Friday 22 December 2023

Kevätkalenterin viimeinen luukku

 Päivä, jolloin Jumalatar synnyttää auringon.

Vuoden pimeimpään aikaan on aurinko näyttäytynyt monena päivänä peräkkäin. Otin tämän kuvan juuri ennen eilistä uutta lunta. Auringosta on saanut valtavasti virtaa.
Edessä on jalosyreeni 'Moskovan Kaunotar'.

Viime kesäkuussa se kukki kauniimmin kuin koskaan tähän asti; siitä on viimein kasvanut iso. 
Tätä kohti taas mennään!
Hyvää talvipäivänseisausta!


Jalosyreeni Syringa Vulgaris-Ryhmä

24 comments :

  1. Onneksi oikea kevät on edessä. Olkoon tämä harjoittelua tulevia kaunottaria silmälläpitäen.
    Upea Moskovan kaunotar. Siis tuota kohti mennään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oikea kevät on edessä, ja vaikka syreenien kukintaan on lähes puoli vuotta, on lumikelloihin ehkä vain kaksi kuukautta!
      Moskovan Kaunotar oli viime kesänä uskomattoman uhkea ja tasapainoinen.

      Delete
  2. Kauniisti kukkiva syreeni.
    Täälläkin satoi uutta lunta, joten odotettavissa valkea joulu. 🌲

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on monen toiveissa, joten hyvä niin.

      Delete
  3. Moskovan kaunotar on kuin pieniä hattaroita täynnä, kaunis kuin mikä. Ja se syreenin tuoksu <3. Mukavaa joulun aikaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hattaroita tosiaan! Sen tuoksu ei ole yhtä voimakas kuin vanhojen pihasyreenien, mutta silmäniloa on sitäkin enemmän.
      Kiitos, samoin, hyvää joulua!

      Delete
  4. Replies
    1. Ihanasti, ja nyt on toivoa, kun peurat eivät enää käy sitä syömässä, että se kukkisi jatkossakin yhtä komeasti.

      Delete
  5. Tyylikäs kaunotar! Muistaisin, että tuon on yksi kestävimmistä syreenilajikkeista - paljon pohjoisempanakin hyvin menestyvä. Millainen kukkapilvi tuo onkaan muutamien vuosien päästä! Takaansa pilkottaa jokin valkoista hienosti korostava tummalehtinen...olisiko purppuraheisiangervo tai rusokirsikka...
    Tuntuukohan muuten kevät aina niin ihanalta osin myös siksi, että joudumme talven tuiskuissa odottamaan sitä kuin jouluaattoa lapsena. Jos kevät tulisi suoraan syksyn jälkeen, nautinto voisi olla vähäisempi. Mutta pitenevin päivin mennään nyt jo kevättä kohti!
    Joulun Iloa ja Valoa Saaripalstalle! Kiitos kuluneen vuoden monista mukavista tarinoista, kuvista ja ideoista! Niistä on ollut paljon iloa.
    -Mummopuutarhuri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti on kestävä, kun on niin kaunis. Taustalla näkyy japaninkirsikka 'Royal Burgundy', sen pitäisi kasvaa vielä pari metriä.
      Moni tuota sanoo, ettei kevät tai kesä tuntuisi niin ihanalta ilman talvea. Minusta vain talvi saisi olla kaksi viikkoa eikä neljä kuukautta, se on aivan ylimitoitettua! Kyllä keväästä voi varmasti nauttia lyhyemmänkin talven jälkeen :-D Sitä paitsi edellisestä keväästä on aina lähes vuosi eli ihan hirveän pitkä odotus!
      Kiitos sinulle ja hyvää joulua!

      Delete
  6. Todellakin, kevät on tulossa, päivien valoisan ajan piteneminen on alkanut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ihanaa! Tästä taas siirrytään kohti tunnelin valoisaa päätä.

      Delete
  7. Upea Moskovan kaunotar ja miten hurmaava pilkahdus aurinkoa. Sitä ihmettä ei ole täällä näkynyt pitkään aikaan. Kiitos tästä kevätkalenterista ja hyvää talvipäivänseisauksen jälkeistä päivää! Hyvää joulua myös, jos kestät sellaiset toivottelut ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi harmi, kun meillä taas aurinko paistoi viikon alkupuolen kaikkina päivinä, mahtava ylläri vuoden pimeimpään aikaan. Olisin toivonut samaa iloa sinullekin. Tähän aikaan vuodesta on niin hienoa todistaa, että se on yhä olemassa!
      Heh, kestän kyllä - kiitos ja hyvää joulua sinullekin!

      Delete
  8. Kirjoitan vielä uudestaan, kun unohdin kiittää; kevätkalenteri oli kiva idea! Tuli mieleen, että joskus voisi laittaa kuvan tasan puoli vuotta sitten tilanteesta, kuten vaikka 3.1.2024 laittaisi blogiin kuvan, joka otettu 3.7.2023.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! On niin ihanaa ajatella kevättä näin vuoden pimeimpänä kuukautena. Raakkila-blogissa, jota ei enää ole, oli tuollainen kiva puolen vuoden päästä -katsaus talvisin aika säännöllisesti. Ota ihmeessä mukava tapa käyttöön!

      Delete
  9. Vähillä lumilla siellä taas mennään, enkä nyt tarkoita tuota alinta kuvaa ;) Luulinkin, että Rivendellissä on aina kesä ;)
    Nyt on päivä taas hieman pitempi, eli kevät koittaa ihan tuossa tuokiossa! Sitä ennen: Hyvää joulua sinulle ja kisukoille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt on taas muutama sentti lunta, vihreys oli kyllä monen päivän ilo!
      Totta, Rivendellissä on ehkä aina kesä, tai melkein aina. Tosin eikö se ole vuoristossa - kai sinne joskus sataa lunta. Mutta se sulaa nopeasti ;-)
      Kevättä kohti mennään, niin ihanaa!
      Kiitos, hyvää joulua teille kaikille myös!

      Delete
  10. Moskovan kaunotar on hieno. Akileijat voisivat sopia syreenin kanssa kun kukkivatkin samaan aikaan. Onko syreenin kanssa vaikea kasvattaa esim esikkoja, vai viihtyvätkö syreenin juurella perennat? Moskova syreeni on tosin vartettu ainakin mulla, joten ehkä perennat menee siinä paremmin kuin pihasyreenin juurella?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä Moskovan kaunotar ei ole tehnyt juurivesoja vielä ollenkaan. Enkä edes tiedä, onko se omajuurinen vai ei. Onneksi se kuitenkin osasi puskea uudet vesat, kun joskus alkuvuosina peurat ja myyrät söivät sen aika perusteellisesti! Sen perusteella vaikuttaa omajuuriselta, ellei tehnyt vesoja ihan tyveltä.
      Sen ympärillä tosiaan kasvaa akileijoja, niitä voi ehkä juuri ja juuri erottaa kuvassa vaaleanpunaisina ja violetteina pisteinä. Esikoista minulla on ollut tuossa jokin suikeroesikko, mutta se kuoli - niin, ja joku toinenkin, erikoisempi esikko kuoli hyvinkin nopeasti. Ne taisivat kylläkin vain kuivua. Esikkoja on ihan hirveän vaikea keräillä minun tontillani, eivät vain viihdy, yleensä näivettyvät keskikesällä (paitsi kevät- ja etelänkevätesikko). Notkelmassa tuon syreenin lähellä on ihana ja erikoinen junnaninesikko, joka oli ainakin syksyllä vielä elossa. Yritän muistaa kastella sitä. Ihan vieressä kasvaa myös syysvuokko, siniheinä ja keisarinpikarililja (niitä vesimyyriä harhauttamaan).

      Delete

Kaunis kiitos kommentista!