Wednesday 13 December 2023

Kevätkalenterin yhdestoista luukku

 Silkkipioni meinaa valloittaa maailman

Koska silkkipioni oli levinnyt aivan kukkapenkin etureunaan, missä sen varsia kaartuilee nurmikäytävälle, olin edellissyksynä kaivanut mielestäni koko sen käytävän puoleiset juuret pois ja siirtänyt niitä muualle. 
Silti viime toukokuun alkupäivinä näytti tältä. Ihan kuin mitään ei olisi pois kaivettukaan!
Oli vakaa aikomus jakaa sitä uudestaan tänä syksynä, mutta niin vain jäi tekemättä.

Mutta ehtii sitä ensi syksynäkin. Sitä paitsi silkkipioni ei ole kovin korkea ja ongelma ratkeaisi sillä, että muistaisin laittaa sille tukirisut ajoissa.
Nyt ajatukset ovat kylläkin siinä, että viiden ja puolen kuukauden päästä se taas kukkii. Otin tämän kuvan kesäkuun alkupäivinä, kuukauden päästä siitä, kun versot nousivat. Silkkipioni on ihanan aikainen sen lisäksi, että se on taivaallisen kaunis. Yksinkertaiset kukat ovat kuin vesivärimaalauksia.

Silkkipioni Paeonia wittmanniana

17 comments :

  1. Silkkipioni on kaunis! Ja onpa hyvä leviämään, harva pioni on noin sinnikäs. Punaimikkää sain minäkin kokeilla pari kertaa ennen kuin onnistui. Piti olla riittävän varjoinen, lähes täysi varjo ja kosteaa niin kylläpä viihtyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuostahan tuli todella hyvät kriteerit punaimikän viihtymiseen. Luulen, että minun punainen villi penkkini ei ole sille ihan riittävän kostea, mutta ainakin se on siinä hyvin näkyvillä, että muistan kastella.

      Delete
  2. Siis mitä!!! Silkkipioni on kuin vesivärimaalaus. Semmonen on hankittava. Kirjoitin just blogissani akarelliharrastuksestani, siis olen aloittelija. Kaunis kasvi. Kerrassaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinulle ilman muuta kuuluisi tällainen vesiväripioni! Hankin omani Pionien kodista aikoinaan, halpa se ei ole, mutta joka euron väärti ja selvästi erittäin elinvoimainen kasvi.

      Delete
  3. Silkkinen ja sitkeä! Erittäin kaunis kukinto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kyllä ihana. Näin sen ekaa kertaa Amsterdamin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa se kukki sinä vuonna huhtikuussa. Eihän siihen voinut kuin rakastua.

      Delete
  4. Silkkipionin nimikin on hyvin kaunis. Pionin punaiset versot mullasta ylös puskemassa ovat jotenkin hellyttäviä. Niiden vierellä pitäisi olla videokamera tallentamassa pionin kasvuvauhtia, joka on juuri tuossa vaiheessa melkoinen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta, jo nimi kuvastaa hienoa kukkaa hyvin.
      Pontevat punaiset versot ovat hienot ja täynnä elinvoimaa. Ne kertovat, että täältä tullaan eikä meinata.

      Delete
  5. Tuollainen kaunotar ja vielä hyvä leviämään. Hienoa. 👍👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Pionit ovat onneksi todella helppoja, kunhan vain on talvella riittävän kuiva kasvupaikka.

      Delete
  6. Aivan ihana tämä pioni minä voisin pienen palan haluta jos olet sitä seuraavan kerran kaivamassa minä olen rakastunut ❤️❤️ .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se olisi sitten ensi syksynä, jos silloin muistan tarttua lapioon.

      Delete
  7. Ihana pioni, kaikki tukeni silkkipionin maailmanvalloitukselle!

    ReplyDelete
  8. Sinulla riittää näitä söpöläisiä joka postaukseen :D Silkkipioni taitaa olla sitten yhtä innokas maailmanvaltaaja kuin juhannuspioni. Tosin ongelmastahan pääsee myös laajentamalla kukkapenkkiä ja siirtämällä käytäviä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Söpöläisiä on vaikka kuinka. Tänään kävin työn puolesta läpi kesäkuun kuvia ja totesin vaikka kuinka monta kasvia ja asiaa, jotka eivät mahtuneet silloin blogijuttuihin. Ehkäpä jatkan kevätkalenterin jälkeen vielä kesäkalenterilla ;-D
      No juu, tuo on ihan hyvä pointti. Jos penkki olisi jokin muu kuin 12-metrinen tietyllä tapaa lievästi koveran kaareva, johon en halua muhkuraa tuohon pionin kohdalle, niin harkitsisin asiaa. Mutta tässä tilanteessa täytyy vain ottaa lapio tai talikko käteen ja kaivaa. Kun en halua nurmikäytävää kaventaakaan, sillä se päättyy juuri saman levyisiin portaisiin ulös kasvimaalle. Se vähän kostautuu, että on ammatiltaan puutarhasuunnittelija – joskus istutusalueiden muodot tulee liian tarkkaan suunniteltua.

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!