Thursday, 27 May 2010

Vielä viimeisiä, ja ensimmäisiä

Näihin ei voi kyllästyä. Esikot kukkivat edelleen saarnien siimeksessä viileydestä nauttien. Koiranputkien keveät varret kohoilevat jo siellä täällä esikoiden kukintojen ylle, mutta eivät haittaa niiden näkymistä. Pidän valtavasti tällaisesta kasvustosta, jossa kasvit näkyvät toistensa läpi tai lomasta, ja tunnelma on hieman villi. No, tämähän onkin täysin luonnostaan paikalle syntynyt kasvusto.

Primulas keep flowering due to the cool weather. 


Jipsis jee! Tillipioni avasi ensimmäisen kukan!

A first: a Paeonia tenuifolia flowering at last! I planted this to my parents' garden where it never wanted to flower. Two years ago it moved here and now the first flower opened.


Eilen aamulla kun kiertelin pihalla, katselin ihan nupullaan olevia unikkoja. Mitään merkkiä avautumisesta ei ollut havaittavissa. Aamu oli aurinkoinen ja tuntia myöhemmin havaitsin ikkunasta penkissä kirkkaan oransseja täpliä. Kummaa! Tunnissa oli kolme kukkaa avautunut. Ne ovat kuin kaikuja tillipionin kukalle.
Hieman myöhemmin selvisi, että ystäväni Vanni-koira oli yöllä saanut kaksi tyttöpentua. Kukat ovat mammalle ja pennuille, kullekin tytölle omansa.

My garden is quite wild where natural vegetation has a chance in the border – until it grows too large for the finer neighbours. The it's time for some selective weeding. But wild plants also provide support and shade for others and that's valuable too.

12 comments :

 1. Ihastuttava rehevyys! Otsikkosi on melkein veret seisauttava; jotkin kukat tosiaan kukkivat viimeisiä hetkiään tämän vuoden osalta, kääk. Mutta riittäähän näitä vielä moneksi kuukaukdeksi eteenpäin.

  ReplyDelete
 2. No voih Maria, ei ollut tarkoitus kirjoittaa vertahyytävää kauhua.
  Eipäs nyt vielä panikoiduta syksyn tulosta hei!

  ReplyDelete
 3. Kivat sulle kun asut niin etelässä kuin Suomessa pääsee. Mä vasta odottelen pioneja ja unikoita. :)

  ReplyDelete
 4. Ohoh Tuire! Ystävälläni Porvoossa avautuivat samat unikot kolme päivää ennen minua, eikä se ole mikään ihme – meri kylmentää saaria. Yleensä tänne tulee kevät myöhempään kuin mantereelle. Nämä ovat ihan kirjaimellisesti näitä ensimmäisiä... Voipi tietysti olla, että kun viime viikon aikana mantereella on ollut paljonkin sadepäiviä, täällä oli lopulta vain yksi, niin ehkä se aurinkokin osaltaan houkuttelee kukkia auki. Vaikka kylmä on, hurr! Parhaillaan lisään puita olohuoneen porinmattiin...

  ReplyDelete
 5. Ihanaa saada esimakua saariston keväästä ja kesästä. Nyt siellä taitaa väriloisto mennä edelle Pohjois-Karjalan niittyjen ja pihojen kukista. Täällä tuomet varistelevat kukkaluntaan poluille ja ensimmäiset puna-ailkit helottavat Kolin ahoilla.

  ReplyDelete
 6. Onpas kovin kesäistä jo siellä saaristossa!

  ReplyDelete
 7. No mutta Kirsti, kuulostaa ihan samalta kuin täällä, pihatuomeni kukkii ja ensimmäiset puna-ailakit ovat avautuneet! Omenapuu on vasta ujosti vaaleanpunertavilla nupuilla ja koiranputkien ensimmäiset kukkaviuhkat oat auki.
  Tänään on edelleen viileää ja vaihteeksi satelee harvakseltaan, ihan hyvä koska eilen istutin postissa tulleita taimia. Niin että ei täällä saaristossa aina kesä kumminkaan ole...

  ReplyDelete
 8. Pihassasi on kuitenkin jo unikoita. Minä odottelen lempikukkani kulleron kukintaa. Käväisin illalla nautiskelemassa leppeässä vienosa tihkusateessa rantasuon tuoksuista. Suopursu tuoksui jo, vaikka on vasta nupuillaan. Talon eteläpäädystä suurien koivujen katveesta keräsin ensimmäiset kielot maljakkoon.

  ReplyDelete
 9. Your photos are so beautiful and vivid! I wish we had some sunshine over here--nothing but rain rain rain!

  ReplyDelete
 10. Ooh, kieloja! Niiden tuoksu huumaa. Olen seuraillut niitä postinhakureissulla, ei ole vielä kukkia näkynyt. Mielenkiintoista kuulla mikä missäkin kukkii!

  Hi xyQ! I once spent a few months in Seattle and noticed the ever-happening rain festival there. Although I didn't think Portland was quite so bad... ;)

  ReplyDelete
 11. Ehkä mulla on sitten myöhäisempiä lajikkeita. Rivarin piha on tuuleton kuuma pätsi, laventeli tykkää. :)

  Hauskaa tämä bloggailu kun näkee missä kukkii mitäkin. Toivotaan lämpöä koko maahan!

  ReplyDelete
 12. Hei joo, nämä ovat siperianunikkoja, kannattaa hankkia näitä! Ihan ensimmäisiä unikkokukkijoita ovat. Ja menestyvät Lappia myöten, hieno kasvi.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!