Wednesday, 20 February 2013

Kuvia kotoa

Tuli toive esitellä olohuoneen kalustusta laajemmin. Rintamamiestaloni huoneet ovat niin pieniä, että täytyy ottaa laajakulma käyttöön. Lämmintä asuinpinta-alaa on 39 m², eteinen on kylmää tilaa, siitä tulisi muuten summaan kymmenen neliömetriä lisää.

Indoors
Here are some images of my little house where I now live until the older house is ready for moving in one day. This is a typical post-war standard house, for which there were ready-made plans and prefabricated parts such as cupboards and windows. These houses were created for the families that were all formed at the same time after the war and they needed homes fast. Despite their lightweight and easy construction, these houses are incredibly energy-efficient and provide a healthy living environment, unless they are insulated with plastic or other non-wood materials that have been, and still are, unfathomably popular. I am lucky to have found such a house with its original materials and details!

Tässä siis olohuonetta. Sen tapetointi on vielä kesken, joten joitakin listoja puuttuu... älkää antako sen häiritä. Kuten yllä ulkomaalaisille ystävilleni englanniksi selitin, olen onnekas, että olen löytänyt rintamamiestalon, jota ei ollut eristetty muovilla tai gyproc-levyillä tai yleensä melkein millään. Materiaalit ovat pahvia, sahanpurua, huokolevyä ja paperia puun lisäksi, eli pelkkiä puupohjaisia aineita. Olen pysynyt samoilla linjoilla ja laittanut tuohon tapetoituun seinään ensin sisäpuolelle huokolevyä ja vielä uuden paperikerroksen, sillä se on tuulisin seinä ja aiemmin sieltä veti sohvalla istujaa niskaan – no, siksikin, että ikkunaruuduista kaksi oli lohjennut, nyt nekin on korjattu.
Sohva ja nojatuoli olivat vanhassa talossa, sohvapöytänä toimiva radio ja kukkapylväs vintillä, samoin kuin vyyhdinpuut ja kattolamppu. Vitriinikaappi taisi olla valmiiksi tässä huoneessa. Sohvatyynyt, kukat ja osan tauluista olen sentään tuonut, niin ja verhot ja kissat.

Keittiö on talon suurin huone, mittausteni mukaan 16,5 m². Koska ruokapöytä toimii toimistona, on ruuanlaittotilaa vähän, ainoastaan tiskipöytä. Onneksi en olekaan ruuanlaittaja! Keittiön nurkassa kuvasta vasemmalle on vierassänky. Eli ahdasta on. Kuvissa taloni kuulemma näyttää paljon suuremmalta kuin se onkaan, sanoi ystävä kerran. Niinpä yritän tässä sanoin kuvailla, millainen se oikeasti on, jos kuvat valehtelevat.

Näin talvella keittiössä pitää olla vesiämpäri, kun vesiletku on jäässä. Letkussa kulkee kyllä vastus, mutta se kulkee niin lähellä maanpintaa – siinä kohdassa, missä letku menee, lumi sulaa paljastaen asianlaidan. Onneksi tätä aikaa on vain pari kuukautta vuodesta. Hana nimittäin helpottaa elämää käsittämättömän paljon! Vaikka sieltä ei koskaan kuumaa tulekaan. Mutta odotan jo aikaa, jolloin tiskit saa huuhdeltua ja kädet pestyä kunnolla.
Pieniä ovat asiat, joista voi ilahtua ja joita moni pitää itsestäänselvyytenä. Olkaa kiitollisia kaikki, joilla tulee vettä hanasta, jopa sitä lämmintä! Kannattaa pysähtyä hetkeksi ajattelemaan ja olla iloinen, sillä näistä asioista ei moni osaa iloita, ne ovat liian tavallisia. Siksi tästä kirjoitin, en siksi, että minua tarvitsisi sääliä, sillä ei tämä mitenkään erityisen hankalaa ole, kun on systeemit. Ja kun kaivosta nousee hyvin vesi ämpärillä, ei tarvitse edes miettiä putkien paukahtamisia tai sähkökatkoja. Asioilla on aina puolensa.

Musti esittelee vielä keittiön yhden tason, mutta se ei ole työtaso, sillä jääkaapin päälle mahtuu leivänpaahtimen ja raksukannun lisäksi vain lintulautaa tähystävä kissa.
Viihtyisää päivänjatkoa!

49 comments :

 1. Kiitos visiitistä. Kodikas ja ihana koti. Oli kiva nähdä se ja lukea selostus. Kotisi on kompakti pakkaus, kaikki tarpeellinen lähellä. Noin se juuri on, oikealla asenteella ja suhtautumisella korvataan se, että joku mukavuus puuttuu. Ja kuten sanoitkin, talvikausi ja se syvin talvi on onneksi se lyhyin aika vuodesta.
  Itse voin kuvitella itseni asumaan noin, ja tiedän vielä että miespuoliskoni olisi suorastaan innoissaan tuollaisesta kodista, vaikka meillä onkin kaikki mukavuudet. Minusta monet vanhat talot pilataan tekemällä niihin kaikki ihan nykyaikaisen näköistä, sinä arvostat rakennuksiasi itsessään ja minä arvostan sitä.

  ReplyDelete
 2. Olet kyllä talosi suhteen Onnekas! Nuo muovieristeet ovat niin kauheat. Sen vuoksi sinä olet muuten hyvin terveenä pysynyt:)

  Voi minä kahdehdin talosi avaruutta ja suloisen isoa keittiötäsi. Olen aivan kade. Sinulla on puuliesi, aivan ihana, sinä voit kaataa likaisen veden viemräiin ja sinulla sentään tulee 10 kk vuodesta edes hanasta kylmää vettä. Minua tulisi sääliä kun ei ole noita mukavuuksia. Mutta olen tosi iloinen niistä kaikista asioista joita meillä on kotona Männiköllä.
  Jokaisen ihmisen pitäisi oikeastaan kokea asuminen myös maaseudulla jotta osaisi arvostaa niitä mukavuuksia joita hänellä on tällä hetkellä.
  p.s. sinulla on muuten kans tosi hienot vyyhdinpuut.

  ReplyDelete
 3. Olen lapsuudessa asunut talossa, jossa ei ollut sisävessaa eikä vesi tullut eikä mennyt ilman kauramoottoria. Saunakin oli piharakennuksessa ja sinne oli myös vesi kannettava kaivosta. Hyvin siinä elettiin, mutta toki elämä on helpompaa näiden nykymukavuuksien parissa. Vuoden takaisen talvimyrskyn aiheuttamien sähkökatkojen aikana pääsi hiukan tunnustelemaan, millaista elämä on ilman kaikkia mukavuuksia. Varsin riippuvaiseksi ihminen on tullut mm. sähköstä. Meillä ei toiminut yhtään mikään; kylmässä ja pimeässä vietettiin melkein viisi päivää. Kuten sanoit, kaikessa on hyvät ja huonot puolensa. Useimmat ihmiset meidän maassamme voivat itse päättää, mitä arvostavat.

  ReplyDelete
 4. Auli; Kyllähän esimerkiksi lapsiperhe tarvitsisi varmaan enemmän tilaa ja mukavuuksia. Mutta todella vähälläkin pärjää, ja mitä vähemmän mukavuusia on, sitä vähemmän niistä on murhetta, olen huomannut. Esimerkiksi se kammoamasi vesivahinko - viemäreitä on tasan yksi ja sekin menee suoraan alas lattian läpi maalattiaiseen kellariin, jos siellä vesilukko jäätyy ja menee halki, niin nekin vähät vedet vain valuvat sitten maahan ja imeytyvät siihen.
  Nykyaikaisen näköinen remontti olisi tosiaan aikamoinen sääli, täällä on ihana mummolatunnelma, vaikka minulla kerrostalomummot olikin.

  Maiju; Teillä on tämä talvi aikamoinen koettelemus, mutta kohta ollaan jo voiton puolella! Mietinkin sinua kun tätä kirjoitin. Että tiedän ainakin yhden, jolle nämä minun olosuhteet olisivat ylellisiä juuri nyt!
  Tässä talossa jopa kissa-allergikko hengittää ja nukkuu täysin hyvin ilman mitään ongelmia tai lääkkeitä, siinä missä kerrostalossa luonani vieraillessa hän alkaa oirehtia viimeistään parin tunnin päästä.

  ReplyDelete
 5. between; Minullakin on pihasauna ja sinne kannettava vesi, ja sisävessa on kuivikekäymälä. Näiden asioiden kanssa ei ole ollenkaan riippuvainen sähköstä. Ainoastaan jääkaapin sisältöä ja pakasteita pitää miettiä sähkökatkojen aikana.
  Kaikkeen kuluu aikaa, kuten pesulle menoon, kun pitää ensin lämmittää sauna. Yleensä kaupunkiin mennessäni menenkin pian lämpimään suihkuun ja nautin sen helppoudesta.

  ReplyDelete
 6. Kiitos tästä! Tosiaan, yllättävän pieni on kotisi. Luulin aina suuremmaksi. Olohuone on suloinen! Ja keittiönkaapit ihanat!

  Missä on oma sänkysi? Olohuoneessa varmaan siinä kohtaa, mistä olet kuvannut nuo kuvat.

  Laajakulma... haavelistallani.

  ReplyDelete
 7. No olipa sitten onni, että laitoin tämäm postauksen, että kaikella kansalla ei ole kuvitelmaa, että asun kuninkaanlinnassa ;-D
  Talossa on makuuhuone, noin olohuoneen kokoinen, siitä ei tässä ollut kuvaa. Olohuonekuvat on otettu keittiön ja makuuhuoneen ovensuista.
  Pienessä mökissä ja huoneissa on sellaisia puolia, joita ei tullut ajatelleeksi kun nuorempana unelmoin siitä kuninkaanlinnasta: esimerkiksi todella nopea lämpiäminen ja lämpimänä pysyminen. Näitä asioita osaa nyt arvostaa!

  ReplyDelete
 8. Niin kodikkaan näköistä sinulla siellä on! Tuo puuhella, olohuoneen tapetti ja astiakaapit ihan ykköset! itsekin olen lähtöisin rintamamiestalosta keskeltä peltoja ja sielläkin tuuli ulisi nurkissa:) Vaan niin hyvät unet siellä on aina saanut, ilma on raikasta ja uni syvää! meillä ollaan uudessa talossa muovin ympäröimiä ja talo hengittää tekohengitystä ilmastointikoneella:( Jonka suodattimet muuten juuri äsken puhdistettiin:) Mukavaa lämpöaaltoa sinne saareen!

  ReplyDelete
 9. Niin kotoista ja tunnelmallista!

  Olenpahan miekin joskus asunut mukavuudettomassa asunnossa ja hyvin on muistissa. Joskus kun jokin kotihomma tökkii (aika usein), niin pyrin muistelemaan mitä silloin oli tai siis ei ollut.

  ReplyDelete
 10. Ihana koti!!!! Elämisen ja asumisen maku ja meininki aika makeesti läsnä! Ja tuohon sohvakalustoon olen lumoutunut! Ihana!

  ReplyDelete
 11. Minna; Juu, uni on tosiaan raikasta ja syvää, ihan erilaista kuin muualla. Mutta olen silti onnellinen, että olohuoneeseen ei enää tuule niin, että seinäpahvi kupruilee ja ratisee kuten aiemmin :-D Raitista ilmaa on silti edelleen riittämiin!
  Tuntuu tosiaan hölmöltä tuo muovikelmussa asuminen ilmastointikoneen voimin. Jotenkin ihan järjenvastaista, mutta minkäs teet, kun näin käskevät määräykset :-(

  Pike; Ehkä kaikille tekisi hyvää asua jonkin aikaa ilman mukavuuksia, sillä sitten loppuisivat pienet kitinät :-D

  Jaana; No juu, en yhtään siivoillut, ei ole tapana stailata kuvia varten ;-) Ajattelin, että halusit ehkä vähän lähempiä kuvia sohvasta ja tuolista, en vain tajunnut ottaa eikä ollut kovin valoisaakaan. Ne ovat just passelit näihin sodanjälkeisiin pikku huoneisiin, juuri sitä 50-luvun tyyliä, kun kalusteet pienenivät kun huoneetkin kutistuivat. Juuri oikea mittakaava näihin huoneisiin!

  ReplyDelete
 12. Kiitos esittelystä, sinulla on ihanan kodikas ja viihtyisä koti. Ja se on ilmeisesti kissojenkin mieleen, Ransu näyttää olevan teidän perheen sohvanvaltaaja!

  ReplyDelete
 13. Kaunis lattia olohuoneessasi <3

  Meillä oli tänäaamuna sähkökatko ja koko perhe oli ihan sekaisin,että mitäs nyt tehdään,kun ei voi aamupuuroa keitellä tai teetä lämmitellä mikrossa :)

  ReplyDelete
 14. Kaunista ja persoonallista! :)

  ReplyDelete
 15. Myrsky; Ransun on sydämen lisäksi myös sohvanvaltaaja! Eikä mikään lyhyt poika olekaan.

  Katja; Niin ne maut on erilaisia, minua taas vähän harmittaa, kun talon minua ennen vähän aikaa omistanut muodikas nuoripari ehätti maalata tuon valkoiseksi, pitäisin enemmän ajalle tyypillisestä lakatusta lattiasta, kuten keittiössäkin on.
  On ihanaa, kun ei ole riippuvainen sähköstä, vaan voi vain pistää tulen hellaan ja kahvit ja puurot siihen tekeytymään ja käydä vessassa kuten tavallista.

  Mamma N; No joo niin on kai, jos vanha romu on persoonallista :-D

  ReplyDelete
 16. Kiva. Tästä tulee mieleen jokin pappila tai vanha kahvila.. Jaa onhan siellä mustatakki jo ihan omasta takaa, ehkä tämä onkin sitten pappila :-)

  ReplyDelete
 17. Näpsäkän kokoinen talo vaikka tosiaan kuvissa näyttää kokoaan suuremmalta. Miehen kanssa haaveillaan, että sitten eläkkeellä myydään Arvila ja ostetaan tilalle mummonmökki missä tupa ja kammari. Lämpenee yhdellä pönttöuunilla ja puuhellalla. Juokseva vesi ei tarpeellinen. Lasten kanssa tarvitsee vähän eri olosuhteet :)) Nyt jo käydään pesulla pihasaunassa jossa vain kantovesi.

  ReplyDelete
 18. Zepa; Niin, pastori-pantteri kyllä löytyy. Pappilat pruukaavat kai olemaan isompia, mutta ehkä tällinen oikein pienen saaren pappila sitten...
  Tykkään muuten sunnuntaisin kuunnella slaavilaisia liturgioita, ovat mahtavan rauhoittavaa sunnuntaimusaa! Siis silloin kun Musti ei saarnaa.

  Katja; Lasten kanssa on varmasti ihan eri tilantarve! Ja juoksevan veden tarve. Mutta tällaiselle mummolle ja kissoille, tai mummolle ja papalle, tällainen pikkutalo on just passeli. Suunnitelmanne kuulostaa täydelliseltä!

  ReplyDelete
 19. Kylläpä on tunnelmallinen ja kodikkaan näköinen koti! Olohuone on ihan erityisen ihastuttava kaikkine vanhoine tavaroineen :)

  ReplyDelete
 20. Ihana tunnelma sun kodissa, tulee ihan mummula mieleen :) Ja kissat viimeistelee sisustuksen ;) Kiitos, sain tänään postia!!!!!

  ReplyDelete
 21. Purlina; Minustakin täällä on tosi viihtyisää. Pidän myös vanhoista tavaroista, kuten huomaat. Vintti oli täynnä aarteita :-)

  Pirkko; Jee, Kusti pääsi Tampereelle! Kissat viimeistelee sisustuksen, kaikki sisustustyylit.

  ReplyDelete
 22. Sinulla on kaunis, tunnelmallinen koti! :)

  Oikeilla periaatteilla eristetyn tai eristämättömän vanhan talon löytäminen on aina onni - sinua on lykästänyt. :)

  Asuin muutaman vuoden 1990-luvulla ilman kuumaa vettä (talossa, jota nyt myyn) ja aluksi oli käytössä vain puucee. Se oli kerrostalosta muuttaneelle uusi elämys. Myöhemmin taloon tuli sisävessa, suihku ja sauna.

  ReplyDelete
 23. Tämä myymäsi talo kuulostaa todella kiinnostavalta :-)
  Oli todella onni, että tässä oli talot, joita ei ollut lähdetty muuttelemaan.

  ReplyDelete
 24. Näyttää niin kotoisalta. Olen asunut suurimman osan elämästäni tuollaisissa oloissa. Helsingissä oli kyllä mukavuudet kerrostalossa, joka sekin oli hyvin vanha. Mutta kyllä on luksusta kun nykyisin hanasta tulee vettä, sitä lämmintäkin.

  ReplyDelete
 25. Kaikkeen tottuu ja melko nopeasti.Tapanin myrskyn jälkeen olimme viikon ilman sähköä.Lumikaan ei ollut vielä valaisemassa maisemaa.Helsinkiläistyttöni oli viettämässä kanssani joululomaa , josta tulikin extremekokemus. Onneksi pihalla pumppukaivo , puulämmitys ja pikkumökissä puuhella.Arki alkoikin sujua niin mukavasti , että kummaltakin pääsi pettymyksen huokaus kun sähköt äkkiä pärähti päälle kaikkine surinoineen ja mekkaloineen.Aila

  ReplyDelete
 26. Vau,miten upeen näköistä ja kaunista,todellakin♥,kyllä Ransun nyt kelepoo köllötellä sohvalla:D,puuhella,vesiämpäri ne on niitä maaseudun idylliä,hellassa palaa räiskyvästi puut,se luo tunnelmaa,ah sitä lumoa!

  ReplyDelete
 27. Cheri; Sitten kun aikanaan saan juoksevan lämpimän veden hirsitaloon, niin varmaan vain avaan ja suljen hanaa pelkästä ihmetyksestä! Asiaa osaa tosiaan arvostaa vasta, kun on elänyt ilman. Vaikka ei tämäkään niin hankalaa ole kuin moni kuvittelee.

  Aila; Tuo on ihan totta! Sähkökatkojen aikana syntyy omanlaisensa tunnelma. Kun valot räpsähtävät päälle, niitä tuntuukin olevan liikaa, vaikka alussa tuntui että talo meni pimeäksi kun ne menivät pois. Ja se laitteiden ääni.

  Tansku; Kyllä tässä on oma tunnelmansa, vaikka välillä hankalaa onkin. No, ainoa oikeasti hankala on pesu, kun saunan lämmitys on hidasta, toivoisin pääseväni käymään pesulla ilman, että siihen kuluu tuntikausia.

  ReplyDelete
 28. Todellinen tilaihme, järkevästi käytettynä neliöt. Kaunista ja mukavanoloista. Kuvat tosiaan näyttävät tilat isommilta, tai sitten sitä vain olettaa että tilaa on enemmän kuin mitä silmät näkee. :-D

  ReplyDelete
 29. Voi miten ihastuttava koti teillä on!

  ReplyDelete
 30. Mysigt:) ihana tunnelma sun huoneissa, melkein kuulee seinäkellon ja kissan kehräyksen...

  ReplyDelete
 31. Tunnelmallinen olkkari, tapetti on niin kaunis. Eikö sitä vesijohtoa voisi kaivaa vähän syvemmälle ja eristää?? Harmittaa puolestasi kun joudut vesiä raahaamaan :/ Keittiön kaappien väri on ihan paras!!

  ReplyDelete
 32. Elät elämää, josta monet vain haaveilevat!
  Arki ei ole sulla niin iisiä, mutta
  osaat arvostaa elämää ja elää "pienesti".
  Ja kissat kruunaavat kaiken.
  Ei ihminen niin paljon oikeasti tarvitse.

  Olkkarisi on tosi viehättävä !

  t.Leena ja Pojat

  ps. kirjasi on erittäin inspiroiva,
  kiitos!

  ReplyDelete
 33. Teidän koti on ihan teidän näköinen, näen hyvin sieluni silmin teidät siellä puuhailemassa! Eikä silmien tarvitse koskaan tylsistyä näitä kuvia katsellessa, kun kaikkea mielenkiintoista löytyy joka kulmalta :)

  ReplyDelete
 34. Johanna; Niin, sitä varmaan ajattelee, että tuossa kuvaajan selän takana jatkuu huone vaikka kuinka pitkälle, mutta oikeasti seisoin noissa ihan selkä seinää vasten tai oviaukossa.

  Sulo; Niin on, kiva meidän kaikkien mielestä :-)

  Maarit; Tackar... Juuri se tunnelma on, seinäkello ja kissat!

  Sametti Hortensia; Voi kuule, ei se veden kantaminen ole mikään työ... kulutan yhden 10 litran ämpärin päivässä, siinä se! Ja saunassa kaksi, silloin kun saunon. Voisihan tuon joskus kaivaa syvemmällekin, mutta ongelmana ovat reiät talon betonisokkeliin ja kaivoon, nekin pitäisi laittaa syvemmälle. Ja kun kumminkin muutaman vuoden päästä muutan toiseen taloon, jota nyt remontoin, siihen tulee paremmin vedetyt vedet.
  Ihana 50-luvun väri on keittiön kaapeissa, juuri oikeanlainen!

  Leena ja Pojat; Kiitos! Joo, todella vähän tarvii ihminen oikeasti, ja kun pärjää ihan vähällä, on jollain tavalla todella kevyt ja helppo olo, mitä on vaikea selittää. Elämässä ei ole mitään turhaa, no joo, paitsi kauheasti vanhoja rojuja eli aarteita ;-)
  Kissat kruunaavat todellakin kaiken.

  Elina; Sinäkin kaiken vanhan "romun" arvostaja varmaan tykkäisit katsella ja tutkia joka nurkkaa :-)

  ReplyDelete
 35. Mustin saarnat :-D MOU MOU! Moumomou! Moo-u!

  Samaa mieltä noista toisenlaisista kirkonmenoista. Niitä sentään voisi kuunnella, lutskuja ei.

  ReplyDelete
 36. Ransu punaisella sohvalla <3
  Musti ja leivänpaahdin <3

  Muuta sisustusta olen kehunut jo ennenkin (kissapoikia en voi koskaan kehua tarpeeksi). Toiston välttämiseksi totean, että siellä vain on niin kovin mieluisen näköistä kaikkine yksityiskohtineen :)

  ReplyDelete
 37. Zepa; Mustilla on aika laaja äänirepertuaari, silloin kun sillä on Asiaa. Sellainen mrrrroouuuuu tulee kaikkein kovimmalla äänellä, sitä ei voi jättää huomiotta, vaan silloin pastori Pantteria on kuunneltava!
  Tykkäisin itsekin, että kirkossa laulettaisiin, ortodoksinen jumalanpalvelus on hieno ja mystisen tunnelmallinen, gospelien säestämä etelävaltioiden evankelistijumalanpalvelus olisi varmasti mahtava kokemus. Kerran kämppiksenäni Lontoossa oli evankelistityttö jolla oli upea ääni, oli tarkoitus mennä joskus hänen kanssaan kirkkoon, mutta en sitten tullut menneeksi, harmi.

  Ella; Se on kumma, kun leivänpaahdinkin näyttää hyvältä, kun Musti istuu veressä :-D
  Olet muistaakseni joskus sanonut, että kotini näyttää nukkekodilta! Otin sen kohteliaisuutena.

  ReplyDelete
 38. Se on ehdottomasti kohteliaisuus. Kyseessä ei siis missään nimessä ole se yleisin tavaratalomalli hirvittävine muovi-ihmisineen ;D

  ReplyDelete
 39. Hyvä juttu, mahdollinen jäykkyys jäsenissä ei sitten johdu ainakaan siitä ;-)

  ReplyDelete
 40. Mihin sitä yksi ihminen kissoineen kartanoa tarvitsee, kyllä pieni soma mökki vain on paljon parempi. Täytyy kyllä sanoa, että minäkin luulin taloasi isommaksi, kuvat kai hämää. :D

  Itse asuin lapsena omakotitalossa josta puuttui lämmin vesi, kylmä onneksi tuli hanasta. Saunassakaan ei siis ollut suihkua vaan vesi lämmitettiin kiukaan kyljessä ja vatien kanssa pelattiin. Myöhemmin talo remontoitiin ja "ylellisyydetkin" tuli mukaan, itse asuin silloin jo muualla.
  Vaan kyllä minäkin mielummin asuisin talossa joka hengittää ja vaikka hieman vetäisikin, kun tässä nykyisessä joka on niin umpinainen ettei mikään liiku. Tällä hetkelläkin patterit on nollilla, tuuletin päällä ja ilmankostutin pöhisee melkein 24/7, silti sisäilma on turhan lämmin, kuiva ja huono. Sano säännökset mitä vain, ei tälläinen ilmasto ole sopiva ihmiselle eikä eläimille, minulla on nokka tukossa ympäri vuoden ja niin ihmisillä kun kissalla iho kuivuu ja kutisee. :(

  ReplyDelete
 41. Juu, kyllä hyvälaatuinen sisäilma on kultaakin kalliimpi asia. Ja käsittämättömän tavoittamattomissa nykyisillä rakennusmääräyksillä! Vaikka reikiähän tässä talossa on, Musti - sankarini! - metsästi toissa yönä hiiren sisältä talosta, tämä oli vasta kaikkien aikojen toinen, mutta kumminkin. Eli vanhassa puutalossa jossa ilma vaihtuu on vääjäämättä myös niitä reilun sentin rakoja jossakin kohdassa, niistä hiiret pääsevät. Mutta siksi kissat ovat olemassa ;-)
  Pienessä talossa on tunnelmaa!

  ReplyDelete
 42. Lämmin tunnelma pörrökissoineen, ihanaa :)

  ReplyDelete
 43. Kissat kruunaavat kaikki sisustustyylit ;-)

  ReplyDelete
 44. Ensimmäistä kertaa piipahdan täällä - ihana vanha talo (pidän väreistäsi!) ja suloiset kissulit! Mukavaa viikonloppua sinne Saaripalstalle!

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 45. Kodikkaan tunnelmallinen huusholli sinulla. Varsinaiset asuintilat ovat piskuiset, vaikka tonttia ja rakennuksia riittää. Eipähän mene liikaa aikaa sisätilojen siivoukseen. Sohvakalustosi on herkullisen värinen ja ihastuttava.
  Olen kiitollinen juoksevasta vedestä.

  ReplyDelete
 46. Meilläkään ei useimmiten tule lämmintä vettä hanasta. Pestään kaikki kylmällä. Meillä ei ole minkäänsortin varaajaa, joten lämmintä tulee niin kauan, kun on tulet kattilassa. Eipä se toisaalta edes haittaa. Lämmitetään sen verran, että saa suihkuvedet ja pahimmilla pakkasilla sitten useammin. Mutta muuten olohuoneen vuolukiviuuni pitää aika hyvin lämpöisenä.

  ReplyDelete
 47. Puumuli; Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!

  Irene; Se on totta, välillä tuntuu, että on suhteeton määrä huollettavia ja korjattavia rakennuksia asuintilaan nähden, jossa elän koko ajan kalusteita ja pelargojena väistellen! Mutta sitten kun saa alkaa siirtää kalusteita hirsitaloon, helpottaa.

  Rouva Vadelma; Teillä onkin ihan hyvä systeemi. Olen miettinyt, että nyt korjauksessa olevaan hirsitaloon ei tarvitsisi lämmintä vettä kuin kylpyhuoneeseen, kun tulen hankkimaan astianpesukoneen astioille - se kai osaa lämmittää itse vetensä.

  ReplyDelete
 48. Todellakin! Mitäs niistä hiiristä kun on kissoja! :D

  ReplyDelete
 49. Eikä tarvii ostaa niin paljon kissanruokaa :-D

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!