Thursday, 21 July 2016

Kärhöt


'Hagley Hybrid' kukkii kuistin kulmalla.

Ransu esittelee.

'Purpurea Plena Elegans' kukkii ensimmäistä kertaa ikinä! Ja nuppuja on vaikka kuinka paljon.


Rohaniin alkukesällä istutettu 'Madame Julia Correvon' kukkii jo nyt. Onpa se nopea! Muiden kärhöjen kohdalla on kukkia saanut odotella usein vuosikausia, esimerkkinä tuo 'Purpurea Plena Elegans'. Istutin sen varmaan neljä vuotta sitten.

Musti esittelee. 'Madame Julia Correvonin' sävy sointuu täydellisesti juuri nyt kukkiviin pallerolaukkoihin ja uusia kukkia avaavaan 'The Prince' -ruusuun.

28 comments :

 1. Hienoja kärhöjä sinulla. Tuon Purpurea plena elegans -kärhön istutin pari päivää sitten uuteen köynnöstunneliini ja siinä on jo nuppuja näkyvissä. Innolla odotan sen avautuvia kukkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, sinulla on tosi nopea kukkijakärhö! Siinä on niin kauniit pienet mutta intensiivisen väriset kukat.

   Delete
 2. Harmaat villahousut ja musta pilkkihaalari! Jee! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta pilkkihaalarityyppi kalasti juuri pulskan vesimyyrän :-)

   Delete
 3. Kiitos Ransu ja Musti, teillä on hienot kärhöt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu meillä on kaikenlaista kiinnostavaa :-)

   Delete
 4. Hienot kärhöt! Kiitos, kisut, esittelystä!!

  ReplyDelete
 5. Upeasti kukkivat kärhöt ja upea on esittelijäkin :)

  ReplyDelete
 6. Upeat kärhöt! Voisit tehdä ohjeet for dummies kuinka kasvattaa kärhöjä savimaassa. Saattaisin niillä onnistua. Ehkä. Alennusmyynneistä ajattelin ostaa pari kärhöjä kokeeksi kun ostin tuetkin heräteostoksena kun halvalla sai.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huh, en oikein tiedä itsekään. Mulla kuoli alussa lähemmäs 10 kärhöä ja sitten yhtäkkiä ne ryhtyivätkin selviämään hengissä (en nimittäin missään vaiheessa lopettanut uusien hankkimista). Paitsi yksi viime vuonna istutettu on kai kuollut tai ei ainakaan ole noussut vielä tänä vuonna. Mutta olen istuttanut niitä kaikkien kirjojen sääntöjen mukaan ja silti ovat kuolleet, ja olen istuttanut surkeaan kivikkoon ja onkin säilynyt hengissä. En yhtään osaa sanoa miksi.

   Delete
 7. Kiitos esittelijöille kaunokaisten esittelystä!

  ReplyDelete
 8. Upeat kärhöt ja komeat esittelijät!

  ReplyDelete
 9. Viehättävät kärhöt!
  Komeat esittelijät!

  ReplyDelete
 10. Hienot kärhöt! Nuo molemmat tummat on upeita, mutta kyllä tuo Hagley Hybrid on myös söpö. Messuilta hankittu Purpurea Plena Elegans on ihan hengissä ja kiipeää innokkaasti, mutta nuppuja ei kyllä näy. Ehkä täälläkin odotellaan vielä jokunen vuosi :)
  Ransu ja Mustihan vois kouluttaa ihmisillekin tuollaista rentoa esittelytyyliä eri tilanteisiin. Ei mitään turhia jäykistelyjä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pupurea Plena Elegansin kukka on vastavalossa kirkkaampi, oikeasti se on aika syvän viininpunainen, hienon värinen. Hyvä, että sullakin on nyt se.
   Heh, kissat osaa esitellä rennosti tosiaan!

   Delete
 11. Niin kaunista. Kärhöt, huoh. En ole tiennytkään, että ne odottelevat monta vuotta kukintaa. Olen vain ajatellut, että en vain osaa. Minulla on 4-5 kärhöä, joista ensimmäinen tuo Madame Julia Correvon. Se kukki alkuvuosina jotenkin, mutta ilmeisesti paikka oli liian varjoinen, koska kukkia tuli tosi vähän. Nyt se on tainnut hävitä. Muista kärhöistä olen ihmetellyt kukkien vähyyttä, ehkä en vain lannoita tarpeeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, olisipa kivaa ja helppoa, jos voisin sanoa jonkun syyn. Kärhöt ovat minullekin mysteeri. Enpä ole juurikaan niitä lannoittanut, ehkä pitäisi. Ne pitäisi kuulemma istuttaa syvään, mutta joillekin olen niin tehnyt, eivätkä ole lähteneet kasvuun. Jotkut kyllä ovat. Ja joku surkeaan kivikkoon pintamaahan istutettu on myös lähtenyt hyvin kasvuun.

   Delete
 12. Kauniita kärhöjä. Minulla lähes kaikki kärhöt ensin vähän jurottavat. Johtuu varmaankin olosuhteista, joihin joutuvat. Hagley Hybridin sain ihan pienenä, se on tökätty juurakkoiseen maahan. Ei ole kuollut, mutta ei myöskään juuri taida olla kasvuvoimaakaan. Niiden siirtäminen vain muiden perennojen lomasta vaatii kärsivällisyyttä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä kumminkin, että jurottavat - ovat edes hengissä. Kai niiden juuret kasvavat aika syvään, joten vuosi vuodelta ne vahvistuvat ja ottavat sitten kasvuvoimaa syvemmältä maasta, ja jaksavat kasvaa. Näin ainakin uskon vakaasti.

   Delete
 13. Kerrassaan kauniin ja tunnelmallisen tapetin olit valkannut keittiöön! Hieno!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! En muuten hirveästi valkkaile, muutamia tapetteja on varastossa lapsuudenkotini jämärullista :-D Tämäkin oli synnyikodissani jossakin huoneessa, tosin en voi millään muistaa missä. Onneksi nuo ovat oikeita paperitapetteja ja kivoja kuoseja! En usko, että olisin mistään kaupasta löytänyt kivempaa ja spoivampaa tapettia keittiööni.

   Delete

Kaunis kiitos kommentista!