Sunday, 23 May 2010

No NYT sataa

Finally some rain

Viisas katse? Ilmeikäs, kyllä, joo

Sade tapahtui ja tapahtuu edelleen. Hyvähyvä. Muuten hyvä, paitsi kissanomistajan hermoja koetellaan. Tylsistynyt Ransu vaati päästä ovesta ulos, sitten minuutin päästä sisään, sitten puolen minuutin päästä ulos, sitten heti sisään. Katsoi minua syyttävästi: Tee tälle jotain.
Lopulta Ransu pysyi ulkona hiukan pidempään. Sisälle tuli ojanpohjamudille haiseva läpeensä märkä karvakasa, joka asettui keittiön pöydälle peseytymään. Pyyhkeen kanssa on oltava tosi nopea jos meinaa saada jonkin kissan osan kuivattua ennen pöytäliinan tuhoa.
Itse tätä kerjäsit. Et vaihtanut säätä vaikka pyysin.

Minulla on nyt oma Hanami, kirsikankukkajuhla. Iloitsen sateesta, sillä viileys saa kukat kestämään pidempään (ellei mahdollinen rankkasade pudota terälehtiä). Uudet tämän kevään taimetkin saavat kunnon kastelun.

My wild cherries in bloom.

Lopuksi Ransun oma kommentti:
45555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555p90+oooxddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

10 comments :

 1. Meillä vielä odotellaan sadetta, tulossa kuulema on. Ransu on kyllä sen näköinen kuvassa että "sinun syy!" Terkkuja!

  ReplyDelete
 2. Mikä rapa-Ransu :) Okei, EHKÄ hän ei tosiaan ole aina viisas ja hillitty. Mutta ilmeikäs kyllä on, hyvinkin. Ihana kurapnatteri!

  ReplyDelete
 3. KIITOS TERVEISISTÄ, SANOO RANSU (ja käveli taas näppäimistön yli ja laittoi isot kirjaimet päälle – Ransu kaipaa edelleen jatkuvasti, että minä keksin jotain ohjelmaa, koska en kerran osaa vaihtaa säätä).
  Kaipa se sää tältä lännestä siirtyy itään.
  Nuo kirsikankukathan on sinun nimikkokukkia! Terveisiä myös teidän karvaturreille.

  ReplyDelete
 4. Täällä myös sadetta odottelen tänne III-IV-vyöhykkeen rajamaille, muutama pisara tuli mutta eipä se kastellut kun vähän pintaa. Kirsikkapuiden kukat myös melkein kaikki auki :)

  Ihana tuo sinun Ransu, hyvin ylvään näköinen kisu! Oma Viiruni ei pahemmin ole moksiskaan sateesta, istuu kyllä sitten aina kiltisti keittiöön odottamaan että kuivaan sen varovasti talouspaperilla :)

  ReplyDelete
 5. Hei Jenni, on kai se myönnettävä että Ransu on hassutassu ja Ransu Rapatassu, mutta kun jo kasvattajat sanoivat että se on hassu ja seurallinen (kun sellaista kissapoikaa toivoin, kun Viljo oli ollut sellainen <3 )

  ReplyDelete
 6. Hauskasti tässä menee kommentit niin, että samaan aikaan kun vastaan yhdelle niin toinen jo kirjoittaa :-)
  Terve Linda! Sinun Viirusi on hienosti oppinut tavoille. Voin vain toivoa että Ransu joskus osaa asettua aloilleen kuivattavaksi. Se on kai keksinyt omat sääntönsä, joihin ei odottelu kuulu.

  Kirsikat on ihania, eikö vain? ja nyt kun tuomi kukkii samanaikaisesti ja luumupuutkin aloittelevat kukintaa, on olo kuin prinsessalla Tsehovin kertomuksessa.

  ReplyDelete
 7. :) juu, Viiru on aika ihme kissa ja sillä on todella hyvät tavat, oikea herrasmies kaikin puolin :) voisinpa ottaa kunnian kasvatuksesta, mutta hän tuli meille vuosi sitten kodittomana kissana, nyt kyllä luottaa aivan täysin ja seuraa kaikkialle. Tassu maitonapit ovat jotain aivan taivaallista herkkua sille, joten ehkä niistä sinunkin Ransu tykkäisi ja niillä voisi motivoida ja palkita? :)

  Kirsikat ovat AIVAN ihania, omani (1 Pihtipudas ja 1 Arttula) molemmat kukkivat ensimmäistä kertaa viimevuonna ja riemu oli rajaton! Kasvatin itse siemenestä myös kirsikkaluumupuita 6 kpl joista monet ovat noin 2m pitkiä "pensaita", tahtovat vain aina osittain paleltua, mutta en luovuta :) Purppuratuomet ovat myös upeita!

  ReplyDelete
 8. Oih, purppuratuomesta myös haaveilen! Kaupungissa käydessäni niitä on läheisellä aukiolla, jossa ne kai juuri nyt ovat upeimmillaan.

  Kiitos vinkistä, pitää kokeilla tassu-nappeja. Ransulla oli välillä paha tapa kakata makuhuoneen tai kylppärin matolle mutta sen sai kitkettyä sumutuspullolla ja sitten myös herkkupaloilla, kun oli kakat menneet oikeaan paikkaan.
  Silloin sillä oli kylläkin vatsa muutenkin sekaisin, mutta nyt näkyy olevan kunnossa. Ainakin nuo lukuisat myyrät pysyvät mahassa, vaikka yritän myös tarjota hienoja purkkiruokia, mutta ne eivät kelpaa.

  ReplyDelete
 9. Juu, mulla on yksi purppuratuomi, sellainen nyt reilun parin metrin korkuinen ja täynnä ihania vaaleanpunaisia tuoksuvia kukkia. Haluaisin istuttaa niitä pihalle joka nurkkaan! Ehdottomasti istuttamisen arvoinen :)

  Niin se näyttää joskus olevan että vaikka millä gourmet-ruoalla yrittää hemmotella niin se itse saalistettu elukka luineen ja karvoineen päivineen on sille jotain "tosi hyvää". Keväällä vähän nauratti että kyllä se Viiru vihdoin oppi käymään talvella kovilla pakkasilla öisin hiekkalaatikolla kun muuten piti AINA päästä ulos. Sitten tuli kevät ja ihan hyvät ilmat niin herra istui portaalla tassut ristissä ja kun ovi aukesi niin ryntäsi hirveellä vauhdilla sisään, vessaan hiekkalaatikollen asioilleen :D no, nyt taas ulkoilmakin kelpaa ja lehtikomposti kutsuu.

  ReplyDelete
 10. Voi Viirua :-)
  Ihanaa, että hän on löytänyt hyvän kodin sinun luota!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!