niin, että seuraavaksi tulee kevät. Viimeistään tiistaina lämpötila menee plussan puolelle ympärivuorokautisesti ja päivien pitäisi olla aurinkoisia. Senhän me tiedämme, mitä silloin tapahtuu!

Winter has its last grip on us before it lets go – three days ago it was -8 degrees but the sun was shining, making the snow on the roof thaw fast. It had crystallised beautifully on the furniture.

Niinpä laitan tähän viralliset tämän talven päättäjäiskuvat. Kolme päivää sitten pakkasta oli lähemmäs kymmenen astetta ja kuura kuorrutti kalusteet ja kasvit. Auringon voima on jo väkevä: miinus kahdeksassa asteessa räystäästä tippui solkenaan vettä!

Talven muotoilema istuintyyny joutuu luovuttamaan.

Neilikkaruusu keräsi paksun kidekuorrutuksen.

Ransu lähtee jo kohti kotipihaa, Musti jää fiilistelemään kylänraitille.

Sitten Mustikin tulee kotiin ja aloitamme omenapuun keväthuollon. Leikkasin siitä tyveltä kasvavia oksia vähän pois, tämä on ensimmäinen kevät kun ei ole suurempaa oksaa enää poistettavana.
Aurinkoista pyhäpäivää!

50 comments :

 1. Ai että, tämä kuulostaa hyvältä!!! Vaikka kauniita ovat pakkaspäiväkuvat niin kyllä tää nyt jo perhana sais loppua! Tai siis loppuukin, kuten juuri kirjoitit :)

  ReplyDelete
 2. This is a beautiful time of the year, when the sunshine stirs our energy! We wish we had the wilds of snow to explore, like you do. But we are also nervous of the merikotka returning!

  ReplyDelete
 3. Itse lopetin lumen luonnin jo ennen viimeisiä lumisateita. Vähän on jännittänyt pääseekö autolla pihaan , mutta tieauran tekemän vallin yli on vauhdilla menty.Lumikolaan en enää vapaaehtoisesti koske.
  Herneen varret kasvavat iloksemme jo ikkunalla ja paprikan siemenet ovat kehittäneet sirkkalehdet. NYT on KEVÄT!

  ReplyDelete
 4. Pojat siellä niin komeina kylänraitilla! Olisikohan jo vähän kevättä rinnassa sielläkin? Siis pojilla?

  ReplyDelete
 5. Mustis se antaa ylävitosta tuossa yhdessä kuvassa :D

  ReplyDelete
 6. Ihanaa, uskon Saila nyt sinua. Kevät pitääkin tulla, en jaksa enää yhtään tätä talvea!
  Aurinko paistaa meilläkin, sanoin ukolle just että sitten kun alan siivoamaan vimmatusti se on merkki että olen terve. Vielä olo hiukan hutera, mut kyllä se tästä:)
  Mukavaa Kevättä!

  ReplyDelete
 7. Tiina; Eikö olekin kuukauden paras uutinen :-)

  Punapippuri; Yes, the eagle is a threat, as are many other things... lynx, wolves, cars, getting stuck somewhere... it is an ongoing issue whether it is sufficiently safe for the cats to be out "in the wild". But so far I think the pros outweigh the cons by far. Eagles tend to keep to more remote places, I live in a village where they don't show themselves very much.

  Aila; Lumikolaan ei toivottavasti enää tarvitse koskea!

  Mamma N; Hmm, ehkä. Toisaalta kyllä ne partioivat talvellakin, Musti varsinkin.

  Kirsikka; Sitten on paljon kauniimpaa kun tulppaanit kukkivat ;-)

  Amalia; Taitaa antaa :-D

  Maiju; Kiitos! Hyvä, että alat olla parempana.

  ReplyDelete
 8. Onnittelut sinne saapuvasta keväästä! Täällä pitänee vielä odotella.

  ReplyDelete
 9. Musti haroittelee varpaitaan niin söpösti :)

  ReplyDelete
 10. Kiitos saila, että julistit talven nyt päättyneeksi. Mun piti talvisaapikkaita hankkia mutta en todellakaan siis enää hanki. Se on kevät nyt ja lumet vaan historiaa ;)

  *toivon*

  ReplyDelete
 11. Sun kuvista heijastuu kevät (tai ainakin odotus) tänne meikämartan työhuoneeseen asti. Keväillään!

  ReplyDelete
 12. Pakkanen kävi yllättävän korkealla tällä viikolla. Tuumailin minäkin, että nämä oli varmaan nyt viimeiset pakkaset ja tästä se alkaa kevät tulemaan;)Mukavaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 13. Pike; Toivottavasti ei kauaa sielläkään!

  Kukkahattuneiti; Niin tekee, hyvin tuulettuu pesun jälkeen ;-)

  Pirkko; Nythän niitä toisaalta kannattaa hankkia alennuksesta, ellei sitten ole sitä mieltä, että talvi ei enää ikinä tule takaisin :-D Oikein hyvä ajatus itse asiassa!

  Nettimartta; Ihanaa, talvi on viimein ohi! Huh, kylläpä sitä taas kestikin.

  Hyvä Mieli; Kiitos! Niin kävi, mutta ei se mitään, kun se on takanapäin ;-)

  ReplyDelete
 14. Kyllä aurinko tänään paistaa niin häikäisevästi ja vahvasti, että kevät on ihan nurkan takana, niin kuin ennustat. Tosi mukavaa. Nämä lumiset talvet saavat odottamaan kevättä, vaikka nautin kyllä lumesta ja talvesta. Liika on aina liikaa. Tervetuloa, kevät!

  ReplyDelete
 15. Talvi on ihan kiva, mutta omasta mielestäni se on aina liian pitkä. Ihanaa, kun päivä on selvästi pidentynyt ja auringolla alkaa olla todellista voimaa.
  Tervetuloa kevät, tosiaan!

  ReplyDelete
 16. Voi miten upeaksi kuura saa kauniin pöytäsi! Vau! Ihana! Tuossa on yksi syy miksi pidän talvesta niin kovasti, kuuran kaunistamat puut, pensaat, rakennukset ja erilaiset esineet. :)

  ReplyDelete
 17. Kuulostaa mahtavan toiveikkaalta! Kevät, ah!!!
  Me kissan kanssa kaupunkiasuntoon totuttelemassa, kun mies lähti Norjaan töihin ja minulla niin kova ikävä, etten pysty olemaan yhteisessä kodissamme, sitäpaitsi talo on niin syrjässä, että pelottaa yksin....

  ReplyDelete
 18. Olet yhtä optimistinen kuin minäkin tänään :) Ihanaa kevättä :D

  ReplyDelete
 19. sea; Hmm, onhan se tavallaan kaunista, mutta itse vain kaipaan niin mielettömästi vihreitä lehtiä ja kukkia! Ja hyönteisiä. Ja tuoksuja. Ja pitkiä valoisia iltoja...

  Jaana; Voi harmi, ettet nyt voi olla kotona.

  Sesse; Mitäs me optimistit! Talvi ei voi enää tälle auringolle mitään, jihuu!

  ReplyDelete
 20. Harmi tosiaan, itkun kanssa ajelin kotoa kaupunkiin :( Oli niin kamalaa jättää koti yksin, on se niin rakas paikka!!!!! Ja kissariepukin itki koko matkan ja etsii koko ajan isäntää täällä ja kotona....

  ReplyDelete
 21. Voi surku, toivotaan että tottumus tuo helpotusta, ei tässä muu auta kuin sopeutua.

  ReplyDelete
 22. Kiitos Saila kevään julistuksesta ja samalla tässä kiitän kovasti kirjastasi. Ensin selasin hartaudella silmäillen ja sit ajatuksella lukien. Kyllä, kerrankin puutarhakirja, joka oli kirjoitettu juuri niin, että posket sai punan ja innostus iski sekä mikä tärkeintä ymmärrettävällä "kansan" kielellä. Vähän olen kirjallisuutta lukenut, koska olen sellainen yrityksen ja erehdyksen kautta pihanlaittaja ja ne kirjat, jotka käsiin on osunut, ovat olleet liian lennokasta luettavaa meikäläiselle. Ensin lapsuus ja nuoruus rintamiestalon pihalla, johon kuului tottakai kasvimaat ja perennat, sitten kerrostalo elämää ja vanhan kodin pihan hoitoa, nyt viimeiset reilu 10 vuotta "kallio kukkimaan" projektissa, johon kirjasi antoi hyviä vinkkejä. Tänään karsittiin vähän puiden oksia ja otin koivun oksia maljakkoon, vaikka vasta Marian ilmestyspäivän oksistahan luetaan kesän tuloa (niin monta päivää kun kestää lehtien tulo oksiin, niin monta viikkoa kesään). Siellä saaristossa kevät tulee aikaisemmin, mutta toivoa tulevasta vihreydestä herätti tämän päivän aurinko (ja ne oksat maljakossa). Terveiset Sadulta Vantaalta.

  ReplyDelete
 23. Komeat pojat raitilla! Ja sitten mamman apuna. Meillä ei aurinko paistanut, teillä on ollut hieno talvipäivä -toivottavasti niitä viimeisiä viedään nyt!

  ReplyDelete
 24. Satu; Kiitos paljon palautteesta!

  Myrsky; Kaksipa poikaa, niin komiasti liikkuu ;-)

  ReplyDelete
 25. Onpä hienoja kuvia:) Itse pidän talvesta, kevään yli hyppäisin kevyesti suoraan kesään. Mikään ei masenna niin pahasti kuin kirkas aurinko joka näyttää kaiken selvästi, kodin nuhruisuuden, oman vanhenemisen...Mikä huojennus onkaan kesän pehmoinen auringonpaiste. Vaikea selittää. Eläkkeellä muutan varmaan etelä-Eurooppaan kevääksi:)

  ReplyDelete
 26. Auringon voima on melkoinen. Minulle kevät alkaa aina siitä, kun aurinko sulattaa aitan räystään mustien kattohuopien ensimmäiset sentit näkyviin.

  ReplyDelete
 27. Minäkin odotan niin super malttamattomasti tiistaita... silloin saan haettua kellarista sipulikukkaruukut parvekkeelle. Iirisissä ja krookuksissa on jo isot nuput. Eli tiistaina alkakoon kevät !
  Mahtavaa alkavaa viikkoa ; )

  ReplyDelete
 28. Kyllä tämä talvi oli nyt tässä! Iltapäivällä oli pieni auringon pilkahdus taivaanrannalla, odotan paistetta huomiseksi. Kissapojat ovat niin hienoja omalla kylätiellä. Tuo alin kuva on tosi upea, valo, punamulta, omppupuu, lintulauta, jänö, pajuaita ja Musti tietty!

  ReplyDelete
 29. Tralaa, kevät! JEE! Hienot kuvat - ja hyvästi, talvi! Kannatetaan!

  ReplyDelete
 30. Elän toivossa että näin käy, ainakin sitä aurinkoa kaivataan ja rajusti :) kyllä talvi on kaunis, mutta kevät menee edelle ja kesän kaipuu on ihan kamala, mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  ReplyDelete
 31. Upeita talvikuvia. Toivotaan, että kevät jo alkaa voittaa...

  ReplyDelete
 32. Olen aina ollut sitä mieltä, että kevät alkaa 1.3., satoi vaikka metrin lunta! Saisi tuo aurinko joskus näyttäytyä täällä Hämeessäkin, siitä olisi mukava jatkaa...

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 33. Katariina; Meillä on kaikilla omat mieltymyksemme. Aika jännää, olet keväästä suorastaan päinvastaista mieltä kuin minä. Uskon kevään vahvasti nuorentavan, joka vuosi ;-)

  Katja; Ensimmäiset sentit ovat niin ihanat! Tänään huomasin, että tiellä olevat soranjyvät olivat sulattaneet itselleen isot kuopat :-)

  Sariw; Kiitos! Tiistain nolla-plussakelilupaus pitää edelleen :-)

  Maria; Tuossa kuvassa näkyy hyvin, että on kevät! Valo on niin kirkas, suorastaan huumaava.

  Zepa; Hihii, mikä kevätluritus! Musti hepuloi tänään aurinkoläikissä oikein olan takaa. Taisi laulella samaan tapaan kuin sinä.

  Sarppu; Kevät saisi minusta olla pari kuukautta pidempikin, kun se on niin ihana, kaikki herää ja lähtee kasvuun, linnut tulevat takaisin, hyönteiset heräävät.

  My life; Kyllä se alkaa!

  Puumuli; Hyvä, pidetään tästä kiinni! Ja tänä vuonna kevät ehkä alkaa jo 27.2., koska silloin mennään plussalle... lähetän aurinkoa sinnepäin, jos sitä vielä näkyy!

  ReplyDelete
 34. Katsohan mitä löytyi netistä tänään, tai varmaan sinä tämän tunnetkin:
  https://www.youtube.com/watch?v=tB1cyDC6AnE

  Joteskin ajatukset tuppaa koko ajan juoksemaan jo ensi kesään!

  tv Leena

  ReplyDelete
 35. Toivotaan, että nämä todella ovat talven viimeiset kuvat. Vaikka kauniitahan ne ovat.
  Hauska pupu päässyt tuohon viimeiseen kuvaan.

  ReplyDelete
 36. Leena; Juu, joka luodolla ja notkelmalla taitaa olla oma valssinsa :-D

  Irene; Viikonlopuksi on taas luvassa pakkasia, mutta siihen on niin pitkä aika, että ennustajat ehtivät vetää ne takaisin ;-)

  ReplyDelete
 37. Hienoja huurteisia kuvia! Niistä voi tosiaan iloita nyt ihan eri hengessä, kun tietää talven olevan kohta vain nahkea muisto...

  Kevätkevätkevätkevät. Ei liene sanaa kauniimpaa :)

  ReplyDelete
 38. Tuohan onkin ihan totta! Nyt kun maaliskuu pyörähtää käyntiin, ei lumi enää haittaa, kun se pääosin on kumminkin sulamassa. Kevät ♥

  ReplyDelete
 39. Mutta niin mielellään vaihdamme tuoleihin keväisemmät istuintyynyt;)
  Meilläkin on plussaa!

  ReplyDelete
 40. Kauniita ilmoja on tosiaan pidellyt<3 Vesi tippuu räystäiltä ja mahtavia jääpuikkoja alkaa muodostumaan tuohon terassin katolta roikkumaan! Varmaan kisutkin nauttii täysin rinnoin kun aurinko lämmittää ja varsinkin Mustin musta turkki oikein imee valoa ja lämpöä itseensä! Mukavaa alkavaa viikkoa:D

  ReplyDelete
 41. Pioni; Juu, istuintyynyjen vaihtoaika taitaa olla käsillä ;-)

  Minna; Kiitos! Ihanaa onkin, meillä kaikki nauttivat, paitsi Ransulla alkaa olla ensimmäisiä kertoja tänä vuonna kuuma (!). Se ei ole mikään hellekissa, mutta enpä tiedä, voiko nyt mistään helteistä varsinaisesti vielä puhua :-D Se hakeutuu sisällä varjoon, ei halua olla aurinkopaikassa. Outo tyyppi!

  ReplyDelete
 42. Joo,kevään tulo sopii mulle oikein mainiosti. Joku vois nyt päräyttää ison ja lämpimän puhaltimen päälle,että päästää eroon viimeisistäkin lumista :)

  ReplyDelete
 43. Kevättä on jo ilmassa, linnutkin sirkuttavat aivan villeinä! Makea koura sulla, Musti! Ransu, terkut!

  ReplyDelete
 44. Ihan on täälläkin jo räystäät tänään vettä tippuneet, sieltä se kevöt tulee!

  ReplyDelete
 45. Ah pus mitkä varpaat Mustilla! <3

  ReplyDelete
 46. Sulo; Kevät taitaa tuntua vähän kaikilla nyt rinnassa!

  Maikki; Tippumisen ääni on tähän aikaan vuodesta niin innostava! Kumma kun sillä ei enää syksyllä ole samaa vaikutusta ;-)

  Elina; Hassu asento, kun jäi pesu vähän kesken :-)

  ReplyDelete
 47. Tuo pöytä pakkaskuorrutuksineen on niin kaunis!

  Ja mitä me kuulimmekaan tänään... Hirmuiset pakkaset tulossa jäämereltä! Juuri kun alkoi tuntua niin keväiseltä :) Mut sitähän tää kevääntulo on...

  ReplyDelete
 48. Voi voi.. mutta kyllä kai ne pakkaset ehtivät vähän lämmetä kun matkaavat etelämmäs. Aurinko on jo vahva!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!