Monday, 15 April 2013

Löhölomalaisia ja kevätkukkasia

Täällä vietetään edelleen löhölomaa. Tappelunnujakoitakin harrastetaan. Kun tulin tänä iltana kotiin, löysin Mustin kyljestä vuotavan haavan. Täytyy käydä huomenna apteekissa ja tarkkailla haavaa, josko mennään myös eläinlääkärille. Kauluri ja antibioottisalva ovat tietenkin saaressa, josta ei pääse apteekkiin tuosta vain. Ransu on jostain syystä ollut viime aikoina todella ärhäkkä Mustia kohtaan. Harmillista!

We are getting bored in the city. Today I went to the Botanical Gardens in Helsinki and to my delight I discovered some flowers!

Tässä taannoin pohdin, miksi vaatteet ja lakanat vaikuttavat joskus pyykinpesun jälkeen jopa karvaisemmilta kuin sitä ennen.

Poikkesin tänään Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan etsimään kevättä.
Viime päivinä on kaksi ystävääni menettänyt perheenjäsenen. Lähetänkin nämä kukat erityisesti heille sydämellisten halausten kera.
Tässä kuvassa on valkokukkainen unkarinsinivuokko.

Kerrottu puistolumikello.

Kevätkurjenmiekka.

Virvalilja.

Kasvitieteellisessä oli myös orava, joka pisteli terhoja menemään niin hyvällä ruokahalulla, että se hädin tuskin edes huomasi lehtikuvaajaa.

Kevätkurjenmiekka – Iris reticulata
Puistolumikello, kerrottukukkainen – Galanthus nivalis 'Flore Pleno'
Unkarinsinivuokko, valkokukkainen – Hepatica transsilvanica 'Alba'
Virvalilja – Bulbocodium vernum

34 comments :

 1. Vai tappelee veljekset. Olisko jotain ikään tai kevääseen liittyvää? Meillä on Otto-herra ollut tänä keväänä jostain syystä todella levoton. Menee ulos, tahtoo samantien sisälle, taas heti ulus ja sama meno jatkuu koko päivän. En usko että pennut ahdistaa, koska pesee niitä ja leikkii niiden kanssa. Nyt on joku muu mikä saa levottoman mielen aikaiseksi. Olisiko myöhästynyt kevät ja se, että täällä on katovuosi myyrissä.

  ReplyDelete
 2. Tuota kevättä mietin minäkin. Voihan se olla, että nyt kun Ransu täyttää seuraavaksi viisi ja sillä alkaa olla ehkä jo enemmän massaa kuin Mustilla, se on omasta mielestään johtaja-ainesta ja se alkaa koetella pian seitsenvuotiaan Mustin rajoja. Toivottavasti ei, vaan kyseessä on ohimenevä kevätriivaantuminen. Kun nämä ovat leikattuja, niin ei kai niille toivottavasti kovin rajut kamppailut johtajuudesta tule.

  ReplyDelete
 3. Toivotaan, ettei isompia nujakoita tule. Meillähän Valtsun kuoleman jälkeen kävi tosiaan niin, että Kosti-harmaa otti asiakseen ryhtyä kalifiksi kalifin paikalle ja hääti Repen mailta kokonaan. Muita keskittyi vain kurmottamaan. Nyt kun Kostia ei enää ole, tulevat nämä neljä kuin unelma toimeen keskenään. Koputtelen tosin puista päätäni, eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan;)

  ReplyDelete
 4. Olipa kiva nähdä messuilla! Uusi kirjasi näytti inspiroivalta! Meillä on ikävä kyllä vielä paljon hommaa ennen hyötytarhaa. Messujen kivierämää ihmetytti minuakin, mutta onneksi siellä oli vähän tulppaanejakin.
  Voi noita kissanpäiviä! Mulla on taas aikainen herätys. Kukikkaita päiviä!

  ReplyDelete
 5. No harmi että pojat tappelevat! Olisko se kuitenkin kevät, vaikka leikattu onkin? Meillä tosin edesmennyt ihana koira,cavalier Heta tuli ärhäkäksi kun korvat olivat kipeät, ei kai Ransulla ole mitään pikku vaivaa? Toivottavasti ei!

  ReplyDelete
 6. Minkä ikäinen Ransu on? Voisiko sillä olla jonkinlainen uhma Mustia kohtaan, ettei hän välttämättä olekaan se alistuva pikkuveli enää kaikissa tilanteissa... Tai sitten se on tämä kevät. Verneri kun on leikkaamaton niin aamulla heräsin ulkoa kantautuvaan tappelunnujakkaan. Ilmeisesti Helmistä siellä taas tapeltiin, Verneri ei voi sietää sitä, että Helmi kaveeraa vuokranantajan kollikissan kanssa.

  Ja niin... IHANIA KEVÄTKUVIA!!!!!

  ReplyDelete
 7. Ehkä Ransu on kevätfiiliksissä - kastroinnista huolimatta. Kollo on joskus kesäaamuisin ollut ärhäkkä ja hyökkäillyt jalkoihini - ei joka kesä - mystistä. ;)

  ReplyDelete
 8. Ehkä kyse on jostain narttukissasta? Kilpailutilanne? Vai ovatko nuo uroksia? Meillä koiraveljekset joskus ottivat yhteen juuri kyseisestä syystä.

  ReplyDelete
 9. Kuka sitä nyt aina jaksaa katella veljeä? Kyl se risoo joskus ketä vaan ;)

  ReplyDelete
 10. Jos Ransun käyttäytyminen muuten on entisenlaista luultavinta on, että kevät aiheuttaa agressiivista käyttäytymistä jonka purkaa Mustiin. Vaikka onkin leikattu valon määrän lisääntyminen voi tehdä levottomaksi. Meillä ainakin keväisin kissat ovat levottomampia kuin muulloin. Vaikuttaahan tuo luonnonvalo niin kovasti meihin ihmisiinkin. Vietit !
  Näytä haavaa lääkärille jos on syvä, ettei pääse saaressa tulehtumaan ( ovat ulkona). Pintanaarmuja me hoidamme Bacibact- vaiheella, minusta jauhe on tehokkaampaa ku voide. Harmillista, mutta Ransu varmaan rauhoittuu, kun pääsee myyrästämään.
  Mikä siinä on, että pyykkitelineen alla on niin ihanaa ? Vilvoittakohan se norskia, Onni parkkeeraa itsensä myös AINA pyykkien alle.
  On kaunis tuo valkoinen vuokko <3
  Ja Ransulle terkut, että ottaa nyt ihan iisisti vaan !
  T.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 11. Jospa se on kevät mikä laittaa mittelemään voimia? Jos poiki nyppii se että on kevät ja pitää kaupungissa notkua? Vai voiko se olla valtataistelu? Koirillahan se on tämmöistä, ja siinä ei iällä ole merkitystä. Vahvempi on pomo. Toivottavasti tilanne rauhoittuu. Ja Mustin haavat paranevat.

  ReplyDelete
 12. ...ei muuten uskoisi, että tuo söpöliini ( ylä kuva,)voisi kiusata ketään...ihana ilme murulla !
  T. L&P

  ReplyDelete
 13. Bacibact minullekin tuli mieleen, sitä laitan muksujenkin naarmuihin ja ei tartte reseptiä! Mitä vanhemmiksi lapset käyvät, sitä rajumpia ovat myös yhteenotot sisarusten välillä, sama pätee varmaan eläimilläkin! Tappelevat myös kun ovat turhautuneita tekemisen puutteeseen ja kun hakevat huomiota. Jos ei hyvällä niin sitten pahalla!

  ReplyDelete
 14. Kevät ja turhautuminen ovat varmaan syyllisiä nujakointiin. Toivottavasti menee ohi kun saa päästää paineita ulkona. Ihanan keväisiä kuvia kasvitieteellisestä puutarhasta, tuonne on hyvä mennä parantelemaan kevätkaipuutaan.

  ReplyDelete
 15. Voi harmi, jos tuo veljesten eripura jatkuu...:( niin suloisilta näyttävät...:)

  ReplyDelete
 16. Se löhölomailu varmaan alkaa turhauttaa, kun kaikki mehukkaat myyräpaistit temmeltävät siellä saaressa keskenään. Pitää sitten purkaa harmia toisiinsa ja samalla selvitellä vähän pomon paikkaa.

  Meillä kingin paikka on vähitellen siirtynyt Nipsulta(jolla muuten on 12-vuotisynttärit ens lauantaina) Onnille (5v). Heillä ei ole ollut mitään varsinaisia yhteenottoja, tilanne on vaan ajan kuluessa
  muuttunut. Nykyään Nipsu sähähtää Onnin nähdessään ja häipyy takavasemmalle. Onni ei välitä Nipsusta pätkääkään.
  Mutta onneksi Viiru ja Ruusa ovat kaikkien kavereita. Ruusa pesee aina ehtiessään toistenkin kissojen korvat.
  Ihania pieniä kevätkukkia, nyt niitä alkaa vähitellen täälläkin näkyä.
  Kävin ihan vartavasten Sigtunassa tarkistamassa sikäläisen taikapähkinätilanteen.Se oli alkanut juuri kukkia!

  ReplyDelete
 17. Vai että semmoista peliä pojilla! Toivottavasti Mustin haava paranee pian.

  ReplyDelete
 18. Kiitos kaikille toivotuksista!
  Tein yöllä Mustille kartongista kauluritötterön, kun Musti kiemurteli ympärilleen sitomastani sideharsosta irti kerta toisensa jälkeen ja nuoli haavan märäksi. Leikkasin karvat ja haava on ihan pieni, alle sentin mittainen. Desinfioin sitä ja nyt kun se pääsee kuivumaan, se näyttääkin ihan siistiltä.

  Zelda; Nuo kissojen valtataistelut ja keskinäiset kemiat ovat yksi mysteeri. Toivotaan että Ransun hulina menee kevään piikkiin.

  Tuire; Kiitos! Tsemppiä herätyksiin ja pikaista kukkaloistoa sinnekin ;-)

  Helena; Toivottavasti ei ole vaiva kyseessä. Luulen, että se on kevät, Ransulla on virtaa ihan liikaa tällä hetkellä.

  Tiina; Ransu on neljä ja puoli. Voi se olla tuota uhmaakin. Ransu kumminkin hepuloi nyt muutenkin todella paljon, kiipeilee, vaatii ulos, vaatii huomiota, kaikkea moninkertaisesti normaaliin nähden.

  Sirpa ja Kollo; Kevät selvästi vakuttaa leikattuihinkin kissoihin.

  Vilma; En usko, kun nämä on leikattu, Musti ei yhtään välitä tytöistä, karttelee niitä parhaan kykynsä mukaan :-D

  Amalia; Tuo on ihan totta :-D

  Leena ja Pojat; Kiitos diagnoosista, tuo kuulostaa loogiselta. Ransu on tosiaan muuten ihan tavallinen, mutta sillä on vain enemmän energiaa kuin yleensä. Emme nyt mene saareen, kun Musti saa pitää kauluria pari päivää jotta haava lähtee paranemaan.
  Vilvoittelusta varmaan on kyse, Ransu tykkää mennä kosteiden pyykkien lomaan, minusta siellä vaikuttaa viileältä!

  Myrsky; Kiitos, kevät se taitaa olla. Ja tietenkin turhautuminen, ainahan nämä tappelevat esim. silloin, kun joutuvat olemaan sisällä koska lähdemme saaresta sinä päivänä tms. Kun pojat huomaavat jääneensä sisälle vankilaan, ne hyökkäävät aina toistensa kimppuun.

  Minna; Kiitos, Bacibactia ei ole entuudestaan, mutta hankin sitä tänään. Onneksi muita desinfioivia aineita kuitenkin löytyi kaapista. Kuulostaa poikien touhuilta :-D

  Cheri; Kasvitieteellisessä kannattaa aina käydä kasvukauden aikana, kerran viikossa olisi sopiva väli ;-)

  Irmastiina; Toivottavasti ei tule kestämään. Nyt Ransu on ainakin jättänyt Mustin rauhaan, kun tämä on potilas.

  Suvikummun Marja; Kissoilla on tosiaan jonkinlainen hierarkia, vaikak eivät varsinaisia laumaeläimiä olekaan. Taikapähkinä aloitti nyt vasta! No ehkä sitten omanikin on hengissä.

  Mamma N; Kovaa peliä (Bostonissa?) Kiitos, kyllä haava jo näyttää oikein siistiltä ja hyvältä. Ja luojan kiitos myös pieneltä.

  ReplyDelete
 19. Toivottavasti kevään eteneminen ja saaren pääsy saa kisut rauhoittumaan. En tiennyt, että tuota unkarinsinivuokkoa on myös valkoisena, sitähän olis ihan pakko saad!

  ReplyDelete
 20. No teillä ehdottomasti kuuluu puutarhaan unkarinsinivuokko! Sillä on aika monia lajikkeita, minulla on vaaleansinistä 'Blue Eyes' -lajiketta.

  ReplyDelete
 21. Voi kurjuus kissapoikien eripuraa. Sen sijaan nuo löytämäsi kevään merkit ovat jotain aivan ihanaa ja lohdullista. Kevät on selvästi edennyt jo siellä etelässä ja mahtaa kasvitieteellisen puutarhassa olla suotuinen ilmanalakin.

  ReplyDelete
 22. Taitaapa löhöloma poikia tympiä, kun kevät jo kutkuttaa. Liekö Ransu laskeskellut pääsevänsä pikemmin Saaripalstalle keväistä vesimyyräviljelystään vartioimaan, jos kerran hoitotarvikkeetkin saaressa ovat? Toivottavasti Ransun kiukku laantuu, Mustin haava paranee ja vältytte enemmiltä haavereilta :)

  ReplyDelete
 23. Maria; Kiersin kasvihuoneet ulkopuolelta ja niiden eteläseinustalla bongasin monta talvenarkaa lajia, jotka talvehtivat ihan ulkona siellä. Kysyin puutarhureilta, kuulemma niitä ei edes peitellä. Sinisade, soihtulilja, jopa yksi Opuntia-kaktus! Hyvin jännittävää, en ole aiemmin huomannut näitä lajeja. Ja piippoja siellä oli tuhatmäärin :-)

  Ella; Kiitos! Mustin haava paranee jo kohinalla. Musti on kyllä maailman anteeksiantavaisin kissa, kun tulee hakemaan minulta paijauksia ja lohtua, vaikka olisin juuri laittanut sille siteen tai kaulurin.
  Ransulla on jostain syystä kauheasti virtaa, se haluaisi ulos ja leikkimään ja kiipeilemään... ja nyt kun Musti on toipilas, ei Ransu kiusaa Mustia yhtään, mikä toivottavasti viittaa siihen, että kyseessä ei ole valtataistelu vaan Ransun keväthepuli.

  ReplyDelete
 24. Voi tappelupukarit!!!! Toivottavasti haava ei ole tulehtunut!

  Meillä on kans huomattu tuo pyykkien karvaisuus - ja tyttäreltä katoaa salaperäisesti sukkia pyykkinarulta...

  ReplyDelete
 25. Haava näyttää olevan paranemassa hyvin, siinä on vähän isompi reikä ja vieressä pienempi - olisiko Ransun kynnet tai sitten hampaat pureutuneet niin voimakkaasti Mustin kylkeen. Musti-ressukka joutuu nyt käyttämään kauluria pari päivää, jotta haava paranee eikä Musti pääse nuolemaan salvaa haavan päältä.
  Teillä on pyykkivaras :-D

  ReplyDelete
 26. Onks tässä keväässä jotain tappelupölyä, vähän niiku siitepölyä, ilmassa? Meinaan mekin otettiin eilen oikeen verissäpäin yhteen. Äippä huusi ku jellona.

  ReplyDelete
 27. Tappelupölyä on ilmeisesti liikkeellä! Hui, teidän äiti on jellona :-D

  ReplyDelete
 28. Voi pientä potilasta, hyvässä hoidossa pipi paranee pian <3
  Ja siltä vaikuttaa,että pojat ovat edelleen kavereita, nythän Ransun olisi helppo kiusata Mustia tötterössään.
  Leikkaatko poikien kynsiä, vai hoitaako luonto ( puihin kiipeily) homman ? Pitkät ja terävät kynnet voi tehdä aika hurjan jäljen, raapaisusta varmaan kyse.
  Meillä ei ainakaan pojat koskaan oikeasti pure toisiaan, vaikka voivat hampailla tarttua toisesta kiinni ( ja kurkusta yleensä, on hurjan näköistä!)
  Pikaista paranemista Pantterille ja mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!
  T.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 29. Mistä noita erikoisempia (tyyliin unkarinsinivuokko..) voi hankkia - tilaamalla varmaan..?

  ReplyDelete
 30. Leena ja Pojat; Kiitos! Niin, on helpotus huomata että Ransu ei halua kiusata tötteröpäistä Mustia vaan jättää tämän täysin rauhaan. Vien Ransua nyt parikin kertaa päivässä ulos, sillä on niin paljon energiaa, ehkä siksi kun lumi on viimein sulanut ja ulkona voi siis liikkua, sade ei haittaa yhtään vaan lumeen astuminen... :-D Ransu kimpoilee puihin ja saan ottaa 60 metrin pikasprinttejä sen perässä sinne sun tänne.
  En leikkaa kynsiä, kun pojat tykkäävät niin kiipeillä puihin, säälittää jos eivät sitten pääse kiipeämään. Ransun kynnet on kyllä hurjat naskalit, saan itse tuta ne kun Ransu "hellästi" leipoo kaulaani ilta- ja aamupusujen ohella.

  Anemone; Hyvä kysymys! Omani olen ostanut Tukholman puutarhamessuilta, siellähän noita erikoisempien kasiven myyjiä on mukavasti. Siellä on ollut myös japanilaisia lajikkeita, niiden joukossa vasta erikoisia onkin, oikeita prinsessakukkia! Jotkut vaikeammin lisättävistä lajikkeista saattavat maksaa satoja euroja per kasvi. Mm. Edromin taimistolta Englannista voi tilata näköjään postimyyntinä myös manner-Eurooppaan, itse mielikuvitusshoppailin eilen varjohiippoja metsäpuutarhaani täällä: www.edrom-nurseries.co.uk

  ReplyDelete
 31. Ihana tuo valkokukkainen unkarinsinivuokko. Oman pihan suomensinivuokot ovat vasta pikkiriikkisellä nupulla. Tämän sateen jälkeen tulee varmaantaas aurinko jolloin leskenlehdet ja sinivuokot lehahtaa. Sitä odotelessa I

  ReplyDelete
 32. Kyllä ne lähtevät pian kasvuun ja kukkaan kun tulee vähän lämpimämpää tai kun aurinko tulee esiin :-)

  ReplyDelete
 33. Ransulla on varmasti nuoren miehen kevätfiilikset meneillään. Toivottavasti nyt kuitenkin tasaantuu,että ei ihan äidy pahaksi veljesten tilanne.

  ReplyDelete
 34. Ransu haluaisi paljon ulos nyt kun lumi on sulanut niin siellä voi liikkuakin. Mustilla oli oikein reikä kyljessä, mutta se on nyt parantunut hyvin ja kaulurin voi jättää pois. Musti on todella iloinen vapautumisestaan!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!