Sunday, 14 March 2010

Ostoslistalla punalatva

Last summer I bought a plant that was labelled as Eupatorium. Well, how can you tell – just a small leaf rosette in a tiny pot.
However, soon the plant started to form stems that then burst into flower:

Vuorijumaltenkukka, Dodecatheon meadia

It is the lovely heritage plant, Dodecatheon meadia!
This little mistake did not hurt, on the contrary – I love this sweet little flower and it also suits the site where I planted it. But the Eupatorium is still on my shopping list!

Punalatva, Eupatorium, on edelleen hankittavien listalla. 

Ostin punalatvana pikku taimen Billnäsin taimistolta viime kesänä. Joku oli ehkä laittanut sen väärään laariin. En pahastunut, kun punalatvan sijasta kukkimaan alkoikin suloinen vuorijumaltenkukka. 

7 comments :

 1. Kauniita! Tulispa kesä jo!

  ReplyDelete
 2. Joo. Mieti, että huhtikuussa näyttäytyvät ensimmäiset nokkosperhoset! Ainakin normaalina vuotena. Hurjaa!

  ReplyDelete
 3. Jumalaiselta tuo näyttääkin, siis tuo vuorijumaltenkukka. Voi kun jo pääsisikin taimiostoksille...

  ReplyDelete
 4. No juu, taimimyymälät on vielä lumen alla ...
  Vielä edellisen postauksen kommenttiisi Maria; toisaalta on totta, että kun teillä on ihana paikka ja puutarha, olisi sääli olla sieltä pois juuri kun on oma loma ja kesä kukkeimmillaan. Miksi sitä puutarhaa oikein tekisi ja hoitaisi, jos ei siitä sitten saisi nauttia kun kesä on?

  ReplyDelete
 5. Totta! En kyllä ole haaveillutkaan kesäpaikasta, toisin kuin mieheni. Tosin hän haluaisi kesäpaikalta meren läheisyyttä, eli se olisi se juttu.

  ReplyDelete
 6. Hei sinäkin olet käynyt Bilnäsin taimistolla! Se onkin kiva pikkutaimisto, mutta olen itsekin huomannut että siellä on nimilaput välillä sikin sokin:) Hamstrasin sieltä syys alesta vaikka mitä mm. erilaisia ruusuja, joita siellä onkin runsas valikoima. Kävitkö muuten siinä riihessä jossa myydään vanhoja tavaroita? T.Minna

  ReplyDelete
 7. Juu! Montakin kertaa, jos vain matka osuu sinne suuntaan, niin ilman muuta poikkean Billnäsin taimistolla. Viime kesänähän olin nettikauppani kanssa Billnäsin puutarha -tapahtumassa, silloinkin ennätin taimistolle!
  Vai on siellä joskus muulloinkin laput väärin. No se ei ehkä haittaa, jos niistä tulee niin ihania kuin tuo "väärä" jumaltenkukka, joka ilostuttaa edelleen joka alkukesä, yhä suurenevana pehkona!
  Riihessä olen käynyt joskus vuosia sitten, se on aika kiva.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!