Wednesday, 27 February 2013

Nuppi löytyi

Lähdin tänään etsimään kylppärin oveen kahvaa, vaikka oikeastaan nyt ei olisi varaa ostaa edes yhtä kahvaa. Mutta ajattelin ihan vähän vain tarkastaa tarjontaa. Ajelin Bauhausiin, jossa on iso valikoima ja sieltä löytyikin oikein mukavan näköinen nuppikahva. Suomessa nuppikahvoja kai käytetään aika vähän enkä ollut odottanut löytäväni tällaista. Tämä vastasi niin lähelle sitä mitä olin ajatellutkin, että ei haittaa, vaikka tämä ei olekaan lasia.

Today the bathroom door got a new handle and lock. It astonishes me that I had failed to see how tatty and boring the old ones were.

Kahva sopii oveen ja tapettiin minusta oikein hyvin.
Samalla vaihdoin lukon nupin, vanhassa oli karmea musta muovinen vääntönuppi ja oven ulkopuolella oli yhtä ruma valkoinen muovinen avausnappi, kumpikin yhtä pinttynyt vuosikymmenien liasta. Kun irrotin niitä tapetoidakseni oven, päivittelin, miten olen voinut elää niiden kanssa kaikki nämä vuodet! Noteerasin lisäksi, että peitelevy ei ollut kiinni yhdelläkään ruuvilla, se oli ilmeisesti pysynyt kiinni pyhällä hengellä ties kuinka kauan.

Näissä kuvissa muuten näkyy tapetin saumakohta pystysuorana raitana. Korjasin näihin kuviin sävyn, edellisessä postauksessa tapetin pohjaväri näytti liian siniseltä, näissä se on oikea eli vedenvärinen, mikä se sitten kunkin silmissä tarkemmin lieneekään.

Nyt vääntönuppikin on kaunis ja samaa sarjaa kahvan kanssa. Ai että ihminen osaa olla iloinen yhdestä ovesta!
Iloista illanjatkoa!

32 comments :

 1. Sulla näitä remontteja riittää joka puolella. Kiva oivallus tuo tapettipinnoite oveen. Ja nuppi ON hieno! Niin todellakin, ulkomailla on paljon tuollaisia kahvoja, ihme että löysit sellaisen.

  ReplyDelete
 2. Nuppi sopii hyvin tapettiin kuin nenä päähän:)
  Onni ettet ole jäännyt vanhan lukon vuoksi lukkojen taakse.
  Mukavia keväisiä remonttihetkiä!

  ReplyDelete
 3. Hieno nuppi, hyvä Bauhaus! Muistan lapsuudesta, että naapurin vanhassa talossa oli joissain ovissa sellaiset valurautaiset pitkulaisen soikeat, kärjistään kapenevat nupit. Meilläkin on ovissa tylsät valkoiset kahvat, olen haaveillut vaihtavani ne joskus kauniimpiin. Lisäksi olen katunut, kun tyydyimme kenno-oviin umpipuisten sijaan. Tyhmä säästön kohde.

  ReplyDelete
 4. Pike; Remontteja riittää kun niitä keksii itse ;-) Nuppi tuli ehkä mieleen tuosta hyvin brittihenkisestä tapetista, niin piti saada samanhenkinen nuppi. Ajattelin luottaa saksalaiseen Bauhausiin, jospa heiltä löytyisi keskieurooppalaista tuulahdusta ja sitähän löytyi.

  Maiju; Siksi ehkä en huomannut lukkoa lainkaan, kun en ole käyttänyt sitä, en edes laita ovea ikinä kiinni! No, paitsi jos on vieraita niin ehkä... Mutta onhan se hyvä, että vieraat saavat oven itse nyt auki ja kiinni kun siinä on kahva, ja lukkoonkin ;-)

  ReplyDelete
 5. Maria; No, tänään kantaessani kenno-ovea kellarokomeroon olin ihan tyytyväinen sen keveyteen ;-)
  Tällaisiin asioihin ei usein kiinnitä huomiota, mutta sitten kun kiinnittää, on asiaan saatava parannus ja heti, sitten ei kestä enää sekuntiakaan.

  ReplyDelete
 6. Kiva löytö ja sopii toden totta oveesi :)
  Sulla on kyllä hauskoja projekteja..

  Olen itsekin joskus tapetoinut kaapin liukuovia ja ihan kivat tuli.

  Kun käyttää mielikuvitusta niin syntyy hauskoja juttuja ja taatusti omanlaisia.

  ReplyDelete
 7. Ihan nyt luuliusi että ensin oli nuppi ja siihen valittu tapeetti, niin hyvin tuo pari sopii keskenään. aivan ihastuttavan nupin löysitkin. Ei ihme, jos olet iloinen ovestasi, minä kun saatan ihailla vaikka uutta vahakangasta keittiön pöydässä.

  ReplyDelete
 8. Vautsi, miten hienot! Ihan perfect ja tosi kaunis. Bauhausissa on kivan erilaisia juttuja välillä, monesti sellaisia ei-suomalaisia. Mietin heti, että mihin oveen meille kävisi vääntönuppi...? (Pikkuvessaan!)

  ReplyDelete
 9. Tämä remppahan eteni tosi nopeasti!

  ReplyDelete
 10. Hieno tapetti ja loistava nuppi, sopii täydellisesti tapetin kuvioon. Onpa hauska idea tapetoida ruma ovi. On mielenkiintoista seurata remonttejasi kun itselläni ei ole lainkaan remontoijan sielua, saati taitoa. t. Pia

  ReplyDelete
 11. Ompa se kaunis ovi, monesti juuri ne pienet asiat tekevät elämän onnelliseksi<3

  ReplyDelete
 12. Hienosti tehty, ajattele miten usein tuotakin ovea availee ja sulkee, joka kerta saat nyt hyvää mieltä. Kannatti.

  ReplyDelete
 13. Onpas herkullisen näköinen nuppi ja ovi! Tosi soma!
  Mulla kaupunkiasunnossa kohta keittiön kaapistojen vetimien vaihto - kunhan osaan päättää millaiset laitan :)

  ReplyDelete
 14. Nuppi on kaunis ja ihana idea tapetoida ovi! Onko tapetti Laura Ashleyn, meinaan meillä taitaa olla pojille ommeltu rahinpäällinen samasta kuosista, mutta pohja- ja lehtivärit päinvastoin (vaalea pohja). Kaunista!

  ReplyDelete
 15. Hyvä idea tapetoida ovi! Ja uusi nuppi sopii kyllä tuohon kuin nenä päähän. Mistähän saisi itsellekin saman remppainnon :D

  ReplyDelete
 16. Tuollaiset pienet yksityiskohdat ovat kyllä hyvin tärkeitä. Tosiaan kauniit nupit.

  ReplyDelete
 17. Hyvältä näyttää ovi ja nuppi!

  ReplyDelete
 18. Heidi-Maaria; Kaikenlaista tulee keksittyä juu. Tylsät liukuovet saisi tosiaankin kivoiksi, vaikka laittamalla niihin useita erilaisia tapetteja!

  Mummeli; Voi kiitos kauniista sanoistasi! Kyllä pienet yksityiskohdat vain ilostuttavat, siinä missä suuretkin kauniit asiat.

  Inka; No pikkuvessan kahvana tämä olisi ihan täydellinen. Ja helppo, sillä koko lukkoa ei tarvitse vaihtaa, kun tässä on ihan tasan samankokoinen standarditappi kuin tavallisessakin kahvassa, joka menee lukon neliskanttisen reiän läpi. Niin helppoa, että nainenkin osaa tällaisen vaihtaa ;-)

  Mysky; Tämä olikin miniremontti! Suuremmassa remontissa, esim. lattian hiomisessa ja vahaamisessa, on ollut jo kuukausien työnseisaus.

  Pia; Kiitos, taitoja tulee sitä mukaa kuin tekee... En tiedä oliko tavallinen valkoinen ovi jonkun muun mielestä ruma, mutta muiden mielipiteitä ei onneksi tarvitse omassa kodissa ottaa huomioon.

  Minna; Niin tekevät!

  Cheri; Nyt tulee jopa houkutus sulkea ja avata ovea kun aiemmin se oli aina vain auki.

  Jaana; En tiedä, onko teillä lähellä Bauhausia, siellä on hengästyttävät valikoimat kaappien nuppeja! Mutta vain yksi tällainen oven nuppukahva, onneksi se sattui olemaan näin kaunis.

  Sulon mutsi; Juu, tuossa kuosissa on ainakin aiemmin ollut monia värejä.

  Katja; Jaa, into tuli kun en kestänyt vanhaa ovea enää ollenkaan :-D

  Paula; Näistä tulee iloiseksi.

  Sesse; Kiitos!

  ReplyDelete
 19. Täydellinen ovi ja niin kotiinne
  ( huom! monikkO, pojat mukaan luettuna)sopiva !

  Sä olet sellanen remonttireiska ja onneksi Ransu on aina mukana, niin ei tarvi ihan yksikseen saada valmista :D
  Ja Pantterin ilme edellisessä postauksessa...mamma ei imurointia kiitos, voi toista poloista. Imurihan on niin pelottava. Tiedä pari kissaa, joita itseään saa imuroida ( ei meidän todellakaan, mä aina varoitan poikIa etukäteen, että kohta mamma alkaa imuroimaan, jolloin tietävät lähteä saunomaan).

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 20. Kiitos, heh, onneksi remonttiapulainen löytyy aina puuhaan kuin puuhaan :-D Meillä Ransu tarkkailee imurointiani kunnioittavan muutaman metrin päästä, mutta Musti painuu niin pitkälle laitteesta kuin pystyy.

  ReplyDelete
 21. Todella käypäsen nuppikahvan löysitkin. Kiva idea tuo oven tapetointi. Nättiä.

  ReplyDelete
 22. Erinomainen nuppiostos, sopii todella hyvin tuohon uuteen oviväriin. Kyllä sitä voi ihan reilusti olla onnellinen pienestä nupista, tekisi monille ihmisille hyvää iloita vaatimattomammistakin asioista. Taidamme pitää liian monia asioita elämässämme itsestään selvyyksinä.

  ReplyDelete
 23. No niin,sait homman viimeisteltyä oikein hyvin paikkaansa sopivalla nupilla. Hieno kokonaisuus!

  ReplyDelete
 24. Nettimartta; Kiitos! Pääasia että itse tykkää, mutta kivahan se on kuulla, että joku toinenkin!

  Tiina; Joo, eikö - vähän muuttui ysärimeininki, en tiedä miksi meiningiksi, mutta kumminkin.

  between; Tuossa nupissa on ihana hohto ja sileys, sitä on pakko hiplata vähän väliä! Ovenkahvakaan ei ole itsestäänselvyys - ja täytyy myös muistaa, että on ihmisiä joilla ei ole edes ovea.

  Katja; Kiitos! Kiva olo tuli, kun sain sen loppuun.

  ReplyDelete
 25. Hieno! Todella hyvä löytö.

  ReplyDelete
 26. Hih luin tuon otsikon väärin ja en kerinnyt katsoa julkaisu ajankohtaa kun mieleeni välähti heti taikapähkinän kukat ja klikkasin heti blogiisi, NUPPU löytyi:)Vielä väärä hälytys:(

  ReplyDelete
 27. Mamma N; Kiitos, eikö käynyt tuuri kun heti ekasta kaupasta!

  Minna; Ha, mikä lukivihre, enkä kyllä yhtään ihmettele moista. Kävi niin, että ajaessani Bauhausiin löysinkin itseni läheisen Plantagenin parkkipaikalta, olin jostain syystä ajanutkin sinne ihan ajatuksissani. Krhm. Mitähän meillä oikein alitajunnassa liikkuu?

  ReplyDelete
 28. Niin oven näköinen nuppi/kahva ja tapetti puolestaan aivan hurmaava:)

  ReplyDelete
 29. Kiitos! Vähän piristystä :-)

  ReplyDelete
 30. Voi vitsi, minkä löydön teit!
  Konkonaisuus on nyt todella upea.
  En mitenkään uskonut, että näin nopeasti sait tuon remontin näin onnelliseen päätökseen.

  ReplyDelete
 31. Kiitos, no tämä oli kyllä vain yhden seinän maalaus ja yksi ovi :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!