Monday, 20 February 2012

Voi sentään miten kivaa


Viime päivinä Saaripalstalle on tupsahtanut monta tunnustusta. Tämän kauniin sydäntunnustuksen ovat lähettäneet Linda Romppalasta, Amalia Mummon kammarista sekä R&T Salaisesta puutarhasta. Sydämellinen kiitos!
Tämä pitäisi lähettää eteenpäin viidelle blogille joilla on enintään 200 lukijaa, mutta nyt tunnustus on kiertänyt niin monessa blogissa, että lähetän sen sydänten kera komeille kissapojille Lennille ja Tommille, joiden kotona paistaa aurinko!
Ikään kuin sydämellisessä muistamisessa ei olisi auringonpaistetta tarpeeksi; tänään on ollut häikäisevän sininen taivas ja auringonpaiste täälläkin, aamusta asti. Tätä kirjoittaessani kello lähestyy viittä iltapäivällä ja aurinko paistaa edelleen matalalta, olohuoneen ikkunasta sisään tänne keittön pöydän ääreen saakka. Tapasin tänään pihalla hangen päällä auringossa pörisevän kärpäsen! Lisäksi sain vesipumpun taas käyntiin. Oi onnea!

Today the weather has been incredibly sunny, I've got running water again and several blogs have awarded me. Oh bliss!

Löysin kuva-arkistoja selaillessani kuvan keittiöstäni viiden vuoden takaa. Tässä keittiössähän on tallella hyvä puuhella leivinuuneineen ja kauniin turkoosit puiset kaapit. Alussa minulla oli lainassa ystävän vanha sähköhellalevy.

Tarvitsin kuitenkin sähköuunia ja ostin pienen uuni-hellan, jonka paikka on toistaiseksi ollut puuhellan takana. Ruokaa sillä laittaessa pitää hieman kurkotella. Toivon, että saan hellan sijoitettua järkevämmin, mutta keittiössä on lievä tilanpuute, sillä se toimii myös työ- ja vierashuoneena.
Talvella ruoka tuleekin laitettua enimmäkseen puuhellalla.

Kuva työnurkastani, tosin nyt tuo arkistokaappi on makuuhuoneessa ja sen tilalla on vierassänky...

Nämä turkoosit kaapit ovat erityisesti mieleeni. Tällaisia täyspuisia keittiökaappeja on hävitetty kodeista hirveät määrät, mutta mistään ei saa yhtä hyviä tilalle, ellei teetä niitä puusepällä.

7 comments :

 1. Se on niin ihana huomata kuinka päivät ovat pidentyneet!

  ReplyDelete
 2. Niin on!!!!!
  Ja vielä: !!!!!

  ReplyDelete
 3. Kodikkaan näköinen keittiö ja hurraahuuto juoksevalle vedelle ja kevätauringolle! Kun pakkanen laski nyt Helsingissä pariin asteeseen ja valoa on enemmän, tunnen jo kevään olevan voitolla. Toki kevätpäiväntasaukseen on vielä kuukausi, mutta tunnelma on mulla silti keväinen.

  ReplyDelete
 4. Vähän alkaa sisustuttamaan tämä lisääntynyt valo! :D Näköjään sielläkin. Rapsut poitsuille.

  ReplyDelete
 5. Sara; Hurraa :-D

  Naukulan Mamma; Niinpä... se saa kyllä myös huomaamaan, että ikkunoiden pesu olisi paikallaan ;-)

  ReplyDelete
 6. MITÄ?!!Kärpänen!!!Se on sit vissiin kesä?
  ihanaa tunnelmaa sun köökissä.Puuhella on ihan paras lämmönlähteenä ja ruuanlaittoon,ei tule hätä käteen,vaikka tulis miten pitkä sähkökatko.

  ReplyDelete
 7. NIIN! :-D Meinasin pökertyä hämmästyksestä kärpäsen nähdessäni. Siinä se pörräili pitkät tovit.
  Puuhella on tosiaankin ihan parasta, tulee lämmitys ja kahvit vaikka sähkö loppuisi maailmasta (kunhan vain kahvinpaahtimot edelleen siis toimisivat).

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!