Saturday, 25 February 2012

Viimeinen neule uunista ulos

Näitä teen työkseni, tosin tuottavuus ei ehkä ole kovin suurta... Mutta koska neulomisen ilo on suurta, ei tuottavuutta lasketa. Myyn neuleita jonkin verran Naisten joulumessuilla, mistä saan aina myös tilauksia, sillä kaikkia kokoja ei ehdi vuoden aikana neuloa varastoon. Asiakkaat saavat kuitenkin nähdä mallin ja he jotka siitä pitävät, tilaavat samanlaisen mittojen mukaan tehdyn villatakin itselleen.
Villatakkia ja -paitaa aikuisten ja lasten koossa voi tilata myös Elsan lempituolista.
Maaliskuussa kukaan ei yleensä enää tilaa villapaitoja, joten olen luottavainen, että tämä oli talven viimeinen.
Vaikka omaa sataprosenttista villalankaa on ihana neuloa, puolen vuoden neuleputki samaa tuotetta puuduttaa. Seuraavaksi teen jotakin oikein värikästä ja erilaista!

Lämmintä viikonloppua!

This is what I do for a living, or rather one of the things. I knit, first to have some cardigans to sell at the Christmas fair, where I also take orders. This is the last made-to-measure cardigan of the winter.
I have hardly made anything else than this model for the past six months. It will be fun to make something colourful next.
The yarn is pure Finnsheep wool from Korpo, which I collect and sometimes even shear myself and then send it to the spinnery to have it spun to the thickness and colour I specify. Finnsheep come in all colous from black to white.
Have a warm weekend!

24 comments :

 1. Upean näköinen ja sellainen takki, että siitä on vuosiksi iloa ja lämpöä!

  ReplyDelete
 2. Huh, minusta näyttää tosiaan ihan työltä, en itse saisi ikinä ensimmäistäkään aikaiseksi! Respektiä.

  ReplyDelete
 3. Auli; Kiitos. Tuo on kestävä ja kun villassa on tallella lanoliinia, se myös hylkii likaa. Oma ensimmäinen koekappaleeni, jonka neuloin viisi vuotta sitten, on lähes kuin uusi. Nyppyjäkin muodostuu harvoin, kun langassa on reipas kierre.

  Jokke; Niin, meillä on kullakin harrastuksemme ja intohimomme... minä tartun puikkoihin joka päivä, en osaa olla ilman - olo tuntuu tyhjältä ja turhalta (sama pätee muuten kissoihin, ilman niitä on kurjaa).

  ReplyDelete
 4. Tämäkin on kaunis ja ihana, kuten kaikki sun tekemät jutut. Sniif! Saat vielä lisää respektiä täältä suunnasta, vieläkö mahtuu?

  ReplyDelete
 5. Ja mulle kun on palkinto saada jo parit villasukat talvessa valmiiksi :D
  Kaunis villatakki ja takuulla lämmin!

  ReplyDelete
 6. Kaunis villatakki on. Respektiä myös minulta. :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos respektistä Zepa, Katja ja Maiju :-)
  Kyllähän sitä aina mahtuu...

  ReplyDelete
 8. Aivan ihastuttava villatakki! Neulominen on itseltäni kyllä jäänyt viime vuosina. Virkkaan päivittäin, mutta neuleeseen tarttuminen on jostain syystä ylivoimaista...

  Ehkä jonakin päivänä vielä osaisin neuloa edes puoliksi noin valloittavan ja hienon villatakin! :-)

  ReplyDelete
 9. Kiitos Elina! Minulle taas virkkaus jää pääasiassa noihin neulomusten reunuksiin, vaikka kerran tein kokonaisen villapaidankin virkkaamalla.

  ReplyDelete
 10. Miten ihana! Tuo lämmittää jo pelkän kuvan perusteellakin :) Villatakki voiskin olla seuraava kokeilu, en ole ennen tehnyt. Tänä talvena on muutenkin jääny nuo käsityöt liian vähäiselle.

  ReplyDelete
 11. Kokeile ihmeessä villatakkia, muistan että olet jo tehnyt ponchon/shaalin ja sehän oli jo vähän isompi projekti, ai niin, olihan sulla joku ihana neulepaitakin! Eli hermoja ja kärsivällisyyttä riittää, se on jo testattu ;-D

  ReplyDelete
 12. Tyylikkään yksinkertaisen kaunis iätön villatakki!
  Toisilla noita pukkaa ihan alvariinsa ja toisilla on sitten hiljaisempaa.

  ReplyDelete
 13. Onpa kaunis!

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  ReplyDelete
 14. Komean, lämpimän näköinen villatakki. Kun malli on hyväksi koettu, on hyvä sitten tehdä samalla mallilla uusia, vaikka talven neuleputki vähän puuduttaakin. Varmaan tuollaisen villatakin tilannut on tyytyväinen asiakas.

  ReplyDelete
 15. Kesäkukka, kiitos! Ja kiitos samoin.

  Paula; Kiitos, ja sama malli on nopeatekoisempikin kuin jos joka neuleen kohdalla miettisi värit, mallin ja leikkaukset erikseen. Olen messuilla huomannut, että tietyt ihmiset pitävät neuleistani, useimmat kävelevät ohi, mutta he jotka pitävät, pitävät hurjasti ja hypistelevät lankoja ja pintaa ja saattavat jopa tilata useamman neuleen.

  ReplyDelete
 16. Vau. Joskus mietinkin, että mahdatko tehdä itse niitä Elsan puodin neuleita, mutta aattelin että et kai sentään. Kaunis neuletakki, tosi klassinen malli.

  ReplyDelete
 17. Kiitos! Tuo on ihan perusmalli, jossa on kiva jossakin lehdessä aikoinaan näkemäni kohopinta. Niin, olisinhan voinut ulkoistaa neulomisen vaikka Kiinaan :-D

  ReplyDelete
 18. Oletpa ahkera - kovasti respektiä siis täältäkin. Minä kudoin aikaisemmin paljon, mutta niskat ei tykänneet päätetyön ja kutomisen yhdistelmästä. Pitäisikö ottaa uusi alku ja käydä läpi keskeneräiset työt..

  ReplyDelete
 19. Käy ihmeessä, siitä saa hurjasti mielihyvää kun saa päätökseen jonkun kauan roikkuneen projektin :-)

  ReplyDelete
 20. Tuo on kyllä niin SINUN näköinen neuletakki, että sun on pakko nimetä se Sailaksi!

  RosaG:llakin on keskeneräisiä neuletöitä... minulla ei muuta olekaan. En jaksa, en ehdi, ei kiinnosta. Täältä saa runsaasti erilaisia lankoja ja kehitelmiä se, ken on kiinnostunut.

  ReplyDelete
 21. Heh, en tiedä, kuinka moni haluaisi ostaa "Saila"-nimisen neuleen?! Kaipa kaikki mitä itse tekee on itsen näköistäkin vaikka muille tekisikin, miksipä sitä nyt sellaista tekemään mistä ei itse pidä? Pitää uskoa siihen mitä tekee.
  Vai niin, keskeneräisyyksien kerho sielläkin. Ehkä joskus vielä...

  ReplyDelete
 22. Aivan ihana malli. Muistatko mistä olet aikanaan mallin löytänyt? Olisi ihan saada aikaiseksi samanoinen!
  Mukavaa syksyä!

  ReplyDelete
 23. Kiitos! Voi harmi, mitään mallia ei ole koskaan ollutkaan. Otin pinnan yhdestä lehden kuvasta - se on kolme oikein, kolme nurin ja aina kolmen kerroksen jälkeen vaihdetaan niin, että tulee tuollaista ruudukkoa.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!