Monday, 27 February 2012

Kevät valuu ja paljastaa

Pitäisiköhän pestä ikkunat...? Puolustuksekseni kerron, että tämän ikkunan kunnostus jäi syksyllä vähän kesken, oikeanpuoleinen ulkoikkuna piti nostaa paikoilleen kun syksy tuli, vaikka puitteen sisäpuoli oli vielä maalaamatta. Jatkan kunnostusta keväällä ja pesen lopuksi lasit. Tuossa oikeanpuoleisessa ulkoruudussa näkyy teipin jättämä vaakasuora viivakin, kun vaihdoin kulmasta rikkoontuneen lasin tilalle uuden, uudet lasit oli pakattu nippuun teipillä.
Ikkunalla kukkii yhä vain valkoinen mårbackapelakuu 'Prins Nikolai', sen vasemmalla puolella on Bellevalia longistyla; hyasintin sukuinen sipulikukka Lähi-Idästä.
Tämä alhaalta paistava kevätaurinko on armoton, se paistaa suoraan sänkyjen ja kaappien alle paljastaen kaiken pölyn! Joissakin ihmisissä kevät saa aikaan siivousvimman, minussa ei. Kauniilla aurinkoisella ilmalla syöksyn ulos nauttimaan säästä.

The low and strong spring sun is ruthless. It shines directly in and under the furniture exposing all the dust. It also shows where the window restauration stopped in the autumn and I had to put the window back in place unfinished and unwashed. This is the first window to come off in the spring as soon as it is warm enough, to receive final coats of paint and a good washing.

Ulkoilma tuoksuu, linnut laulavat keväisesti ja vesi tippuu! Kaikkialla valuva vesi saa minunkin vereni virtaamaan lämpimämmin ja nopeammin, suonissa sykkii elämä, ihan kuin se olisi talveksi jotenkin tauonnut.

There is definitely spring in the air!

Aurinkoisena päivänä puiden rungot ovat märät, kun lumi sulaa oksistossa.Tämä ihana sydäntunnustus eksyi vielä kerran blogiini Korun ajan Katilta ja Talikon ja taikasauvan Intopiiltä. Kiitos ♥!

9 comments :

 1. Tuskaisia kuvia! Mittari näyttää -15 astetta eikä mistään veden tippumisesta tietoakaan...
  Tulispa tuo sää tännekin!

  ReplyDelete
 2. Miten ihmeessä siellä voi olla niin kylmä???! Järkyttävää, mutta minusta säätiedotuksissa näyttäisi siltä että lähipäivinä puolet Suomesta on plussan puolella. Jee!

  ReplyDelete
 3. Meillä on myös niin kylmä ettei ikkunoiden pesuun voi ryhtyä. Harmi;(
  Taidan siirtää alkukesään ja kuunnella tippumista, kunhan nyt alkaisi tippua. No maaliskuussa ihan varmaan:)

  ReplyDelete
 4. Minusta se on auringolta väärin, että se tulee ja pölyttää ihmisten huushollit ja likaa ikkunat aina keväisin.

  ReplyDelete
 5. Voih! Täälläkin alkoivat "räystäät tippua" ensi kertaa tälle vuodelle. Ulkona on vaan niin masentavan paljon lunta, että pitää tyytyä ihailemaan talventörröttäjiä.

  Mukavia aurinkopäiviä!

  ReplyDelete
 6. Miten voi yksinkertainen tiptip ääni saada ihmisen onnelliseksi, ja se tuoksu!

  ReplyDelete
 7. Ihanan valoisia kevätkuvia. Viis pölyistä, se on lähdettävä ulos nautiskelemaan. Sunnuntaina istuin hetken aikaa pihalla auringossa (hyvin pukeutuneena) suojaisessa paikassa lukemassa. Aurinkolasit päässä. Se on kevään merkki se kun pääsee ulos aurinkoon lukemaan(!)

  ReplyDelete
 8. Tuoksu pihalla on todellakin muuttunut! Sellainen kevään tuoksu on tullut, joku nimitti sitä auringon lämmittämän lumen tuoksuksi.

  Illalla revontulet leimusivat taivaalla ja luonto tuoksui. Osaa tämä Suomen luonto olla upea!

  ReplyDelete
 9. Rouva Kameleontti; Niin, en minäkään vielä ikkunoita pese mutta ehkä sitten toukokuussa... tai nyt voisi puhdistaa vain niiden sisäpinnat, ja tietysti siivota muuten jos se siivousinto iskisi ;-)

  Amalia; Niinpä onkin! Ihan epäreilua :-D

  Désirée; Lumikin alkaa varmaan sulaa lähipäivien lämpöasteissa, ja tästähän jo maaliskuukin pikkuhiljaa lähtee käyntiin.

  Jokke; Niin saa, melkein sekaisin ilosta!

  Myrsky; Voi, terassi ja aurinkolasti eiku -lasit :-)

  Susanna; En tiedä minäkään mistä se tulee, ehkä puistakin, ja lehdistä/neulasista. Siis vau, revontulia. Luonto antaa todellakin paljon!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!