Thursday, 1 December 2011

Uusi kori

Meille kotiutui kori Naukulasta. Siinä on varmaan paljon tuoksuja, kun Helmi kävi korissa vielä eteisessä lähettämässä terveiset. Helmi ei ilmeisesti välitä tavaroistaan ennen kuin ne on kasattu eteiseen muualle vietäväksi. Sitten vasta alkaa kiinnostaa. Tai ehkä Helmi ystävällisesti lähetti pojille terveisiä!
Kun tulin korin kanssa kotiin, tuli Ransu eteiseen kuten tavallista ja vaati huomiota kuten tavallista. Kuten tavallista, nostin sen syliin ja pussailimme hetken ja Ransu pörisi tyytyväisenä. Sitten vasta Ransu halusi lattialle ja meni nuuhkimaan koria.

Kun kuljin keittiöön, kori unohtui silmänräpäyksessä. Pojat saivat ruokaa. Kun masut oli täytetty, olin siirtänyt Helmin korin keittiön viereen ja Ransu jatkoi uuteen kalusteeseen tutustumista.

Asioiden tärkeysjärjestys on siis: 1) Mamman kotiintulo, 2) Ruokaa, 3) Kiinnostava kori.

Kyllähän Ransu siihen mahtuu hyvinkin, vaikka sitä aluksi epäilin. Ransu kun ei ole enää mikään pieni poika. Mutta kori lienee sitä parempi mitä ahtaampi se on. Käykää vaikka katsomassa Ruskaa jos ette usko.

Musti kävi nuuhkimassa koria sitten, kun Ransu suostui käymään muualla välillä. Mutta Mustin kiivettyä koriin Ransu tuli takaisin ja alkoi huitoa Mustia. Mustasukkaisuutta? Ransu ehti jo omia korin hyvine hajuineen!

The boys received a new basket from a friend whose cat didn't use it (until it was by the door). It has some very fine odour greetings! 

32 comments :

 1. Hieno kori! Siitä puuttuu vaan tyyny!
  Onko teillä omat korit, vai osaatteko jakaa? Meillä nopein vie aina mestat...tai röyhkein eli Cobra.

  ReplyDelete
 2. Meillä on todettu, että kissakalusteesta tulee heti suosittu kun siitä ottaa tyynyn pois! Musti on niin leppoisa, ettei se ala tappelemaan juuri mistään. Eikä tuossa niin kovasti oleilla, käydään vain kääntymässä. Oleilumestat on sänky ja sohva ja tietyt paikat lattialla.

  ReplyDelete
 3. Tyynyittä paras :) Ransu näyttää oikein tyytyväiseltä koriinsa, vaikka vielä pitäisi hieman kasvaa ja pörhistyä, että nousisi samanlainen "muffin top" korin reunan yli kuin Arkiporinan Ruskalla :D

  ReplyDelete
 4. Oho, Ransu näyttää tykkäävän korista ja on asettunut siihen. Toivottavasti korin suosio on pysyvää. Ruskalla on aika samanlainen, ehkä vähän isompi. Tai sitten se vaan näyttää isommalta, kun Ransu on varmaan paljon isompi kuin Ruska. No, Ruska ei kuitenkaan suosi sitä koria eikä muitakaan kissoille hankittuja pesiä. Ei edes sitä Ruskan väreihin sävysävyyn mallattua, jota koristavat ruskalehdet. Toisin on leipä-, sanomalehti-, käsityökorien ja kassien laita...

  ReplyDelete
 5. Ruska on varsinainen muffinssikissa :-D Huomaatko muuten, että nyt talven tullessa Ransu on luopunut muhkeasta kaulurista? Se näyttää kummasti pienentyneeltä. Meinaa varmaan taas kasvattaa kaulurin toukokuussa, kesäksi.

  ReplyDelete
 6. Kiitos kommentista Paula! Ruska onkin oikea todellinen kissa, kun ei kissankoreja kelpuuta ;-)

  ReplyDelete
 7. Vai tuli se Helmin kori sitten teidän luokse. Ja Ransu otti ja meni heti omimaan korin itselleen! Melkoinen rontti! (Mutta ilmeisesti varsin rakastettava sellainen...)

  ReplyDelete
 8. Ihana kori,
  Kyllä siinä passaa lepäillä.

  ReplyDelete
 9. Näinä arvottomina aikoina on hieno huomata, että Ransulla on arvot ja prioriteetit kohdallaan "ensin mamma ja sitten tulee ne muut asiat" -meiningillä.

  ReplyDelete
 10. Kiitos kommenteista!
  Niin, kissoja vartenhan se kori tulikin niin hyvä että edes joku omi sen :-)
  Voihan se olla, että jos samaan aikaan joku tarjoilisi keittiössä ruokaa kun minä tulen kotiin, ei eteisessä olisikaan ketään ottamassa vastaan. Mutta onneksi näin ei ole, niinpä saan aina vastaanottoseremonian <3

  ReplyDelete
 11. Meillä ehdottomasti suosituimmat makuupaikat ovat vati (jossa kuljetetaan kesäisin perunat pellolta keittiöön) ja sitten yllättäen kissoille tarkoitettu oma sänky. Vati on saanut kuitenkin suuremman suosion, sillä sillä pystyy lentämään ;)

  Oikea järjestys Ransulla :)

  ReplyDelete
 12. Voiko enää omahyväisempää ja tyytväisempää ilmettä olla kuin Ransulla alakuvassa :D "Kato sä veli itelles joku toinen kippa, tää on MUN, jeah."

  ReplyDelete
 13. Elina; Vai on teillä lentävä vati! Vau!!

  Tiina; Aika osuvasti tulkittu :-D

  ReplyDelete
 14. Helmi on joulupukkiakin ahkerampi ja anteliaampi lahjojen antaja! <3

  ReplyDelete
 15. Ylpeä korinomistaja Ransu! :)

  ReplyDelete
 16. Hieno kori, toteaa meidän Béla täältä mamman kainalosta.

  ReplyDelete
 17. Aivan mielettömät kuvat tuossa linkissä Ruskasta.... kyllä kissatkin näköjään osaavat olla välillä hieman koomisia ; )

  ReplyDelete
 18. Kiitos kommenteista!
  Kyllä kissat osaavat todella, varsinkin tuon laatikon tai korin koon kanssa. Siinä pätee: mitä pienempi, sen parempi!
  Onneksi on joulumuori-Helmi. Koria käytetään edelleen (jo monta päivää!), mutta harvemmin Ransu siinä pitkäään oleilee. Korille pitää varmaan keksiä joku hyvä paikka.

  ReplyDelete
 19. Mitäpä Ransu sillä kaulurilla talvella tekisikään? Bikinikaudellahan ne muutkin urokset karvaista rintaansa esittelevät ;D

  ReplyDelete
 20. Ransun turkki näyttää kuvissa niin tummalta ja kirjoittaessasi Helmistä ajattelin jo poikien saaneen pikkusisaren ! :)

  Eikös pikku Helmi olisikin ihastuttava ;) ?

  t.Leena ja Pojat

  ps. antoisaa messuviikonloppua,
  vilskettä varmaan riittää

  ReplyDelete
 21. Niin, se taitaakin olla Ransun rantakuosi :-D

  Olisihan pieni prinsessa aika ihana... Katsotaan nyt. On näiden kahden kanssa liikkuminen jo urheilua kerrakseen.
  Kiitos Leena ja Pojat!

  ReplyDelete
 22. Miten ihmeen päin Ransu oikein on tossa neljännessä kuvassa? :D

  ReplyDelete
 23. Hmm... kori näyttää tosi hienolta ja sopivalta, mutta missä pehmuste? Onko palvelija vallan unohtanut olennaisen osion?

  ReplyDelete
 24. Heh..ihana juttu. Mut hei, eiks kissat ole just tuommoisia, että ne tykkää ahtaista paikoista.?
  Pojat on niin suloisia.

  Mukavaa messuilua sulle Wanhaan Satamaan...

  ReplyDelete
 25. Sea, Ransu taitaa olla selin kameraan ja pestä masua :-)

  Viivi; Meillä on huomattu, että kalusteet eivät käy jos niissä on jotakin tyynyjä päällä häiritsemässä. Ransulla on varmaan tarpeeksi riittoisat untuvapehmusteet omasta takaa.

  Tuija; Kiitos! Kyllä kissat pitävät sellaisista koloista ja koreista, joihin ei mahdu muita häiritsemään.

  ReplyDelete
 26. Ensiksi jo luulin, että sinulla on Helmi niminen kissakin ja ihmettelin, että koskas se on teille tupsahtanut:D Onhan se vähän arvoitus petien ja sellaisten suhteen, että onnistuuko hankinnat ( siis kissan mielestä)

  ReplyDelete
 27. Hei ja unohtui.. hyviä myyjäisiä Helsinkiin!!!

  ReplyDelete
 28. Helmi on tyytyväinen! Minä olen jo aikaisemmin tunnustautunut jouluihmiseksi, Helmi tunnustautuu nyt joulukissaksi :)

  ReplyDelete
 29. Mitäköhän teidän pojat pitäisivät tämmöisestä:

  http://www.catstrapeze.com/page13.php

  Harmi, kun meille ei voi kissaa hankkia kun mies on allerginen...

  ReplyDelete
 30. Heissan ystäväni,laitan tässä viestii,jotta vanha blogini hiljenee kokonaan pois pikkuhiljaa,linkin uuteen blogiin löytyy vanhasta blogista,joten tervetuloa sinne seikkailuun mukaan,toivottavasti viihdyt.:D.Ihania kisulikuvia sinulla jälleen,söpöläinen!

  ReplyDelete
 31. Kiitos kommenteista!
  Kissoille hankitut lelut ja kalusteet ovat aina arvoituksia ;-)
  Tuo Aralian ehdottama kissatrapetsi voisi olla kova sana. Sellaisen voisi itsekin yrittää tehdä nauhoista ja tyynyistä.
  Kiitos viestistä Tansku, käyn kurkkaamassa!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!